Cele mai bune blu-ray playere

Am modificat articolul ultima data pe: 19.04.24

Cel mai bun blu-ray player – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Informarea corespunzatoare este primul pas la achizitie, pe care orice cumparator bine intentionat ar trebui sa il faca. Exista si situatii in care viitorul utilizator nu are posibilitatea sa aloce mai mult timp acestui proces. Daca e necesar sa gasesti un Blu-ray player de calitate, vei analiza mai multi parametri, dar iata cam care ar fi exemplele de produse pe care ti le dam noi, dupa ce am verificat oferta, astfel incat sa pierzi mai putin timp. Sony BDPS6700 este primul model pe care l-am analizat, intrucat ofera multe caracteristici noi si performante bune, la un pret pe care destul de multi dintre cumparatori si-l vor permite. Printre acestea amintim: rezolutia 4K, functie DLNA, conexiune Ethernet sau Wi-Fi si posibilitati extinse de citire si redare(multe formate video si audio suportate). In cazul in care ai de gand sa consulti inclusiv propunerile altor branduri, Samsung BD-J5500 ar putea fi o alta optiune viabila.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Sony BDPS6700
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Rezolutia oferita este una mare, pe baza unui convertor 4K, care permite redarea imaginilor in conditii foarte bune de contrast, detaliile fiind usor perceptibile. Calitatea superioara a sunetului oferit(decodare DTS-HD si DTS-HD) si posibilitatile extinse de conexiune mai constituie atuuri.

Problema nu a fost semnalata de utilizatori din Romania, dar cativa dintre cei care au oferit recenzii pe site-ul oficial al producatorului s-au plans ca telecomanda TV nu comunica usor cu playerul.

Il putem recomanda pentru calitatile tehnice si performante, iar daca punem la socoteala si pretul de vanzare, putem spune ca ofera toate caracteristicile unui produs high end, insa la pret avantajos.

A 2-A OPTIUNE!

Samsung BD-J5500
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Dispozitiv Samsung Smart cu excelente optiuni de conectivitate care permit redarea continutului de pe dispozitivele mobile direct pe TV. Calitatea imaginii este garantata de formatul de redare FullHD 3D cu functia de Auto Contrast, fiind completata de viteza de raspuns excelenta care te va face sa te simti ca la cinema.

Pachetul nu este echipat cu cablu de conexiune HDMI, ceea ce inseamna ca va trebui sa il achizitionezi separat.

Avand in vedere aplicatiile Samsung Smart cu care este echipata aceasta piesa, consideram ca nu vei investi pur si simplu intr-un player cu o buna rezolutie a imaginii, ci intr-un veritabil dispozitiv multimedia.

A 3-a Optiune!

Pioneer BDP-100-K
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Modelul isi indeplineste functiile de baza la un pret corect si accesibil pentru persoanele care cauta o metoda de redare de calitate superioara. Multumita optiunilor bune de conectivitate si a functiilor utile incluse, apreciate de catre utilizatori pentru convenienta, a fost descris de catre cumparatori ca un exemplu de raport corect pret / calitate.

Nu este un player cu functie Smart, deci daca esti in cautarea unui produs care sa iti ofere acces la aplicatii online, nu este piesa potrivita pentru tine.

Il recomandam persoanelor care detin deja un TV cu functie Smart sau care nu isi doresc asa ceva, caci este un model care satisface cu brio cerintele legate de functia sa de baza. Fiind disponibil la un pret accesibil, este si mai atragator.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Sony BDPS6700

 

Cei de la Sony iti promit “Streaming wireless suprem” cu acest dispozitiv care se poate conecta fara fir la casti special configurate. Ca rezolutie, beneficiezi de imagini de o claritate foarte buna, cu ajutorul cipului de conversie 4K, acesta permitandu-ti sa vizualizezi si cele mai mici detalii dintr-o imagine, atata timp cat ecranul de redare include tot rezolutie 4K. Se pot viziona chiar si clipuri 3D, la fel, daca televizorul pe care il detii include aceasta functie.

Blu-ray playerul exceleaza nu numai din punct de vedere vizual, ci si acustic, oferind sunet surround Hi-Fi cu decodare Dolby TrueHD si DTS-HD. Configuratia DLNA iti permite sa partajezi o gama extinsa de continut(tip multimedia), astfel incat playerul lucreaza cu majoritatea device-urilor care au, la randul lor, functie DLNA.

