Cele mai bune trolii pentru ATV

Am modificat articolul ultima data pe: 28.02.20

 

Cum aleg un troliu pentru ATV bun

 

Ghidul cumparatorului

Daca esti un mare amator al aventurilor outdoors, stim ca ai achizitionat deja un ATV. Ce iti mai ramane de facut este sa alegi un troliu potrivit pentru acesta. Atunci cand te afli in mijlocul padurii, la kilometri buni distanta de civilizatie, aceasta piesa poate face diferenta intre continuarea distractiei, a aventurilor si explorarii, si mersul pe jos o jumatate de zi, urmat de recuperarea anevoioasa a ATV-ului si convocarea unui ajutor suplimentar.

Devine evident de ce e important sa achizitionezi un troliu adecvat pentru vehicolul pe care il detii, si mai ales de ce ar trebui sa optezi pentru un model de calitate superioara. Iar daca mai afli si unde gasesc troliu pentru ATV la preturi bune alti amatori de senzatii tari, inseamna ca misiunea noastra a fost indeplinita!

Iti propunem in continuare un ghid complet care sa includa caracteristici tehnice, parametri de selectie si sugestii de produse ieftine si de calitate superioara, apreciate de utilizatorii experimentati in acest domeniu. Iata de ce trebuie sa tii cont inainte de a cumpara.

Forta de tractiune: variaza substantial in functie de greutatea vehiculului pe care urmeaza sa il tractezi. Ea reprezinta o combinatie intre capacitatea mecanica a troliului si forta cablului de pe tambur. Un ATV de dimensiuni mici, cu o capacitate cilindrica mai mica de 300 cc, functioneaza de minune combinat cu un troliu de 680 kg capacitate.

Daca dispozitivul este mai mare de 300 cc, numeroase pareri despre cele mai bune trolii pentru ATV sustin ca ca o capacitate de 1100 – 1400 kg este mult mai realista si mai eficienta.  Ca regula generala, forta minima de tractiune a troliului se obtine inmultind sarcina maxima admisa a masinii cu coeficientul 1.5.

 

Tipul de cablu: Atunci cand faci achizitia, vei avea de ales intre cabluri de tractare metalice si cele sintetice. Cablul cu sarma este mai eficient in conditii extrem de solicitante, el facand fata foarte bine la abraziunea pe care o implica un trunchi de copac, de exemplu. Pe de alta parte, avand in vedere ca un ATV nu este nici pe departe la fel de greu ca o masina de teren, merita sa iei in considerare varianta cablului din material sintetic, care are o greutate mai mica, este mai usor de manevrat si este preferabil cand vine vorba sa fie utilizat in noroi.

 

Lungimea cablului: In aceasta privinta, exista destule controverse. Multi utilizatori prefera sa aiba o cantitate limitata de cablu puternic pe care sa il foloseasca fara riscul de incalcire. Solutia pentru care opteaza insa majoritatea celor experimentati este sa monteze pe tamburul troliului o cantitate de aproximativ 30 metri de cablu si sa pastreze si o extensie de 15 metri pentru urgente. Solutia este perfecta in special pentru cei care folosesc cablu sintetic.

 

Principiul de functionare: Din acest punct de vedere exista doua categorii principale de trolii : electrice si hidraulice. Cele electrice sunt alimentate la bateria vehiculului, ceea ce inseamna ca functionarea lor este limitata la energia pe care o poate conferi aceasta. Se folosesc de obicei cu motorul pornit, pentru ca bateria sa nu se goleasca complet in scurt timp.

Montajul se face repede si usor, greutatile si sarcinile la care rezista fiind unele considerabile. Puterea unui asemenea dispozitiv este de 2 – 6 CP, motorul fiind de 12 sau de 24 V. Modelele hidraulice se instaleaza mai greu si sunt rezervate in general masinilor off-road.

 

Viteza de infasurare a cablului: Troliul poate avea o singura viteza sau mai multe. Pentru un ATV este suficient sa optezi pentru un aparat cu o singura viteza, celelalte fiind mai degraba utile pentru sarcinile foarte mari.

 

Tipul de motor: Din acest punct de vedere troliile se impart in doua categorii : cu motoare magnetice si echipate cu motoare cu excitatie in serie. Motorul cu magnet este mai bland cu acumulatorul si se foloseste pentru sarcini si greutati relativ mici. Dezavantajele sunt reprezentate de supraincalzire si de faptyl ca magnetii isi pierd puterea in timp.

