Cele mai bune microfoane pentru PC

Am modificat articolul ultima data pe: 29.03.24

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Trust Madell Desktop 21262

 

Daca dam crezare gamerilor cu experienta, Trust Madell Desktop 21262 e unul dintre cele mai bune microfoane pentru PC pe care le-ai putea cumpara. La inceput, te poate impresiona prin constructie: e un model dinamic, cu un capat clasic, ce aminteste usor de microfoanele vintage; plus, are un aspect metalic.

Ceea ce il recomanda este capacitatea de-a inregistra, cu un grad inalt de fidelitate, vocea utilizatorului. Este perfect pentru gaming si cantat, insa la fel de bine il poti folosi doar pentru a comunica online. Multumita filtrului pop, sunetul va fi mai plin si mai clar.

Fiind un model desktop, nu poate decat sa te bucure faptul ca e livrat cu un tripod, cu care il poti fixa pe o suprafata plana, cum e biroul pe care tii monitorul. Il poti lega la calculator prin intermediul conectorului jack, de 3.5 mm. In fata se gaseste butonul de on/off, util in momentele in care vrei intimitate sau nu doresti sa auda nimeni din retea ceea ce discuti in fata monitorului.

 

Avantaje:

Este un microfon pentru PC, tip desktop, ce capteaza sunetele cu fidelitate.

Este livrat impreuna cu garantia de 2 ani.

Se conecteaza simplu, cu ajutorul unei mufe jack, de 3.5 mm.

Poate fi utilizat la karaoke, pentru conversatii video online, pentru gaming, etc.

E accesorizat cu un tripod mic, ce-i ofera stabilitate pe birou.

Are filtru pop, detasabil, ce imbunatateste sunetul inregistrat.

 

Dezavantaje:

Nu permite conectarea wireless, asa ca vei fi conditionat de lungimea cablului.

 

 

 

 

Trust Mico USB 20378

 

Iata un microfon cu o plaja larga de utilizari, de care pot profita atat persoanele care au parte, des, de conversatii online, dar si cei care hotarasc sa-si impartaseasca talentele vocale cu “internatiunea”. Este un bun model pentru persoanele incepatoare, care nu se avanta sa investeasca intr-un microfon foarte performant si care abia invata secretele editarii audio. Asadar, capteaza frecvente inalte si joase, ce se incadreaza in spectrul 50Hz – 16kHz, iar asta fara zgomote ascutite si deranjante.

E un dispozitiv desktop, ceea ce inseamna ca vei avea libertate de miscare totala, sa te joci League of Legends sau sa canti chiar si la un instrument. Desigur, trebuie sa tii cont ca are un cablu de doar 1,8 m, pe care, insa, il poti conecta atat la portul jack, de 3.5 mm, dar si la USB.

Este usor si flexibil. Mai intai, este livrat cu un tripod, iar microfonul e detasabil, astfel ca nimic nu te opreste sa faci karaoke si sa dansezi. Apoi, are o greutate de 150g, o forma compacta si dimensiuni de 130 x 43 x 35mm.

 

Avantaje:

Microfon dinamic, potrivit pentru “live-uri” si inregistrari, cu asezare pe birou.

Il poti ajusta in mai multe unghiuri, in functie de cum iti e confortabil si de spatiul de care dispui.

Plaja de frecvente e cuprinsa intre 50Hz – 16kHz, suficient pentru comunicare online si gaming.

Are garantie de 24 de luni.

 

Dezavantaje:

Cablul este ceva mai scurt, de doar 1,8 m, ceea ce poate incomoda anumiti utilizatori.

 

 

 

 

Tracer S1 USB

 

In cazul in care tot ceea ce te intereseaza este sa cumperi un microfon cu care sa poti tine legatura cu cei apropiati, prin apeluri video, pe Skype, Facebook sau alt serviciu asemanator, produsul Tracer S1 USB e exact ceea ce-ti trebuie. Poate capta frecvente joase, de 100Hz, si unele inalte, de pana la 16.000Hz, astfel ca, desi te vei putea intelege usor cu convorbitorii, nu vei putea inregistra un instrument sau vocea, nu la o calitate audio superioara, in orice caz.

