Cea mai buna antena CB PNI

Am modificat articolul ultima data pe: 24.10.17

 

Cum aleg cele mai bune antene CB PNI

 

Odata cu modernizarea radarelor, aparatele de detectie nu mai sunt atat de eficiente si din ce in ce mai multi soferi se orienteaza catre statii de emisie-receptie, cuplate la antene CB. Acestea nu numai ca te avertizeaza de controalele in trafic, dar sunt utile la drumurile lungi, parcurse singur, cand poti comunica cu alti soferi din trafic, util in special pentru transportatori sau curieri.

Una dintre variantele cu raport calitate/ pret bun de pe piata o reprezinta gama de antene PNI. Acest brand face parte din portofoliul companiei romanesti Onlineshop, care distribuie pe teritoriul tarii si produsele firmelor Midland, Albrecht, Himedia, Egreat si altele. PNI este in special apreciata pentru dispozitivele utilizate in comunicare, dar produce si sisteme de securitate, electronice auto, componente si periferice pentru PC. Daca deja te intereseaza unde se gasesc antene CB PNI la un pret bun, iti recomandam sa verifici ofertele online. Ca si punct de pornire, ia in calcul si criteriile noastre de selectie.

Oferta PNI include modele din toate tipologiile: antene din fibra de sticla, modele din otel inoxidabil – cu fixare magnetica si antene tip vergea. Daca primele sunt mai potrivite vehiculelor 4 x 4, fiind rezistente si necesitand un mecanism dedicat de fixare, iar cele din urma sunt foarte lungi si puternice, varianta cu magnet este alegerea majoritatii soferilor de autoturisme conventionale. Acestea includ antena propriu-zisa, cu o bobina plasata de regula la baza si fixare simpla pe cupola masinii, printr-un magnet foarte puternic. Unele modele includ si o piesa mobila, un surub cu fluture utilizat pentru inclinarea antenei.

Performantele antenei sunt legate de dimensiunea sa si indicele SWR. Cu cat antena este mai lunga, cu atat transmisia/ receptia se vor face la distante mai mari, dar exista si modele cu un raport bun putere/ dimensiuni, pentru a fi utilizate cu succes in oras sau paduri, fara riscul deteriorarii.

Indicele SWR cuantifica procentajul din unde emise care se intorc inapoi in antena, cauzand probleme legate de performanta, dar si posibilitate de distrugere a unor componente ale statiei. De aceea, acesta trebuie sa fie cat mai mic, iar antena corect calibrata – verificata si reglata pentru a oferi valoarea optima, cat mai aproape de 1.

Alte specificatii importante includ lungimea si rezistenta cablului de legare la statie, cat si compatibilitatea cu anumiti conectori, pentru a realiza acest lucru; mufa cea mai utilizata este in acest sens este PL259. Pe baza a numeroase pareri despre cele mai bune antene CB PNI si analizand atent specificatiile, iti prezentam 3 recomandari de top.

 

 

Modele recomandate in 2017

 

 

PNI ML145

 

Cautand cea mai buna antena CB PNI, nu puteam trece cu vederea modelul ML145, avand un raport excelent intre performante si costuri. Ca si tipologie, aceasta este cu montare cu magnet, cu bobina plasata la baza si fabricata din otel inoxidabil. Lungimea este de 145 de cm, ceea ce ii asigura distanta de emisie/ receptie de aproximativ 10 km, atunci cand nu sunt foarte multe obstacole.

Aceasta lungime poate fi excesiva pentru oras, daca vei intampina pasaje sau garaje joase. Desi nu include un element de inclinare, poti rezolva aceasta problema mutand antena in partea posterioara a caroseriei, cand nu esti la drum lung. Cablul de 4 metri este suficient pentru a realiza in siguranta conexiunea cu statia (printr-un conector PL259), iar magnetul foarte puternic asigura stabilitatea chiar si la viteze mari.

Frecventele receptionate se incadreaza intre 26.5 si 28 Mhz, o plaja de acoperire larga. Dispui de 90 de canale de comunicare, mult mai multe decat vei avea nevoie vreodata. Indicele SWR < 1,1, dupa o calibrare corecta, va asigura comunicarea foarte clara intre tine si alti soferi.

 

 

 

 

 

PNI Extra 45 

 

Antena CB PNI extra cu magnet este recomandarea noastra pentru oras, avand o dimensiune foarte redusa, de doar 45 de cm. Cu toate acestea, performantele sale sunt impresionante, majoritatea utilizatorilor raportand o distanta de receptie de circa 4-5 km in oras si in jurul a 10 km, in afara acestuia, in spatii deschise.

Un alt avantaj care decurge din designul acestei antene este discretia: nu numai ca vei putea patrunde fara probleme in pasaje, garaje sau parcari, dar seamana atat de mult cu o antena radio, incat riscul furtului este semnificativ diminuat. Antena este construita pentru a nu fi zgomotoasa la viteze mari, lucru posibil datorita infasurarii fibrei de sticla pe corpul tijei.

Indicele SWR este aproape 1, precalibrat din fabrica, dar dispozitivul poate necesita reglare si ulterior montarii. Frecventa receptionata este in intervalul 26.9-27.4 Mhz, iar numarul de canale disponibile este de 80. Cablul de 4 metri este inclus in pachet, iar magnetul puternic are baza cauciucata, pentru a nu zgaria vopseaua. Per total, beneficiezi de o antena CB PNI ieftina si buna, discreta, dar cu suficienta putere pentru a fi eficienta. Este compatibila cu majoritatea statiilor, avand si mufa PL259.

 

 

 

 

 

PNI S75 

 

O optiune de mijloc intre cele doua prezentate anterior este modelul S75, cu lungimea de 125 mm si fixare cu baza magnetica. Distanta de comunicare este similara, fiind in jurul a 10 km atunci cand nu exista multe obstacole.

Antena propriu-zisa este fabricata din otel inoxidabil, iar bobina este plasata catre baza. Acest model include si un surub cu fluture, pentru a fi inclinata atunci cand conduceti in oras si exista riscul deteriorarii sale. Totusi, pentru performanta maxima, nu se recomanda inclinarea cu mai mult de 30 de grade. Cablul cu lungimea de 4 metri si conector PL259 este inclus in pachet.

Indicele SWR este de 1.2 si desi este reglata din fabrica, poate necesita o calibrare ulterioara pentru a atinge aceasta valoare. Receptioneaza frecvente cuprinse intre 26 si 28 Mhz, un interval foarte larg si dispune de un numar de 40 de canale, asigurand strictul necesar pentru comunicare.

 

 

 

 

 

 

Reply here

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4.33 out of 5)
Loading...