Cele mai bune trackere GPS auto

Am modificat articolul ultima data pe: 20.10.20

 

Cel mai bun tracker GPS auto – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Pentru a-ti administra compania de transport marfa in siguranta sau a-ti monitoriza autovehiculul in orice clipa, ai nevoie de un tracker GPS bun, insa daca nu stii prea multe despre aceste aparate, poti sa cumperi un produs care sa nu iti aduca foloase. Noi venim in ajutorul tau, oferindu-ti un ghid de cumparaturi si cateva exemple, spunem noi, interesante. Primul este Keetec GPSLOC, un mic dispozitiv care asigura siguranta masinii cu functia anti-furt prin trimiterea locatiei vehiculului catre un numar de telefon autorizat. In plus, acesta poate primi SMS-uri cu cerere de locatie si viteza, putand fi setat si pentru primirea automata a unui link cu locatia de catre un numar autorizat (permite setarea a trei numere de telefon care pot contacta modulul). In plus, poate controla diferite functii ale masinii de la distanta, precum alarma. Iar acuratetea pozitionarii trimise prin mesaj este de maxim 2,5 metri. Un alt exemplu atragator este iUni Track i9.

 

 

Cum alegi un tracker GPS auto bun

 

Ghidul cumparatorului

Dispozitivele GPS reprezinta mici aparate electronice cu antena care permit proprietarului sa monitorizeze si localizeze autoturisme prin contactarea directa a acestora cu ajutorul unui SMS. In plus, unele modele pot fi setate sa transmita periodic locatia, kilometrajul, viteza, directia, si alte date, catre un telefon mobil sau server, prin folosirea retelelor GSM. Acestea sunt utile mai ales pentru companiile de transport marfa, camioane dube, TIR-uri, sau pentru masini personale (mai ales daca sunt folosite de mai multe peroane, alternativ, sau exista pericolul furtului).

Sunt dispozitive mici, de obicei negre, ce se conecteaza la bateria masinii sau au alimentare proprie, recomandandu-se montarea in locuri ce nu sunt la vedere (util in caz de furt). Pentru a functiona, au nevoie de o antena GSM (care se gaseste in pachet) si o cartela SIM pe care trebuie sa o cumperi, pentru a putea cere si primi informatii in timpul cursei.

Cum poti sti insa care dispozitiv e potrivit pentru nevoile tale specifice, mai ales avand in vedere numarul de producatori si modele de pe piata? Sa alegi cel mai bun tracker GPS auto poate fi complicat, insa daca iei la cunostinta criteriile de selectie de mai jos, decizia finala poate fi mai usoara:

 

 

Sursa de putere: Cea mai mare diferenta intre aceste aparate este locul din care isi trag curentul electric pentru functionare. Exista modele care se instaleaza in masina sau se conecteaza la mufa OBD a masinii (conectorul de diagnostic), la bricheta auto sau au baterie proprie.

Cele care se instaleaza au o conexiune stabila multumita fluxulului constant de energie si a antenei GPS mai precise. Se pot ascunde mai usor si se pot conecta la alarma si alte functii de monitorizare ale autovehiculului. Se folosesc pentru orice tip de automobil. Dezavantajele sunt necesitatea instalatiei profesionale si dificultatea mutarii intr-un alt automobil.

Cele care se conecteaza la portul de diagnostic (mufa OBD), bricheta sau portul USB sunt foarte simplu si ieftin de instalat pentru ca nu necesita cunostinte specializate, fiind usor de mutat de la o masina la alta.

Un astfel de tracker GPS pentru masina, specializat, poate trimite date precum consumul de combustibil, RPM (rotatii pe minut) sau starea oprit/pornit a motorului, daca sunt conectate la portul OBD. Sunt potrivite pentru masinile inchiriate, cele personale si dube, devenind o solutie economica si pentru masinile de mare tonaj utilizate in transport. Instalarea poate fi mai dificila pentru anumite modele.

Modelele cu baterie proprie sunt cele mai simple si discrete, putand fi amplasate oriunde. Insa, pentru ca nu au nevoie de o sursa externa de curent, vor trebui incarcate periodic, sau se opresc.

 

Caracteristici: Principalul scop al acestor trackere GPS auto, la preturi bune, este sa anunte proprietarul unde se afla vehiculul in orice moment al zilei, iar acest aspect atrage dupa sine si alte beneficii, precum protectia anti-furt si recuperarea rapida, servicii de monitorizare a locatiei si atentionari la depasirea vitezei ori modificarea rutei prestabilite, sau monitorizarea starii motorului.

