n n
n
n
▷ Anvelope de iarna 215 65 r15. Analiza comparativa

Cele mai bune anvelope de iarna 215 65 r15

Am modificat articolul ultima data pe: 17.11.19

 

Cum aleg cele mai bune cauciucuri de iarna 215 65 r15

 

Ghidul cumparatorului

In Romania, legislatia in vigoare prevede obligativitatea folosirii anvelopelor de iarna pe drumurile publice acoperite cu gheata si polei. Adevarul este, insa, ca anvelopele de iarna asigura un plus de siguranta in trafic atunci cand temperatura scade sub 7oC, asadar orice conducator auto trebuie sa aiba in vedere montarea cauciucurilor potrivite atunci cand temperaturile exterioare scad suficient de mult.

Dupa evaluarea mai multor pareri despre cele mai bune anvelope de iarna 215 65 R15, devine evident care sunt criteriile de care trebuie sa tina cont orice cumparator atunci cand soseste momentul sa faca alegerea potrivita. Alege varianta potrivita, desigur, dupa ce te informezi corect asupra dimensiunii potrivite pentru masina ta!

 

Anvelope de iarna 215 65 r15

Eficienta la franare:  Practic, se efectueaza teste care masoara distanta de franare pe carosabilul umed, pentru un autoturism echipat cu o anumita marca de anvelope. Eficienta la franare este indicata cu litere de la A – cea mai sigura – la F – care presupune cea mai lunga distanta de franare. Testele de siguranta efectuate au demonstrat ca distanta de franare la o viteza de 80km/h este cu 30% mai mare in cazul unui vehicul echipat cu anvelope F, decat in cazul unuia echipat cu anvelope A. Un autoturism de dimensiuni mici, care circula cu viteze reduse pe timp de iarna, poate fi echipat cu anvelope marcate D sau chiar E, in timp ce unul cu dimensiuni mai mari va avea nevoie de anvelope de clasa C sau chiar B pentru un plus de siguranta.

 

Rezistenta la rulare: este o forta care se opune deformarii anvelopei in timpul rularii. Pneul se deformeaza in zona in care este in contact cu solul, din cauza greutatii masinii. Se considera ca aceasta deformare consuma pana la 20% din carburant. Asta inseamna ca unul din cnci rezervoare de carburant este consumat de catre anvelope! Rezistenta la rulare este notata cu litere de la A – cea mai buna clasa –  la G – cea mai slaba, diferenta de consum dintre cele doua extreme putand fi de pana la 7,5%. In momentul in care optezi pentru o clasa superioara de anvelope din punctul de vedere al rezistentei la rulare, poti economisi o cantitate semnificativa de combustibil. Totusi, spre deosebire de eficienta la franare, acest criteriu nu influenteaza in nici un fel siguranta conducatorului auto sau a pasagerilor.

 

Coeficientul de zgomot exterior : eticheta indica nivelul de zgomot pecare un anumit tip de anvelope il produce la o viteza de 80km/h, iar acesta este exprimat in numar de decibeli. Etichetarea are ca scop limitarea nivelului de poluare fonica. Zgomotul produs de un set de anvelope variaza de la scazut (68 – 69 dB), la mediu (70 – 72 dB) si crescut (peste 73 dB). Normele europene impun selectarea unor anvelope incadrate in clasele cu zgomot redus sau mediu.

Odata informati cu privire la caracteristicile tehnice marcate pe etichetele produselor, cumparatorii doresc sa stie unde gasesc anvelope de iarna 215 65 R15 la un pret bun. De aceea, venim in intampinarea acestei nevoi cu 3 sugestii de produse de o calitate superioara. Desi internetul este plin de oferte de vanzare de pneuri la mana a doua, sfatul specialistilor este sa optezi pentru produse noi, pe care le poti gasi la preturi la fel de bune daca urmaresti ofertele comerciantilor!

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Goodyear Cargo UG2

 

1) Goodyear Cargo UG2Anvelopa de iarna GoodYear Cargo UG2 este un produs foarte competitiv pe piata in prezent. Conform producatorului, indicele de sarcina este 104, asta insemnand ca fiecare pneu poate suporta pana la 900 kg.

E de inteles de ce producatorul mentioneaza ca pneurile Cargo UG2 sunt  adecvate inclusiv in cazul vehiculelor de tip „light truck”. Indicele de viteza indicat este T, anvelopa comportandu-se bine la viteze de pana la 190 km/h. Clasa de economie de carburant este E – clasificata ca medie – in timp ce indicele de franare pe suprafete umede este C, incadrand produsul intr-o clasa superioara de siguranta in conditii de trafic de iarna. Nivelul de zgomot mentionat pe eticheta acestui pneu este de 70 dB – la limita inferioara a clasei medii de zgomot, in conformitate cu cerintele legislatiei europene in domeniu.

Producatorul de renume garanteaza calitatea produsului si evaluarea obiectiva cu incadrarea corecta a acestuia in sistemul de clasificare modern, folosit la scara europeana. Prin urmare, se poate afirma ca aceste pneuri sunt cele mai bune anvelope de iarna 215/65 R15 cu un pret accesibil disponibile la noi in tara in prezent.

 

 

 

Michelin Alpin A4 Grnx

 

2) Micelin Alpin A4 GrnxAnvelopa de iarna Michelin Alpin A4 Grnx este evaluata de catre producator ca fiind cea mai economica anvelopa de iarna disponibila pe piata in prezent.

Cauciucul  prezinta o capacitate crescuta de franare si o aderenta superioara la carosabilul umed, datorita benzii de rulare inovatoare Full Active Tread. Indicele de sarcina 96 inseamna ca pneul poate suporta o greutate de pana la 710kg. Indicele de viteza H indica faptul ca anvelopa a fost conceputa sa ruleze in siguranta la viteza maxima de 210km/h. Combinatia intre aceste doua caracteristici fac ca Michelin Alpin sa fie un produs superior, adecvat masinilor puternice si unui stil sportiv de condus.

Clasa de economie la carburant este evaluata cu indicele E, fapt ce o incadreaza intr-o categorie medie. In schimb, capacitatea de franare pe suprafete umede este una buna, marcata de producator cu litera C. Nivelul de zgomot mediu, de 70 dB, este in concordanta cu normele europene in domeniu.

 

 

 

Continental Vanco Winter Contact 6PR

 

1) Goodyear Cargo UG2Anvelopa de iarna Continental Vanco Winter Contact 6PR este descrisa  de catre utilizatori ca fiind un produs superior din punct de vedere al sigurantei. Caracteristicile tehnice ale produsului sunt medii: un indice de sarcina de 104, care suporta o greutate de pana la 900kg, un indice de viteza T (maxim 190 km/h) si clasa E de economie la carburant.

Ceea ce o deosebeste insa de celelalte produse din aceasta gama este eficienta sporita la franare, care o incadreaza in clasa B si ii ofera un mare avantaj in ochii utilizatorilor. Nivelul de zgomot insa este la limita superioara admisa: 73 dB.

Luand in calcul toate aceste specificatii, se poate spune despre Continental Vanco Winter Contact ca sunt niste anvelope de iarna 215/65 R15 ieftine si bune, recomandate conducatorilor auto care conduc mult pe timp de iarna, mai ales in afara localitatii, unde viteza superioara de rulare necesita un plus de atentie in ceea ce priveste distanta de franare.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status