Cel mai bun radio MP3 player ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 25.01.20

 

Cum aleg cele mai bune radio MP3 playere ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Foarte multi soferi prefera sa asculte radio atunci cand se urca la volan, la fel cum considera placute auditiile muzicale cu un playlist prestabilit. Cand astepti cheltuieli minime pe accesoriile din masina, vei incerca sa te informezi corespunzator, afland unde gasesc radio MP3 player ieftin, la un pret bun, ceilalti automobilisti. Daca te intereseaza si cateva repere practice, iata-le:radio-mp3-player-ieftin-taskCa un dispozitiv ales sa se potriveasca perfect in locasul de pe bordul masinii, trebuie sa totalizeze o adancime/lungime de circa 18cm(dimensiuni standard). Inaltimea poate fi diferita, de 5cm(1DIN) sau de 10cm(2DIN). In medie, un model 1DIN are tendinta sa se comercializeze mai ieftin decat unul 2DIN, insa pot fi identificate oferte ieftine si in a doua categorie. Nu uita, totusi, sa verifici prealabil dimensiunile si sa confrunti cu spatiul disponibil in autoturism.

Cateva pareri despre cele mai bune radio MP3 playere ieftine sustin ca numarul de canale si puterea oferita constituie alte doua aspecte fara de care nu judeci performantele unui dispozitiv de calitate. E important sa optezi pentru cel putin 4 canale, acestea fiind “in tendinte” chiar si cand ne referim la modele nu foarte performante. La fel, cand verifici parametrul putere, ai grija ca valorile respective sa fie cele RMS(Root Mean Square), pentru ca numai acestea vor reflecta capabilitatile de redare sonora. Daca un model de clasa medie ofera cate 40W pe fiecare canal, unul mai ieftin va asigura valori de functionare sub aceasta cifra. Sunetul va fi proiectat mai slab pe difuzoare, iar ca sa-ti faci o idee despre cum se aude, la 10-25W sonorul ofera auditii de intensitate scazuta spre moderata – pentru utilizatori care nu dau muzica la maxim.

Printre functiile indispensabile, chiar si unui player cu pret minim, enumeram: egalizator, iluminare taste, conectivitate (port AUX, port USB). Nu te astepta ca un dispozitiv foarte ieftin sa aiba amplificator integrat sau posibilitati extinse de redare pentru alte formate decat MP3.

In setul de exemple ce urmeaza am inclus modele ieftine disponibile online, tinand cont si de calitate sau popularitate.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Akai CA012A-1605

 

1-akai-ca012a-1605Conform ratingului si pretului de achizitie, modelul CA012A-1605  este cel mai bun radio MP3 player ieftin de la Akai. Ca format, dispozitivul se monteaza in standard 1DIN, totalizand 218 x 83 x 188mm si o greutate de 750g. Include un monitor LCD si taste iluminate, elemente ce promit o administrare optima si setare facila chiar si pe timp de noapte.

Ca parametri de functionare, putem spune ca acest dispozitiv opereaza pe 4 canale de sunet si asigura o putere a cate 7W pe fiecare. Sunetul se va auzi destul de bine, chiar daca valorile respective pot fi considerate reduse, iar economia din energia bateriei va fi de apreciat.

Ofera functie FM cu posibilitatea de a preseta 18 canale de radio, egalizator(insa optiunile acestuia sunt foarte limitate) si slot SD/MMC. Interfata mai include porturi RCA, AUX si USB, pe langa conectivitate ISO.

 

button 1

 

 

 

 

PNI Clementine 8425

 

2-pni-clementine-8425Stim ca PNI ofera, in genere, aparatura auto de calitate, iar acest radio MP3 player ieftin si bun nu face exceptie. Pentru montaj, standardul mentionat este 1DIN, totalizand 188 x 150 x 58mm. Ca MP3 player include functii notabile, precum egalizator, ID3 Tag si Loudness(stabilizator la volum ridicat de sunet). Pe post de radio, activeaza in frecventa FM, ca majoritatea dispozitivelor din aceasta categorie.

Cu o putere audio distribuita pe 4 canale, reuseste sa ofere auditii apreciate de utilizatorii conventionali. Se specifica valorile PMPO(4x45W), dar nu si cele RMS, insa intuim ca ajung la o treime din cifrele indicate(PMPO e doar puterea maxima ce poate fi sustinuta, dar nu cea cu care poate functiona constant).

Interfata este prevazuta cu USB, RCA si cu slot pentru card SD, foarte adaptabila. Faptul ca are si telecomanda ar trebui sa fie o incurajare in plus.

 

button 1

 

 

 

 

SAL VB2200

 

3-sal-vb2200Situat intr-o gama de pret putin mai mare, dar mentinandu-se in limitele unui produs considerat indeajuns de ieftin, acest model in format 1DIN cu ecran LCD si banda de frecventa FM reuseste sa convinga suficienti cumparatori de performantele sale.

Asigura o putere maxima de cate 25W pe fiecare dintre cele 4 canale, semn ca valorile RMS sunt suficiente pentru a-l incadra in gama de putere redusa. Este echipat cu functie de egalizator si cu posibilitati de setare a 15 statii de radio(memorare).

Are cititor de card si conectivitate USB, deci poti asculta musica de pe stick sau de pe un card SD, MMC sau SDHC. Dintre formate, numai MP3 recunoaste, dar acesta este cazul celor mai multe exemple cu preturi similare. Designul este placut, cu afisaj luminat pe fond negru si cu butoane facil si intuitiv de intrebuintat, deci ofera setari usoare.

 

button 1

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status