Cele mai bune anvelope de iarna 185 65 r14

Am modificat articolul ultima data pe: 11.07.20

 

Cum aleg cele mai bune cauciucuri de iarna 185 65 r14

 

Ghidul cumparatorului

Pentru fiecare posesor de autoturism, caderea primei zapezi este indiciul ca trebuie sa isi echipeze masina cu anvelope de iarna. Daca sunteti proaspat proprietar de masina, sau daca ati achizitionat un model nou, pentru care nu ati mai cumparat anvelope de iarna, trebuie sa aveti in vedere o serie de caracteristici pentru a face cea mai buna alegere. Daca in ceea ce priveste dimensiunile anvelopei, cumparatorii sunt conditionati de tipul de masina si de dimensiunea jantei sa achizitioneze anvelope 185 65 r14, ei bine, exista o serie de aspecte care tin doar de preferintele si necesitatile personale, precum  tipul, performanta, viteza de rulare, durata de viata, care influenteaza alegerea facuta.

Kumho Wp51 Wintercraft

Tipul: singurele anvelope de iarna acceptate sunt cele inscriptionate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fara a include in aceasta categorie anvelopele marcate numai ,,all seasons”. Literele M si S reprezinta initialele cuvintelor englezesti “mud” and “snow”, care înseamnă “noroi” , respectiv “zăpadă”. Nu achizitionati anvelope care nu sunt marcate corespunzator, deoarece riscati sa fiti sanctionati.

 

Performanta: standard, anvelopele sunt de tip grand touring, performante si ultra-performante. Daca esti posesorul unui autovehicul de dimensiuni mici sau medii, vei fi multumit cu niste anvelope de performanta conventionala. Ele iti ofera confort in timpul condusului, aderenta si tractiune moderate, insa permit viteze de rulare reduse, deoarece au o rezistenta medie. Daca vrei sa beneficiezi de tractiune mai buna si de o aderenta eficienta pe drumuri umede sau pe zapada, vei alege niste cauciucuri incadrate ca grand touring, mai mari cu pana la 3 cm in diametru decat cele standard. Posesorii de autoturisme noi sau din gama masinilor sport vor prefera modele performante si ultra-performante, deoarece acestea ofera cea mai buna tractiune, aderenta sporita pe carosabil umed, dar au si o rezistenta mare la viteze ridicate.

 

Viteza de rulare: se incadreaza in diferite clase notate cu litere ( M, N, P, Q, R, S, T, H, V, W, Y, Z). In functie de acest indice, veti sti care sunt cele mai bune cauciucuri de iarna si cam la ce viteza rezista. Cand ai o masina mai veche sau stii ca nu vei rula niciodata cu prea multi kilometri la ora, poti alege prima categorie, cotata aproximativ 130 Km/h. Urmatoarele trei categorii garanteaza o rezistenta optima pana in intervalul 159Km/h, valori apreciate de cei care poseda masini noi. Pentru cei care circula la viteze mari, categoriile R, S, T sau H sunt cele mai potrivite, cea din urma avand indicele mentionat la maxim 210 Km.h. Celelalte clase sunt recomandate pentru masinile sport, de competitie.

 

Durata de viata: avand in vedere pretul destul de ridicat pentru un set complet de anvelope, aceasta trebuie sa fie cat mai mare. In functie de fiecare clasa de performanta, durata de viata poate fi mica, medie, ridicata. Daca esti unul dintre soferii care circula conventional, nu-si suprasolicita masina pe drumuri dificile si nu atinge aproape niciodata viteze mari, vei alege niste anvelope de iarna ieftine, cu o durata de viata mica, de pana la 64000 – 100000 Km. Situatia se schimba daca faci multe drumuri si soliciti autoturismul la maxim, caz in care vei avea nevoie de niste cauciucuri cu durata de viata cel putin medie, de pana la 130000 KM, sau chiar extinsa, care atinge 160000 Km.