Conectarea la PC e cat se poate de usoara, intrucat cablul se termina cu un conector USB, iar tot ce trebuie sa faci e sa-l introduci in mufa dedicata. Fara a-ti pune probleme de compatibilitate si a descarca alte drivere, vei putea folosi microfonul la orice laptop sau PC doresti.

E mic si compact, cu o greutate de doar 0,085 kg. Are o baza din plastic, ovala si suficient de lata pentru a-i oferi stabilitate si a nu se rasturna.

 

Avantaje:

Microfon de PC, la un pret bun, potrivit utilizatorilor economi.

Model de birou, pentru apeluri video si gaming.

Are o constructie compacta, ocupa spatiu minim si e usor de transportat.

Se conecteaza la PC prin intermediul portului USB, nemaifiind nevoie de drivere.

Cablul e suficient de lung pentru a avea libertatea de miscare dorita (2 m).

Este livrat impreuna cu garantia de 2 ani.

 

Dezavantaje:

Are un raspuns in frecventa redus, asa ca nu te poti astepta la performanta audio.

 

 

 

 

A4tech MI-10

 

Ai nevoie sa cumperi un nou microfon pentru PC, insa nu vrei sa scoti multi bani din buzunar? Sunt sanse mari ca A4tech MI-10 sa ti se potriveasca, mai ales daca nu ai nevoie de un model performant, pentru inregistrari audio. In primul rand, apartine unei marci renumite, oferind o garantie in plus a calitatii constructiei si modului in care transmite sunetele.

De asemenea, e un dispozitiv desktop, care este prevazut cu o mufa jack, pentru conectare la portul unitatii. E asezat pe un stand ferm, iar microfonul e suficient de lung pentru a nu fi nevoie sa te apleci deasupra lui, in momentul in care vorbesti. In plus, e destul de flexibil, intrucat nu doar ca il poti ajusta pe verticala, insa si directia de inclinare poate fi reglata. Este dotat si cu un buton de pornire/oprire, pe care il poti opri, in cazul in care te afli intr-o conferinta si iti suna telefonul – credem ca nu iti doresti sa ai martori la convorbirile personale!

Recomandam microfonul persoanelor care comunica des pe Skype, dar si pasionatilor de jocuri precum League of Legends, Dota, World of Warcraft.

 

Avantaje:

Microfon de birou, cu o receptie buna (poti vorbi de la o distanta de 40cm-1 m departare).

Poate fi ajustat in inaltime, sporind confortul utilizarii.

Are un pret modic de cumparare.

E asezat pe o baza lata, ce-l va impiedica sa se rastoarne.

 

Dezavantaje:

Baza e destul de mare, asa ca va ocupa spatiu considerabil, ceea ce poate fi incomod pentru utilizatorii cu un birou mai mic sau aglomerat.

 

 

 

 

Spacer SPK-300

 

Iata un microfon de PC, ieftin si bun, care iti va imbunatatii considerabil sesiunile de gaming, dar si convorbirile video pe care le vei avea cu cei dragi sau in interes de serviciu. Se incadreaza in categoria microfoanelor dinamice, iar modul de instalare si utilizare este cat se poate de facil.

Conectarea la PC se face cu ajutorul cablului jack, 3,5 mm si poti obtine o calitate audio foarte buna, mai ales daca ai un sistem de sunet performant. Trebuie sa stii ca citeste frecvente din spectrul 20Hz – 16kHz, suficient pentru nevoile tale. Ofera fidelitate, avand o sensibilitate de -62dB +/- 3dB, la o impedanta de 2.2 KOhm. Pe scurt, fie ca il folosesti acasa sau la birou, vei avea parte de convorbiri clare, fara a denatura prea mult vocea.

Un alt aspect apreciat de utilizatori este constructia minimalista. Capul microfonului e sustinut de un fir ingust, pe care il poti indoi si aduce in orice unghi doresti, fara a trebui sa mentii o pozitie inconfortabila cand comunici.

 

Avantaje:

E un microfon simplu, potrivit pentru conferinte video online.

Ii poti ajusta directia in variate unghiuri, dupa cum e mai comod.

Are un raspuns in freventa de 20Hz – 16kHz, asigurand convorbiri clare, indiferent de canal.