Functia anti-furt iti trimite un SMS cu locatia automobilului cand acesta este furat, astfel incat sa poti da politiei locatia exacta, pentru recuperare facila. Aparatul poate notifica proprietarul ca masina se misca din pozitia parcata cand acesta nu se afla langa ea, astfel permitandu-ti sa pornesti alarma automobilului (daca trackerul e conectat la aceasta), sau iti trimite un SMS pentru a putea alerta autoritatile sau a-ti recupera masina, daca este pe punctul de a fi ridicata de autoritati.

Unele modele pot avea optiunea de dezactivare a automobilului de la distanta (partile electronice, contactul), evitandu-se pornirea dupa mutare neautorizata. Este disponibila in general pentru modelele cu aplicatii pe telefonul mobil.

Serviciul de monitorizare al locatiei este specific aparatelor cu software instalat pe calculator sau smartphone. Acestea transmit unui server (unele modele trimit informatii si prin SMS, la cerere) informatii precum locatia curenta, viteza de circulatie, ruta luata, kilometrajul zilnic/lunar.

Unele modele de tracker GPS pentru localizare masina  trimit atentionari la depasirea vitezei, a perimetrului stabilit sau a numarului de kilometri parcursi pana la urmatoarea revizie tehnica. Acestea sunt informatii utile, atat din punct de vedere statistic, cat si practic, caci proprietarul unei companii de transport isi poate monitoriza mai usor si in detaliu angajatii si autoturismele de pe drum, stabilindu-si in mod eficient cheltuielile aferente fiecarui transport.

Modelele care se conecteaza cu mufa OBD sau cele instalate in bord pot monitoriza si  cantitatea de carburant consumata, voltajul bateriei, viteza de deplasare, de exemplu.

 

Reteaua mobila de date folosita : Aproape toate modelele din comert necesita introducerea unei cartele SIM pentru a se putea conecta la retele GSM si a trimite locatia automobilului, la cerere sau intervale regulate. Astfel, poate fi nevoie sa cauti un model care sa fie compatibil cu o anumita companie ce ofera servicii de date, caci in unele cazuri, pot exista restrictii de uz.

Modelele cele mai raspandite au compatibilitate in retea 2G, mai rapida si care consuma mai putina energie. Incep insa sa fie inlocuite de retele 3G si 4G.

Variantele 3G iau cu asalt piata de profil, caci acesta a devenit standardul in materie de retele mobile de date. In plus, acestea permit utilizatorului sa transfere si videoclipuri sau continut audio, daca trackerul este echipat cu o camera sau microfon. Vitezele 3G sunt mai mult decat suficiente pentru transmiterea datelor de tracking auto.

Poti gasi si modele ce se conecteaza la retele 4G, acestea avand cel mai rapid transfer de date de la ora actuala, insa si un pret pe masura. Sunt mai scumpe decat cele 3G, mai ales daca provin de la producatori de renume.

 

Acuratetea pozitiei: Nu toate modelele de trackere GPS auto, la preturi bune, au aceeasi precizie cand vine vorba de localizare. Asta pentru ca antena din dotare se conecteaza cu cel putin trei sateliti pentru a calcula pozitia din timp real, avand o marja de eroare cauzata, in princial, de conditiile meteorologice si locatia din respectivul moment.

Standardul de eroare este intre 2.5 si 5 metri. Asadar, autovehiculul tau se poate situa undeva pe o raza de 5 metri de locul notificat pe harta sau prin SMS. Poti gasi si modele cu o precizie mai mare (1m), foarte eficiente,  sau mai mica, de peste 10 metri.

 

Consum: Este unul foarte mic, asa ca nu are o contributie semnificativa la golirea bateriei auto. Consumul mediu se situeaza undeva in jurul a 50 -100 miliamperi la 12V (sub consumul obisnuit al unui port USB auto) cand este in functiune. Iar modelele cu baterie proprie vor avea nevoie doar de incarcare periodica, ce se poate face la priza obisnuita.Costuri: Pe langa cele de achizitie, care pot varia in functie de producator si numarul de beneficii, e necesar sa iei in considerare si costurile de acces la date mobile si eventualele aplicatii de mobil sau PC de care ai nevoie. Achizitia aparatului este una care are rezultate de durata, caci un astfel de produs poate functiona fara probleme chiar si mai mult de 5 ani.

O cheltuiala aditionala si continua este abonamentul cartelei SIM necesare pentru notificari, precum si eventualele costuri asociate accesului la software specific pe care unii producatori il ofera separat de achizitia trackerului.

Pentru a putea accesa si obtine informatiile stocate si oferite de aparat, acesta va trebui sa fie mereu conectat la o retea 2G (multe companii de telecomunicatii renunta la aceste retele mai incete si se indreapta spre cele 3G sau 4G). Iar daca faci efortul de a cumpara un tracker GPS auto 3G, il vei putea utiliza fara probleme, cel putin in urmatorii 10 ani.