Odata ce ati stabilit ce caracteristici doriti sa indeplineasca noile anvelope, este momentul sa aflati unde se gasesc anvelope de iarna 185 65 r14 la un pret bun. Pentru aceasta va sfatuim sa apelati la oferta online, unde veti gasi anvelope la preturi pentru toate buzunarele, precum si pareri despre cele mai bune anvelope de iarna 185 65 r14 pe care le puteti achizitiona.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Kumho Wp51 Wintercraft

 

1) Kumho Wp51 WintercraftPentru a avea certitudinea ca va deplasati in deplina siguranta pe carosabilul acoperit de ninsoare si polei, va sfatuim sa achizitionati cele mai bune anvelope de iarna 185 65 r14 relativ ieftine, oferite doar de Wintercraft. Acestea sunt concepute pentru a fi montate pe profile de tip WP51 Wintercraf si sunt adresate autovehiculelor din clasa turism. Anvelopele Kumho Wp51 Wintercraft au un indice de sarcina de 86, suportand o greutate de 530 kilograme pe anvelopa.

De asemenea, acestea au un indice de viteza T, suportand o viteza maxima de rulare de 190 kilometri pe ora. Totodata, aceste cauciucuri de iarna va ofera posibilitatea de a economisi carburant, datorita rezistentei la rulare. Din acest punct de vedere, modelul Kumho Wp51 se incadreaza in clasa economica E, oferind un consum de carburant mai mic cu 0,14 litri la suta de kilometri parcursi.

In ceea ce priveste franarea pe suprafete umede, aceasta este o caracteristica deosebit de importanta, care va poate ajuta sa evitati eventuale neplaceri in trafic. In cazul de fata, aceasta este de clasa C, adica poate frana bine in conditii de umiditate.

 

button 1

 

 

 

 

Debica Frigo 2

 

2) Debica Frigo 2Daca sunteti in cautarea unui astfel de produs, dar sunteti conditionat de buget, atunci anvelope de iarna 185 65 r14 ieftine si bune veti gasi in oferta celor de la Debica. Modelul Frigo 2 este o anvelopa din clasa buget, fiind adresata autovehiculelor de tip turism. Acesta are un indice de sarcina de 86, suportand, ca si modelul de mai sus, o greutate de 530 de kilograme.

De asemenea, produsul se incadreaza in clasa de viteza T, vitaza maxima de rulare in conditii optime fiind de 190 kilometri pe ora. Atat in ceea ce priveste economia de carburant, cat si distanta de franare pe suprafete umede, aceste anvelope se incadreaza in clase E. Acestea semnifica faptul ca la o viteza de rulare medie, se va economisi o cantitate de 0.14 litri la suta de kilometri si ofera o distanta buna de franare.

In ceea ce priveste impactul asupra mediului, aceste anvelope genereaza un zgomot de 71 decibeli in timpul rularii, incadrandu-se in normele Uniunii Europene cu privire la poluarea fonica.

 

button 2

 

 

 

 

Dunlop Winter Response 2

 

3) Dunlop Winter Response 2O alternativa la produsele de mai sus este reprezentata de modelul Dunlop Winter Response 2. Acesta este un model de anvelopa de iarna adresata autoturismelor din gama turism. Indicele de sarcina suportat de acest produse este de 86, asadar greutatea maxima admisa pentru utilizarea acestor anvelope este de 530 kilograme. In ceea ce priveste indicele de viteza, produsul face parte din clasat T, suportand o viteza maxima de rulare de 190 kilometri pe ora.

De asemenea, anvelopele Dunlop Winter Response 2 fac parte din clasa economica C, asadar, la o viteza medie de rulare, veti economisi o cantitate de 0,12 litri la suta de kilometri. Modelul ofera un grad de siguranta crescut din punct de vedere al distantei minime de franare pe carosabil umed, din acest punct de vedere fiind incadrat in clasa B.

In ceea ce priveste poluarea fonica a mediului inconjurator, aceste anvelope genereaza un zgomot de 67 decibeli, facand parte din clasa ecologica. Asadar, daca doriti sa achizionati un produs de calitate, fabricat de o marca de renume, Dunlop Winter Response 2 este cea mai buna optiune.

 

button 1

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status