n n
n
n
▷ Trackere GPS - Ghid, Clasament si Recenzii

Cele mai bune trackere GPS

Am modificat articolul ultima data pe: 15.12.19

 

Cel mai bun tracker GPS – Recomandarile nostre pentru 2019

 

Daca ai ajuns la concluzia ca ai nevoie de un tracker GPS, atunci este bine sa stii ca astfel de dispozitive pot fi folosite atat pentru obiecte (chei, bagaj, masina, bicicleta), cat si pentru persoane sau animale. Ele pot fi mai simple sau mai complexe, iar pentru a afla ce implica aceasta poti consulta ghidul nostru. Totusi, pentru inceput iti sugeram Spy Expert Pill209, un aparat compact si rotund, cu carcasa metalica, ce poate transmite coordonatele locatiei sale prin SMS atunci cand este apelat si poate inregistra trasul parcurs timp de trei luni. De asemenea, are inclus un buton de panica ce contacteaza automat numerele presetate si iti ofera posibilitatea de a seta un perimetru, la parasirea caruia esti avertizat. Produsul are inclus un microfon cu care poti asculta zgomotele ambientale din jurul lui si are o autonomie de pana la 4 zile. Daca vrei o varianta care sa fie mai potrivita pentru supravegherea unei masini poti alege  iUni Track i9.

 

 

Cum aleg un tracker GPS bun

 

Ghidul cumparatorului

Daca ai o ruda mai in varsta care nu mai este capabila sa se orienteze prea bine, un copil care adora sa exploreze sau pur si simplu iti este frica de situatiile in care iti pierzi sau iti sunt furate lucrurile, poti alege sa folosesti un tracker GPS. Acesta iti va permite sa monitorizezi in permanent locatia in care l-ai plasat, dar iti poate pune la dispozitie si numeroase alte facilitati, in functie de model.Dimensiunea: Bineinteles ca un astfel de dispozitiv ar trebui sa fie mic, astfel incat sa poata fi atasat de diferite obiecte (chei, geanta, masina, bagaj) sau plasat pe un animal sau o persoana fara ca aceasta sa stie sau sa fie incomodat de el. In general, dimensiunile sunt situate in jurul valorii de 5 cm, dar pot fi si mai mici (3 cm) sau mai mari (7 cm).

 

Aspect: Unele modele vor arata ca o cutiuta mica, insa un tracker GPS, la un pret bun poate si sa fie camuflat intr-un alt obiect (incarcator USB pentru masina, cutie cu oglinda, breloc, bratara). Acest aspect conteaza atunci cand vrei sa il agati de diferite obiecte (chei) sau vrei sa il pui in anumite locuri (in autoturism) si pe anumite persoane, fara ca dispozitivul sa atraga atentia.

 

Modul de localizare: Asa cum ne informeaza si denumirea sa, acest tip de aparat functioneaza printr-un sistem de pozitionare globala care se foloseste de sateliti, plasati pe diferite orbite, pentru a calcula coordonatele geografice exacte ale unui obiect/personane pe suprafata Pamantului, cu conditia ca acesta sa fie echipat cu un dispozitiv ce contine un receptor GPS. Este un mod de functionare fiabil, care poate sa aiba o eroare de plus-minus 4-5 m sau mai mult, in cazul produselor mai slabe.

Exista insa si modele care au integrat si un sistem de localizare tip LBS (Location Base Service). Acesta permite localizarea in raport cu antenele de semnal GSM ale operatorilor locali de retele de telecomunicatii (cu o precizie de 200 m).

Prin integrarea unui sistem WiFi se poate adauga un al treilea tip de aflare a coordonatelor, limitat la aria pe care poate transmite dispozitivul (exactitatea indicatiilor este de 30-40 m).

 

Cartela: Vei gasi modele de trackere GPS, la preturi bune, care functioneaza cu o cartela SIM (fara PIN), dar si care nu necesita una. Cu primele vei putea comunica prin intermediul telefonului pentru a transmite si primi date diverse sau avertizari.

Celelalte au de obicei o raza de actiune mai mica (25-35 m) si nu au incluse prea multe functii sau optiuni. Pentru primele vei nevoit de cele mai multe ori sa cumperi tu o cartela normala sau micro, dar vei gasi si modele care vin cu ea la pachet.

 

Inregistrare: Daca ai legat un astfel de aparat la gatul animalului tau de companie si vrei sa afli traseul pe care il face prin cartier, atunci trebuie sa stii ca unele modele au capacitatea de a inregistra toate coordonatele acumulate intr-o perioada de pana la trei luni.