Este ieftin si are garantie de 2 ani.

 

Dezavantaje:

In functie de programul de sunet detinut, exista riscul de-a aparea interferente.

 

 

 

Cum alegi un microfon pentru PC bun

 

Ghidul cumparatorului

Un microfon pentru PC este mult mai necesar decat ai crede. In primul rand, ai nevoie de el pentru a putea comunica cu familia sau prietenii pe Skype ori Facebok, mai ales daca nu detii un laptop, ci un calculator cu monitor clasic. Apoi, un gamer care joaca in retea stie cat de important e sa tina legatura cu coechipierii si sa puna la cale strategii. Nu in ultimul rand, daca esti la inceputurile experientei de youtuber, dezvolti un podcast, ai un canal de vlogging, vei avea nevoie de un microfon cu care sa te inregistrezi.

Pentru tine am realizat acest ghid de cumparaturi, din care afli nu doar unde se gasesc microfoane pentru PC, la preturi bune, dar si cum sa alegi un model potrivit, care sa-ti satisfaca cerintele in materie de calitate audio a inregistrarilor.

 

Modele: Poti alege intre microfoane cu casti, tip desktop, cu camera sau profesionale.

Microfoanele pentru PC cu casti sunt utile celor care doresc sa comunice online, de exemplu pe Skype, dar si gamerilor ce joaca in retea (League of Legends, DOTA, etc.) si vor sa tina legatura cu coechipierii. Utilizatorul poate asculta si vorbi in acelasi timp, avand mainile libere si nefiind nevoit sa mentina capul intr-o anumita pozitie. Sunt prevazute cu doua mufe, separate, pe care le conectezi la calculator, in porturile dedicate (audio de intrare si iesire).

Microfoanele pentru PC tip desktop sunt alegerea potrivita, daca detii un calculator cu monitor mai vechi (variantele mai noi, laptopurile si chiar MAC-urile au microfon incorporat). Microfonul va trebui tinut in fata ta, eventual pe un stativ, si conectat, cu un conector jack de 3,5 mm, la intrarile placii de sunet (le gasesti pe interfata unitatii). Tine cont ca s-ar putea sa preia zgomotul din apropiere (click-urile, zgomotul emis de unitate, cel produs de taste, etc.), iar din cauza formei (e, de regula, lung si ingust), e mai usor de rasturnat de pe birou. Sunt si printre cele mai accesibile. Totusi, e superior cand vine vorba de fidelitatea sunetelor transmise si inregistrate.

Microfoanele pentru PC cu camera te scapa de o investitie in plus. Asa cum ai ghicit, e vorba, mai degraba, de camera pe care o poti monta pe monitor, iar aceasta poate integra si un microfon. Un alt avantaj e faptul ca nu-ti aglomereaza biroul – un microfon desktop ar sta in dreptul tastaturii, aglomerand si chiar incomodand. Din pacate, nu se preteaza la aplicatii performante si esti nevoit sa te rezumi doar la convorbiri video online.

Microfoanele profesionale pentru PC sunt ceea ce ai nevoie, daca inregistrezi voce, un instrument, podcast-uri, interviuri, etc. In functie de nivelul de experienta, s-ar putea sa trebuiasca sa cumperi si alte periferice. Un producator de muzica aflat la inceput, ce abia invata sa inregistreze, va avea nevoie si de o sursa de putere externa, un preamplificator. Acesta va asigura claritatea inregistrarii, iar interfata dispozitivului poate avea porturi pentru restul echipamentului audio (pentru casti, de exemplu).

 

Conectarea la calculator: Se poate face prin fir sau prin wireless.

Traditional, un microfon de PC se conecta prin intermediul unui jack de 3,5 mm (aceeasi mufa existenta si la casti) la intrarile placii de sunet din calculator. Totusi, calitatea inregistrarii e direct proportionala cu calitatea sistemului audio al calculatorului, iar daca e slaba, exista riscul de-a aparea interferente si alte zgomote. Totodata, nimic nu te opreste sa “upgradezi” echipamentul si sa investesti intr-un pre-amplificator si chiar un procesor al sunetului care sa intermedieze trecerea sunetului de la analog (vocea ta) la digital.

