Cel mai bun tester auto profesional

Am modificat articolul ultima data pe: 20.09.20

 

Cum aleg cele mai bune testere auto profesionale

 

Ghidul cumparatorului

Un tester auto profesional este capabil sa ofere toate informatiile necesare cu privire la anomaliile ce apar in timpul functionarii autovehiculului propriu si la conditiile in care acestea s-au produs, motiv pentru care este un dispozitiv indispensabil oricarui atelier sau service auto. Totusi, pentru a avea garantia ca produsul ales va gasi solutii optime la problemele cu care masina ta se confrunta, iti recomandam ca, in timpul achizitionarii, sa tii cont de cativa parametri de selectie.

Pentru a fi sigur ca achizitionezi testerul auto optim pentru atelierul, dar si pentru autoturismul propriu, un prim criteriu demn de luat in considerare se refera la tipologia dispozitivelor. Astfel, acestea pot fi clasificate simplu in: universale si specializate.

Primele,  cunoscute si sub numele de cititoare de coduri, au ca principu de functionare standardul OBD-2 (On Board Diagnostic System), care se refera la capacitatea automobilului de a detecta singur defectele cu impact asupra emisiilor poluante. Rolul acestuia este de a memora parametrii generali ai motorului (temperatura, turatie, viteza vehicul etc.) si de a analiza performantele auto, cu ajutorul senzorilor amplasati in diferite colturi ale masinii, fiind capabil totodata sa decodeze codurile de eroare (DTC) aparute pe ecran si sa propuna o solutie pentru rezolvarea problemelor. Practic, standardul OBD-2 presupune prezenta unui conector, a unui protocol de comunicatie si a unui mod de functionare generalizat (parametrii masurati si pusi la dispozitia soferului).

Modelele specializate (tester pentru acumulator auto, analizarea gazelor, de lichid de frana etc.) sunt considerate insa a fi cele mai precise, deoarece vin conectate in mod direct la componenta auto pe care doresti sa o testezi. Acestea pot fi portabile sau pentru diagnoza la domiciliu, insa doar cele din urma fac parte din gama premium.

Mai apoi, un alt aspect care te intereseaza este afisajul. Din acest punct de vedere, numeroase pareri despre cele mai bune testere auto profesionale recomanda dispozitivele digitale, echipate cu ecran LCD, intrucat permit citirea si interpretarea tuturor erorilor de la distanta, datorita fonturilor mari, si redarea datelor cu o acuratete cu 5% mai mare decat variantele analogice, caracterizate printr-un display asemanator cu cel al apometrelor, mai putin precis si mult mai greu de inteles.

In final, iti recomandam sa pui accent si pe functiile pe care dispozitivul le incorporeaza, caci cu cat numarul acestora e mai mare, cu atat produsul va fi mai eficient. De pilda, cel mai bun tester auto profesional ar trebui sa permita afisarea datelor primite de la senzorii din vehicul in timp real (turatia motorului, temperatura antigelului, viteza vehiculului etc.); redarea codurilor de eroare generice si specifice de producator; salvarea unui numar mare de rezultate (min. 15); dar si sa ofere posibilitatea conectarii la laptopuri sau notebook-uri prin porturile externe (serial , USB) sau prin slotul Express Card etc.

“Unde gasesc tester auto profesional la un pret bun?” este o intrebare ce-si are raspunsul pe Internet, caci magazinele online ofera adesea promotii si reduceri.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

DS150E 

 

DS150E este un tester auto profesional, universal  si compatibil cu majoritatea modelelor de masini construite din 1988 pana in 2014 inclusiv. Mai precis, este capabil sa efectueze diagnoza auto la 45 de marci de masini, iar pentru ca rezista la tensiuni de 38 de V, poate fi folosit fara probleme si pentru camioane (24 – 28 V).

Dispozitivul este orientat pe usurinta la utilizare, avand in vedere ca interfata este disponibila in limba romana si ca poate fi conectat la calculatorul personal, fie prin cablu OBD, fie printr-unul universal cu fire adaptoare specifice producatorului de autovehicule, de unde si plierea pe mai multe protocoale de diagnoza (ISO – europene; SAE – americane si japoneze).

In ceea ce priveste functiile, testerul auto digital permite: citirea si stergerea codurilor de eroare de pe toate sistemele masinii; afisarea informatiilor in timp real si salvarea lor; activarea componentelor vehiculului; codarea ECU (ofera o prima directie de diagnoza auto/reparare a problemelor intalnite) etc.

 

 

 

 

 

Toptul Compresie 

 

Daca ceea ce cauti este un tester auto profesional, ieftin si bun, acest produs are toate sansele sa-ti multumeasca asteptarile. Inscriindu-se in categoria dispozitivelor specializate, manometrul pentru presiune, cu aer comprimat, este echipat cu toate tipurile de adaptoare pentru masurarea (0 – 1000 psi si 0 – 70 bari) si pentru inregistrarea celei mai mari valori a acesteia, ajutandu-te sa eviti uzura prematura a pneurilor si consumul marit de carburant, consecinte ale unei presiuni incorecte de umflare, livrata in roti.

Produsul are afisaj analogic, deci acorda o atentie deosebita citirii ecranului, daca vrei sa eviti deteriorarea cauciucurilor si implicit producerea accidentelor.

Totodata, avand in vedere ca adaptorul manometrului pentru presiune, cu aer comprimat, vine insurubat puternic si ferm in locul injectorului sau a bujiei incandescente, se recomanda ca, inaintea inceperii lucrului, motorul sa fie oprit, iar cele doua elemente sa fie demontate cu grija. Pentru o durabilitate mare-n timp, testerul auto si adaptoarele trebuie curatate dupa fiecare utilizare.

 

 

 

 

 

Bosch KTS 540 + A + SD SIS 

 

Pentru a asigura functionarea la randament maxim a motorului masinii, poti achizitiona testerul auto profesional, Bosch KTS 540 + A + SD SIS. Dotat cu multimetru si osciloscop cu 2 canale, acest dispozitiv este capabil sa monitorizeze, cu ajutorul senzorilor, diversi parametri ale componentelor electrice ale vehiculului, precum: tensiunea, rezistenta, continuitatea si curentul, astfel incat sa-ti fie mai usor sa identifici si sa repari defectele rapid, dar si sa instalezi piese de schimb sau accesorii in mod corect.

Este un tester auto profesional, cu afisaj digital, ceea ce inseamna ca elimina erorile de citire (de scara, subiective, de calibrare etc.), ce poate fi folosit cu PC-ul clientului. In plus, acesta se bucura si de o interfata de diagnosticare OBD-2, oferind posibile solutii sau chiar reparand de unul singur problemele identificate.

Nu in ultimul rand, dispozitivul se bucura de un software pentru diagnoza unitatilor de comanda SD, care include si instructiuni de cautare a defectelor SIS, valabil 12 luni.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status