Despre diversitatea formatelor redate, putem spune ca este chiar una adecvata pentru pretentiosi. Poate citi urmatoarele extensii: FLAC, DSD, ALAC, WAV, MP23, AAC, din gama audio; din cea video recunoaste: Xvid, WMV, AVCHD, MPEG4 si MPEG2. In plus, interfata de conexiune include HDMI, port coaxial, USB, comunicare prin Ethernet si Wi-Fi in banda dubla, ceea ce demonstreaza posibilitati extinse de a fi intrebuintat in combinatie cu alte dispozitive electronice si sisteme audio.

Mentionam ca ofera o optiune “family friendly”, intrucat pune la dispozitia utilizatorilor si control parental.

 

Avantaje:

Dispozitiv care permite redare la rezolutie mare, cu imagini detaliate si clare – 4K.

Are numeroase porturi de conexiune, DLNA si Wi-Fi, putand comunica facil cu multe alte aparate din locuinta.

Citeste suficiente tipuri de formate audio si video – se adapteaza usor la necesitatile utilizatorilor.

Ofera control parental, pentru familiile care vor sa restrictioneze accesul copiilor la diverse materiale.

Ca pret vs calitate, achizitia se va dovedi a fi una chiar avantajoasa.

 

Dezavantaje:

Unii utilizatori din alte tari s-au plans ca raspunde mai lent la semnalul telecomenzii TV.

 

 

 

 

Samsung BD-J5500

 

Atunci cand optezi pentru un Blu-Ray Samsung, nu alegi doar calitatea in sine a obiectului, ci si gama variata de optiuni de entertainment pe care o ofera prin intermediul aplicatiilor preinstalate. Facebook, Youtube, AccuWeather si BBC News sunt doar cateva dintre ele, alaturi de optiuni de vizionare filme sau sitcomuri online.

Multumita rezolutiei 3D imaginile vizionate sunt spectaculoase si captivante, in timp ce functiile suplimentare performante garanteaza o experienta unica pentru consumator. Continutul poate fi accesat nu numai online ci si de pe stickul USB sau de pe un HDD extern, iar conectivitatea DLNA iti va permite sa partajezi continutul computerului pe ecranul TV.

Este compatibil cu un numar mare de formate de redare: MPEG2, MPEG4, DivX, DivX HD, MPO, JPEG, WMV, MKV, AVCHD. Designul este discret si modern, dimensiunile reduse (39 x 221 x 290 mm), este usor de integrat in decorul locuintei si isi va gasi cu siguranta locul langa TV.

 

Avantaje:

Blu-Ray Player Samsung cu o excelenta conectivitate.

Format de redare FullHD 3D cu functia de Auto Contrast.

Viteza de raspuns excelenta care ofera o calitate de cinematografi.

Permite redarea continutului de pe dispozitivele mobile direct pe TV.

 

Dezavantaje:

Cumparatorii mentioneaza ca in pachet nu este inclus cablul de conexiune HDMI.

 

 

 

 

Pioneer BDP-100-K

 

Modelul BDP-100-K de la Pioneer iti ofera o compatibilitate excelenta pentru diverse formate si tipuri de discuri. In plus, interfata de lucru cu utilizatorul este prietenoasa, aparatul permitandu-ti sa vizionezi filme, sa asculti muzica sau alte fisiere audio si chiar sa admiri pozele din vacanta ta preferata la o calitate superioara.

Functiile Quick si Slow View sunt frecvent cautate de catre cumparatori. Datorita Quick View (x1.5) poti urmari un document video de o ora in doar 40 de minute, in timp ce functia Slow View iti permite de exemplu sa exersezi o limba pe care tocmai o inveti, miscari de dans sau chiar sa practici la un instrument preferat.

Piesa este prevazuta cu iesire HDMI, Digital Optic Output, intrare USB, Ethernet si Analog Audio Out. Mediile de redare suportate sunt CD, CD-R, CD-RW, DVD, DVD-R, DVD-RW, AVCHD, BD-ROM, BD-R si BD-RE. Il recomandam utilizatorilor interesati de functia de player, nu de optiunile oferite de un dispozitiv Smart.

