Cele mai bune boxe auto Sony

Am modificat articolul ultima data pe: 12.07.20

 

Cum aleg cele mai bune boxe auto Sony

 

Ghidul cumparatorului

Daca iti place sa conduci, dar sa si asculti muzica, poti combina cu usurinta cele doua, instaland in masina un set de boxe care sa redea cat mai clar melodiile tale preferate. O varianta buna sunt echipamentele audio produse de Sony, companie multinationala, cu o traditie de peste 70 de ani in domeniu, ce s-a axat pe redarea unui sunet cat mai clar, cu o calitate acustica superioara.

Inainte sa cauti pareri despre cele mai bune boxe auto Sony, trebuie sa verifici cateva caracteristici tehnice, pentru a sti daca varianta care te atrage cel mai mult din punct de vedere estetic este si cea mai potrivita pentru masina ta.

In functie de dimensiunile vehiculului, trebuie sa te asiguri ca boxele alese de tine se potrivesc in orificiile de instalare, ce pot fi localizate la nivelul portierelor sau in spatele banchetei. Difuzoarele pot fi de dimensiuni reduse, 8 – 10 cm in diametru, medii – 13 cm, sau mari, de 16 – 17 cm. Ca sa eviti eventuale nepotriviri, ar fi ideal sa masori si adancimea fantelor de instalare, care ar trebui sa se potriveasca cu inaltimea boxelor.

Cand incepi sa cauti cele mai bune boxe auto Sony, trebuie sa te hotarasti daca vei alege o varianta full range, care sa acopere toata gama de sunete, sau componente de sistem, care diferentiaza frecventele joase, emise de subwoofer, de cele inalte si medii, emise de tweetere. A doua varianta, prin plasarea celor doua tipuri de difuzoare in locatii diferite, poate asigura un efect de tip surround in masina, asemanator sistemelor de tip 5.1.

Sensibilitatea este un parametru tehnic ce trebuie urmarit, fiind necesara corelarea acestuia cu puterea  de amplificare a sistemului audio, existent deja in masina. Astfel ca, un player conventional, cu o putere redusa de amplificare, va necesita instalarea unor boxe cu sensibilitate de redare mare, pentru a oferi un sunet clar si care sa depaseasca valori de 90 dB, in timp ce un sistem audio cu un amplificator integrat,  puternic, va necesita o boxa cu sensibilitate mai redusa (mai mica de 90 dB), pentru a nu distorsiona sunetul, cand este redat la un volum mai mare.

Multe opinii, de pe forumurile pe care am cautat unde gasesc boxe auto Sony, la un pret bun, soferii, au indicat faptul ca puterea boxelor poate fi aleasa in functie de puterea amplificatorului existent in sistemul audio integrat al masinii. Un amplificator mai mic se descurca bine cu difuzoare cu putere mai redusa (pana in 50W RMS), in timp ce unul mai puternic va necesita niste boxe ceva mai performante (pana in 80W RMS), unde RMS este puterea medie suportata de un difuzor, la functionare continua.

Mai jos, am descris cateva variante de boxe Sony care ne-au atras atentia, atunci cand am facut selectia celor mai importante criterii de selectie.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Sony Marine XSMP1611.U 

 

Sony XSFB6930.U sunt difuzoare auto circulare, cu diametrul de 16.5 cm, ce asigura o experienta acustica deosebita. Gama larga de frecvente redate, ce variaza de la 45 la 20000 Hz, asigura o redare a unor sunete inalte puternice si joase, cu o rezonanta deosebita.

Structura conica rigida a boxelor reduce vibratiile disonante produse in timpul redarii si asigura o emitere clara si fara distorsionari a liniilor melodice si a vocilor. Puterea medie suportata la functionare continua este de 40W, asigurand o buna compatibilitate cu sisteme audio cu amplificator integrat, cu o putere mai redusa.

Aria magnetica a boxei este compusa din ferita, material ceramic cu rezistenta deosebita la temperaturi inalte si umezeala, element ce permite instalarea acestor difuzoare in zone cu un grad de umiditate crescut, fara ca acestea sa rugineasca. Diafragma este realizata din polipropilena, material sintetic rezistent la rupere si uzura.

 

 

 

 

 

Sony XSFB6930.U 

 

Sony XSFB6930.U este un set de difuzoare auto coaxiale, cu 3 cai, ce pot asigura o experienta completa, prin redarea sunetelor joase si inalte, cu o claritate deosebita. Basul este redat cu intensitate crescuta, datorita difuzorului woofer cu con MRC, iar super-tweeterul extinde intervalul de frecvente redate, oferind o experienta sonora bogata. Diametrul boxelor este de 16 cm, usor de incadrat in orificiul de instalare al majoritatii modelelor auto.

Puterea medie suportata, in regim de functionare continua, este de 60W, cu varful maxim  de 450W, valori ce incadreaza aceste difuzoare in grupa medie de acuitate, ce pot face fata cu brio unui sistem audio cu amplificator de putere mai mare.

Conceput pentru unitati frontale Sony, cu circuite Mega Bass, dispune de un design compact ce ii permite o instalare usoara si o redare vibranta a ritmului muzicii ascultate in masina.

 

 

 

 

 

Sony XSFB1020E 

 

Daca inca nu ai gasit boxe auto Sony, ieftine si bune, care sa te atraga in mod decisiv, XSFB1020E este un model care ar putea sa ti se potriveasca. Sunetul redat este clar si puternic, datorita structurii coaxiale pe doua cai. Wooferul reda un bass dinamic si sunete vocale clare, multumita conului HOP, cu matrice din fibra de carbon, ce reduce prin rigiditatea gradul de vibratie disonanta, produs la redarea muzicii cu volum crescut.

Puterea medie suportata in regimul de functionare continua (RMS) este de 30W, suficient pentru un sistem audio cu amplificator integrat. Gama larga de frecvente redate, cuprinsa intre 70 si 40000 Hz, asigura o reproducere fidela a sunetelor, cu un grad minim de denaturare la emisie.

Designul este compact si elegant, iar diametrul difuzoarelor este de 10 cm, detaliu ce permite instalarea acestora si in masinile cu dimensiuni mai reduse.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status