n n
n
n
▷ Statii radio emisie receptie. Analiza comparativa

Cea mai buna statie radio emisie receptie

Am modificat articolul ultima data pe: 15.12.19

 

Cum aleg cele mai bune statii radio emisie receptie

 

Ghidul cumparatorului

O statie radio de emisie receptie n-ar trebui sa lipseasca din recuzita niciunui sofer, avand in vedere ca prin utilizarea acesteia poti obtine tot felul de informatii referitoare la drum, directii precise sau raporta un anumit accident. Astfel ca, acest ghid se adreseaza persoanelor care detin un vehicul si obisnuiesc sa calatoreasca mult, intrucat prezinta cei mai importanti parametrii de selectie cand vine vorba de achiztionarea unui astfel de produs si raspunde la intrebarea: “Unde gasesc statie radio de emisie receptie la un pret bun?”

In primul rand, trebuie sa stii ca exista doua tipuri de statii radio:

CB (citizen band) auto – sunt cele mai folosite si pot opera in limita anumitor puteri fara autorizatie si fara a fi necesara inchirierea frecventei respective, fiind perfecte pentru soferii care doresc sa evite amenzile nedorite sau sa imparta si sa afle informatii referitoare la blocari in trafic, accidente etc.

Walkie – talkie – statii utilizate, in general, de personalul de paza din cladiri, intrucat pun mai mult accent pe portabilitate decat pe distanta de lucru care, apropo, e limitata. Altfel spus, ele sunt create doar sa prinda transmisiile radio.

Asa cum am anticipat deja, raza de actiune poate fi limitata sau extinsa. In cazul in care optezi pentru un model CB auto, ingrijeste-te ca antena din dotare sa aiba o lungime de cel putin 1 – 1.3 metri, daca vrei ca statia sa functioneze foarte bine la o distanta de pana la 10 km in camp deschis. Totodata, numeroase pareri despre cele mai bune statii radio de emisie receptie sustin ca un produs bun este acela care face posibila comunicarea pe ambele benzi: AM si FM. Nu uita ca limita legala a dispozitivelor este la o putere de maxim 4 watti (W).

In ceea ce priveste frecventele de functionare si numarul de canale, trebuie spus ca majoritatea statiilor CB pot comunica pe un numar de 40 de canale la o frecventa de 27 MHz. Pentru modelele portabile, este recomandat ca acestea sa fie inalte, pana la 512 MHz, deoarece sunt adesea folosite in mediul urban, iar undele trebuie sa faca fata obstacolelor.

Pentru reduceri si promotii, sfatul nostru e sa-ti achizitionezi statia radio de emisie receptie preferata direct de pe Internet.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Albrecht AE 6110 

 

La titlul de cea mai buna statie radio de emisie receptie pentru masini aspira si modelul Albrecht AE 6110. Este un aparat CB, care functioneaza cu un randament crescut si se bucura de o receptie foarte buna, avand in vedere ca are o putere de emisie de 4 W cu care poti vorbi la o distanta de 20 de km, atat in banda FM, cat si in cea AM.

Frecventa de lucru este cuprinsa intre 25.610 – 30.105 MHz, insa printre cele mai importante avantaje ale produsului se numara prezenta functiei “Scan”, care va scana canalele din dotare, si cea a ASQ-ului, care garanteaza reducerea in mod automat a zgomotelor din emisie. Acestora li se alatura si alte optiuni, si anume: RG Gain (sensibilitate reglabila a receptiei) si EMG (buton 9/19 pentru apelare directa canal urgente).

Masurand doar 10 cm latime si 2,5 cm inaltime, modelului Albrecht AE 6110 ii poti gasi cu usurinta un loc in masina ta.

 

 

 

 

 

Midland G18 

 

Dintre cele mai apreciate statii radio de emisie receptie face parte si modelul Midland G18. Permitand comunicarea pe 8 canale si bucurandu-se de alte 91 presetate, aceasta este un dispozitiv portabil care functioneaza foarte bine la o distanta de 10 – 12 km, in functie de zona in care te afli (zona urbana – 2 km, camp deschis – 6 km, munte – 12 km). Avantajul major al produsului consta insa in faptul ca atat emisia, cat si receptia pot fi codate cu 50 coduri CTCSS, in asa fel incat sa te poti bucura de conversatii private.

Frecventa de functionare este cuprinsa intre 446.00625 – 446.09375 MHz, statia putand fi conectata in sistem handsfree, facilitand utilizarea acesteia de catre persoanele foarte active pe santier sau in fabrici etc.

Dispozitivul include o serie de functii care se dovedesc foarte utile, si anume: VOX (permite emisia automata), Roger Beep (sunet scurt care se aude la sfarsitul transmisiei), Squelch reglabil si Scanare canale.

 

 

 

 

 

PNI PMR R6 

 

O statie radio de emisie receptie ieftina si buna este PNI PMR 6. De tip walkie – talkie, permite comunicarea pe 8 canale PMR446, raza de lucru fiind de 6 km, iar frecventa de functionare de 446 MHz, astfel ca desi nu vei avea conversatii total private, cu siguranta vor oferi un grad mult mai mare de intimitate.

Acest lucru se datoreaza, in special, celor 83 de coduri codate digital, care urmeaza dupa cele 38 de coduri CTCSS, functie care permite unui grup de persoane sa vorbeasca intre ele fara sa auda si alti utilizatori.

Desi este o statie de dimensiuni foarte mici, fapt care se traduce printr-o portabilitate sporita, produsul face parte din categoria dispozitivelor profesionale, daca tinem cont de functiile pe care le include: VOX (emisie automata, fara a apasa pe butonul PTT), Dual Watch (monitorizare simultana a doua canale), Scan (scanarea canalelor) si Roger Beep. Autonomia bateriei este de 10 h.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status