Din fericire, au aparut modelele de microfon pentru PC cu USB, care au propriul procesor de transformare a semnalului audio intr-unul digital, ceea ce blocheaza interferentele. Functioneaza foarte simplu, pe sistemul plug and play.

O alta posibilitate sunt microfoanele wireless pentru PC, mai ales daca detii un laptop compatibil cu Bluetooth. Faci vlogging sau vrei sa inregistrezi si cand te afli intr-o cafenea, intr-un parc sau in orice alt loc, mai putin acasa? Inseamna ca iti va fi mai usor sa folosesti un dispozitiv fara fir. Libertatea de miscare e atuul cel mai important!

Indiferent pentru ce model optezi, pentru o conectare a microfonului la PC reusita, e bine sa verifici compatibilitatea accesoriului cu placa de sunet a calculatorului. Unele modele s-ar putea sa necesite instalarea unor drivere in plus, pentru a putea fi recunoscute, in timp ce altele merg brici din prima. Oricum ar fi, daca producatorul nu specifica acest aspect, sigur vei gasi lamuriri in instructiunile de instalare.

 

Frecventa de raspuns: Este masurata in Hertzi (Hz) si se refera la plaja de frecvente inalte si joase, pe care microfonul le poate capta. Cu cat numarul de Hertzi e mai mare, cu atat inregistrarea va fi mai uniforma, mai plina. Vei vrea sa verifici acest aspect, in special daca ai nevoie sa se auda chiar si zgomotele de fundal si sa fie inregistrate toate inflexiunile si intonatiile, inclusiv cele cu sunete inalte.

Pentru convorbiri online, o frecventa de raspuns de 50Hz-16kHz e suficient, iar pentru broadcasting sau inregistrarea unui instrument acustic, te poti multumi cu 20Hz – 20 kHz. Valoarea e mai mult decat decenta pentru nevoile tale, iar microfonul va fi compact si mai accesibil.

Insa, cand vrei ca filmuletele si inregistrarile tale sa fie cat mai profesionale, e inspirat sa asculti sfaturile celor priceputi, care au emis pareri despre cele mai bune microfoane PC, si sa te indrepti catre un microfon capabil sa surprinda frecvente inalte, chiar de pana la 192 kHz.

 

Directionalitatea: Se refera la capacitatea microfonului de a capta sunetele emise de tine, fara a le prelua si pe cele accidentale, din jur. Cele mai populare pentru calculatoare sunt microfoanele cardioidale, unidirectionale, ce inregistreaza sunetele provenite dintr-o singura directie. Cele emise din jur, de pe parti sau din spate, se vor pierde, complet sau in mare parte, iar avand in vedere ca vei sta in fata unui desktop si vei vorbi, e ceea ce iti trebuie.

Exista si microfoane omnidirectionale, care, asa cum iti dai seama, surprind cam toate sunetele ce se aud in incapere (deci, nu au o directie anume). Pentru un podcast, inregistrare voce-instrument sau un vlog in care incerci sa prinzi si reactiile celor din jur, e de dorit un astfel de model.

 

Dotari si accesorii: Optiunea de anulare a zgomotului de fond, pentru eliminarea sunetelor ambientale, e cea mai importanta. Apoi, pentru imbunatatirea si intensificarea calitatii sunetului, e ideal un filtru pop (eventual, detasabil).

Un tripod sau alt stativ ofera stabilitate microfonului, atunci cand e tinut pe birou; alege o baza mai lata si ceva mai grea, preferabil din aluminiu, nu din plastic. Un suport anti-soc, de estompare a vibratiilor (pot aparea cand apesi in graba tastele, in timpul unui joc, de exemplu) e, iarasi, de preferat.

Pentru cat mai mult confort si flexibilitate, cauta un microfon cu capat pivotant, ajustabil, eventual care se intoarce la 360 de grade. Alte dotari utile: butoane de “mute”, de control al volumului, etc.

Acum, dupa ce ai facut o scurta documentare si ai o idee despre cum sa alegi un produs, iti putem spune si unde gasesc microfoane de PC, la un pret bun, alti cumparatori. Cel mai simplu e sa apelezi la ofertele online. Nu doar ca site-urile de cumparaturi au o oferta mai larga, insa e mai simplu sa analizezi diferite modele, sa consulti parerile altor utilizatori si sa gasesti ceva mai ieftin, chiar la promotie sau reducere.

