Cel mai bun bec auto ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 22.01.20

 

Cum aleg cele mai bune becuri auto ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Orice sofer responsabil trebuie sa se asigure ca intregul sistem de iluminat auto este functional: far faza scurta/faza lunga, proiectoare de ceata fata/spate, stopuri, semnalizatoare fata/spate, pozitii fata/spate, bec marsarier, bec pentru numarul de inmatriculare si cele de interior.

Pentru a remedia rapid orice posibila defectiune, este util sa ai la dispozitie intotdeauna cateva piese auxiliare, pentru faruri si pentru proiectoarele de ceata. Daca vrei sa achizitionezi becuri auto ieftine, dar de calitate, acest ghid te poate ajuta.

 

In primul rand, orice model trebuie sa fie in conformitate cu normele specificate de Regulamentul No. 37 ECE-ONU, ceea ce implica obligatia ca producatorul sa specifice categoria de bec (H4, H7, H11, W5W) si puterea nominala (55/60 W, 55 W, 55 W, respectiv 5 W). Alte informatii necesare se refera la tensiunea nominala de functionare (6/12/24 V); codul tarii unde a fost obtinuta aprobarea (cifrele precedate de litera E – Europa); marcajul de omologare acordat, in acest caz, de RAR (Registrul Auto Roman). De asemenea, litera U de pe soclu indica o radiatie UV scazuta, ceea ce permite utilizarea la faruri de plastic.

Compatibilitatea cu autovehiculul poate fi verificata simplu, analizand cartea masinii sau modelul becului care trebuie inlocuit (specificatiile de pe soclu).  Asa cum arata si unele pareri despre cele mai bune becuri auto ieftine, modelele cu halogen raman preferatele soferilor,  datorita duratei destul de extinse de viata si a pretului accesibil. Becurile cele mai uzuale sunt H4 (far, doua faze), H7 (far, proiectoare ceata), H11 (proiectoare) si W5W (semnalizare sau pozitii).

Exista mai nou modele de LED-uri, ce prezinta, printre altele, avantajele unei durate mai mari de viata, a unui consum mai redus si a rezistentei ridicate. Insa atat pretul ceva mai piperat, cat si necesitatea de a modifica instalatia autoturismului si de a obtine aprobare RAR le fac mai putin populare.

Un alt tip sunt becurile auto xenon, care ofera o perioada mare de functionare si o intensitate a luminii de 3 ori mai mare decat in cazul halogenului, care totusi poate fi considerata prea puternica de catre unii soferi (sunt utile in special in conditii meteo extreme, atunci cand vizibilitatea e afectata).

In concluzie, pentru soferii care nu doresc complicatii in plus si prefera un bec rezistent, insa accesibil, varianta cea mai practica ramane un model cu halogen. In continuare, iti indicam unde se gasesc becuri auto ieftine, la un pret bun si iti prezentam cateva optiuni pe care le poti lua in vedere, care au fost apeciate de alti soferi.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Philips H7 Vision 

 

Acest bec auto cu halogen de la Philips de tip H7 este potrivit atat pentru far, cat si pentru proiectoarele de ceata, producand o raza de lumina puternica (producatorul promite cu 30% mai multa lumina decat la un model obisnuit halogen). Puterea nominala de functionare este de 55 W, iar tensiunea de 12V.

Ofera faza lunga si faza scurta si este fabricat din sticla de cuart UV, ce este deosebit de rezistenta la vibratii, la temperaturi extreme si la umiditate. Produce o lumina galbena ce ofera vizibilitate optima si este in conformitate cu normele si cerintele ECE-ONU.

Sunt becuri simplu de montat in timp scurt, utilizatorii apreciind lumina puternica, superioara celei oferite de un bec standard, durata lunga de viata, dar si pretul accesibil. Se recomanda sa le montezi in pereche, pentru a asigura simetria iluminarii. Philips este o companie lider in domeniul solutiilor de iluminat, produsele sale fiind printre cele mai moderne.

 

 

 

 

 

Neolux H7 Standard 

 

Modelul de la Neolux este un bec auto ieftin si bun, cu halogen, destinat utilizarii la far. Este o piesa standard de tip H7, cu soclu PX26d, foarte util de pastrat in trusa auto, pentru a remedia rapid orice defectiune aparuta la sistemul de iluminare.

Oferta include o singura bucata, insa multi soferi prefera sa achizitioneze doua piese, fapt datorat si pretului atractiv. Puterea nominala de functionare este de 55 W, cu alimentare la 12V. Becurile cu halogen Neolux au o durata de viata ridicata, fiind rezistente la vibratii.

Soferii apreciaza nivelul de luminozitate oferit, de culoare galbena, ce ofera o vizibilitate optima pe timpul noptii. Unii il folosesc chiar si pentru proiectoarele de ceata, culoarea mai calda fiind potrivita pentru acestea. Este, in concluzie, un bec practic, durabil si foarte usor de montat, odata ce te-ai asigurat de compatibilitatea cu sistemul de iluminare al automobilului tau, ce va satisface soferii fara mari pretentii.

 

 

 

 

 

Osram W5W 

 

Acest set care include 2 bucati de la Osram se poate dovedi extrem de util atunci cand unul din becurile automobilului se arde brusc. Sunt becuri cu halogen din categoria celor auxiliare, de tip W5W, cu o putere de functionare de 5W si tensiune nominala de 12V.

Va putea fi utilizat ca bec de pozitie lateral, bec de pozitie la farul din fata sau ca bec de semnalizare lateral, putand fi montat pe aripa din fata. Asigura o buna vizibilitate pe sosea, la o distanta satisfacatoare, cu o lumina suficient de puternica, de culoare galben.

Au omologare de la RAR si sunt apreciate pentru perioada de functionare extinsa, rezistand mai mult decat alte becuri de tip standard. Se instaleaza fara nici o dificultate si respecta normele legale in vigoare, garantand astfel siguranta in trafic. Cu un pret deosebit de avantajos, setul merita achizitionat asa incat sa ai intotdeauna la dispozitie piese suplimentare de schimb.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status