Cel mai bun senzor de parcare ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 19.03.18

 

Cum aleg cei mai buni senzori de parcare ieftini

 

Daca esti incepator sau ti-ai schimbat masina, parcarea poate fi o operatiune care sa iti aduca o gramada de stres, cand stii cam cat costa piesele de inlocuit. In plus, nimanui nu ii convine sa cauzeze mici accidente si sa plateasca altor soferi, iar la cat de aglomerate sunt majoritatea oraselor, este clar ca spatiul de parcare este rareori suficient.

De aceea din ce in ce mai multi soferi, chiar si dintre cei experimentati, se intreaba unde se gasesc senzori de parcare ieftini. Nu este nimic in neregula sa descoperi acest “gadget” fara sa faci o investitie usturatoare, deoarece pe Internet vei gasi produse la un pret rezonabil, care isi vor indeplini cu brio functiile principale.

Acestea sunt de detectare a obstacolelor la mersul cu spatele, de anuntare a pozitiei lor si a proximitatii fata de acestea, prin semnale acustice si luminoase. Desigur, nu vei beneficia de functii sofisticate, cum ar fi senzorii “surround”, pentru toate directiile, camera de luat vederi sau instalare wireless. Iata, in schimb, ce ar trebui sa includa un astfel de sistem, conform parerilor despre cei mai buni senzori de parcare ieftini.

Tehnologia de detectare a obstacolelor incorporate poate fi cu ultrasunete sau printr-un camp electromagnetic. Desi nu este cea mai sensibila, ratand uneori obiectele foarte mici, prima este si cea mai utilizata si accesibila financiar.

Plaja de detectie a obstacolelor este variabila de la un produs la altul. Noi recomandam incepatorilor si celor mai putin indemanatici o raza cat mai larga, de 0-2,5 metri; standardul pentru ceilalti soferi este de circa 0,3-2 metri.

Acest tip de senzori se monteaza pe bara din spate, prin gaurirea acesteia. Operatiunea necesitand o freza speciala, este esential sa verifici ca pachetul de achizitie sa includa si aceasta piesa. De acolo, cablurile de conecteaza la o unitate centrala, plasata in portbagaj si apoi la display, care este alimentat la becul marsarierului.

Astfel, senzorii de parcare vor intra in actiune automat, odata ce incepi sa dai cu spatele si exista un obstacol in raza de detectie. Pentru a nu da alarme false, este esential sa respecti instructiunile (intaltimea, pozitiile) de montare.  

Iti aratam cateva optiuni pentru acest sistem, toate la un pret accesibil si apreciate de cumparatori.

 

 

Modele recomandate in 2018

 

 

Car Vision 

 

Acestia sunt, probabil, cei mai buni senzori de parcare ieftini pentru spate, cu performante verificate si cu numeroase pareri pozitive in comunitatea automobilistilor. Pachetul de achizitie include: cei patru detectori de proximitate, unitatea centrala, displayul cu leduri si avertizare sonora, cablurile de conectare si o freza pentru pozitionarea pe bara din spate.

Asadar, acestia se fixeaza in modalitatea clasica, prin gaurirea barei, respectand cu atentie instructiunile din manualul de utilizare. Tot montajul dureaza undeva intre 1 si 3 ore si este realizabil de catre orice incepator; desigur, va merge mult mai repede daca ai un ajutor. Displayul cu leduri arata unde este pozitionat obstacolul (stanga/ dreapta), in timp ce semnalul sonor este de tip crescendo, activat la 2,5 metri. Acesta se pozitioneaza oriunde pe bord, prin lipire cu banda dublu adeziva.

Per total, plaja de detectare a senzorilor este de 0,3-2,5 metri. Acest dispozitiv exte util indiferent ce tip de sofer este, atat timp cat nu crezi ca te vei apropia extrem de mult (sub 30 de centimetri) de alte masini sau ziduri.

 

 

 

 

 

Elitek S304 

 

Un alt tip de senzori de parcare ieftini si buni, care au primit suficiente pareri elogioase de la utilizatori il reprezinta acest sistem, de la firma Elitek. Compania chineza cu vanzare internationala este specializata pe acest tip de dispozitive de peste 15 ani si crezul lor este calitatea componentelor, deci stii deja ca se pricep la ceea ce fac.

Acest set include cei 4 senzori cu ultrasunete, unitatea centrala ce se plaseaza in portbagaj, consola de avertizare, cablurile si freza speciala pentru montaj. Ca si in cazul altor produse similare, sistemul se leaga de marsarier si este actionat automat, atunci cand dai cu spatele. Detectia incepe de la 2 metri, atunci cand sunt emise primele semnale acustice, iar acoperirea totala este pana la 0 m.

Displayul cu led, pe de alta parte, te ajuta sa directionezi masina stanga/ centru/ dreapta, iar distantele sunt semnalizate pana la 30 de centimetri, care este si cea minima, recomandata pentru siguranta si integritatea autovehiculului.

 

 

 

 

 

ZDM 

 

Daca nu te deranjeaza o dimensiune mai redusa si o constructie mai putin robusta a consolei de avertizare, iti recomandam acest articol de la ZDM. Avand aceleasi performante ca si precedentele, dar un pret ceva mai scazut, pot fi o optiune foarte buna cand senzorii de parcare cu spatele inca nu te conving, dar ai vrea sa ii testezi pe cont propriu. De altfel, sunt o achizitie pe care te poti baza si pentru uzul cotidian.

Pachetul include cei patru senzori, freza pentru montarea acestora, consola principala, displayul cu leduri, cablurile necesare. Mai mult, kitul include chiar si cele doua benzi dublu adezive necesare pentru securizarea componentelor inauntrul masinii, incat nu vei avea nevoie decat de o bormasina si putina indemanare.

Raza de detectie este cuprinsa intre 0 si 2,5 metri, valori excelente chiar si pentru un incepator. Semnalele acustice se vor mentine si la distante foarte mici, dar cele luminoase (leduri colorate) te directioneaza pana la 30 centimetri.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...