Iata si selectia noastra de microfoane pentru calculator. Lista cuprinde unele dintre cele mai performante dispozitive pe care le poti cumpara la ora actuala, si care se situeaza intr-o plaja larga de preturi, pornind cu cele mai accesibile.

 

 

Cum folosesti un microfon PC

 

Dupa ce ai achizitionat un microfon pentru PC-ul tau urmeaza sa il conectezi la calculator, apoi sa ii faci setarile specifice pentru a putea functiona corect. Mai jos vei gasi cateva sfaturi utile despre cum sa-l folosesti, pentru a beneficia de performanta oferita si pentru a te bucura de el o perioada lunga de timp.

 

 

Conectarea microfonului la PC

Conectarea este foarte facila, trebuie doar sa introduci mufa in conexiunea dedicata. In cazul in care nu ai dimensiunea respectiva de mufa trebuie sa iti achizitionezi un adaptor care va face trecerea. In general, conexinea dedicata microfonului este de culoare rosie, poate fi jack audio 3,5 mm universala – in acest caz calculatorul iti ofera optiunea de a alege functia dispozitivului folosit sau conexiune tip USB.

O data ce este instalat este recomandat sa ramana conectat ferm, chiar si pe timpul cat nu este folosit, pentru a nu se deteriora cablul si mufele de conexiune.

 

Cum setezi microfonul

Setarile microfonului se vor face in functie de sistemul de operare pe care il ai deja instalat pe calculator. In general sistemul va recunoaste noul device si va porni.

In caz contrar asigura-te ca nu ai dezactivata optiunea de microfon si anume intra in Control Panel la sectiunea Sound; cand ai deschisa aceasta fereastra alege tabul Recording si de aici vei bifa optiunea microfon pentru a-l activa, actionand butonul dreapta al mouse-ului.

Pentru a functiona la performante maxime, intra in Properties, actionand din nou butonul dreapta mouse, si se va deschide o alta fereastra; intra pe optiunea Levels, muta sageata de la microfon la 100 iar la microfon boost lasa pe 30 dB; dupa ce faci aceste setari apasa butonul OK pentru a le salva.

Daca vrei sa faci inregistrari cu microfonul sau tutoriale atunci intra din nou in Properties, la Advanced si poti selecta optiunea 2 canale pe 16 biti, si calitate de studio; apasa Apply si apoi Ok pentru a se pastra setarile facute; in acest caz microfonul va functiona mult mai bine.

Pentru a te putea auzi in boxele tale atunci cand vorbesti la microfon trebuie sa intri din nou in Control Panel, Sound, Recording, apoi clic dreapta pe microfon si clic pe Enable pentru a fi activ.

 

La ce poti utiliza microfonul

Microfonul poate fi utilizat in aplicatii de comunicare pe Internet -cum ar fi : Skype, Messenger s.a.; pentru inregistrari muzica, karaoke sau tutoriale si videoblog; in jocuri – pentru a comunica cu echipa sau pentru a da comenzi vocale.

Pentru o calitate buna a comunicarii microfonul trebuie pozitionat corespunzator in functie de modelul sau tipul folosit: pentru microfonul tip casca se pozitioneaza in dreptul buzelor, dar nu prea aproape pentru a nu distorsiona; pentru cel cu stativ sau cel incorporat in camera web acesta trebuie pozitionat pe birou sau pe monitor, avand grija sa vobesti cat mai aproape de el; pentru variantele profesionale pentru inregistrari audio, microfonul se tine in mana cat mai aproape de buze, pentru o calitate buna a sunetului si pentru a nu prelua zgomotele de fond.

 

 

Intretinerea microfonului

Pentru o intretinere corespunzatoare este bine sa il cureti de praf cu o laveta moale si uscata. Produsele de curatare nu sunt recomandate, pentru a nu deteriora dispozitivul.

