Cel mai bun senzor de parcare fata-spate

Am modificat articolul ultima data pe: 06.07.20

 

Cum aleg cei mai buni senzori de parcare fata-spate

 

Ghidul cumparatorului

Parcarea poate fi un lucru complicat pentru soferii incepatori, dar si pentru cei care locuiesc in orase aglomerate, deoarece spatiile destinate stationarii masinilor sunt mici. Pentru a evita accidentele, ai putea sa achizitionezi senzori de parcare bidirectionala. In continutul ghidului, vei gasi informatii care te pot ajuta sa alegi mai usor aceste produse.Te intrebi care este diferenta dintre modelele care functioneaza pe baza de ultrasunete si cele care folosesc undele electromagnetice?  Produsele care folosesc primul tip de tehnologie sunt eficiente, in cazul in care parchezi masina in spatii amenajate. Acestea emit un semnal acustic in momentul in care soferul se apropie de obstacole. In cazul in care suprafata senzorilor este murdara, acestia nu mai functioneaza la parametri normali. Un avantaj al acestor modele ar fi acela ca pretul de achizitie este avantajos.

Cei care parcheaza in mod frecvent in spatii greu accesibile sau neamenajate, trebuie sa investeasca mai multi bani in achizitionarea senzorilor, deoarece au nevoie de modele care functioneaza cu ajutorul undelor electromagnetice. Acestea genereaza un camp electromagnetic in jurul barei si in momentul in care se apropie de un obstacol emit semnale in interiorul masini. De asemenea, montarea acestora nu presupune gaurirea caroseriei, intrucat sunt plasati in interiorul automobilului. De aceea nu exista posibilitatea ca functionarea sa fie sistata din cauza prafului si a murdariei. Trebuie sa mentionam ca modelele amintite nu vor identifica obstacolele in momentul in care masina stationeaza.

Daca vei analiza parerile despre cei mai buni senzori de parcare fata-spate, vei constata ca cei mai multi conducatori auto spun ca, cu cat distanta de detectie este mai mare, cu atat dispozitivul este mai eficient si  iti ofera suficient timp pentru manevre. Conform opiniilor specialistilor, pentru un sofer incepator se recomanda produse care permit citirea de la cel putin 2m, pentru a putea frana la timp. Fiecare dispozitiv are specificata distanta de detectie, astfel incat tu sa poti alege varianta potrivita pentru tine.

Vei gasi modele cu 4, 6 sau 8 senzori. In cazul in care nu ai abilitatea sofatului foarte bine dezvoltata ar fi bine sa achizitionezi un  produs care include un numar cat mai mare de dispozitive de atentionare. In schimbi, daca te numeri printre soferii profesionisti, insa vrei sa iti iei o masura de precautie pentru a nu lovi masina atunci cand o pozitionezi, ai putea sa iti achizitionezi un model care are 4 senzori de parcare.

Pe de alta parte, numarul de dispozitive de atentionare difera si in functie de masina pe care o utilizezi. Pentru un automobil cu botul lung, vei avea nevoie de doi senzori in fata pentru a putea realiza parcarea cu usurinta. In schimb, pentru un camion, numarul senzorilor din spate trebuie sa fie mai mare, avand in vedere ca nu exista geam pentru vizibilitate in aceasta zona.

In momentul in care achizitionezi un senzor de parcare  (la un pret bun), care functioneaza pe baza de ultrasunete, trebuie sa tii cont de faptul ca acesta are contact in permanenta cu mediul extern. Avand in vedere schimbarile de anotimp din tara noastra, ar trebui sa te indrepti catre modelele care functioneaza fara probleme la temperaturi situate in intervalul -20 – +35grade. Aceste dispozitive trebuie sa reziste si la inghet sau umezeala.

