Cel mai bun subwoofer auto Pioneer

Am modificat articolul ultima data pe: 20.09.20

 

Cum aleg cele mai bune subwoofere auto Pioneer

 

Ghidul cumparatorului

Pioneer Corporation, pe numele sau japonez Paionia Kabushiki-kaisha, este o companie care se specializeaza in productia de electronice si dispozitive digitale, avand sediul in Tokyo. A fost fondata in 1938 si la origini era un mic atelier de reparatii, aspect ce se rasfrange mai tarziu in productie, prin faptul ca incearca sa ofere in mare parte aparatura cu coordonate tehnice bine puse la punct.

Printre cele mai apreciate produse comercializate putem aminti amplificatoarele auto, sistemele de navigare, DVD playerele si radio MP3 playerele auto. Pe segmentul boxe de masina, brandul ofera difuzoare cu 3 cai, cu 2 cai si subwoofere.

 

 

In aceasta ultima categorie, se diferentiaza 2 game de produse: cele amplificate, numite si active, si cele fara amplificare, pasive.

Daca vrei sa ai parte de sunet de calitate si preferi sa nu te complici cand stabilesti coordonate tehnice compatibile, ar fi indicat sa alegi un model gata amplificat. Aici puterea livrata va fi sustinuta de subwoofer, fiind garantat un rezultat acustic pe masura. In schimb, va trebui sa cheltui destul de mult pe acest tip de achizitie, pentru ca un model clasic, pasiv, te costa de 2 ori mai putin.

Dispozitivele pasive sunt mai accesibile utilizatorilor cu buget mediu de cumparare, insa necesita alegerea unui amplificator pe masura de puternic. Multe pareri despre cele mai bune subwoofere auto Pioneer iti vor sugera sa selectezi un  amplificator cu circa 30 – 50% mai puternic decat valorile RMS ale subwooferului.

Un alt aspect pe care trebuie sa il consideri sunt valorile de putere livrate de difuzor. O sa primesti doi indicatori diferiti: PMPO si RMS. Prima este puterea maxima pe care o poate atinge boxa, insa cea care te intereseaza este puterea efectiv livrata – RMS. Pentru cei cu preferinte conventionale la auditii, piese de 100 – 200W RMS sunt suficiente. Pentru utilizatorii mai pretentiosi, se vor cauta modele de circa 300 – 400W.

Sensibilitatea este un parametru care iti ofera o imagine mai clara a puterii sunetului, in sensul ca iti arata nivelul de presiune sonora exercitata la 1m de difuzor. Daca, de pilda,  vezi valori indicate de 90dB pentru acest indice, inseamna ca aceleasi valori de sunet se pot livra la distanta respectiva cu un consum de 1 watt. In genere, diferenta de calitate este mare peste pragul de 70dB, in sensul ca un difuzor cu sensibilitate de 92dB se aude bine, dar poate fi considerat mult mai slab decat unul cu 96dB – aici parametrul avansand exponential.

Ca sa fii sigur ca bassul se percepe profund, vei verifica spectrul de frecventa. Un model de calitate va asigura cel putin valori de la 20Hz, la 160Hz. Intre 20Hz si 40Hz, omul percepe undele sonore tactil, ca vibratii, insa asta da un plus de realism auditiei, indicand daca sunetul va fi reverberant si imersiv.

Altfel spus, daca ar fi sa cautam cel mai bun subwoofer auto Pioneer, am spune ca spectrul de frecventa redat ar incepe de la 20Hz. In extrema de sus a frecventelor joase, produsele Pioneer ofera pana la 125Hz, ceea ce inseamna ca vei avea nevoie si de un difuzor de medii de calitate.

