Cele mai bune difuzoare auto de 16.5 cm

Am modificat articolul ultima data pe: 20.10.17

 

Cum aleg cele mai bune difuzoare auto de 16.5 cm

 

Pentru multi dintre noi, placerea condusului se impleteste cu ascultarea melodiilor preferate, mai ales la drum lung, cand muzica face ca timpul sa treaca mai usor. Cu toate acestea, majoritatea producatorilor de masini nu isi doteaza autoturismele cu un sistem audio de calitate, de cele mai multe ori soferii fiind nevoiti sa inlocuiasca difuzoarele. Daca ati masurat locasul specific pentru montare si ati constatat ca aveti nevoie de difuzoare auto de 16.5 cm, atunci cu siguranta va intrebati care sunt cele mai bune modele de aceasta dimensiune. In topul preferintelor utilizatorilor se numara brandurile Blaupunkt, Bose, Hertz si Pioneer, insa pentru a alege produsul potrivit pentru dumneavoastra trebuie sa tineti cont de aspecte precum tipul si functionalitatea.

Difuzoare auto 16.5 cm

Tipul: Din acest punct de vedere, aveti posibilitatea de a opta intre boxe full range si difuzoare componente. Prima categorie include modele capabile sa redea intreaga gama de sunete, reprezentand o solutie ieftina si mai usor de instalat, insa claritatea nu va fi de foarte buna calitate. Daca doriti sa sa va bucurati de o auditie de calitate, atunci va sfatuim sa alegeti difuzoare componente pentru fiecare gama de sunete, respectiv subwoofer, cu amplificare a sunetelor joase, de bass, si tweetere, specifice sunetelor inalte. Alegerea diferentiata a difuzoarelor permite crearea unui efect surround, insa implica costuri ceva mai crescute si un grad mai mare de dificultate in instalare. Daca veti cauta pe forumuri, veti gasi o multime de pareri despre cele mai bune difuzoare auto de 16.5 cm, insa trebuie sa tineti cont de faptul ca acestea sunt influentate de tipul produsului, de aceea trebuie sa aveti grija sa alegeti varianta potrivita oentru nevoile dumneavoastra.

 

Functionalitatea: aici veti avea in vedere parametri precum puterea si sensibilitatea. In ceea ce priveste puterea, si in cazul difuzoarelor auto, ca si in cazul altor tipuri de echipamente audio, veti intalni doua valori, respectiv peak power/puterea maxima si puterea RMS. Asadar revenim cu recomandarea noastra obisnuita, de a va ghida in functie de puterea RMS, deoarece aceasta exprima valoarea ce poate fi sustinuta constant de catre difuzor in timpul functionarii, spre deosebire de cea maxima, care este atinsa o perioada scurta de timp. De asemenea, puterea difuzoarelor trebuie corelata cu puterea dispozitivului de redare. Asadar, daca autoturismul dumneavoastra este prevazut cu un cd-player standard, cu aplificare incorporata, care nu scoate o putere foarte mare, puteti opta pentru boxe mici, de pana la 50 watti RMS. Pe de alta parte, daca aveti amplificator extern, puternic, veti avea nevoie de difuzoare care sa faca fata, cu o putere intre 50 si 80 de watti RMS.

 

O alta caracteristica importanta este sensibilitatea. Aceasta se masoara in decibeli (db) si exprima volumul pe care il emite un difuzor de 1 watt aflat la o distanta de 1 metru de dumneavoastra si trebuie sa fie invers proportionala cu puterea dispozitivului de redare. Spre exemplu, daca aveti un player cu putere mica de aplificare, veti avea nevoie de boxe cu o sensibilitate mare, capabile sa emita un volum de peste 90 db, pentru a compensa lipsa de amplificare. In caz contrar, puteti opta si pentru boxe cu o sensibilitate mai mica.

Tot in ceea ce priveste functionalitatea, trebuie sa va asigurati ca produsul ales are o impedanta egala cu cea a sursei. Aceasta este rezistenta circuitului electric la trecerea curentului alternativ si se masoara in Ohmi. Daca impedanda difuzorului este mai mare decat cea a sursei, atunci sunetul isi va pierde din putere, iar invers riscati sa deteriorati boxele.