 

Buton SOS: Atunci cand acest dispozitiv este menit sa fie purtat de catre persoane in varsta sau copii este bine sa cauti o varianta care are inclus si un buton de panica. In momentul in care este apasat, acesta va trimite automat o avertizare pe telefonul celor al caror numar a fost introdus in memoria aparatului.

Aceasta actiune poate fi desfasurata simultan pentru toti supraveghetorii sau ciclic si repetitiv. Vei putea astfel sa stii din timp daca cineva a fost agresat, jefuit sau daca i s-a facut rau. Bineinteles ca o astfel de facilitate va creste si pretul, dar nu intotdeauna in mod semnificativ.

 

Posibilitatea ascultarii: Exista persoane care vor spune ca cel mai bun tracker GPS ar trebui sa aiba integrat si un microfon. Cu ajutorul acestuia vei putea asculta sunetele ambientale din jurul dispozitivului, fara stirea purtatorului, dar si discutii sau informatii pe care vrea sa ti le transmita persoana care il poarta in eventualitatea ca i se face rau sau se rataceste.

Ar trebui sa stii totusi ca nu ai dreptul sa asculti conversatiile altor persoane prin aceste aparate, fara acordul lor. O astfel de optiune poate fi foarte utila si in general, ea nu va constitui un motiv pentru un cost ridicat.

 

Posibilitatea comunicarii: Un accesoriu de acest tip poate sa aiba inclus, pe langa microfon si un difuzor. Acesta are de obicei scopul de a permite un grad redus de comunicare, asemanator cu al unui telefon simplificat. Utilizatorul va putea apela cateva numere presetate (doua, trei) si va putea vorbi cu supraveghetorul.

Aceasta functie poate fi utila in situatia in care un copil sau un varstnic se rataceste si vrea sa comunice informatii despre zona in care se gaseste, iar tu vei putea sa ii adresezi intrebari care sa te ajute sa te orientezi. O alta situatie in care poate fi de dorit o astfel de facilitate este aceea cand purtatorului i se face rau si vrea sa transmita date despre starea sa. De obicei, astfel de aparate sunt mai costisitoare decat cele care au o constructie mai simpla.

 

Perimetru: Unele pareri despre cele mai bune trackere GPS se orienteaza in jurul posibilitatii de a monitoriza prezenta purtatorului intr-un perimetru cu dimensiuni (in jur de 5 km sau mai putin) si locatie prestabilite.

La depasirea limitelor teritoriului desemnat vei primi o avertizare pe telefonul tau. Vei putea astfel sa iti lasi animalul de companie sa bantuie prin cartier sau copilul in parcul de joaca, fara sa iti mai faci griji ca ii vei pierde.

 

Functii suplimentare: Aparatele din clasa financiara superioara isi justifica pretul prin includerea unor functii multiple. Printre acestea se numara Fall Alarm, care te avertizeaza atunci cand exista posibilitatea ca persoana care poarta dispozitivul sa fi cazut. Ea se activeaza la o inaltime mai mica de un metru si la un unghi de inclinare mai mic de 45o.

O optiune asemanatoare este cea pentru impact, utila pentru produsele instalate in masini. Datorita senzorilor cu vibratii, acestea vor putea detecta daca a fost spart un geam, a fost inchisa o portiera sau daca motorul este pornit (in functie de cum este reglat).

Alte functii suplimentare includ preluarea si transmiterea de date din calculatorul de bord al masinii, printr-o mufa tip USB sau OBD. Vei putea afla astfel cu ce viteza circula autovehiculul, daca a depasit o anumita limita in acest sens, ce numar de kilometri are, cati litri de carburant mai sunt in rezervor sau care este voltajul bateriei.

 

Autonomie: Un dispozitiv de acest tip iti va fi util doar daca poti primi informatii de la el. Daca acesta are o autonomie de doar 24 de ore si este legat la gatul unui caine pierdut, atunci dupa o zi ii vei pierde urma. La fel se va intampla si in cazul unai masini furate sau a unei persoane care s-a ratacit.

