Cel mai bun redresor de baterie auto

Am modificat articolul ultima data pe: 22.09.20

 

Cum aleg cele mai bune redresoare de baterie auto

 

Ghidul cumparatorului

Se spune ca orice sofer a uitat cel putin o data farurile masinii aprinse si s-a trezit cu bateria descarcata. Noi suntem mai optimisti si consideram ca e mai bine sa iti iei masuri de precautie si sa apelezi la o incarcare de baterie auto cu redresor, daca se intampla sa ai ghinion. De aceea, vom explica fugitiv utilizatorilor care vor sa afle mai multe, cum, cand si unde gasesc redresor de baterie auto la un pret bun.

redresor-baterie-auto-task

In comert identificam modele compatibile ca voltaj cu bateria pe care o pot incarca. Astfel, fie alegi un redresor de baterie auto de 12V sau unul ambivalent – 12V/24V. Primul va fi util pentru redresarea nivelului din acumulatorii specifici masinilor tip turism. Pentru camion sau autoutilitata, ai nevoie de un dispozitiv care ofera incarcare la 24V.

Ca sa vezi in cat timp se va resuplimenta bateria cu energie, e bine sa verifici valoarea de incarcare in amperi-ora. Daca valorile sunt reduse, iar amperajul bateriei este mare, atunci va trebui sa pornesti masina cu preincarcare. Daca ai acumulatori de mai putin de 50Ah si gasesti, de exemplu, un robot cu circa 40A, atunci ai sanse sa pornesti direct masina. Pentru cheltuieli minime, un redresor cu 5-10A la incarcare va fi suficient, dar necesita mai mult timp de lucru si se uzeaza rapid. In principiu, incearca sa adaptezi fiecare model la capacitatea bateriei.

Cele mai importante functii necesare sunt: protectie la suprasarcina si la polarizare inversa, ampermetru, informatii despre alternatorul masinii monitorizate si incarcare rapida. Te mai sfatuim sa cauti modele usoare, pe care le poti transporta facil, iar pentru asta se cuvinne sa consideri si dimensiunile. Fiecare producator iti va spune ce tip de baterii si ce motoare pot fi optim deservite, indiferent ca alegi un redresor de baterie auto Bosch, Telwin, Stanley etc.

Unele pareri despre cele mai bune redresoare de baterie auto ne-au determinat sa exemplificam cele mai vandute modele online:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Telwin Leader 400 Start

 

1-telwin-leader-400-startO sa intelegi si tu de ce consideram acest produs Telwin drept cel mai bun redresor de baterie auto pentru utilizatori conventionali. Faptul ca poate porni direct motoarele masinilor cu acumulatori de pana la 60Ah are trebui sa fie un argument suficient, insa putem merge mai departe, explicand ca se utilizeaza deopotriva pentru autoturisme, cat si camioane, avand compatibilitate cu acumulatori de 12V sau 24V.

Valoarea amperilor de incarcare este de 45A, iar asta determina posibilitati de incarcare instant sau cu preincarcare a bateriilor de 60 – 100Ah(preincarcare pana la 10 minute). Avand timp de lucru scurt, se va uza mai greu, garantand o durata de exploatare indelungata.

Printre caracteristicile de amintit identificam: fiabilitate(protectie inversare polaritate sau suprasarcina), 3 moduri de functionare(boost, incarcare conventionala, pornire instant), afisaj pentru curentul de pornire si optiune de lucru cu motoare diesel sau pe benzina in limita de putere de 70CP.

 

button 2

 

 

 

 

Raider, RD-BC05

 

2-raider-rd-bc05Printre cele mai vandute modele de redresor cu incarcare de baterie auto Raider se numara si acest dispozitiv. E atat de popular pentru ca se comercializeaza ieftin si este, in acelasi timp, si suficient de bun in utilizarea conventionala.

Este construit robust, avand o cutie facuta din tabla de otel, emailata, si o buna izolatie, care asigura protectie la scurtcircuit si in caz in care folosesti polaritate de incarcare gresita. Nu ofera multi amperi de incarcare, doar 5A, insa e recomandat de producatori pentru baterii cu capacitati de 2 – 75Ah. Se specifica predilectia de utilizare numai pe motoare de pana la 2.0l, iar voltajul bateriei va putea fi de 12V/6V(doar masini foarte vechi folosesc acumulatori de 6V, deci s-ar putea sa nu fie cazul).

Produsul include ampermetru, aratand corect valorile de lucru. Este micut si usor de transportat, in favoarea celor 3.3Kg cat cantareste.

 

button 2

 

 

 

 

Raider, RD-BC04

 

3-raider-rd-bc04Acest redresor de baterie auto ieftin si bun include numai 4A de incarcare, insa are consum scazut, de circa 62W. Se recomanda pentru baterii de autoturisme, de 12V, iar capacitatea maxima a acestora va fi de 60Ah, cu o minima de 20Ah. Produsul este predispus la uzura rapida, caci incarca pe o perioada de timp extinsa modelele de acumulatori de 40 – 60Ah.

Totusi, acest aspect si faptul ca nu include ampermetru sunt principalele care-i vor fi reprosate de cei mai pretentiosi utilizatori. Pentru intrebuintare limitata, isi face treaba, mai ales in eventualitatea in care o noapte de iarna mai geroasa ti-a descarcat bateria masinii si vrei sa ai un plan de rezerva. Este bine construit, cu carcasa de protectie din otel(tabla) si emailata.

Are protectie la suprasarcina sau polaritate inversa, iar faptul ca dimensiunile sunt restranse si cantareste 1.7Kg ne determina sa il consideram ultra-portabil.

 

button 2

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status