Cel mai bun incarcator auto USB, ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 28.01.20

 

Cum aleg cele mai bune incarcatoare auto, USB, ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Am devenit din ce in ce mai dependenti de gadgeturi si dispozitive care ne ajuta sa avem acces la informatie si sa comunicam cu cei dragi. De aceea, momentele in care ramanem fara baterie sunt de-a dreptul enervante. Pentru a evita astfel de situatii, este indicat sa ai in torpedo un incarcator auto USB ieftin, care sa te ajute sa repui dispozitivul in functiune. Pentru a face o achizitie reusita, intr-un timp scurt, citeste randurile de mai jos si afla informatii utile.

 

Un prim aspect ce trebuie analizat este compatibilitatea dintre produs si dispozitivul electronic.

Daca intentionezi sa incarci device-uri care apartin mai multor branduri, atunci ai nevoie de un produs universal. Pe de alta parte, versiunile care sunt concepute pentru o anumita marca iti pot oferi o eficienta ridicata, insa pretul de achizitie este mai mare, comparativ cu variantele mentionate mai sus.

Voltajul reprezinta tensiunea electrica. In general, valoarea acceptata de cele mai multe dintre acumulatoare este de 5V. Pentru a nu deteriora bateria, este recomandat sa tii cont de specificatiile producatorului cu privire la acest aspect, deoarece o tensiune mai mare decat cea recomandata poate duce la arderea device-ului.

Amperajul influenteaza rapiditatea cu care se incarca dispozitivul. Cu cat valoarea acestuia este mai mare, cu atat procesul de energizare va dura mai putin. Daca vei analiza parerile despre cel mai bun incarcator auto, USB, ieftin, existente pe internet, vei constata faptul ca cei mai multi specialisti recomanda ca dispozitivul sa aiba o viteza de 2.1A, respectiv 2100mh/A pentru fiecare orificiu de incarcare.  

Nu toate device-urile au nevoie de acest amperaj. De aceea, in cazul in care alegi un dispozitiv de incarcare universal, este bine sa optezi pentru cel care identifica automat valoarea optima, astfel nu vei deteriora durata de viata a bateriei.

Din punctul de vedere al timpului necesar pentru realizarea unui ciclu de energizare a bateriei, putem diferentia trei tipuri de incarcatoare.

Cele fast charge permit incarcarea in cel mult o ora jumate, insa dupa aceasta perioada nu este indicat sa lasi telefonul conectat la priza. Modelele rapide ofera posbilitatea sa utilizezi device-ului in timpul incarcarii si au un senzor care te atentioneaza cand energizarea bateriei a luat sfarsit. Dispozitivele cu incarcare lenta realizeaza procesul de umplere a bateriei in mai mult de 2 ore, insa nu vei deteriora bateria, daca uiti sa scoti gadgetul de la incarcat in momentul finalizarii.

Numarul de porturi ale dispozitivului, indica cate device-uri poti alimenta concomitent.

Pe piata vei gasi modele care au cel putin un orificiu de incarcare si cel mult 6. Avand in vedere ca nu se stie niciodata cand vei avea nevoie de un port liber, ar fi indicat sa alegi un model care iti permite sa incarci cat mai multe dispozitive.

Firul incarcatorului poate fi detasabil, retractabil sau spiralat.

Prima varianta este utila, pentru ca iti permite sa folosesti cablul si pentru transferul de date dintre dispozitiv si laptop. Un model cu fir retractabil il vei putea purta chiar si in buzunar, deoarece nu va ocupa mult spatiu. Un produs cu cablu spiralat este mai rezistent, pentru ca nu este rigid. Un fir de acest gen nu se poate schimba in cazul in care se deterioreaza, intrucat interfata de intrare este legata de dispozitivul de incarcare. Un alt dezavantaj ar fi acela ca nu are decat un port, ceea ce inseamna ca nu vei putea alimenta decat un singur device.

Pe langa utilitatea principala, aceea de a incarca acumulatorul telefonului sau al tabletei, unele modele mai pot avea si functii suplimentare.

