Cele mai bune anvelope de iarna resapate

Am modificat articolul ultima data pe: 24.10.20

 

Cum aleg cele mai bune anvelope de iarna resapate

 

Ghidul cumparatorului

Anvelopele sunt singurele componente ale autovehiculului care intra in contact direct cu carosabilul si, din acest motiv, ele sunt extrem de importante pentru siguranta noastra in trafic. Pe langa aspectele ce tin de dimensiuni, anvelopele trebuie adaptate si in functie de anotimpul in care autovehiculul este condus – compozitia cauciucului si profilul fiind cele doua criterii care fac anvelopele de vara sa nu fie potrivite iarna sau viceversa. Achizitionarea unor anvelope de iarna resapate, la un pret bun reprezinta o varianta atunci cand nu esti dispus sa investesti prea mult in aceste componente. Iata ce criterii trebuie sa urmaresti pentru ca alegerea ta sa fie cea mai potrivita:

 

 

Anvelopele pot fi noi, second-hand sau resapate. Procesul de resapare este complex, efectuandu-se doar de companii autorizate, si consta in diagnoza si “refacerea” aproape in totalitate a anvelopei. Primul pas il reprezinta indepartarea cauciucului si analizarea structurii de rezistenta a anvelopei ca, mai apoi, sa se treaca la reconstructia suprafetei cauciucului, respectand standardele fiecarei marci in parte.

Resaparea acestor componente prezinta anumite avantaje, dar si dezavantaje. Pretul este principalul avantaj, deoarece un cauciuc resapat nu se fabrica de la zero, asa cum se intampla in cazul celor noi, avand deja un cauciuc vechi ca baza.

Faptul ca peste aceasta baza se adauga o banda de rulare noua, folosindu-se mai multe materiale adezive, dar si cantitatea mare de plumb care se va utiliza la vulcanizare pentru a le echilibra cat mai bine, transforma anvelopele resapate in componente grele care vor aduce un consum in plus de combustibil.

Prin urmare, multe pareri despre cele mai bune anvelope de iarna resapate sustin ca este de preferat sa achizitionezi aceste componente daca trebuie sa le folosesti pe o perioada scurta de timp si daca nu ai de gand sa folosesti automobilul la performante mari.

Pentru a avea garantia ca produsele cumparate se potrivesc tipului de masina pe care il detii, trebuie sa tii cont de dimensiunile anvelopelor, adica diametru, inaltime si latime. Cauciucurile mai late, cu latimea de cel putin 230mm, sunt potrivite masinilor de gabarit mare, cum ar fi camionetele sau cele de tip cargo.

In cazul autoturismelor de dimensiuni medii si mici, inaltimea rotilor va fi cuprinsa in intervalul 50 – 65cm. Nu este recomandat sa alegeti modele mult prea mari, deoarce consumul de carburant va creste si nu sunt in conformitate cu regulile din codul rutier.

Rezistenta anvelopelor este data de indicele de viteza (viteza maxima la care poate rula in conditii de siguranta) si cel de sarcina (sarcina maxima pe care anvelopa o poate suporta). Pentru o masina de dimensiuni medii sau mici, ce nu este suprasolicitata in exces, poti alege un indice de sarcina cu valorile cuprinse intre 80 si 90, in timp ce anvelopele pentru masini mari sau cele care sunt incarcate excesiv valoarea acestui indice trebuie sa fie de cel putin 100.

Distanta de franare pe carosabilul umed este marcata de calificative de la A la F. Pentru vehiculele mari este recomandat sa alegeti anvelope a caror coeficient de aderenta este mare, cuprins in gama A sau B. Daca autoturisumul este de dimensiuni medii sau mici, coeficientul C sau E vor fi suficient de buni.

Aceste criterii de selectie sunt foarte importante de urmarit daca iti doresti sa achizitionezi anvelopele de iarna adecvate autoturismului pe care il detii. Daca nu aveti idee spre ce modele sa va orientati, noi va propunem urmatoarele componente resapate:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Insa Turbo Pirineos Plus

 

Printre cele mai bune anvelope de iarna care iti ofera siguranta la drum in conditiile nefavorabile ale acestui anotimp friguros, se numara si modelul Insa Turbo Pirineos Plus. Acest produs a fost conceput pentru a oferi o aderenta sporita la contactul cu carosabil umed, acoperit de zapada sau gheata.

Dimensiunile produsului sunt de 225 mm latime, 45 mm inaltime si diametrul de 17 inch, caracteristici ce il fac potrivit pentru masinile de gabarit mediu spre mare. De asemenea, indicele de sarcina este 91, ceea ce inseamna ca fiecare anvelopa poate suporta o incarcatura de 615kg.

Indicele de viteza H este unul foarte bun, permitandu-ti viteza maxima de 210 km/h, o valoare greu de obtinut in conditii de iarna. Aderenta sporita se datoreaza modelului brazdat de santuri care permit eliminarea rapida a zapezii topite si a noroiului. Produsul vine la pachet cu un certificat de garantie de 24 luni pentru persoanele fizice.

 

 

 

Insa Turbo TT-770

 

Zilele in care ninsoarea acopera partea carosabila a drumului nu vor mai reprezenta o problema cu ajutorul unor anvelope de iarna de calitate. Cum o pereche de astfel de produse noi sunt destul de costisitoare, varianta resapata este un bun inlocuitor, fiind si mult mai accesibila la pret.

Insa Turbo TT-770 este un tip de echipament auto recomandat autoturismelor de gabarit mic sau mediu, avand dimensiunile de 60 cm inaltime, 185 mm latime si diametrul de 14 inch. Itemul prezetat este capabil se pperformante foarte bune pe carosabilul uscat sau umed, acoperit de gheta sau zapada.

Indicele de sarcina este ridicat, avand valoarea de 84, suportand o greutate maxima de 500 kg pe anvelopa. De asemenea, indicele de viteza T semnifica faptul ca anvelopa va rezista in conditii de siguranta la o viteza de 190km/h. Acest tip de echipament auto este prevazut cu garantie de 24 de luni pentru persoanele fizice.

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

Insa Turbo T-2

 

Daca te intereseaza sa achizitionezi anvelope de iarna resapate ieftine si bune este foarte probabil ca modelul Insa Turbo T-2 sa ti se para o alegere inspirata. Dimensiunile de 195 mm latime, 65 cm inaltime si 15 inch diametru le fac potrivite pentru masinile de tip turism.

Avand indicele de sarcina 91, o valoare destul de mare, inseamna ca sarcina maxima acceptata pe anvelopa este de 615kg. De asemenea, este prevazuta cu indicele de viteza T, insemnand mai exact ca va face fata cu brio la o viteza de rulare de 190km/h.

Acest tip de anvelopa se comporta bine la contactul cu carosabilul acoperit de gheata sau zapada, datorita formei pe care o are suprafata produsului: santuri adanci care reduc fenomenul de acvaplanare, atunci cand soseaua este acoperita cu apa si care cresc nivelul de aderenta. De asemenea, lamelele maresc aderenta pe zapada.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status