Exista metode de a extinde viata bateriei, de obicei prin setarea unui interval mai mare la care sa fie transmise coordonatele sau prin utilizarea modului stand-by. Totusi, poti alege si variante care functioneaza cu un consum de energie redus si  care pot fi active pana la 6 luni. Modelele inserate in bordul masinii sau in orice alta zona a instalatiei electrice se vor alimenta din acumulatorul autoturismului, fara a consuma foarte mult.Rezistenta la apa: Aceasta caracteristica iti va fi utila mai ales in cazul in care vrei sa atasezi acest dispozitiv unui animal de companie. Totusi, este de dorit si in cazul accesoriilor care vin montate pe masini sau chiar plasate asupra unei persoane. Unele modele au specificat faptul ca fac fata la o umiditate situata intre 5 si 90%, dar vei gasi si variante care sunt 100% rezistente si care nu vor fi afectate de stropi sau ploaie.

Pentru a afla mai multe detalii despre caracteristicile unor astfel de produse, poti consulta descrierile noastre sau cele ale magazinelor online, unde vei gasi si recenzii facute de catre utilizatori.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Spy Expert Pill209

 

Daca vrei sa te asiguri ca nu vei mai pierde niciodata ceva sau pe cineva la care tii, poti alege unul dintre cele mai bune trackere GPS. Pill209 este un dispozitiv sofisticat ce poate fi utilizat cu ajutorul unei aplicatii compatibile cu iOS si Android. Este inchis intr-o carcasa metalica de 4.5 cm diametru, aurie, care poate fi ascunsa in bagaje sau atasata animalelor de companie, copiilor si persoanelor in varsta.

Acesta poate localiza (cu o eroare de plus/minus 15 m) prin GPS (functioneaza cu o cartela micro GSM fara PIN) si prin triangularea semnalului GSM (abatere 200 m), in timp real, locatia in care se afla si poate inregistra traseul parcurs pe o durata de trei luni.

Vei putea seta intervalul de timp la care sa primesti coordonatele dispozitivului, un numar pentru apelare tip SOS si un perimetru cu raza de maxim 5 km. La depasirea limitei acestuia vei primi o avertizare. La fel se va intampla si cand bateria este pe cale sa se descarce. Vei putea apela trackerul pentru a asculta ceea ce se intampla in jurul acestuia, fara stirea utilizatorului. Acumulatorul are o autonomie de 4 zile si il vei putea reincarca prin portul mini USB.

Avantaje

Bateria are o autonomie de 4 zile.

Are optiunea de apelare de tip SOS, la un numar presetat.

Poti inregistra traseul parcurs timp de 3 luni.

Microfonul integrat iti ofera posibilitatea ascultarii ambientale.

Poti seta un perimetru la depasirea caruia esti avertizat printr-un SMS.

Dezavantaje

Este usor de observat din cauza culorii aurii si a dimensiunii de 4.5 cm.

 

 

iUni Track i9

 

Acest tracker GPS auto este o solutie foarte comoda pentru cei care fie isi ratacesc des masina in parcare, fie vor sa o gaseasca rapid in cazul in care aceasta este furata. El poate fi conectat la mufa OBD (atat pentru incarcare, cat si pentru date) a vehiculelor produse dupa anul 2000 (daca functioneaza pe benzina) sau 2003 (daca sunt diesel).

Dispozitivul iti da posibilitatea sa monitorizezi locatia lui, viteza cu care se deplaseaza (cu avertizare cand este depasita o anumita valoare) si punerea in miscare. De asemenea, calculatorul de bord va furniza informatii precum cati litri de carburant sunt in rezervor, voltajul bateriei sau depasirea numarului de kilometri stabiliti pentru revizia tehnica.  

Vei putea seta un perimetru si vei fi primi o avertizare in momentul in care ii sunt depasite limitele. Accesoriul functioneaza cu cartele GSM pentru retele 2G, fara PIN, iar pentru primirea coordonatelor prin SMS este suficienta apelarea numarului stabilit.

Avantaje

Dispozitivul poate furniza date din computerul masinii, cand este conectat la acesta.

Ai posibilitatea sa setezi un perimetru la depasirea caruia vei primi un SMS de avertizare.

Poti monitoriza punerea in miscare a autoturismului.

Vei fi avertizat cand este depasita o anumita viteza de deplasare.

Dezavantaje

Nu poate fi folosit pe masini mai vechi de anul 2000 (benzina) sau 2003 (motorina).

 

 

iUni V29

 

Daca insa iti doresti un tracker GPS, la un pret bun, care sa poata fi folosit atat pentru copii, cat si pentru persoanele in varsta, poti opta pentru iUni V29. Acesta functioneaza cu o cartela GSM si iti va indica prin SMS, dupa apelare, coordonatele locatiei sale prin tripla pozitionare GPS, LBS si WiFi. Acest mod de operare asigura o rata a erorilor scazuta si un sistem de siguranta pentru cazul in care una din retele nu functioneaza corespunzator.