 

 

Marci populare:

 

Aproape orice sistem PC din zilele noastre este echipat cu un microfon, fie pentru conversarea in timpul jocurilor video, cu cei dragi prin social media, ori pentru inregistrari sau live streaming online. In functie de nevoi, puteti opta pentru un microfon simplu si ieftin, care sa permita o comunicare adecvata cu interlocutorii de pe internet, sau, contra unui pret mai consistent, puteti cumpara produse profesioniste, care inregistreaza la o calitate foarte buna, apropiata de nivelul studiourilor de inregistrari.

In randurile ce urmeaza, pentru a va ajuta sa alegeti modelul potrivit, vom prezenta cateva din cele mai reputabile firme producatoare de microfoane PC:

Grupul Trust International BV a fost fondat in orasul Dordrecht, Olanda, in anul 1983, iar in cei 35 de ani de activitate, si-a specializat activitatile in multiple domenii de interes. Astazi, opereaza atat pe piata europeana, cat si in Orientul Mijlociu, Africa si America Latina, cu un total de 250 de angajati ocupandu-se de operarea companiei.

In anul curent, comercializeaza mai bine de 800 de tipuri de produse diferite, in special periferice pentru calculatoare desktop si laptop, diverse accesorii, precum dispozitive UPS sau coolere externe, ori echipamente de supraveghere, precum si variate produse pentru casa si gospodarie.

Conform companiei, ideea de baza din spatele creatiei tuturor acestor produse este usurinta in folosire sau, in engleza, “user-friendliness”. Oricare dintre aparatele comercializate sub sigla Trust este nu doar usor de instalat si utilizat, dar si de updatad in mod gratuit prin intermediul customer suportului foarte eficient.

In ceea ce priveste gama de microfoane Trust, puteti alege din suficiente modele, in cele mai variate designuri. De la aspectul vintage, masiv, al anilor ‘50, la dispozitive mai zvelte si moderne, ori de la microfoane de karaoke, ce pot fi tinute in mana, la cele cu stand, potrivite pentru podcasturi, acest producator ofera cate ceva pentru fiecare gust, la cele mai bune preturi.

“For gamers. By gamers” (trad. “Pentru amatorii de jocuri. De catre amatori de jocuri”) este motto-ul companiei Razer, iar acesta ofera destule informatii asupra domeniului de interes in care activeaza. Fondata recent, in 2005, cu sedii in San Diego, California, si Singapore, scopul sau este sa produca cele mai bune echipamente pentru performanta in jocurile pe calculator.

Astfel, puteti vedea mouse-uri, tastaturi, periferice audio, dar si sisteme PC complete in paleta acestei companii, toate create pentru a oferi cel mai bun control in jocuri, si cea mai buna calitate grafica si sonora.

Totodata, dedicatia lor pentru gaming s-a reflectat intr-un palmares impresionant de premii pentru produsele lor, timp de 7 ani consecutivi Razer fiind inclus in topurile celor mai premiati producatori din domeniul IT.

Activand la nivel global, in Statele Unite, Europa si China, si avand si o prezenta puternica online (platforma lor are peste 35 de milioane de utilizatori), Trust ia foarte in serios gusturile si parerile clientilor sai, si puteti fi siguri ca orice produs din gama lor se va ridica la asteptarile cele mai exigente ale dumneavoastra.

Blue Designs este o companie cu sediul in California, Statele Unite, si axata exclusiv pe nisa microfoanelor si castilor de calitate foarte inalta. Timp de mai bine de 20 de ani, ei si-au perfectionat designurile si tehnologiile utilizate, astazi in gama lor produsele fiind grupate in trei categorii, pe criteriul tipului de activitate la care sunt folosite.

Astfel, se ofera accesorii pentru gaming (destinate evident iubitorilor de jocuri), dispozitive pentru crearea de muzica, (daca aveti un studio de inregistrari) si aparatura pentru podcasting si live streaming (in cazul in care aveti un canal de Youtube si transmiteti emisiuni in direct, online).

Statement-ul Blue este ca microfonul contribuie la imaginea si prezenta utilizatorului, indiferent daca este vorba de live streaming, inregistrari sau jocuri.

Prin urmare, foarte multa pasiune este introdusa in echipamentul pe care il produc, iar asta se vede in calitatea oricaror produse pe care le comercializeaza, de la perifericele pentru inregistrare si redare, la cabluri si alte elemente de conectica.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu