Cel mai bun navigator GPS Evolio

Am modificat articolul ultima data pe: 30.10.20

 

Cum aleg cele mai bune sisteme de navigatie Evolio

 

Ghidul cumparatorului

Sistemul de navigare GPS are la baza un principiu simplu: parcurgerea hartilor prin indicatii video sau audio. Dar practic, inchis in acel dispozitiv multi-media, se afla o colaborare la nivel global intre un sistem de 35 de sateliti si dispozitivul ce receptioneaza datele. Astfel, poti sa afli oricand unde te afli utilizand un simplu aparat cu conexiune GPS. Navigatoarele auto sunt create special pentru a fi folosite in parcurgerea hartilor rutiere. Deseori multi-functionale si foarte usor de utilizat, navigatorul GPS auto gaseste cel mai scurt traseu posibil de la un punct la celalalt. Iar in functie de limita de viteza permisa in zona parcursa, estimeaza si durata probabila a traseului, fara pauze. Avantajul este ca, toate aparatele ce acest gen functioneaza in „real time” si se actualizeaza continuu pentru a oferi informatii precise in ceea ce priveste navigarea si timpul necesar. In acelasi timp, navigatoarele GPS auto sunt foarte populare. Pe piata gasesti foarte multi producatori si poate fi dificil sa achizitionezi un sistem de navigatie ieftin si bun. Ca sa iti venim in ajutor, am creat o lista scurta cu cele mai importante caracteristici ce le poate prezenta un astfel de dispozitiv:

A.Navigator GPS Evolio

Ecran: primul detaliu ce sare in evidenta este marimea dispozitivului si implicit cea a ecranului. Dimensiunea este masurata in inch pe diagonala, iar marea majoritate a navigatoarelor se incadreaza intre 3.5 si 7 inch. In ultima perioada, prin dezvoltarea numeroaselor tehnologii de structurare si depozitare a energiei, dispozitivele au devenit tot mai mici si mai subtiri.

Rata de actualizare: rata de actualizare inseamna practic ca de des recalculeaza si repozitioneaza navigatorul ruta. Un procesor cu o frecventa cuprinsa intre 500 si 800 Mhz, actualizeaza pozitia masinii de cateva zeci de ori pe secunda. Luand in considerare viteza de deplasare a masinii, este esential ca navigatorul sa faca fata, prin indicatii frecvente si precise.

 

Memorie: dispozitivele de navigare GPS prezinta si o memorie interna. Aceasta poate sa fie de la cativa MB pana la 4, 6 sau 8 GB. In acelasi timp, multe produse incorporeaza si un slot de memorie compatibil cu  cardurile MicroSD. In acelasi timp, unii producatori includ presetat, o harta completa a Europei. In acest fel, aparatul poate fi utilizat aproape imediat dupa ce a fost scos din cutie. Mai trebuie precizat ca, daca nu include o optiune automata, hartile ar trebui reactualizate periodic, odata la 4-6 luni sau odata pe an, in functie de zona sau tara in care locuiesti.

 

Functii suplimentare: unele navigatoare pot include optiuni suplimentare ce transforma produsul intr-un adevarat dispozitiv multi-media. Pe langa modul de navigare a hartilor, pot reda fisierea audio de tipul MP3, WMA sau WAV, fisiere video sau foto.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Modelul Hi Speed

 

1. Evolio Hi SpeedEvolio Hi Speed este un navigator GPS auto cu un ecran de 4.3 inch, ce incorporeaza o rezolutie de 480×272 pixeli si are o frecventa a procesorului de 500 MHz.

Astfel, imaginea traseului este clara si detaliata, permitand vizualizarea cu usurinta a reperelor prezentate pe parcursul navigarii hartii. Ca si memorie, dispozitivul incorporeaza o capacitatea de stocare de 4 GB, iar memoria Ram este de 128 MB. In plus, incorporeaza si un slot special MicroSD, cu ajutorul caruia poti sa incarci harti noi sau sa maresti memoria de stocare a aparatului.

Evolio Hi Speed este dotat cu o harta completa a Europei, iar actualizarea sa este gratuita pe intreaga perioada de functionare a aparatului. In acelasi timp, sistemul de navigare include, pe langa o harta rutiera detaliata si numeroase puncte de interes, prezente pe traseu si utile pentru utilizator, precum restaurante, muzee, unitati de cazare si altele. Produsul include si posibilitatea de a reda fisiere video, audio si foto, iar atunci cand nu este utilizat, poate functiona si ca un dispozitiv multi-media.

 

button 1

 

 

 

 

Modelul Preciso HD

 

2.Evolio Preciso HDEvolio Preciso HD incorporeaza ultima generatie de procesoare, cu o frecventa de 500 MHZ, ce garanteaza o navigare exacta a traseului. Ecranul aparatului are o dimensiune de 5 inch in diagonala, iar rezolutia este de 800×480 pixeli.

Impreuna cu cele 65.000 de culori incorporate, navigatorul reda traseul intr-o calitate superioara fata de celelalte produse asemanatoare, incluzand toate detaliile utile pentru utilizator. Memorie interna de stocare este de 4 GB, dar aceasta poat fi marita pana la un maxim de 8 GB, cu ajutorul slotului de memorie MicroSD inclus in design.

Din punct de vedere al software-ului, produsul functioneaza pe un sistem de operare Microsoft Windows CE 6.0. Din fabrica, nu include nici o harta presetata, iar din aceasta cauza, inainte de toate, navigatorul trebuie conectat la un PC sau un laptop, de unde vor fi incarcate harti. Toate hartile necesare pot fi descarcate de pe site-ul producatorului sau site-uri specializate pe navigare prin GPS. Luand in considerare si popularitatea acestui navigator in randul utilizatorilor, caracteristicile tehnice ce definesc acest produs ii redau denumirea de cel mai bun navigator GPS de la Evolio.

 

button 1

 

 

 

 

Modelul Mini

 

3.Evolio MiniGPS-ul Evolio Mini este un navigator mic, cu o dimensiune a ecranului de 4.3 inch in diagonala si un soft de calcul a traseului de 100 de ori mai repede decat alte produse asemanatoare.

Navigatorul are instalat direct din fabrica harta completa a Europei, cu 100%  acoperire in Europa de vest. Reteaua de drumuri din Romania este cartografiata in proportie de 99.9%. Produsul are o frecventa a procesorului de 500 MHz, iar memoria interna de stocare este de 4 GB. Aceasta din urma poate fi marita pana la un maxim de 8 GB cu ajutorul slotului pentru USB.

In plus, pe langa sistemul de navigare prin GPS, produsul mai poate reda fisiere audio de tipul MP3 si WMA, fisiere video in format MPEG-1/4, Avi, WMV, Divx, dar si fisiere foto Jpeg, Bmp, Png. In acest fel, atunci cand nu ai nevoie de navigare, poti sa folosesti GPS-ul Evolio Mini ca si un dispozitiv multi-media. Din punct de vedere al alimentarii, aparatul prezinta o baterie de Li-Ion 800 mAh, iar producatorii garanteaza ca va consuma cu 30% mai putina energie fata de modelele din seriile precedente. Astfel, autonomia dispozitivului creste cu 40% fata de celelalte navigatoare prezente pe piata.

 

button 1

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
2 Comments
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
cris
cris
May 12, 2019 11:30 am

In 2017 am cumparat un Evolio Preciso 5.0 unde imi garanta actualizarea hartilor pe viata dar numai dupa doi ani imi este imposibil sa actualizez ceva pentru ca site respectiv a fost lichidat.
Poate cineva sa ma ajute in aceasta problema?

DMCA.com Protection Status