n n
n
n
▷ Baterii de masina. Analiza comparativa

Cea mai buna baterie de masina

Am modificat articolul ultima data pe: 15.11.19

 

Cum aleg cele mai bune baterii de masina

 

Ghidul cumparatorului

Orice sofer stie ca o baterie de masina are o durabilitate de maxim 4 ani, de aceea este foarte util sa achizitionezi un nou produs cu ceva timp inainte de expirarea termenului, pentru a te feri de situatii neplacute precum cea a imposibilitatii de a porni automobilul. Nu este foarte dificil sa alegi modelul potrivit, dar nici simplu, daca este prima data cand trebuie sa inlocuiesti bateria. Citeste in continuare si vei afla dupa ce criterii trebuie sa te ghidezi.baterie-masinaInainte de toate, este obligatoriu ca modelul sa fie compatibil cu masina ta, de aceea trebuie sa consulti cartea tehnica a autovehicului pentru a afla dimensiunile cerute si amperajul ce e masurat in amperi pe ora, Ah (la acesta din urma, poti alege o baterie cu o capacitate ceva mai mare, dar niciodata mai mica caci nu va genera destul curent electric). In general, produsele gasite azi pe piata sunt cu acid (exista si optiunea alkalina, dar e rara). Cele cu acid (electrolit) lichid impun mentenanta in timp ce cele cu gel nu vor necesita sa reumpli bateria (fara mententanta), fiind cea mai confortabila si durabila varianta.

In general, polaritatea (pozitia bornelor) este pozitiv dreapta, numita si polaritate normala; majoritatea bateriilor o au; daca totusi ai piese auto fabricate in afara Europei, verifica ce polaritate este ceruta, caci poate fi inversa. Dupa cum arata parerile despre cele mai bune baterii de masina, ai nevoie de voltaj de 12 V, suficient pentru un automobil obisnuit (cele de gabarit mare vor avea nevoie de o valoare crescuta, de 24 V). Inca un aspect important il reprezinta curentul de pornire la rece ce variaza: daca masina e alimentata pe benzina, e destul o valoare in jur de 480 A, insa daca este pe diesel, ai nevoie de un produs mai performant, cu o valoare de minim 680 A, preferabil de 750 A.

Nu stii unde gasesc baterii de masina la un pret bun alti soferi? – un sfat util este sa cauti pe Internet, avand in vedere ca in centrele de piese auto exista preturi cam mari, iar online poti beneficia de oferte avantajoase.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Varta Silver 77AH 577400078 E44

 

1-varta-silver-77ah-577400078-e44Daca vrei sa achizitionezi una dintre cele mai bune baterii de masina, iti recomandam acest model premium Varta SLI (starting, lighting, ignition) potrivit chiar si pentru automobile de performanta inalta. Satisface cele mai ridicate cerinte de alimentare si intruneste standardele OE.

Asigura o mare putere de pornire la rece, pana la 122%, cu o valoare a curentului de 780 A, ce o face adecvata autovehiculelor pe benzina, dar si pe diesel. Are polaritate normala, dreapta pozitiv, compatibila cu toate masinile europene si un voltaj de 12 V, obisnuit pentru toate automobilele de gabarit conventional.

Durata de viata a bateriei este crescuta datorita tehnologiei Varta de grile stantate ce permite un flux optim de curent, mai rezistenta la coroziune decat la grilele turnate sau decat la cele din metal dilatant. Acest lucru implica reincarcarea rapida si puterea de pornire ridicata. Cat despre dimensiuni si amperaj, va trebui sa verifici compatibilitatea produsului cu masina in cartea tehnica: are 77 Ah si dimensiuni de 278 mm lungime, 175 mm latime, 190 inaltime.

 

button 2

 

 

 

 

AcuProfi Max-Power 74Ah

 

2-acuprofi-max-power-74ahAcest produs AcuProfi Max-Power este o baterie auto ce nu necesita mentenanta (cu electrolit gelificat), asadar nu e nevoie sa o reumpli si are o durata de viata mai ridicata decat cele cu acid lichid.

Este potrivita pentru automobile cu motoare diesel sau pe benzina cu un gabarit conventional, un camion sau SUV necesitand o putere mai mare (are voltaj de 12 V). Are o putere de pornire la rece ridicata pana la 15%, curentul de pornire fiind de 680 A.

Este un model rezistent la coroziune, cu o tehnologie Ex-Met cu calciu si permite o verificare simpla cu ajutorul elementilor cu dopuri Kamina. Are polaritate normala, precum majoritatea bateriilor de pe piata (daca masina ta are piese produse in afara UE, e bine sa verifici daca nu iti trebuie polaritate inversa). Cauta in cartea tehnica pentru a vedea daca produsul e compatibil in termeni de amperaj (74 Ah)  si dimensiuni (276 mm lungime, 175 mm latime, 175 mm inaltime) cu autovehiculul. Are inclusa o garantie pe o perioada de 24 luni.

 

button 2

 

 

 

 

Varta Black 56AH 556400048 C14

 

3-varta-black-56ah-556400048-c14O baterie de masina ieftina si buna nu este chiar simplu de gasit, dar acest produs Varta asigura performanta inalta, fiind potrivit autovehiculelor cu gabarit conventional si cu nivel standard de echipament electric.

Intruneste toate cerintele OE si are o putere de pornire la rece 100%, curentul de pornire fiind de 480 A, ceea ce o recomanda doar pentru vehiculele pe benzina. Durata mare de viata, fluxul optim de curent si rezistenta la coroziune sunt garantate de tehnologia cu grile stantate, superioara in termeni de durabilitate si eficienta grilelor turnate sau a celor de metal dilatant.

Bateria se reincarca in timp scurt si are un voltaj de 12 V (suficient pentru automobilele de gabarit mediu, dar nu si pentru camioane, SUV etc.) si o polaritate normala, dreapta pozitiv, precum toate produsele europene. Inainte de a achizitiona acest produs cu un bun raport pret-calitate, verifica in manualul auto compatibilitatea la amperaj (56 Ah) si dimensiuni (242 mm lungime, 175 mm latime, 190 mm inaltime).

 

button 2

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status