Cunoscand cele de mai sus, credem ca poti face o investitie educata. Iar daca nu esti inca decis, poti oricand sa verifici cateva pareri despre cele mai bune trackere GPS auto din mediul online. In magazinele de pe Internet vei gasi numeroase aparate eficiente la preturi ofertante, pe care le poti primi rapid la usa dupa ce dai comanda. Pentru a-ti da un imbold, iti prezentam si o lista de exemple:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Keetec GPSLOC

 

Acest localizator cu GPS pentru automobile, utilaje si motociclete, te ajuta sa iti securizezi vehiculul impotriva furturilor si sa ii monitorizezi locatia in limite de pana la 2.5 metri prin trimiterea unui SMS oricand ai nevoie. Este prevazut cu antena GPS si GSM, necesitand o cartela SIM activa, fara casuta vocala. Accepta setarea a trei numere de telefon autorizate care pot cere pozitia.

Printre caracteristicile utile proprietarului se numara setarea unui interval de timp la care aparatul trimite SMS cu locatia masinii, si conectarea la alarma vehiculului care, la activare, trimite mesaj cu pozitia actuala si viteza. Prezinta si setare de Stand By, care se activeaza cand pornesti masina sau alarma, insa poti lasa aparatul activ tot timpul.  In plus, poti verifica de la distanta creditul ramas pe cartela.

Consumul in Stand By este unul extrem de mic, de 12 mA, iar cand protectia GPS este activata, creste la 40 mA, iar alimentarea se face la 12V, produsul putand fi instalat la o alarma existenta sau de sine statator. E compatibil cu retele 2G.

Avantaje

Tracker GPS cu functie anti-furt - notifica automat utilizatorul cu privire la locatie si viteza.

Permite setarea unor intervale de timp la care sa trimita SMS cu statusul masinii.

Are o acuratete standard in ceea ce priveste pozitia vehiculului, de maxim 2.5 metri.

Consum extrem de mic de curent - 20-40mA.

Dezavantaje

E compatibil cu cartele SIM in retea 2G - devine ineficient daca operatorii de telefonie mobila renunta la acest tip de retea.

 

 

iUni Track i9

 

Potrivit multor utilizatori unul din cele mai bune trackere GPS auto, acest model se conecteaza usor la mufa OBD a autovehiculului ales si astfel se incarca pentru a putea trimite mesaje cu date locative. Necesita o cartela SIM fara PIN sau casuta vocala ce functioneaza in retea 2G, insa cele din reteala Digi Mobil nu sunt compatibile.

Ca si functii primare, mentionam localizarea continua a automobilului, atentionarea la depasire de viteza si perimetru si notificare pentru perioada in care este necesara o revizie a masinii. Avand in vedere ca este conectat la calculatorul de bord, poate trimite informatii precum cantitatea de carburant din rezervor, voltajul curent al bateriei sau viteza de deplasare. Are si functie anti-furt care notifica numarul de telefon autorizat atunci cand vehiculul este pus in miscare.

Acuratetea pozitiei este de maximum 2,5 metri, standardul in ceea ce priveste aceste aparate. Mentionam ca e compatibil cu masini diesel fabricate incepand cu 2003 si autoturisme pe benzina realizate dupa anul 2000.

Avantaje

GPS tracker care se conecteaza la mufa OBD a masinii - usor de instalat si dezinstalat.

Are functie de monitorizare si localizare constanta, cu protectie anti-furt (trimite SMS cand vehiculul este pus in miscare in absenta proprietarului).

Caracteristicile de functionare includ atentionare la depasire de viteza si ruta, precum si inainte de revizia tehnica.

Are o acuratete standard de localizare (de 2,5 metri).

Dezavantaje

Nu e compatibil cu automobile mai vechi de 2000.

 

 

PNI PNI-TRACKER1

 

Iata un tracker GPS auto, la un pret bun, care iti permite sa monitorizezi activitatea vehiculelor din parcul auto si prin intermediul unui server pe PC. Autentificarea pe server se face manual, informatiile fiind furnizate in momentul cumpararii produsului. Folosirea serverului la nivel national se face in baza unui abonament anual iar la nivel international se achizitioneaza un abonament roaming.

Ca si beneficii principale, aparatul ofera acces la informatii precum locatie, viteza, kilometri parcursi, directie sau starea motorului (oprit, pornit). In cazul in care automobilul ajunge intr-o zona fara acoperire, datele se pastreaza (are memorie interna) pana cand poate avea loc reconectarea, pentru ca aceste detalii sa nu se piarda.

