Cele mai bune anvelope de iarna Nokian

Am modificat articolul ultima data pe: 11.12.18

 

Cum aleg cele mai bune anvelope de iarna de la Nokian

 

Ghidul cumparatorului

Schimbarea anvelopelor autoturismului odata cu sezonul rece asigura siguranta, manevrabilitatea si consumul scazut al combustibilului, fiind totodata obligatorie prin lege. Soferii cunosc faptul ca odata ce temperaturile scad sub valoarea de 7 grade Celsius, trebuie sa isi echipeze adecvat masina. Daca doresti sa achizitionezi un produs nou, te poti orienta spre anvelopele de iarna Nokian, producator finlandez apreciat pentru modelele premium concepute pentru sezonul rece pentru autoturisme, autobuze, camioane, utilaje grele.

a-anvelopa-iarna-nokian

Aceste anvelope iti asigura un control si o manevrare buna a automobilului in conditii nefavorabile (ninsoare, polei, gheata, noroi) pastrandu-si flexibilitatea. Ele trebuie sa fie omologate de Registrul Auto Roman si le poti recunoaste prin marcajul M+S (Mud and Snow) si prin fulgul de zapada. Alegerea unui model va tine cont in primul rand de dimensiuni (diametru roata, latime, inaltime), ce trebuie sa corespunda cu informatiile din certificatul de inmatriculare al masinii sau din talon. Un alt aspect important se refera la modelele de pe suprafata, santulete si canale cu rol de a asigura aderenta si de a indeparta acumularea de noroi sau zapada. Asa cum arata unele pareri despre cele mai bune anvelope de iarna Nokian, esentiale sunt si eficienta oferita la franare si la consum, care sunt incadrate in diferite clase cu litere in ordine alfabetica; astfel, clasa A este cea mai performanta, dar nu multe modele se pot lauda cu astfel de cotare. In termeni de consum, clasa C este destul de buna, cum au anvelopele de iarna Nokian WR D3 195 65 R15 91T.

Indicele de sarcina arata ce greutate poate sustine modelul si se masoara de la 60 la 165, pentru un automobil de gabarit mediu o valoare de 90 fiind suficienta. Nivelul de zgomot trebuie sa nu depaseasca 73 dB de preferinta, iar un nivel optim este de 68 dB, cum au anvelopele de iarna Nokian 185 65 R15. Te va mai interesa indicele de viteza, la cele pentru sezonul rece fiind in general notat de la litera Q (ce indica o viteza maxima admisa de 160 km/h) si pana la litera V (ce indica o viteza maxima de 240 km/h).

Vrei sa stii unde gasesc anvelope de iarna Nokian la un pret bun alti soferi? Raspunsul este simplu: magazinele online iti prezinta o oferta variata si extrem de avantajoasa.

 

Modele recomandate in 2018

 

 

Nokian WR D4 205/55 R16 91H

 

1-nokian-wr-d4-205-55-r16-91hCele mai bune anvelope de iarna Nokian 205/55 R16, modelul WR D4 ofera un grad ridicat de siguranta in conditii meteo nefavorabile, fiind primele produse premium care sunt cotate cu un calificativ pentru aderenta pe carosabil maxim – clasa A. Aceasta implica o franare eficienta, cu o diferenta de distanta de pana la 18 metri. Indepartarea acumularilor de noroi, apa, zapada si aderenta crescuta sunt facilitate de designul cu striuri, caneluri si grupurile de blocuri.

Eficienta oferita la consumul de carburant este buna, produsul facand parte din clasa C. Nivelul de zgomot este de 69 dB, unul destul de scazut pentru astfel de anvelope. Materialele benzii de rulare sunt cauciucul natural, dioxidul de siliciu si uleiul de canola, ce garanteaza aderenta pe carosabil pe vreme de ploaie sau de ninsoare.

Dimensiunile anvelopelor sunt de 16 inchi la diametrul rotii, 205 mm in latime, 55 inaltime, iar acestea trebuie comparate cu specificatiile din talonul auto al masinii. Produsul are o garantie de 24 luni.

 

button 2

 

 

 

 

Nokian WR D4 195/65 R15 91T

 

2-nokian-wr-d4-195-65-r15-91tAceste anvelope de iarna Nokian 195/65 R15 ieftine si bune ofera siguranta si manevrabilitate buna in caz de ploi, ninsori, polei, gheata, eficienta la franare pe suprafete umede fiind incadrata in clasa B (a 2-a pe lista), iar eficienta la consumul de carburant fiind din clasa C. Designul suprafetelor garanteaza aderenta si indepartarea noroiului sau zapezii datorita modelelor cu caneluri, striuri si a grupurilor de blocuri.

Amestecul de materiale (cauciuc, dioxid de siliciu si ulei canola) asigura elasticitatea, flexibilitatea si aderenta. Nivelul de zgomot este scazut, de 69 dB (multe modele depasesc 73 dB).  Dimensiunile sunt de 15 inch la diametrul rotii, 195 mm in latime si 65 inaltime, trebuind sa fie compatibile cu informatiile specificate in talonul auto sau in certificatul de inmatriculare al automobilului.

Indicele de viteza este notat cu litera T (orientativ, litera Q indica o viteza maxima admisa de 160 km/h si V o viteza de 240 km/h). Garantia este de 24 luni.

 

button 2

 

 

 

 

Nokian WR D4 155/65R14 75T

 

3-nokian-wr-d4-155-65r14-75tAceste anvelope Nokian WR D4 155/65R14 75T fac fata cu brio conditiilor meteo nefavorabile, fie ca este vorba de apa, noroi, zapada sau gheata pe carosabil, aderenta fiind cotata cu un coeficient maxim: clasa A. Asigura un control bun si precizie in manevrare, flexibilitatea si aderenta pe suprafete umede fiind datorate amestecului de materiale de fabricatie (cauciuc natural, siliciu, ulei de canol); de asemenea, acest amestec este deosebit de rezistent la uzura.

Consumul de carburant este destul de scazut, clasa de eficienta la consum fiind C. Designul cu striuri si caneluri permite indepartarea noroiului, apei, zapezii, aderenta ridicata si precizia crescuta la viraje. Nivelul de zgomot este redus, de doar 68 dB, o valoare printre cele mai scazute.

Dimensiunile sunt de 14 inch la diametrul rotii, 155 mm in latime si 65 inaltimea – este necesar sa verifici compatibilitatea in talonul auto al autoturismului tau. Produsul are o garantie de 24 luni.

 

button 2

 

 

 

 

Alte articole recomandate:

Cauciucuri de iarna 215-55-r16 bune

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...