Cel mai bun kit xenon H1

Am modificat articolul ultima data pe: 16.07.24

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune kituri xenon H1

 

Daca masina ta nu este echipata din fabricatie cu faruri xenon, ale caror performante sunt net superioare farurilor normale, e de inteles ca doresti un upgrade eficient, constand in instalarea unui kit xenon H1 la un pret bun. Pentru ca nu doar costurile conteaza, am decis sa iti amintim cateva dintre criteriile obiective de selectie ale unei piese de calitate.

 

 

In primul rand trebuie sa stii ca din punctul de vedere al temperaturii de culoare, legislatia in vigoare permite utilizarea pe sosele a xenoanelor de cel mult 6000K. Daca optezi pentru o valoare de 3000K te vei bucura de o lumina galbena, ea virand incet incet catre alb, care e atins la o valoare de 4300K. Alb pur, stralucitor, poti avea la 5000K, lumina variind catre albastrui spre valoarea de 6000K. Ce depaseste 6000K este ilegal, caci se considera ca se asociaza unui risc crescut de accidente in trafic.

Daca tot am adus in discutie prevederile legale, consideram ca este util sa stii ca ele pot fi montate pe masinile care vin echipate cu aceasta optiune din fabrica, sau dupa obtinerea aprobarilor necesare din partea unui service autorizat sa faca astfel de modificari, in conformitate cu prevederile legale in vigoare si dupa inscrierea lor in cartea autovehiculului.

Numeroase pareri despre cele mai bune kituri xenon H1 sustin ca fluxul luminos nu depinde in nici un fel de temperatura de culoare. Cele mai bune valori din acest punct de vedere sunt de aproximativ 3100 lumeni, obtinuti la o temperatura de culoare de 4300K.

In topul preferintelor cumparatorilor sunt becurile de 3000k (2900 lm) – 5000K, valorile de peste 6000K fiind inutilizabile oricum, pe timp de ploaie sau noaptea, caci furnizeaza un numar de lumeni impropriu nevoilor de deplasare. Lumina alb-galbuie si alba pare sa aiba cea mai buna vizibilitate pe sosea si sa fie asociata si cu o distanta suficient de mare de propagare pentru a garanta o deplasare in bune conditii, chiar si la viteze mari.

Durata de viata a becurilor de tip HID este de aproximativ 4 luni de functionare continua, ceea ce inseamna un total de putin peste 3000 de ore. Valoarea este evident superioara modelelor LED utilizate anterior, deci ai numai de castigat si din acest punct de vedere.

Daca nu prea stii unde sa cauti un kit complet pe care sa il instalezi, cu ajutorul unui specialist, pe masina ta, iti propunem varianta achizitiilor online, la preturi bune si in perfecte conditii de siguranta pentru tine, ca si cumparator. Si avem la indemana si cateva exemple de o deosebita calitate, de care suntem siguri ca te vei bucura. Desigur, dupa ce te asiguri ca o faci in deplina legalitate.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Cartech Fast Bright

 

Una dintre cele mai bune propuneri de kituri xenon de care te poti bucura este modelul Cartech Fast Bright, un produs cu aprindere rapida care ofera avantajul unei iluminari la nivel maxim intr-un timp evident mai scurt decat in cazul altor piese de acest tip.

Desi consumul este evident mai mic decat al becurilor LED, evaluat la 55 W, acest model ofera cu de pana la 3 ori mai multa lumina, gratie oglinzilor din far, care contribuie la concentrarea acesteia si propagarea pana la o distanta mai mare. Dar lumina obtinuta astfel nu este doar mai intensa ci si mai stabila, la performantele oferite adaugandu-se de asemenea si balasturile cu o greutate semnificativ mai mare decat cea a kiturilor low cost. Kitul iti ofera un total de 5000 K tradusi intr-o luminozitate de 3200 lm si este disponibil si cu alte variante de socluri, nu doar H1.

Si becurile folosite sunt diferite, ele avand soclu metalic si si racire pe baza de ceramica, ceea ce le sporeste durata de viata. Rata defectiunilor raportate este de 0.5%, ceea ce insemna ca daca optezi pentru acest set, ai parte de un produs durabil, performant si competitiv.

 

 

 

CarTech

 

Aceasta propunere ne-a atras pentru un excelent raport intre pret si calitate; setul este unul care poate fi instalat usor, chiar de catre cumparator, multumita manualului de instructiuni detaliat, iar echiparea masinii cu acest produs va imbunatati semnificativ vizibilitatea in trafic pe timp de noapte sau in conditii meteorologice nefavorabile.

Lumina redata este mai buna decat cea a becurilor de 55W normale, partial datorita balastului de foarte buna calitate. Daca masina este echipata cu lupe xenon, rezultatul final este cu atat mai bun. Fiabilitatea excelenta este atestata, printre altele, de recenziile oferite de catre cumparatorii care au avut ocazia sa il testeze.

Produsul ofera o lumina cu temperatura de 4300K si o luminozitate de 5000 lumeni pentru o putere de 55W, ceea ce inseamna ca vei beneficia de conditii de iluminare mai mult decat satisfacatoare indiferent de conditiile meteo.In set vei gasi doua becuri xenon, doua balasturi si accesoriile necesare pentru fixare, alaturi de manualul deja mentionat. Iar daca ai auzit ceva zvonuri care te ingrijoreaza, precizam ca setul nu interfereaza in nici un fel cu radioul sau cu sistemele masinii.

 

 

 

Seal Auto Standard

 

Daca preferi sa iti incepi upgrade-ul masinii cu un kit xenon H1, ieftin si bun, iti recomandam produsul Seal Auto Standard, pe care il poti achizitiona cu o investitie minima pentru un produs din aceasta categorie.

La o putere de 35 W, acest set iti ofera o lumina cu o temperatura de 6000 K concretizata intr-o nuanta de alb-albastrui care nu e deranjanta pentru ceilalti participanti la trafic. Intensitatea luminii este una buna, iar daca beneficiezi si de un sistem performant de oglinzi, vei obtine un fascicul bine orientat si emis pana la o distanta sigura.

In pachet sunt incluse cele doua becuri si doua balasturi standard. Montajul este relativ usor de realizat, caci nu ai de conectat fire, ci doar mufe; daca te simtit totusi nesigur, poti apela la ajutor specializat; operatiunea este rapida si poate fi efectuata pe loc, fara programari prealabile. Din pacate, producatorul nu ofera foarte multe detalii despre aceasta alternativa, ceea ce poate ridica suspiciuni.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status