Unele sisteme de parcare pot permite instalarea cu ajutorul wireless-ului. Un astfel de model presupune o montare mai usoara, deoarece singurul cablu este cel al sursei de alimentare. De asemenea, nu iti vei umple bordul cu tot felul de fire inestetice. Vei gasi produse care au in kitul de achizitie si camera. Aceasta filmeaza imaginea din spate si o retransmite in oglinda. Un astfel de produs necesita o atentie distributiva, pentru ca trebuie sa realizezi manevrele de parcare, dar sa si vizualizezi imaginile filmate

Vrei sa achizitionezi simplu si rapid senzorii de parcare bidirectionali? – Atunci analizeaza cu atentie oferta magazinelor online si cu siguranta vei gasi ceva pe placul tau.

 

 

Modele recomandate 2020

 

 

Directed  9500FR

 

Iata un produs care poate fi pe placul soferilor, pentru ca ofera atat atentionare sonora, cat si vizuala. Afisajul cuprinde sase zone diferite, iar semnalul sonor este puternic, intrucat vei avea amplasate doua difuzoare.

Modelul este format din 4 senzori pe spate si 4 pe fata, astfel kitul va detecta obstacolele din orice unghi, diminuand pericolul de accidente. In cazul in care incepi sa ai mai multa experienta, poti dezactiva functionarea celor din partea din fata, prin apasarea unui buton. Avand in vedere ca tehnologia de functionare este pe baza de ultrasunete, senzorii vor fi pozitionati in exteriorul masinii, ceea ce inseamna ca trebuie sa fie suficient de rezistenti la factorii externi.

Dispozitivele emit semnale acustice atunci cand obstacolul se afla pe o raza de actiune de 2m, ceea ce inseamna ca pana si soferii incepatori vor avea timp suficient sa franeze. Senzorii sunt conectati cu display-ul si statia de amplificare si cea de alimentare prin intermediul unor cabluri, de aceea punerea in functiune poate fi complicata pentru persoanele care nu au un spirit tehnic.

 

button 2

 

 

 

 

Senzor senz-5182

 

Iti doresti un produs care sa te ajute sa parchezi in spatiile amenajate? Atunci un model care functioneaza pe baza de ultrasunete poate corespunde necesitatilor tale. Un dezavantaj ar fi acela ca, pentru montarea dispozitivelor, va trebui sa gauresti bara automobilului

Kitul este compus dintr-un numar de 8 senzori, ceea ce inseamna ca vei putea acoperi fara probleme atat partea din spate, cat si pe cea din fata. Pentru a oferi o mai mare siguranta, sistemul are atat avertizare sonora, cat si afisaj LCD.

Chiar daca nu ai multa experienta in ale sofatului, vei avea timp suficient sa realizezi manevrele necesare, deoarece produsul detecteaza obstacolele aflate pe o raza de 2m. Senzorul de parcare fata-spate (ieftin si bun) este amplasat in exteriorul masinii. Potrivit producatorului va functiona fara probleme, deoarece este facut sa reziste la umezeala, inghet si temperaturi cuprinse intre -30 – +80. In kitul de achizitie, pe langa componentele sistemului de senzori, vei primi si freza necesara gauriri caroseriei.

 

button 2

 

 

 

 

SmartImport Valeo

 

Iata un sistem performant care te ajuta sa eviti accidentele cauzate de manevre eronate, deoarece pe langa senzorii de parcare acesta mai vine la pachet si cu camera. Cei 8 senzori acopera partea din fata, dar si pe cea din spate.

Datorita faptului ca sunt bidirectionali, pot fi potriviti pentru cei care nu au experienta. Pe langa avertizarea sonora, produsul te mai atentioneaza si vizual prin intermediul display-ului care este amplasat pe bordul masinii. Conducatorul va avea suficient timp pentru a evita obstacolele, intrucat dispozitivul are o raza de actiune de 1.5m.

Prin intermediul camerei amplasate in partea din spate vei putea identifica mai usor pericolele, pentru ca imaginea va fi redata in oglinda. Cu toate ca punerea in functiune se realizeaza cu ajutorul unor cabluri, sistemul de montare este simplu, pentru ca este in detaliu explicat de catre producator.

 

button 2

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status