 

Avantaje:

Blu-Ray player care ofera functia de baza la un pret corect.

Optiuni bune de conectivitate.

Calitate superioara a imaginii redate.

Include functii utile, apreciate de catre utilizatori pentru convenienta.

 

Dezavantaje:

Nu este un player cu functie Smart.

 

 

 

 

Cum alegi un blu-ray player bun

 

Ghidul cumparatorului

In ceea ce priveste mediile de stocare si redare a filmelor, imaginilor si muzicii, blu-ray playerul este viitorul. Daca te intrebi „ce inseamna blu ray player?”, afla ca este mult mai mult decat un DVD-rom, cum ai fi tentat sa crezi. Acest dispozitiv se conecteaza la PC, televizor, tableta, telefon si reda fisierele multimedia la o rezolutie foarte buna. In plus, spatiul de stocare pe un disc blu-ray este foarte mare, ajungand chiar la 25 sau 50 gigabiti.

Nu este usor sa gasesti unul dintre cele mai bune blu-ray players, in special in conditiile in care piata este atat de diversa si uneori complicata. Ca sa stii exact ce inseamna blu ray player si cum sa il achizitionezi pe cel mai bun, ia in considerare cateva caracteristici generale importante:Rezolutia: chiar daca unii vanzatori va vor da impresia ca rezolutia nu conteaza chiar asa mult, aceasta caracteristica diferentiaza blu-rayul de celelalte dispozitive de redare video. 1080p este cifra pe care trebuie sa o urmaresti, ea defineste un aspect widescreen, cu o rata de redare de 16:9 si implica o rezolutie de 1920×1080 pixeli. In termeni mai simpli, 1080p ofera o calitate Full HD a imaginii. In timp, aceasta caracteristica devine foarte utila, din cauza evolutiei constante a monitoarelor si televizoarelor HD, iar daca detii unul dintre cele mai bune blu-ray players, sigur nu vei intalni nicio problema atunci cand vine vorba de calitatea imaginii.

 

Bonus View: aceasta caracteristica a fost adaugata generatiilor noi de blu-ray playere. Dupa cum ii spune si numele, optiunea este un mod de vizualizare aditional, creat special pentru fanii inraiti de filme. Practic, Bonus View este un mod special de vizualizare a filmului, incluzand in derularea normala a sa si comentariile creatorilor, actorilor sau producatorilor. Cei implicati in film vor aparea intr-o casuta speciala, unde vor prezenta detalii necunoscute sau trecute cu vederea la o prima vizualizare. Optiunea poate fi activata sau dezactivata oricand pe parcursul vizionarii filmului.

 

Memoria interna, conectivitate: multe pareri despre cele mai bune blu ray playere recomanda ca acest dispozitiv sa poata fi conectat si la o retea online. Aici intervine si necesitatea ca memoria interna a blu-ray-ului sa fie cat mai mare. Astfel, poti sa accesezi pagini online special create pentru vizionarea si achizitionarea a noi filme. De asemenea, unele dispozitive au implementate porturi USB speciale pentru extinderea acestei memorii. Acestea servesc si rolul de a reda fisiere video sau audio direct de pe dispozitivele exterioare de stocare, fara desincronizari.

 

Suport media: aceasta caracteristica include mediile si formatul de redare. Prima optiune se refera la mediul pe care este inclus filmul, fie ca este vorba de blu-ray video, DVD video, DVD+ R/RW sau VCD. A doua optiune se refera la tipul de fisier suportat de dispozitiv, incluzand MPEG-2/4, DivX, AVCHD, WMC, WMA, MP3 etc. Formatul suportat de Blu-ray player influenteaza calitatea fisierului, dar si usurinta in redare – de exemplu, cand vrei sa vizualizezi un film achizitionat cu ceva timp in urma, intr-un format mai vechi. Cu cat player-ul suporta mai multe formate, cu atat mai bine.

 

BD live: aceasta optiune permite conectarea la internet a dispozitivului, oferindu-ti posibilitatea descarcarii unor informatii suplimentare pentru filme, noi trailere, update-uri, jocuri s.a. Desi nu este o optiune esentiala, majoritatea producatorilor ofera o forma personalizata a acestei caracteristici, iar impreuna cu aplicatiile preinstalate precum Facebook, Youtube sau Netflix, poti accesa pagini online specializate.

