fbpx

Cele mai bune anvelope de vara ieftine

Am modificat articolul ultima data pe: 14.10.19

 

Cum aleg cele mai bune anvelope de vara ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Pentru a proteja cauciucurile de iarna, soferii cu experienta vor prefera intotdeauna inlocuirea acestora cu niste anvelope de vara, construite in asa fel incat sa ofere un bun control si o aderenta crescuta pe sosele uscate sau umede, rezistand cu succes la temperaturile ridicate ale asfaltului. Cei care au optat pentru folosirea acelorasi cauciucuri indiferent de sezon au avut ocazia sa observe ca cele pentru sezonul rece se uzeaza foarte rapid vara, sunt prea zgomotoase, nu ofera o franare eficienta si creeaza o trepidatie iritanta. Astfel ca niste anvelope de vara ieftine constituie o achizitie cat se poate de practica.

Desigur, exista si modele all-season, insa acestea se vor uza mult mai rapid si vin cu un pret ridicat, in timp ce cauciucurile de vara sunt fabricate astfel incat sa fie durabile si sa ofere o aderenta buna si eficienta la franare pe asfaltul incins, uscat sau umed. Inainte de a alege un model, este important sa verifici compatibilitatea cu automobilul: in primul rand, trebuie ca dimensiunile anvelopelor sa se potriveasca cu specificatiile trecute in cartea auto (vei gasi latimea, inaltimea si diametru); DOT se refera la anul de fabricatie al produsului.

Asa cum arata destule pareri despre cele mai bune anvelope de vara ieftine, pentru o buna performanta te vor interesa indicele de viteza, notat cu litere: este necesar sa consulti un tabel cu aceste valori pentru a observa viteza maxima admisa (il poti gasi online): de exemplu, litera P inseamna maxim 150 km/h, litera T – 190 km/h, H – 210 km/h (in general, nici nu ai avea nevoie de valori mai mari). Un alt criteriu se refera la indicele de sarcina, mai exact ce greutate suporta fiecare cauciuc: ca idee, o valoare de pana in 70 inseamna o greutate de pana in 330 kg la fiecare roata, una de 80 inseamna 450 kg, una de 90, 600 kg.

Eficienta la franare este inca un aspect important si o poti afla tot analizand tabelul cu valori: este notata de la A (cea mai buna) la F. Daca vrei niste cauciucuri de vara ieftine, dar performante, cele cotate cu C pot fi considerate satisfacatoare.

Consumul de carburant este destul de important, fiind de asemenea notat cu litere, de la A la G (din pacate, un model ieftin se va incadra de obicei intr-o clasa mai modesta, de exemplu F).  Anvelopele ar trebuie sa ruleze cat se poate de silentios, de aceea e bine sa verifici si nivelul de zgomot: ce se situeaza sub valoarea de 75 dB pot fi descrise ca silentioase.

Te intrebi unde se gasesc anvelope de vara ieftine, la un pret bun? Foarte simplu: cauta online si poti descoperi o varietate de oferte avantajoase.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Sebring Road+ 301

 

Daca nu te poti decide care sunt cele mai bune anvelope de vara ieftine, iti putem recomanda acest model Sebring fabricat de Michelin, producator german de modele premium. Conformandu-se celor mai inalte standarde de performanta, aceste cauciucuri sunt durabile si accesibile in termeni de pret, avand o garantie de 24 luni.

Ca indicatori de performanta, se pot mentiona in primul rand indicele de sarcina de 88 (ceea ce inseamna o greutate de 560 kg pe fiecare anvelopa) si indicele de viteza, cotat cu litera H (ceea ce implica faptul ca viteza maxima admisa este de 210 km/h). Clasa de eficienta la franare este C, satisfacatoare pentru majoritatea soferilor, oferind o buna manevrabilitate pe carosabil umed.

Va trebui sa verifici dimensiunile cauciucurilor cu valorile trecute in cartea auto a masinii tale (au 185 inch latime, 65 inaltime si diametru de 15 inch). Sunt niste cauciucuri ce ruleaza foarte silentios, cu un nivel de zgomot redus, de doar 68 dB. Numarul DOT arata anul de fabricatie: 2015.

 

 

 

 

 

Kumho KH27

 

Niste anvelope de vara ieftine si bune nu sunt simplu de gasit, iar din aceasta perspectiva iti sugeram sa treci in revista descrierea acestui model Kumho Tires, firma care de peste 55 de ani produce cauciucuri pentru o varietate bogata de autovehicule (automobile mici, off-road, camioane, masini de curse, avioane).

Modelele brandului sunt in special apreciate pentru ca ofera o buna economie de carburant; aceste cauciucuri KH27 sunt cotate cu B, oferind asadar un consum redus. Permit o aderenta crescuta pe carosabil umed, iar eficienta la franare este un alt punct in plus: clasa B. Nu uita sa verifici in cartea auto dimensiunile (au 185 inch latime, 60 inaltime, diametru de 14 inch).

Ca alte caracteristici de interes, nu putem omite indicele de viteza T – care inseamna ca viteza maxima este de 190 km/h (in general, nu ai nevoie de o valoare mai mare). De asemenea, indicele de sarcina de 82 este satisfacator, implicand o greutate de 475 kg suportata pe fiecare anvelopa. Pot fi descrise ca fiind silentioase, cu doar 70 dB nivel zgomot.

 

 

 

 

 

Nexen NBLUE ECO

 

Cauciucurile de vara Nexen N Blue Eco vin cu un raport excelent pret-calitate, fiind rezistente la uzura si accesibile. Un avantaj este consumul destul de scazut de carburant: clasa C, nu multe anvelope ieftine putandu-se lauda cu aceasta cotare.

Stabilitatea la viteze mari, aderenta pe carosabil umed si eficienta la franare sunt asigurate de designul cu nervuri longitudinale si indicele de viteza T (ce permite atingerea in siguranta a vitezei de 190 km/h); de asemenea, clasa de eficienta la franare pe suprafata umeda este C, peste valorile pe care le gasesti in general la alte modele.

Indicele de sarcina al acestor cauciucuri este de 86, ceea ce inseamna o greutate de 530 kg pe fiecare anvelopa. Un posibil mic dezavantaj este nivelul de zgomot, care este totusi sub valorile deranjante, de 74 dB (insa se gasesc modele si mai silentioase, de doar 70 dB). Dimensiunile vor trebui sa fie compatibile cu cele din cartea auto: 185 inch latime, 65 inaltime, 14 diametru).

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status