In continuare, pentru cititorii  care doresc sa stie unde gasesc subwoofer auto Pioneer, la un pret bun, iata cateva exemple de oferte, pe care le pot considera puncte de plecare.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Pioneer TS-WX610A 

 

Pentru toti cei care vor sa fie siguri de puterea sunetului livrat de un subwoofer, acest model activ(amplificat) poate constitui un bun exemplu in ceea ce priveste ofertele Pioneer. Este un dispozitiv cu o singura cale si care incorporeaza doua difuzoare in aceeasi incinta.  Ce e interesant aici e tocmai incinta, care se va potrivi perfect in interiorul cauciucului de rezerva(14 inch), astfel incat, poti plasa subwooferul in portbagaj, fara sa ocupe spatiu inutil.

Boxa include un amplificator MOSFET de 100W(RMS), avand o structura interna bine pusa la punct. Cele doua difuzoare sunt plasate in asa fel incat sunetul emis sa aiba mai putine distorsiuni si sa fie mai puternic. In acest fel, nu e de mirare ca sensibilitatea indicata pentru acest dispozitv etse de 101dB. Altfel spus, poti considera ca vei simti chiar vibratiile bass-ului cand dai drumul la muzica.

Acest avantaj este posibil si pe baza unui spectru de frecventa 25 – 180Hz, care indica sunet reverberant si chiar o capacitate de a transpune ascultatorul in atmosfera creata de melodia redata. Amintim ca piesa cantareste in jur de 5kg, asa ca odata montata, vei prefera sa nu-i modifici foarte des pozitia.

 

 

 

 

 

Pioneer TS-W311D4 

 

Pentru cei care doresc sa cheltuie o suma moderata, dar sa obtina un subwoofer de calitate, acest difuzor de frecvente joase pare a fi o alegere potrivita. Spunem asta pentru ca nu are amplificare proprie, deci automat va costa mai putin decat o piesa preamplificata. Pe de alta parte, asta inseamna ca necesita coectarea la un amplificator de sunet cu circa 30% mai puternic, pentru a-si demonstra performantele.

Puterea de varf este indicata la 1400W, insa cea reala va fi cam o treime din aceasta, difuzata pe o singura cale. Se obtin performante de redare ridicate, cu valori ale sensibilitatii de 95dB, pe care le poate atinge sunetul emis, la 1m distanta de difuzor, cu un consum de 1W. Sunt destule sanse ca geamurile masinii sa vibreze putin, caci bass-ul va rezona profund, atat pe baza puterii RMS, cat si prin intermediul spectrului de frecventa, de 20 – 125Hz.

Din perspectiva constructiei, conul difuzorului este realizat din compozit IMPP, are magneti suprapusi, si un design suficient de rigid pentru a limita nivelul de turbulente, astfel incat, chiar si dat la volum ridicat, sa nu apara cantitati mari de distorsiuni.

 

 

 

 

 

Pioneer TS-W311S4 

 

Destul de multi cumparatori doresc sa opteze pentru un subwoofer auto Pioneer,  ieftin si bun. Cumparand modelul Pioneer TS-W311S4, ai toate sansele sa cheltui o suma medie si sa beneficiezi de niste performate de redare optime. Asta se datoreaza pe de o parte constructiei, pe de alta parte puterii pe care poate sa o furnizeze.

Conul fabricat din compozit, structura rigida, alaturi de un set de magneti suprapusi sunt indicatori ai unui design ce mizeaza pe limitarea turbulentelor. Desi vorbim despre un subwoofer pasiv, adica lipsit de amplificare proprie, puterea  reala livrata va fi de circa 400W. De aici se deduc alte aspecte conexe: necesita conectarea la un amplificator de minim 550-600W si ofera sunet la nivel apropiat de cel profesional.

Poti considera ca raspunsul in frecventa iti confirma ca vei resimti bass-ul ca pe vibratii, intrucat are niste limite de 20 – 125Hz, adica pune accent pe cele mai joase frecvente perceptibile de urechea umana. Necesita o adancime de instalare de 15.1cm si are un diametru de 30cm, ceea ce inseamna ca ii poti gasi o incinta bass reflex pe masura.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status