 

 

Cum se foloseste un Blu-Ray player

 

Pentru orice cinefil, un Blue-Ray player este un dispozitiv indispensabil, intrucat acesta iti permite sa te bucuri de filmele tale preferate, la o calitate superioara. Mai mult decat atat, unele modele iti confera chiar posibilitatea de a te bucura de streaming online, atat timp cat ai acces la Internet.

 

 

Daca nu ai mai folosit niciodata o astfel de aparatura, poti intampina unele dificultati in montajul si utilizarea acesteia, insa nu parasi pagina. Te vom indruma pas cu pas!

 

Instalare

Instalarea e probabil cea mai dificila etapa, dar nu ar trebui sa dureze prea mult pana sa-i dai de capat. Odata despachetat produsul, va trebui sa folosesti un cablu HDMI, cu ajutorul caruia sa-l conectezi la televizorul tau. Un capat va merge in Blue-Ray player-ul achizitionat, in timp ce celalalt va intra intr-una din mufele special destinate, din spatele televizorului tau.

In lipsa unui cablu HDMI, unele modele iti permit sa folosesti unul RCA. Pe acesta il vei conecta, respectand culorile celor 3 mufe. In cele ce urmeaza, mai trebuie doar sa introduci cablul de alimentare in priza si esti aproape gata sa vizionezi filmele mult asteptate.

 

Utilizare

Foloseste telecomanda televizorului pentru a-l porni, iar apoi selecteaza sursa de redare. Poti comuta intre diversele input-uri folosind butonul “Source” asa cum este intitulat in general – n-ar trebui sa fie prea greu de gasit.

Daca ai folosit un cablu HDMI, atunci sursa de redare ar trebui sa fie denumita sugestiv: HDMI-1 sau HDMI-2, in functie de portul ales de tine. In cazul in care ai ales sa conectezi dispozitivul la televizor prin intermediul unui cablu RCA, s-ar putea ca input-ul sa se gaseasca sub numele de Video-1.

Daca nu reusesti sa captezi semnal de la Blue-Ray player nici dupa ce ai urmat pasii mai sus prezentati, comuta cu rabdare printre toate sursele de redare si vezi care este cea potrivita. Asteapta mereu cateva secunde inainte de a trece la una noua! In situatia in care problemele persista, iti sugeram sa verifici daca toate cabluri au fost introduse corespunzator sau sa incerci o alta modalitate de conectare/un alt cablu.

 

 

Vizionarea

Daca totul a mers bine pana in acest moment, nu ramane decat sa introduci discul Blue-Ray in unitatea optica folosind butoanele dispozitivului (de regula, acestea sunt localizate frontal) si sa-i acorzi acestuia putin timp pentru citire/decodare. In cele ce urmeaza, te vei folosi de telecomanda player-ului pentru porni redarea, a pune pauza sau pentru a derula inainte/inapoi filmul.

 

Conectare la internet

Asa cum iti spuneam, unele modele pot fi conectate si la internet, fie prin intermediu unei retele Wi-Fi, fie cu ajutorul unui cablu cu mufa tip Ethernet, in functie de caracteristicile dispozitivului. Pentru varianta wireless, lucruri sunt ceva mai complicate. Va trebui sa accesezi meniul principal al player-ului tau Blue-Ray, cu ajutorul butonului “Menu” al telecomenzii, si sa gasesti optiunea care-ti permite sa accesezi reteaua dorita. Imediat ce vei face acest lucru, tastand parola aferenta, vei putea sa te bucuri de streaming de calitate(HD/Full HD/4K) si chiar sa inchiriezi online filme.

 

 

 

Marci populare:

 

Clasicul aparat VHS a fost de mult inlocuit cu DVD-playerul si desi acesta inca este popular, e cat se poate de limpede ca viitorul il reprezinta Blu-ray playerul. Motivele sunt evidente: reda fisiere multimedia la o rezolutie superioara, cu un sunet mai clar si se poate conecta la diverse dispozitive. Daca esti hotarat sa investesti in aceasta tehnologie, atunci trebuie sa te asiguri ca alegi un produs de calitate inalta. Nu este tocmai cea mai buna idee sa achizitionezi vreun model contrafacut, care promite minuni si apoi se dovedeste o dezamagire. De aceea, multi iti vor recomanda cel mai probabil sa cheltui ceva mai mult pentru un Blu-ray player proiectat de companii specializate si recunoscute pentru tehnologia utilizata. Iti vom prezenta cateva date despre trei mari branduri de succes.