Necesita o cartela SIM ce functioneaza in retele 2G, si se  recomanda instalarea profesionala in bordul masinii. Are un acumulator intern, de 900 mAh, ce asigura autonomia aparatului in cazul in care bateria de masina e scoasa, iar consumul sau maxim e unul standard, de maxim 72 mA la 12 V.   

Avantaje

Tracker GPS cu instalare in bord - discret si sigur.

Monitorizarea informatiilor primite se face prin intermediul unui server la care cumparatorul are acces - confortabil si eficient.

Beneficiile includ localizare continua, monitorizarea informatiilor specifice (viteza, kilometraj, directie, conditia motorului).

Memoria interna pastreaza datele in cazul trecerii prin zone fara acoperire GSM.

Dezavantaje

Montarea este mai greu de facut fara ajutor specializat.

Necesita abonament platit pentru acces la serverul de monitorizare pe PC.

 

 

GT 02A-GT

 

Cand ai nevoie de un tracker GPS auto, ieftin si bun, acest model poate sa te multumeasca. Se instaleaza  in bordul masinii, pentru a nu atrage atentia (se recomanda instalarea profesionala, care face dezinstalarea mai dificila).

Caracteristicile principale ale aparatului sunt trimiterea locatiei vehiculului prin intermediul mesajelor SMS, la cerere. In plus, poti primi si un link pe Google Maps, pentru verificare rapida a pozitiei masinii. Acuratetea pozitiei are o marja de eroare de 5 metri. GPS-ul poate fi setat pentru notificare atunci cand masina depaseste 70km/h sau cand aceasta iese dintr-un spatiu cu diametrul de 200 m (parcare).

Functioneaza cu orice cartela GSM din tara noastra, aceasta trebuind sa fie cumparata ulterior. Este compatibil cu cartele in reteaua 2G, asadar este simplu sa gasesti una compatibila. Are acumulator separat care are o autonomie de pana la 9 ore, pentru back-up. Consumul maxim de curent electric cand este atasat la bateria masinii este de 0.3w/h.

Avantaje

Tracker GPS care se monteaza in bordul masinii - discret.

Trimite locatia curenta prin SMS si link Google Maps la cerere (efectuata printr-un mesaj trimis cartelei de pe alt telefon).

Se poate seta alarma pentru notificarea depasirii vitezei (70km/h) si parasirea unui spatiu delimitat (200 m).

Consum minim de curent electric (0.3w/h) si baterie proprie cu autonomie de pana la 9 ore, in cazul detasarii bateriei masinii.

Dezavantaje

Precizia localizarii (maxim 5 m) este mai mica decat a altor modele.

 

 

iUni Track i7

 

Acest model de tracker GPS pentru aotomobile se instaleaza usor, chiar si de catre novici intr-ale masinilor, asta pentru ca se conectaza la sistemul masinii cu ajutorul unui cablu USB. Pentru ca are o baterie de 800mAh, prezinta o autonomie de maxim 48 de ore in cazul in care moare bateria electrica a automobilului.

Monitorizarea si localizarea vehiculelor este simpla si se poate face in doua moduri, pe platforma online dedicata (trecuta in manualul de utilizare – pachetul contine un CD cu software-ul de instalare), sau prin SMS, la cererea utilizatorului. Un detaliu interesant este prezenta microfonului cu fir, care se poate monta in orice parte a automobilului vizat, pentru a se asculta ce se discuta sau ce se intampla. Functii aditionale includ oprirea motorului prin trimiterea unui SMS  sau notificarea la depasire de viteza sau schimbarea de ruta (ajutatoare in caz de furt).

Aparatul necesita introducerea unei cartele SIM fara PIN sau casuta vocala, cu credit sau abonament activ (retea 2G) de la unul din urmatorii operatori telefonici: Vodafone, Orange, Telekom. Se poate face o setare pentru trimiterea continua a mesajelor la intervale de timp, fara a fi nevoie de apelare. Pachetul contine antena GPS, antena GSM, microfon, cabluri si releu.

Avantaje

Sistem de tracking ce monitorizeaza si localizeaza masini personale, TIR-uri, dube, motociclete, etc.

Update-ul privitor la locatie se face prin apelarea cartelei SIM si primirea unui SMS cu datele aferente sau prin folosirea platformei online.

Are functie de oprire a motorului de la distanta, prin SMS (util in caz de furt).

Are microfon cu fir, care se ascunde in masina, pentru monitorizarea activitatii din interior in timp real.

Dezavantaje

Functioneaza cu o cartela SIM doar in retelele Orange, Vodafone sau Telekom (2G).

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status