Motorul cu bobine in serie este mai scump si reprezinta o optiune pentru troliile cu putere mare si foarte mare. Folosesc mai mult curent, dar sunt mai rezistente in timp si nu se supraincalzesc ; opinia generala insa este ca ele sunt prea puternice pentru nevoile unui posesor de ATV.

Releele: Troliile difera din punct de vedere al pozitionarii si numarului de relee cu care sunt echipate. Din punct de vedere al pozitionarii, ele pot fi externe sau interne sau integrate. Cele externe sunt amplasate intr-o cutie separat de troliu, ceea ce inseamna ca spatiul de care are nevoie dispozitivul este mai mic. In modelele integrate, releele sunt mai bine protejate. Din punct de vedere al numarului, piesele cu 2 relee se intalnesc la modelele cu releu permanent, iar cele cu 4 echipeaza motoarele cu bobine in serie.

 

Daca principalele caracteristici de care trebuie sa tii cont cand vine vorba de achizitionarea unui vinci au fost inventariate deja, inseamna ca esti pregatit pentru etapa urmatoare a procesului de selectie : intrebarea unde gasesc troliu ATV la un pret bun alti cumparatori.

Avand in vedere numarul limitat de doritori, e destul de putin probabil sa poti gasi acest tip de dispozitiv in magazine, asadar alternatva cumparaturilor pe internet este cea mai probabila. Ea prezinta insa si multiple avantaje: confortul de a comanda de acasa, de a primi obiectele la usa si de a beneficia de aceleasi conditie de garantie si de posibilitati de retur ca in cazul oricaror alte marfuri achizitionate din orice tip de magazin real.

 

Daca te-am convins, nu iti ramane decat sa pornesti in cautarea produsului potrivit pentru tine. Si pentru ca lucrurile sa fie chiar mai simple, am realizat si o selectie de produse din aceasta categorie, in care am inclus troliile cu cel mai bun raport calitate/pret si care se bucura de cele mai apreciative ratinguri din partea utilizatorilor.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Warn Vantage 4000-S 

 

Cel mai bun troliu pentru ATV marca Warn Vantage pe care ti-l propunem este modelul 4000-S. Utilitatea unui astfel de dispozitiv este deja demonstrata: tractarea propriului vehicul sau a altora, pe terenuri dificile. 4000-S este caracterizat printr-o putere de tractare de invidiat, fiind alegerea perfecta inclusiv pentru vehiculele grele.

Manevrabilitatea este una mare datorita firului confectionat din material sintetic cu care este echipat. Motorul este unul de 12V, sigilat pentru protectie suplimentara. Puterea de tractare este de 1814 kg, cu 3 viteze diferite de rulare a cablului si frana mecanica pentru control precis.

Cablul sintetic cu care vine echipat are o lungime de 15 metri si o grosime 4 mm, rolele de ghidaj si dispozitivul de control montabil pe bord facand manevrarea mult mai usoara. In pachet sunt incluse kitul de montaj, certificatul de garantie pentru 2 ani si certificatul de conformitate CE. Reprezinta o alegere ideala atat pentru posesorii de vehicule mici de tipul ATV-urilor cat si pentru masini de teren side-by-side si alte sarcini grele.

 

Avantaje:

Troliu cu putere de tractare superioara.

Capacitate de tractare de 1814 kg.

Echipat cu dispozitiv de control montabil pe bord si cu telecomanda.

3 viteze diferite de tractare.

 

Dezavantaje:

Este un dispozitiv foarte puternic, poate prea puternic ca sa justifice investitia pentru montaj pe un ATV.

 

 

 

 

Warn Vantage 3000 

 

Unul dintre cele mai bune trolii cu care poti echipa atat un ATV cat si o masina de teren de dimensiuni apreciabile este modelul Warn Vantage 3000. Putetea sa de tractare este una mare – 1361 kg – inferioara totusi celei oferite de modelul 4000-S.

Motorul este unul de 12 V complet sigilat, care actioneaza un cablu de otel cu o lungime de 15 m si un diametru de 5 mm, cablu care avanseaza lin s constant datorita rolelor de ghidaj. Dispozitivul de control poate fi montat atat pe ghidon cat si pe bord.

Cele 3 viteze de tractare permit adaptarea efortului la treaba specifica ce trebuie indeplinita, iar frana mecanica permite un control precis. Garantia electrica si mecanica ce insoteste acest model este de 2 ani de zile. Kitul de montaj este inclus in pachet ; instalarea o poti face in service, cu ajutorul unui prieten sau o poti realiza chiar tu, daca ai la dispozitie priceperea s instrumentele necesare.