Nu in ultimul rand, atunci cand alegeti difuzoare full range, trebuie sa va asigurati ca acestea au un raspuns bun pe toate frecventele, ideal acoperind toate sunetele cu o lungime de unda intre 20 Hz si 20 kHz (spectrul auditiv uman), cele mai bune dintre ele chiar depasind aceasta valoare.

 

Pentru a va ajuta sa aflati raspuns la intrebarea unde gasesc difuzoare auto de 16.5 cm la un pret bun, va punem la dispozitie o lista cu cele mai apreciate modele existente pe piata.

 

 

Modele recomandate in 2017

 

 

Blaupunkt GTX 663

 

1.Blaupunkt GTX 663Daca va intrebati ce difuzor auto de 16.5 cm ieftin si bun este disponibil pe piata, ei bine, conform aprecierilor majoritatii cumparatorilor, Blaupunkt GTX 663 ofera cel mai bun raport calitate/pret din gama sa. Acesta este un produs full range, care acopera o banda de frecventa a sunetelor intre 40 si 22.000 Hz, astfel incat va reda cu succes tot spectrul sesizabil de catre om. Sensibilitatea acestuia este destul de mare, de 93 dB, astfel incat poate fi utilizat cu succes si impreuna cu un cd-player clasic, dar si cu modele cu amplificare externa, cu o impedanta de 4 Ohm. De asemenea, acest difuzor emite pe 3 cai si este insotit de un subwoofer cu aceeasi dimensiuni, pentru a reda cu fidelitate si sunetele joase. In ceea ce priveste puterea, producatorul specifica un PMPO de 220 watti. Modelul de fata este prevazut cu un con de tip poly injection, magnet din Neodymium si grile. Pentru instalare, produsul necesita o adancime de instalare de 5.6 cm.

 

button 2

 

 

 

Hertz DSK 165.3

 

2.Hertz DSK 165.3Acelora dintre dumneavoastra ce doriti sa aflati care este cel mai bun difuzor auto de 16.5 cm, va recomandam un model care concureaza cu succes la acest titlu. DSK 165.3 de la Hertz este un pachet care include un difuzor pentru sunete medii, de 16.5 cm, si unul pentru sunete inalte, de 24 cm. Acestea au un raspuns pe o frecventa intre 50 si 23.000 Hz. Aceste difuzoare pot fi utilizate impreuna cu orice dispozitiv multimedia cu o impedanta electrica de 4 Ohm. In ceea ce priveste sensibilitatea, aceasta are o valoare destul de mare, de 93 dB, astfel incat va veti bucura de o auditie de calitate, indiferent de tipul de amplificare utilizat. Pe langa acestea, produsul mai este prevazut cu un procesor de sunet de tip cross over high pass, cu o frecventa de 3,5 kHz 12 dB Oct. De asemenea, modelul ofera o putere RMS de 160 watii. Pentru a-l putea monta fara probleme, veti avea nevoie de o adancime de instalare de 6.4 cm.

 

button 2

 

 

 

MTX TRS 654

 

3.MTX TRS 654Un sistem de difuzoare auto de 16.5 cm care se afla in preferintele utilizatorilor este si MTX TRS 654. Acesta face parte din colectia Terminator si este conceput pentru a oferi cea mai buna calitate a sunetului la un pret cat mai mic. Acest sistem poate fi folosit impreuna cu orice sursa de 4 Ohm si ofera raspuns in frecventa de 50-22.000 Hz. De asemenea, acesta are o sensibilitate de redare a sunetului de 91.5 dB, o valoare suficient de mare pentru ca produsul sa ofera o auditie de calitatea, chiar si atunci cand este folosit impreuna cu un dispozitiv de redare multimedia care are amplificarea incorporata. Difuzorul principal este cel pentru medii, cu o dimensiune de 16.5 centimetri si o adancime de instalare de 6.1 cm, care scoate o putere maxima de 240 watti. Acesta este insotit de un tweeter din titan, pentru sunetele inalte. La achizitionarea pachetului veti beneficia de o perioada de garantie de 24 de luni.

 

button 2

 

 

 

Reply here

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...