fbpx

Cea mai buna statie radio ieftina

Am modificat articolul ultima data pe: 22.09.19

 

Cum aleg cele mai bune statii radio ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Persoanele care doresc sa afle mai multe informatii despre cum si unde gasesc statie radio ieftina, la un pret bun, sunt sfatuite sa considere cateva aspecte importante, care pot face diferenta intre un produs costisitor, dar de multe ori inutil, si unul economic. Tipologia modelului vizat trebie stabilita prealabil, caci majoritatea celor din comertul electronic sunt aparate Citizen Band de instalat pe autoturism sau produse portabile, fiind numite generic si walkie-talkie-uri.Prima categorie include modelele preferate de soferi, pe baza carora acestia comunica in trafic, iar raza de transmisie va fi una medie si mare. De obicei, aceste dispozitive sunt insotite de o antena CB compatibila sau aceasta piesa va fi cumparata separat.

Cea de-a doua gama de oferte este utilizata pentru a comunica informatii pe distante limitate, intrand deseori in dotarea firmelor de paza. Minim 2 unitati portabile pot fi intrebuintate pe acelasi canal. In medie, aceste produse vor fi comercializate mai ieftin decat cele pentru autoturisme.

Acoperirea va diferi in functie de marimea antenei atasate, tipologia statiei si indicele SWR(Standing Wave Ratio). Pentru modelele de masina se estimeaza o raza de transmisie de la 5, la 15km(cu antene de 100-160cm), in timp ce pentru cele portabile, aceasta va fi de la 1, la 5Km(cu unele exceptii ce se pot extinde la 6-8Km). Se presupune ca un indice SWR adecvat pentru uz conventional trebuie sa aiba valoare 1.2-1.0.

Cateva pareri despre cele mai bune statii radio ieftine iti impun sa verifici, frecventa de emisie/receptie,  numarul de canale, modul de alimentare si alte functii utile. Pentru modelele de autoturism sunt mentionate game de frecventa care sa includa 27MHz si chiar cateva zeci de canale. Pentru cele portabile, frecventa difera de la un model la altul, si vor avea disponibile intre 5 si 8 canale.

Produsele portabile de alimenteaza cu baterii sau acumulatori reincarcabili, iar aici e destul de important sa stii cam ce perioada de autonomie au. Functii cu afisaj digital, blocare taste sau lanterna se vor dovedi extrem de utile pentru persoanelul de paza si protectie.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

PNI CRT One N 

 

Se pare ca PNI vine cu o propunere justificata pentru titlul de cea mai buna statie radio ieftina, caci modelul CRT One N asigura toate facilitatile pentru un sofer care calatoreste mult. Un mare plus este faptul ca are dimesniuni foarte reduse, integrandu-se usor pe bordul autovehiculului, iar cu o putere de emisie de 4W, se considera ca aceasta piesa respecta intocmai legislatia in vigoare pentru utilizarea respectivelor aparate.

Emite pe frecventa 26.965-27.405MHz, oferind 40 de canale AM si FM, caracteristici perfect adaptate pentru utilizare de catre orice sofer. Include cablu de alimentare la 12V si microfon, fiind gata echipata de instalare, iar pentru antena poti alege aproape orice model din gama PNI.

Microfonul este prevazut cu taste ce permit schimbarea rapida a canalelor si a celorlalte functii. Ai la dispozitie si un display digital cu S-Metru, pe care observi semnalul de emisie si receptie. Tastele pot fi blocate pentru a evita schimbarea accidentala a parametrilor de lucru.

 

 

 

 

 

PNI PMR R6  

 

Cand cauti neaparat o statie radio ieftina si buna model portabil, consideram ca aceasta oferta cu doua unitati este tocmai recomandarea perfecta. Piesele din kit au dimensiuni reduse, putand fi usor purtate in buzunat sau atasate cu ajutorul unor mici suporturi de centura, integrate in pachetul oferta.

Ca distanta de lucru, unitatile emit pana la 6km distanta si utilizeaza frecventa de 446MHz, asigurand un numar de 8 canale, fiind potrivite pentru securizarea perimetrului institutiilor. Ecranul LCD afiseaza diversi parametri de functionare, iar de alimentat, dispozitvele se vor alimenta cu baterii AAA sau acumulatori de aceleasi dimensiuni.

De remarcat este si autonomia, garantata pana la 10 ore de utilizare, ceea ce ofera mai mult ca sigur suport constant pe timpul noptii. Interfata cu 1 pin audio va permite ulterior atasarea unor casti sau a unui microfon mai performant.

 

 

 

 

 

Motorola TLKR T41 

 

Acest set de 2 statii radio portabile compacte va fi apreciat de catre angajatii firmelor de paza si protectie, sau chiar de catre lucratorii din ferme, care doresc sa comunice usor pe distante limitate. Se estimeaza o raza de transmisie de pana la 4Km, dar asta si in functie de caracteristicile terenului.

Aparatele pot transmite si alerte, integrand o optiune de confirmare la receptie. Tot sub aspect tehnic, se poate lucra cu 8 canale de transmisie diferite, iar frecventa utilizata va fi de  13.5kHz. Alimentarea se face pe baza a 3 baterii alcaline, tipologie AAA, al caror timp de autonomie la utilizarea conventionala este estimat pana la 16 ore. De aici ne dam seama ca dispozitivele sunt adecvate si pentru paza pe timp de noapte.

Ecranul LCD, suportul Belt Clip(de atasat la curea) si functia de blocare pentru taste sunt facilitati apreciate. Costurile acestei oferte pot fi considerate moderate.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (23 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status