 

Avantaje:

Troliu puternic adecvat atat pentru ATV-uri cat si pentru masinile de dimensiuni medii.

Capacitate de tractare de 1361 kg

Frana mecanica pentru un bun control al trolierii.

Garantie electrica si mecanica 2 ani.

 

Dezavantaje:

Nu are telecomanda.

 

 

 

 

Warn ProVantage 2500-S 

 

Un troliu pentru ATV ieftin si bun pe care ti-l propuneme ste modelul Warn ProVantage 2500-S. Fiind un produs dedicat pentru ATV-urile mari si grele, el uimeste in primul rand prin eficienta pe care o ofera pentru un pret cel putin avantajos : o capacitate de tractare de 1134 kg oferita de un motor de 12 V complet sigilat.

Cablul este unul extrem de rezistent, usor si flexibil, fiind realizat din material sintetic, cu o lungime de 15 m si o grosime de 5 mm. Datorita dispozitivului de ghidaj, trolierea se face perfect ordonat, fara infasurari gresite pe tambur.

Dispozitivul de control montat pe ghidon si telecomanda wireless ofera un control superior complet asupra echipamentului. Kitul complet de montaj include toate accesoriile potential necesare. Garantia de 2 ani si certificatul de conformitate il recomanda ca fiind un produs durabil, de calitate, pe care te poti baza in momentele dificile si care nu te va lasa la greu.

 

Avantaje:

Troliu special conceput pentru ATV-urile de dimensiuni mari.

Capacitate de tractare de 1134 kg.

Certificat de conformitate CE.

Include un kit complet pentru montaj, inclusiv telecomanda.

 

Dezavantaje:

Este echipa cu cablu sintetic, care este susceptibil la deteriorare in contact cu suprafete rugoase.

 

 

 

 

Superwinch LT3000 

 

Un troliu pentru ATV la un pret bun – chiar surprinzator de bun, am spune, raportat la performantele tehnice – este produsul Superwinch LT3000. Este vorba despre un produs cu o capacitate de tractare de 1360 kg, pe care te poti baza in absolut orice situatie.

Cu o putere de 1.9 CP bazat pe magnet permanent, el este rezistent si usor. Sistemul de transmisie este realizat din metal, astfel incat produsul este extrem de fiabil. Cu ajutorul franei mecanice si dinamice, actiunarea cuplarii si a decuplarii se face rapid si ergonomic.

Comutatorul de cmanda poate fi montat pe ghidon sau poate fi actionat de la distanta cu ajutorul temecomenzii fara fir incluse in pachet. Troliul vine echipat cu 15 metri de cablu de otel rezistent, practic, la orice solicitari. Desi este mai greu decat cablul sintetic, el poate fi folosit fara retineri si pe stanci sau trunchiuri de copac, fara teama ca s-ar putea deteriora.

 

Avantaje:

Troliu care ofera un raport excelent calitate / pret.

Capacitate de tractare de 1360 kg.

Putere de 1.9 CP a motorului cu magnet permanent.

Echipat cu cablu de otel lung de 15 m.

 

Dezavantaje:

Necesita mentinerea motorului pornit in timpul tractarii.

 

 

 

 

Warn Vantage 2000

 

Daca ai un ATV relativ mic cu care pornesti in aventurile tale prin natura, cel mai bun troliu pe care il poti achizitiona la un pret convenabil este modelul Warn Vantage 2000. Este vorba despre un dispozitiv cu o putere de tractare de 907 kg care te va scoate din orice impas.

Desi capacitatea sa de tractare este una relativ mica, daca e sa ne raportam la valoarea absoluta comparata cu ceea ce ofera piata mai ales in domeniul troliilor pentru masinile mari, el vine echipat cu 15 metri de cablu de otel rezistent si durabil, care va rezista pe intreaga durata de exploatare.

Motorul de 12 V este completat in materie de eficienta de rolele de ghidaj si de dispozitivul de control montabil pe ghidon. Cu dimensiuni totale de 300 x 115 x 119 mm, troliul beneficiaza de garantie de 2 ani de zile atat pentru partea electrica cat si pentru cea mecanica. Certificatul de conformitate CE reprezinta o marturie a calitatii si durabilitatii unui asemenea produs.

 

Avantaje:

Troliu special pentru ATV.

Vine echipat cu cablu de otel rezistent si durabil.

Capacitate de tractare de 907 kg.

Garantie de 2 ani si certificat de conformitate CE.

 

Dezavantaje:

Cablul de otel este greu si rigid, desi mai rezistent si mai durabil.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status