n n
n
n
▷ Antene CB PNI. Analiza comparativa

Cea mai buna antena CB PNI

Am modificat articolul ultima data pe: 15.12.19

 

Cum aleg cele mai bune antene CB PNI

 

Ghidul cumparatorului

Odata cu modernizarea radarelor, aparatele de detectie nu mai sunt atat de eficiente si din ce in ce mai multi soferi se orienteaza sa cumpere statii de emisie-receptie, cuplate la antene CB.

Acestea(utile in special pentru transportatori sau curieri) nu numai ca te avertizeaza despre controalele in trafic, dar sunt folositoare in timpul calatoriilor lungi, pe drumuri parcurse singur, cand poti comunica cu alti soferi din trafic,

 

Una dintre variantele cu raport calitate/pret bun de pe piata o reprezinta gama de antene PNI. Acest brand face parte din portofoliul companiei romanesti Onlineshop, care distribuie pe teritoriul tarii si produsele firmelor Midland, Albrecht, Himedia, Egreat si altele.

PNI este apreciata in special pentru dispozitivele utilizate in comunicare, dar produce inclusiv sisteme de securitate, electronice auto, componente si periferice pentru PC. Daca deja te intereseaza unde se gasesc antene CB PNI, la un pret bun, iti recomandam sa verifici ofertele online. Ca punct de pornire, poti lua in calcul urmatoarele criterii de selectie:

Oferta PNI include modele incadrate in multiple tipologii: antene din fibra de sticla, piese din otel inoxidabil – cu fixare magnetica – si antene tip vergea. Daca primele sunt mai potrivite vehiculelor 4 x 4, fiind rezistente si necesitand un mecanism dedicat de fixare, iar cele din urma sunt foarte lungi si puternice, varianta cu magnet va constitui alegerea majoritatii soferilor de autoturisme conventionale.

Acestea includ antena propriu-zisa, de regula prevazuta cu o bobina plasata la baza si fixare simpla pe cupola masinii, realizata printr-un magnet foarte puternic. Unele modele incorporeaza si o piesa mobila, un surub cu fluture, utilizat pentru inclinarea antenei.

Performantele produsului sunt legate de dimensiunea sa si de indicele SWR. Cu cat antena este mai lunga(130 cm +), cu atat transmisia si receptia se vor face la distante mai mari(pana la 10 Km), dar exista si modele cu un raport bun intre putere si dimensiuni, recomandate pentru a fi utilizate cu succes in oras sau paduri, fara riscul deteriorarii.

Indicele SWR cuantifica procentajul din undele emise, care se intorc inapoi in antena, cauzand probleme legate de performanta, dar determinand si posibilitatea de distrugere a unor componente ale statiei. De aceea, acesta trebuie sa fie cat mai mic, iar antena corect calibrata – verificata si reglata pentru a oferi valoarea optima: cat mai aproape de 1.

Alte specificatii importante includ atat lungimea si rezistenta cablului de legare la statie, cat si compatibilitatea cu anumiti conectori; pentru a realiza acest lucru, mufa cea mai utilizata este PL259. Pe baza a numeroase pareri despre cele mai bune antene CB PNI si analizand atent specificatiile, iti prezentam 3 recomandari utile ca exemple.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

PNI ML145

 

Cautand cea mai buna antena CB PNI, nu puteam trece cu vederea modelul ML145, acesta remarcandu-se printr-un un raport excelent intre performante si costuri. Ca tipologie, aceasta piesa este una cu montare cu magnet, cu bobina plasata la baza si fabricata din otel inoxidabil. Lungimea este de 145 de cm, ceea ce ii asigura distanta de emisie/receptie de aproximativ 10 km, atunci cand nu sunt prezente foarte multe obstacole.

Aceasta lungime poate fi considerata un exces de zel pentru intrebuintarea in oras, daca vei intampina pasaje sau garaje joase. Desi nu include un element de inclinare, poti rezolva respectiva problema mutand antena in partea posterioara a caroseriei, mai ales cand nu pleci la drum lung. Cablul de 4 metri este suficient de extins pentru a realiza in siguranta conexiunea cu statia (printr-un conector PL259), iar magnetul foarte puternic asigura stabilitatea, chiar si la viteze mari.

Frecventele receptionate se incadreaza intre 26.5 si 28 Mhz, o plaja de acoperire considerata larga si adecvata pentru necesitatile de comunicare ale oricarui sofer. Dispui de 90 de canale de comunicare, mult mai multe decat vei avea nevoie vreodata. Indicele SWR < 1,1, dupa o calibrare corecta, va asigura comunicarea foarte clara intre tine si restul participantilor la trafic.

 

 

 

 

 

PNI Extra 45 

 

Antena CB PNI extra cu magnet este recomandarea noastra pentru oras, avand o dimensiune foarte redusa, de doar 45 de cm. Cu toate acestea, performantele sale sunt impresionante, majoritatea utilizatorilor raportand o distanta de receptie de circa 4-5 km in oras si in jurul a 10 km, in afara acestuia, in spatii deschise.

Un alt avantaj care decurge din designul acestei antene este discretia: nu numai ca vei putea patrunde fara probleme in pasaje, garaje sau parcari, dar seamana atat de mult cu o antena conventionala radio, incat riscul furtului este semnificativ diminuat. Piesa este construita pentru a nu fi zgomotoasa la viteze mari, lucru posibil datorita infasurarii tijei in fibra de sticla.

Indicele SWR este aproape 1, precalibrat(in fabrica), dar dispozitivul poate necesita reglare si ulterior montarii. Frecventa receptionata se va incadra in intervalul 26.9-27.4 Mhz, iar numarul de canale disponibile este de 80, indicand performante optime de comunicare pentru utilizatorii cu pretentii la performante moderate. Cablul de 4 metri este inclus in pachet, iar magnetul puternic are baza cauciucata, pentru a nu zgaria vopseaua de pe caroserie. Per total, beneficiezi de o antena CB PNI, ieftina si buna, discreta, dar cu suficienta putere pentru a fi eficienta. Este compatibila cu majoritatea statiilor, avand si mufa PL259.

 

 

 

 

 

PNI S75 

 

O optiune de mijloc intre cele doua prezentate anterior ar fi modelul S75, cu lungimea de 125 mm si fixare cu baza magnetica. Distanta de comunicare este estimata in jurul a 10 km, atunci cand nu exista multe obstacole considerabile in calea undelor.

Antena propriu-zisa este fabricata din otel inoxidabil, iar bobina este plasata catre baza. Acest model include si un surub cu fluture, pentru a putea fi inclinat atunci cand soferul conduce in oras si ar exista astfel riscul deteriorarii sale. Totusi, pentru a beneficia de performanta maxima, nu se recomanda inclinarea cu mai mult de 30 de grade. Cablul, cu lungimea de 4 metri si conector PL259, este inclus in pachet.

Indicele SWR este 1.2 si, desi este reglata din fabrica, antena poate necesita o calibrare ulterioara, pentru a atinge aceasta valoare. Receptioneaza frecvente cuprinse intre 26 si 28 Mhz, un interval foarte larg si dispune de un numar de 40 de canale, asigurand strictul necesar pentru comunicare.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (36 voturi, media: 4.89 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status