 

Sony este printre cele mai mari conglomerate media pe plan mondial, una dintre cele mai apreciate si profitabile companii de divertisment. Este lider pe piata de produse electronice si echipamente de comunicatii, numele venind de la “sonus” – termenul latinesc pentru sunet. Succesul sau s-a bazat, inca de la inceput, pe dezvoltarea unor tehnologii noi.

Cu motto-ul “Make. Believe”, Sony si-a asumat misiunea de a inspira si a satisface consumatorii, proiectand inovatii tehnologice care sa ofere experiente noi in domeniul Home Entertainment. Cu promisiunea “Facem totul pentru a va impresiona”, compania investeste constant in cercetare, stiind ca pasul de la mediocritate la varf se face doar prin noutate.

Sony a luat nastere spre sfarsitul anului 1945, atunci cand Masaru Ibuka a infiintat o mica afacere de reparat radio-uri. Este una din acele companii care, de la un inceput modest, a ajuns in scurt timp un lider pe plan national, apoi international, totul datorita implicarii si grijii acordate proiectarii produselor.

Echipamentele Sony ce s-au bucurat si inca se bucura de un mare succes sunt multe, iar printre inventiile care au pus bazele reputatiei Sony se pot mentiona primul tranzistor radio si prima caseta magnetica, dar si walkman-ul (care a facut furori) sau primul CD player portabil.

 

Inca din anul 1969, Samsung s-a impus pe piata globala a electronicelor, azi urmand acelasi principiu pe care a fost fondat: “Inspire the World, Create the Future”. A ajuns unul din cei mai importanti jucatori in industrie deoarece nu a trecut cu vederea importanta primara a dezvoltarii tehnologice. Aduci ceva nou sau nu esti in top.

Samsung poate fi tradus ca “trei stele” (cifra trei semnificand ceva puternic, mare). Istoria sa incepe in 1938, intrand in diferite domenii de activitate, de la asigurari, textile, procesare alimente, titluri de valoare, la productia de zahar.

Adevaratul succes si renume si-l face dupa anul 1969, atunci cand ia nastere Samsung Electronics, ramura care va ajunge cea mai cunoscuta. Din anii ’90, produsele electronice sunt distribuite pe plan global, Samsung ajungand lider in sectoarele semiconductoarelor si a telefoanelor mobile.

A depasit alte nume importante din industrie, fiind cel mai mare producator de flash memory sau cipuri DRAM. Si gama de electrocasnice se bucura de succes, insa numele ramane legat de aparatura de divertisment. Samsung promite cele mai performante produse, scopul sau fiind cel de a “crea un viitor captivant si promitator pentru toata lumea”.

 

Pioneer este o companie multinationala cu sediul in Tokyo care de la fondarea sa, in anul 1938, pana astazi a adus numeroase inovatii in domeniul tehnologiei audio si video. Chiar este un pionier in ceea ce priveste echipamentele audio, cu sloganul “Sound. Vision. Soul”.

Ca multe alte corporatii globale, a inceput modest, cu un mic atelier de reparatii difuzoare. Fondatorul, Nozomu Matsumoto, a fost un adevarat pasionat de muzica, care si-a transmis pasiunea mai departe, Pioneer devenind un nume respectat in industrie, cunoscut pentru echipamentele performante.

Dupa 70 de ani, brandul ofera azi o gama extinsa de aparate audio si video pentru casa, masina si birouri. Lista produselor inovatoare este prea lunga, insa se pot mentiona macar primul sistem auto stereo, cel mai puternic receptor audio de pana azi, primul Laser Disc player, primul CD player pentru masina, primul drive DVD-R.

Orientandu-si, asadar, activitatea si spre domeniul echipamentelor video, a castigat o pozitie de top in industria tehnologiilor DVD si Blu Ray. Investind continuu in cercetare, echipele de specialisti din centrele de dezvoltare si fabricare cauta intotdeauna “the next big thing”. Nu este un nume la fel de cunoscut precum altele, dat fiind faptul ca majoritatea produselor premium nu sunt chiar cele mai accesibile.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu