Cel mai bun etilotest digital

Am modificat articolul ultima data pe: 13.07.20

 

Cum aleg cele mai bune Etiloteste digitale

 

Verificarea cantitatii de alcool in aerul expirat poate fi necesara si pentru tine, ca simplu utilizator care vrea sa stie daca e sigur sa se urce la volan in dimineata de dupa o petrecere, dar reprezinta o necesitate pentru unele intreprinderi, de exemplu, unde din cauza conditiilor de lucru, nu pot fi admise persoane care au consumat cat de putin alcool. Achizitia unui dispozitiv performant garanteaza ca citirile sunt precise si ca te poti baza pe rezultatul afisat.

 

 

Consultand numeroase pareri despre cele mai bune etiloteste digitale – care reprezinta, de altfel, modelul cel mai performant dintre cele disponibile in comert – cat si caracteristicile tehnice puse la dispozitie de catre producatori, am ajuns la concluzia ca exista cateva aspecte care diferentiaza un aparat bun de unul de calitate discutabila.

Calibrarea este necesara pentru a garanta acuratetea citirilor paratului. Ea se efectueaza dupa un numar de utilizari, conform indicatiilor firmei producatoare. Unele aparate necesita calibrare dupa 300 de utilizari, altele dupa 2000. In functie de scopul pentru care achizitionezi dispozitivul, vei alege un produs mai ieftin, care necesita o mentenanta mai frecventa – ceea ce poate sa insemne mai rar de o data pe an, daca il folosesti numai pentru tine – sau unul mai scump si mai performant.

O perioada de citire scurta este de asemenea un plus important. Daca ai fost macar o data implicat in orice fel de accident rutier,sau ai prins vreun filtru al politiei, stii ca in unele dintre aceste aparate trebuie sa expiri timp de cateva secunde bune, pentru ca citirea sa se poata efectua. Procesul poate fi considerat o provocare de catre unele persoane. De aceea, cu cat aceasta perioada e mai scurta, cu atat utilizarea e considerata mai confortabila.

Timpul scazut de incalzire este un alt parametru care iti permite sa utilizezi aparatul imediat ce iti doresti, fara a fi nevoie sa astepti. Acesta variaza de obicei intre 10 si 100 de secunde.

Daca te intrebi unde gasesc etilotest digital la un pret bun alti cumparatori, noi iti vom atrage atentia asupra a trei produse de calitate disponibile la preturi care nici macar nu le reflecta pe deplin performantele in magazinele de pe internet.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

PNI AT8060

 

Noi consideram ca cel mai bun aparat etilotest digital profesional PNIpe care il poti achizitiona in prezent este modelul AT8060. Il recomandam pentru o combinatie de factori : dimensiuni reduse, precizie si timpi scurti de incalzire si testare. Dispozitivul a fost creat in scopul utilizarii profesionale si are un domeniu de detectie intre 0 si 2 g/l alcool in aerul expirat.

Timpul de testare este mai mic de 8 secunde, ceea ce ii ofera un confort sporit in timpul utilizarii. Timpul de incalzire este de 10 secunde, deci il vei putea folosi, efectiv, cat ai clipi. Aparatul este echipat cu un ecran tip LCD de dimensiuni mari, bine luminat, care afiseaza informatii importante, pornind de la starea bateriei pana la etapele procedurii de testare si rezultatul final al acesteia.

Alimentat cu doua baterii AA care pot fi procurate practic de oriunde, dispozitivul poate fi folosit oricand doresti si te poate insoti chiar si in calatorii.

 

 

 

PNI AT6000

 

Un alt model de etilotest digital ieftin si bun pe care ti-l propunem este modelul AT6000 de la PNI. Este un aparat destinat utilizarii personale, de aceasta data, dar este capabil sa isi indeplineasca cu succes si acuratete misiunea. Senzorul de detectie cu care este echipat e unul de ultima generatie, cu un timp redus de incalzire si capacitate de procesare rapida a datelor.

Domeniul de detectie este cuprins intre 0 si 2 g/l, fiind dotat cu nivel presetat de alarma la 0.250 mg/l, 55 mg/100ml sau 0.050% BAC. Timpul de incalzire este ceva mai mare decat la modelul anterior, de 100 de secunde, dar avand in vedere pretul la care este disponibil si faptul ca nu e folosit pentru testarea rapida a unui numar mare de persoane, nu il consideam o problema.

Afisajul LCD iti indica clar starea bateriilor si rezultatele testarii. Este alimentat cu 3 baterii AA si cantareste doar 64 de grame, ceea ce inseamna ca il poti lua cu tine absolut oriunde.

 

 

 

SavetyDigital tester

 

Daca nu vrei sa investesti mult in acest tip de aparat si urmeaza sa il folosesti doar in scop personal, iti propunem o varianta foarte ieftina: testerul Savety Digital. Dimensiuile aparatului sunt atat de mici, incat il poti folosi si ca breloc. Are capacitatea de a masura intre 0 si 0.19% BAC si intre 0 si 1.9 g/l, determinarea fiind facuta rapid si cu precizie mare.

Oprirea se face automat dupa testare, astfel incat cele doua baterii AAA cu care functioneaza vor avea o durata de viata neasteptat de lunga. Designul este unul placut, discret, corpul aparatului fiind de culoare neagra. Afisajul este suficient de mare raportat la dimensiunile totale ale aparatului si poate fi citit cu usurinta, caci informatiile sunt prezentate intr-o maniera clara.

Il recomandam insistent pentru persoanele care sunt puse in situatia de a conduce dupa ce au consumat o bere fara alcool sau un cocktail slab si nu stiu daca pot desfasura aceasta activitate intr-un cadru perfect legal sau trebuie sa mai astepte.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status