Produsele care permit afisarea voltajul/amperajul sunt utile, deoarece vei sti in permanenta daca parametrii aratati sunt recomandati pentru acumulator. Modelele care, pe langa portul USB, mai au si un spatiu destinat aprinderii brichetei (spliter) sunt indicate pentru persoanele fumatoare. Unele incarcatoare pot avea integrat si un sistem gsp, cu ajutorul caruia vei putea identifica unde ai parcat masina. Aceasta functie te ajuta sa iti gasesesti rapid automobilul in parcarile aglomerate.

Inainte de a merge la magazinele de specialitate pentru a achizitiona un incarcator auto USB ieftin (la un pret bun) ar fi indicat sa arunci o privire si la oferta existenta pe internet, deoarece s-ar putea sa gasesti mult mai usor ceea ce iti doresti.

 

 

Modele recomandate 2020

 

 

A+  Qualcomm Quick Charge

 

Incarcatorul adus in discutie te ajuta sa energizezi bateria intr-un timp scurt, deoarece dispune de tehnologia quick charge. Cu ajutorul acestei inovatii, procesul de incarcare va dura aproximativ o ora jumate. Timpul destinat energizarii este mai scurt si datorita faptului ca dispozitivul are un amperaj de 3A.  

Pentru a nu deteriora bateria este bine sa verifici specificatiile producatorului cu privire la valoarea maxima suportata de acumulator. Modelul este unul universal, de aceea il vei putea folosi la orice device care utilizeaza modul de incarcare prin USB.

Avand in vedere ca are protectie la supracurent sau scurt circuit, nu exista riscul ca in timpul utilizarii sa se deterioreze bateria. Produsul poate fi folosit pentru a incarca doua dispozitive concomitent, ceea ce inseamna ca este un avantaj mai ales daca pe langa telefon mai ai si alte device-uri care au mufa USB (gps, tableta etc.). In momentul achizitie nu vei primi si fir USB, ceea ce inseamna ca achizitia acestuia presupune un cost suplimentar.

 

button 2

 

 

 

 

A+ Incarcator USB cu spliter

 

Produsul este o varianta optima pentru persoanele cu mai multe device-uri care folosesc incarcatoarele pe baza de USB, deoarece are doua porturi. Acestea permit incarcarea concomitenta a doua baterii, ceea ce inseamna ca nu vei fi nevoita niciodata sa sistezi functionarea dispozitivelor.

Pe langa orificiile de incarcare, modelul mai are si un spliter. Este util, intrucat iti permite sa folosesti bricheta electrica, chiar daca in orificiul destinat acesteia se afla incarcatorul. Incarcatorul este unul universal, de aceea il vei putea folosi pentru orice marca de device, iar in momentul achizitiei nu va mai trebui sa verifici compatibilitatea.

Avand in vedere ca dispozitivul are un amperaj de 2.4A si dispune de tehnologia quick charge, intregul proces de energizare a bateriei nu va dura mai mult de 90 minute. Incarcatorul are firul detasabil (insa va trebui sa il achizitionezi separat), de aceea il vei putea folosi si la transferul de date intre diferite device-uri.

 

button 2

 

 

 

 

Samsung Fast Car Charger

 

Toate device-urile utilizate sunt realizate de care cei de la Samsung? Atunci acest incarcator auto USB (ieftin si bun) poate corespunde cerintelor tale. Modelul adus in discutie are un amperaj de 2A si dispune de tehnologia de incarcare rapida. Datorita acestora procesul de umplere a acumulatorului nu va dura mai mult de o ora jumate.

Exista posibilitatea ca unele gadget-uri sa nu permita  energizarea rapida, de aceea dispozitivul adapteaza automat modalitatea de incarcare, astfel incat sa nu afecteze durata de viata a bateriei. In momentul cumpararii vei primi si firul necesar incarcarii.

Acesta este unul detasabil, de aceea il vei putea folosi si pentru transferul de continut media. Modelul adus in discutie are un singur port, din aceasta cauza nu este o varianta optima pentru cei care au mai multe device-uri care se incarca prin intermediul USB-ului.

 

button 2

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status