Cea mai buna antena CB Sirio

Am modificat articolul ultima data pe: 04.08.20

 

Cum aleg cele mai bune antene CB Sirio

 

Ghidul cumparatorului

Daca ai decis sa achizitionezi o statie radio Citizen Band care sa te ajute sa eviti capcanele unui trafic aglomerat, ai nevoie si de o antena pe masura, care sa iti asigure o buna receptie si posibilitatea de a comunica adecvat cu ceilalti participanti la trafic. Alegerea ei este de multe ori dificila ; nu ai cunostintele necesare despre acest gen de dispozitive, iar printre numeroasele pareri despre cele mai bune antene CB Sirio este un nume frecvent mentionat.

SirioAntenna este o companie localizata in Silicon Valley si manufactureaza produse de acest tip inca din anul 2000. Dar traditia Sirio dateaza inca din anii 1970, cand compania a fost fondata de catre Giuseppe Grazioli. Produsele din gama CB sunt recunoscute in intreaga lume ca fiind extrem de performante, fapt atestat si de garantia oferita de catre producator.

In primul rand trebuie sa poti alege tipul de antena : din fibra de sticla, cu suport magnetic sau verticala de tip whip. Cele din fibra de sticla sunt recomandate pentru produsele de tip 4×4 si pentru conducatorii auto care iubesc off road-ul, datorita constructiei lor solide. Cele cu talpa magnetica au o capacitate de receptie medie de 5-6 km, care poate fi extinsa pana la 10 km in unele cazuri. Modelele verticale  ofera receptie pe arie de pana la 15 km, uneori chiar mai mult, dar este extrem de sensibila si de usor de deteriorat, de aceea nu se recomanda utilizarea in zone cu copaci, de exemplu.

In ceea ce priveste parametrii de lucru, primul care te intereseaza este distanta de emisie-receptie ; recomandam o distanta de actiune mai mare de 5 km. Pentru a te bucura de un dispozitiv adecvat, trebuie sa alegi o piesa care opereaza in banda FM, cu o putere de 4W. Numarul de canale este relativ important ; 40 sunt de obicei suficiente, iar producatorul ofera piese cu aproximativ 100 de canale sau chiar mai mult.

Odata ce am trecut rapid in revista acesti parametri sa revenim la intrebarea de baza : unde gasesc antena CB Sirio la un pret bun ? Te ajutam si in aceasta privinta : iata 3 dintre cele mai apreciate oferte de pe piata, disponibile in magazinele on-line la preturi fara concurenta.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Sirio Triflex CB/FM/900 

 

Cea mai buna antena CB Sirio pe care ti-o propunem este in primul rand o piesa extrem de adaptabila : modelul Triflex CB/FM/900. O poti folosi in locul antenei de la masina, pe post de antena GSM sau pentru functia CB.

Frecventele de functionare sunt urmatoarele : 26.8 – 27.6 MHz pentru CB, 0.15 – 1.6 MHz in AM si 87.5 – 108 MHz in FM, 900 MHz in GSM, 880 – 915 MHz in TX-band si 935 – 960 MHz in RX-band. Puterea maxima dezvoltata este de 10 W in CB si 20 W in GSM.

Lungimea antenei este de 500 mm, ceea ce ii asigura o distanta de emisie-receptie de aproximativ 5 km. Piesa este echipata cu un cablu CB RG316 de 215 mm, un cablu AM-FM RG316 de 165 mm si un cablu GSM RG316 de 120 mm. Luand in calcul toti acesti parametri, putem concluziona ca avem de-a face cu o piesa de buna calitate si avantajoasa ca pret.

 

 

 

 

 

Sirio Turbo 5000 

 

O antena CB Sirio ieftina si buna pe care ti-o propunem astazi este antena CB Sirio Turbo 5000. Este vorba despre o piesa realizata din otel inoxidabil, cu o rezistenta deosebita. In plus, este o piesa de calitate superioara, dovada parametrii tehnici de functionare.

Puterea este de 1500 W continua si de 5000  W pe perioade scurte de timp. Frecventa este cuprinsa intre 26 – 28 MHz. Radiatia este orizontala, omnidirectionala, acoperind o arie de 360 de grade. Tipul de prindere este multiprindere, diametrul suprafetei de prindere fiind de 160 mm.

Inaltimea antenei este de 1950 mm, ea fiind echipata cu un cablu de 3600 mm. Raza de actune este extraordinara, depasind 15km, iar in unele zone atingand chiar 20 km. Este o piesa perfecta atat pentru posesorii de autoturisme cat si pentru soferii profesionisti, care se vor bucura de un ajutor de incredere in timpul drumurilor lungi.

 

 

 

 

 

Sirio ML 145 

 

O alta varianta care merita luata in considerare este antena CB Sirio ML 145. Este vorba despre o piesa puternica, de 300 W in perioada continua si 900 W in perioada scurta. Frecventa este cuprinsa intre 26 si 28 MHz. Lungimea de banda este de 1340 kHz, implicand 130 de canale.

Fabricata din otel inoxidabil, piesa este rezistenta si extrem de practica. Sistemul de prindere este fiabil si rezistent, demn de toata increderea ta. Radiatia este de tip orizontal, omnidirectionala, acoperind un unghi de 360 de grade. Prinderea este de tip magnetic, ceea ce ii confera o rezistenta aparte.

Distanta de lucru este impresionanta, depasind din punctul nostru de vedere nevoile medii ale unui conducator auto ocazional. Este vorba despre 10 – 15 km, o valoare mai degraba potrivita pentru conducatorii profesionisti. Caracteristicile tehnice ii satisfac si pe cei mai pretentiosi cumparatori, produsul fiind probabil cea mai cunoscuta antena CB a tuturor timpurilor.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status