Cele mai bune anvelope de iarna Michelin

Am modificat articolul ultima data pe: 01.08.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune cauciucuri de iarna Michelin

 

Ghidul cumparatorului

Anvelopele de iarna sunt extrem de importante pentru a conduce in siguranta vehiculul in sezonul rece. Fie ca este vorba despre autoturismul personal, de masina de serviciu sau de o masina de transport marfa, un set de anvelope de iarna de calitate te poate scapa de accidente.

Fondata in 1888, Michelin este la ora actuala cel mai mare producator de anvelope din Europa si unul dintre cei mai mari 3 producatori din lume, alaturi de Goodyear si Bridgestone. Brandul de traditie este implicat nu doar in productia de anvelope, ci este de asemenea autor de ghiduri turistice, harti si sisteme de navigatie. Implicarea in competitiile moto profesioniste si in cursele de Formula 1 ofera o imagine realista a nivelului de performanta al firmei si al calitatii produselor sale.

Atunci cand potentialii cumparatori se intreaba unde gasesc anvelope de iarna Michelin la un pret bun, recomandarea noastra este sa ia in calcul si varianta magazinelor on-line. Dar pentru a putea face o alegere inteleapta, atunci cand cumperi de la un retailer din mediul on-line, trebuie sa fii informat cu privire la cele mai importante caracteristici ale acestui tip de produse. Coroborand numeroase pareri despre cele mai bune anvelope de iarna Michelin, am ajuns la concluzia ca atunci cand decizi este bine sa iei in calcul urmatorii parametri tehnici:

Michelin Alpin A4 Grnx 185-65 R15

Rezistenta la rulare: reprezinta energia pe care anvelopele o consuma pentru a invinge forta de frecare exercitata de carosabil. Acest parametru este un indicator indirect al consumului de combustibil al anvelopei alese. Cu cat rezistenta la rulare este mai mica, cu atat si consumul de combustibil va fi mai mic. Rezistenta la rulare este indicata prin indicele de sarcina, marcat pe laterala anvelopei, care arata care este sarcina maxima pe care o poate suporta anvelopa in conditii de siguranta. Un autoturism poate rula cu anvelope cu indice de sarcina intre 80 si 90,in timp ce o masina de dimensiuni mari, sau incarcata excesiv, va avea nevoie de anvelope cu indice minim 100, preferabil 110.

Clasa de eficienta la franare: indica distanta de franare pe carosabil umed, iar calificativele date produselor pot varia intre A si F. Iarna, conditiile meteo recomanda folosirea unei anvelope incadrate intr-o clasa superioara din punctul acesta de vedere; pe de alta parte, viteza de rulare este de obicei mai mica iarna, astfel incat in mod normal, daca respecti legea, esti in siguranta cand masina ta este echipata cu anvelope incadrate in clasa medie B sau chiar C. Diferenta de eficienta la franare intre doua clase este de aproximativ 15%.

 

Eficienta la consum: tipul de anvelopa pe care il ai montat pe masina iti influenteaza direct consumul de combustibil. Si eficienta la consum este exprimata prin litere de la A la F; o anvelopa incadrata in clasa A are un consum mediu de 3l/100km, in timp ce una incadrata in clasa F are un consum de pana la 8l/100km sau chiar mai mult. O anvelopa de iarna ieftina este in general incadrata in clasa E. Este de datoria ta sa estimezi daca numarul de km pe care il strabati cu masina in sezonul rece justifica sau nu investitia intr-un model de anvelope mai economic.

Pentru ca stim ca alegerea anvelopelor de iarna poate fi dificila, iti venim in ajutor cu cateva sugestii interesante din punct de vedere al calitatii.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Alpin A4 Grnx

 

1. Michelin Alpin A4 Grnx 185-65 R15Michelin Alpin A4 Grnx 185/65 R15 sunt cele mai bune anvelope de iarna Michelin disponibile in prezent pe piata, in aceasta gama de pret.

Produsul este dotat cu tehnologia Michelin Full Active Tread, care imbunatateste substantial tractiunea, capacitatea de franare si stabilitatea. Folosind acest produs, masina va demara cu 10% mai usor si va frana pe o distanta cu 5% mai scurta. Producatorul a folosit un amestec nou de cauciuc, adecvat conditiilor de iarna, care permite franarea eficienta pe carosabilul umed sau inghetat. Indicele de sarcina este 88, anvelopa suportand pana la 550kg. Indicele de viteza T corespunde unei viteze maxime de 190km/h, viteza greu de atins in conditii de iarna.

Clasa de economie la carburant este E, obisnuita pentru produsele in aceasta gama de pret, in timp ce coeficientul de franare pe suprafete umede C o plaseaza in treimea superioara din punct de vedere calitativ. Nivelul de zgomot de 70dB corespunde prevederilor legale in vigoare, anvelopa incadrandu-se intr-o clasa silentioasa pentru un produs destinat utilizarii in sezonul rece.

 

button 1

 

 

 

 

Alpin 5

 

2. Michelin Alpin 5 195-65 R15Michelin Alpin 5 195/65 R15 poate fi incadrata in categoria de anvelope Michelin ieftine si bune. Anvelopa a fost conceputa pentru utilizarea cu masini de oras, inclusiv masini de familie, care au nevoie de un plus de siguranta, indiferent de conditiile climatice si de drumul pe care ruleaza.

Acest rezultat a fost obtinut prin folosirea compusului de cauciuc 4G Helio, care inglobeaza ulei de floarea soarelui, elastomeri si o cantitate superoara de siliciu, toate menite sa conduca la obtinerea unui produs mai elastic si mai omogen. Canelurile laterale ofera rezistenta sporita la acvaplanare si, de asemenea, confera o tractiune mai buna pe zapada. Indicele de sarcina este 91, anvelopa suportand pana la 615kg – fapt ce o face adecvata si masinilor de familie mari, cu pana la 7 locuri. Indicele de viteza este T, 190km/h, superior nevoilor reale ale unei masini de familie pe timp de iarna.

Clasa de economie la carburant E nu ne impresioneaza in mod deosebit, in schimb clasa de eficienta la franare pe suprafete umede indicata de catre producator este B, facand din acest produs unul superior in acest interval de pret. Nivelul de zgomot este de asemenea mic, 68dB, acceptat de catre legislatia europeana in vigoare.

 

button 2

 

 

 

 

Alpin A5 91T

 

3. Michelin Alpin A5 205-55 R16 91TMichelin Alpin A5 205/55 R16 aduce cu sine noutatea unui nou profil al benzii de rulare, conceput special de catre producator pentru imbunatatirea tractiunii pe zapada. Anvelopa are cu 12% mai multe blocuri de profil, cu 16% mai multe lamele si cu 17% mai multe goluri decat alte produse din aceeasi gama.

Orientarea canelurilor laterale ii confera o rezistenta crescuta la acvaplanare, in timp ce lamelele 3D” din blocurile de profil autoblocante garanteaza o manevrabilitate superioara. Banda de rulare incorporeaza elastomeri si o cantitate mare de siliciu, ambii compusi avand capacitatea de a asigura o aderenta crescuta ce nu afecteaza totusi eficienta energetica.

Produsul beneficiaza de asemenea de Helio Compound 4G. Indicele de sarcina indicat de producator este 91, corespunzator unei sarcini de 615kg. Indicele de viteza T este unul foarte bun pentru o anvelopa de iarna. Si din punctul de vedere al economiei de carburant produsul se incadreaza intr-o clasa superioara, fiind evaluat cu indicele E. Clasa de

franare pe suprafete umede este B, extrem de buna pentru o anvelopa de iarna.

 

button 1

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status