In plus, ai posibilitatea de a asculta ceea ce se intampla si se discuta in jurul dispozitivului, dar si de a comunica cu persoana care il poarta (microfon si difuzor integrat). Prin apasarea butonului SOS se vor apela numerele prestabilite intr-un ciclu repetitiv care se opreste in momentul in care unul dintre acestea raspunde. De asemenea, in astfel de situatii se marcheaza locatia pe harta si se trimite un SMS care contine coordonatele.

Ca functii suplimentare, accesoriul dispune de Fall Alarm care te avertizeaza cand persoana care il poarta cade, activandu-se la o distanta mai mica de un metru si la un grad de inclinare mai mic de 45o. Pentru copii iti va fi utila setarea unui perimetru la depasirea caruia vei primi un SMS. Bateria are o autonomie de 24 de ore pe modul functionare si de 3 zile in stand-by. Afisarea locatiei poate fi facuta la 1 minut, 10 sau o ora (in acest caz avand si o valabilitate de 72 de ore pentru acumulator).

Avantaje

Poti seta un perimetru si sa fii avertizat atunci cand ii sunt intrecute limitele.

Poti asculta ceea ce se intampla in jurul dispozitivului.

Poti comunica cu persoana care poarta trackerul.

Are un buton de alarma care apeleaza automat mai multe numere prestabilite.

Dezavantaje

Are o autonomie de doar 24 de ore pentru modul functionare.

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Keetec SAT3000

 

Acest tracker GPS pentru copii iti va trimite un SMS cu locatia la care se afla (coordonate si link pentru Google Maps) in momentul in care este apasat butonul SOS. Exista posibilitatea de a seta mai multe numere (maxim 3) care sa primeasca aceasta avertizare simultan. Aceleasi informatii le vei primi si in momentul in care apelezi tu dispozitivul.

De asemenea, prin contactarea numerelor introduse pentru Call1 si Call2 purtatorul va putea comunica cu cei carora le apartin, deoarece sunt incluse in accesoriu atat un microfon, cat si un difuzor. Bineinteles ca acesta din urma permite si ascultarea ambientala, fara stirea celui care il poarta.

O avertizare va fi emisa si in cazul in care bateria este aproape de descarcare (autonomie 48 de ore). Vei putea configura acest produs asa cum iti doresti fie prin SMS-uri tip comanda, fie prin conectarea la un calculator printr-un port USB, utilizand aplicatia USB 3000 programmer (care nu este inclusa).

 

Avantaje:

Este inclus un buton de panica ce alerteaza o serie de numere prestabilite.

Se poate asculta ceea ce se petrece in jurul trackerului prin dispozitivul integrat.

Purtatorul poate apela si comunica cu doua numere presetate, prin microfonul din structura.

Poti monitoriza locatia online.

 

Dezavantaje:

Nu iti ofera posibilitatea de a seta un perimetru cu avertizare la depasirea limitelor.

 

 

ANC 018-TRA

 

Iata un tracker GPS, ieftin si bun, care poate fi atasat cu usurinta atat bagajelor, cat si animalelor de companie, copiilor sau persoanelor in varsta. Cu ajutorul lui vei putea localiza prin pozitionare GPS purtatorul, pe o raza de 25 de metri. Aceasta distanta este valabila pentru situatia in care nu exista obstacole intre cele doua puncte.

Bateria are un consum foarte redus de energie datorita sistemului de emitere tip bluetooth, varianta 4.0 (una dintre cele mai noi, cu un semnal puternic, viteza mare de transmitere a datelor si o raza mare de acoperire) si o autonomie de 6 luni.

Dispozitivul te va ajuta sa iti gasesti cheile, geanta sau pisica, fiind suficient de mic pentru a fi agatat de toate acestea (50x30x7 mm). El va transmite coordonatele prin fixarea unui pin-point pe harta. In plus, are capacitatea de a porni de la distanta camera foto a telefonului celui care il poarta si de a realiza poze tip selfie (pentru observarea imprejurimilor), dar si de a inregistra sunetele ambientale.

 

Avantaje:

Are o baterie care rezista chiar si sase luni.

Poate inregistra conversatiile si sunetele ambientale.

Se livreaza cu o brosura in limba romana.

Este mic si poate fi atasat de diferite obiecte sau chiar persoane.

 

Dezavantaje:

Functioneaza pe o distanta mica, de doar 25 m.

Nu are un buton de panica.

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status