Cele mai bune ceaiuri pentru stomac

Am modificat articolul ultima data pe: 24.04.24

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

Cum alegi un ceai pentru stomac bun

 

Ghidul cumparatorului

Durerile de stomac reprezinta una dintre cele mai frecvente cauze de prezentare la medicul de familie sau la medicul specialist gastroenterolog. Ele ii afecteaza atat pe adulti cat si pe copii, statisticile aratand ca peste 30% dintre tinerii pana la 30 de ani si pana la 66% dintre persoanele peste 50 de ani sufera de probleme gastrice.

In plus, din ce in ce mai multe persoane cauta variante naturiste pentru a inlocui medicamentele alopate, care au adesea efecte adverse neplacute. Se remarca intoarcerea catre leacurile traditionale si eficiente ale bunicii, iar cercetarile medicale au permis elaborarea de combinatii de plante pentru ceaiuri, infuzii, tincturi si extracte vindecatoare. De aceea, ca sa gasesti cel mai bun ceai pentru stomac – sau pentru orice organ sau afectiune – este necesar sa cunosti cauza exacta care a declansat suferinta si sa o tratezi pe aceasta. Iata deci, de ce anume sa tii cont.

 

 

Diagnostic: Durerile gastrice pot fi atribuite unei game destul de variate de probleme. Uneori, ele pot fi provocate de hiperaciditate: stomacul tau secreta mai mult acid decat ar trebui, iar acesta raneste mucoasa. Daca situatia se prelungeste, este foarte posibil sa se dezvolte o gastrita – o inflamatie a mucoasei. Daca in stomacul tau traieste o bacterie care se numeste Helicobacter pylori, esti expus unui risc crescut de a dezvolta ulcer.

In perioada sarcinii, sau daca ai consumat alimente picante, sau pur si simplu daca ai mancat mult chiar inainte de culcare, poti suferi de reflux gastro-esofagian, care da o senzatie de arsura in cosul pieptului.

 

Compozitie: Exista numeroase plante care au actiune benefica la nivelul stomacului, dar e indicat sa o, sau sa le identifici exact pe acelea care trateaza exact problema cu care te confrunti.

Numeroase pareri despre cele mai bune ceaiuri pentru stomac amintesc galbenelele, care au marcate proprietati calmante si cicatrizante, fiind totodata un bun dezinfectant. Radacina de tataneasa este un leac minune in cazul in care ai un atac de gastrita. Salcamul combate arsurile si atenueaza durerile in ulcer. Sunatoarea are acelasi efect de ameliorare. Frunzele de zmeur sunt antiacide, hemostatice si cicatrizante, fiind recomandate in ulcer. Patlagina se asociaza in tratamentul infectiei cu Helicobacter pylori. Musetelul este relaxant pentru intregul tub digestiv, combatand spasmele si colicile si ameliorand flatulenta. Menta calmeaza muschii stomacului si ai intestinului si stimuleaza evacuarea bilei. Ghimbirul este antiinflamator si stimuleaza digestia. Daca te intrebi unde gasesc ceai pentru stomac, la preturi bune, alti cumparatori, afla ca multi dintre ei prefera amestecurile de plante, in timp ce altii opteaza pentru a-si crea singuri propriile combinatii.

 

Afectiune: In functie de afectiunea de care suferi, exista amestecuri mai mult sau mai putin eficiente. Daca medicul ti-a spus ca ai gastrita hiperacida, iti recomandam ceai neindulcit din salcam, galbenele, musetel, patlagina, papadie, coada-calului, zmeur, tataneasa.

Daca gastrita hipoacida iti da senzatia de bolovan in stomac si te face sa eructezi frecvent, vei gasi alinare cu galbenele, sovarf, roinita, obligeana, sunatoare, menta, chimion. In ulcer, durerile intense pot fi atenuate cu pelin, musetel, coada-soricelului, valeriana, gentiana, anason, chimion sau fenicul.

 

 

Costuri: In general, ceaiurile simpe au preturi modice. Formulele mai complexe, care inglobeaza mai multe plante ale caror efecte sunt atent echilibrate si potentate, pot avea preturi ceva mai ridicate, care totusi raman competitive si mai accesibile decat cele ale medicamentelor. Apoi, daca doresti sa afli unde gasesc ceai pentru stomac la un pret bun alti cumparatori, te invitam sa studiezi ofertele disponibile pe internet, adesea mai avantajoase decat cele ale farmaciilor si magazinelor naturiste.

 

Gust: Desi atunci cand trebuie sa urmezi un tratament, gustul nu mai reprezinta o prioritate, daca ai de baut cateva cani sanatoase de ceai in fiecare zi, e mai probabil sa respecti schema de tratament daca il poti transforma intr-un ritual zilnic placut. In mod ideal, vei elimina cafeaua din dieta, caci ea este extrem de agresiva cu stomacul, si o vei inlocui cu o cana de ceai aromat si parfumat. Multe dintre plantele mentionate anterior au o aroma bine definita si placuta, iar cele amare adaugate in cantitate mica intr-un amestec complex devin mult mai usor de tolerat, ba chiar confera o savoare aparte produsului.

 

Mod de preparare: Pregatirea unei infuzii nu ar trebui sa fie considerata complicata. Practic, tot ceea ce trebuie sa faci este sa adaugi apa adusa in punctul de fierbere peste o cantitate prestabilita de planta uscata, dupa care acoperi recipientul si astepti cateva minute inainte de strecurare. In realitate, succesul tratamentului depinde de cantitate de planta folosita si de asemenea de timpul de infuzare. Daca exagerezi fie in ce priveste cantitatea de ingredient activ, fie in ce priveste timpul, ceaiul poate dobandi un gust mult prea puternic si neplacut.

 

 

Forma de prezentare: Ceaiurile pot fi disponibile fie sub forma de plante uscate – care necesita strecurare dupa infuzare – fie gata dozate sub forma de plicuri. Multi dintre specialistii naturisti prefera prima varianta, dar recunoastem ca cea de-a doua este mult mai practica si mai usor de folosit mai ales de catre persoanele care calatoresc mult.

Probabil ca in acest moment detii cateva informatii concludente despre ce anume ar trebui sa contina o formula eficienta care sa iti aline tulburarile digestive, deci ramane sa identifici exact produsele care se potrivesc cel mai bine problemelor tale. Noi am pregatit o selectie cu cateva dintre variantele cele mai apreciate din categorie, despre care utilizatorii au avut doar cuvinte de lauda. Credem ca printre ele poti gasi si o varianta pe placul tau.

 

 

Produse recomandate in 2024

 

 

Sonnentor Toate-s bune! Calmeaza-ti stomacul!

 

Unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru stomac pe care le poti gasi pe piata romaneasca este un produs cehesc cu denumirea Sonnentor Toate-s bune! Calmeaza-ti stomacul!. Este vorba despre un amestec din mai multe plante recunoscute pentru efectele asupra tubului digestiv, pe care producatorul ti le pune la dispozitie sub forma a 18 pliculete.

Efectul principal al ceaiului este unul calmant, datorat galbenelelor si roinitei; nalba si menta creata actioneaza ca tonice digestive, stimuland evacuarea stomacului, in timp ce coada-soricelului are un efect usor astringent.

Pliculetele si folia sunt din materii prime regenerabile si 100% biodegradabile, asa ca nu tebuie sa iti faci griji in legatura cu impactul asupra mediului. Prepararea ceaiului presupune turnarea unei cani de apa fierbinte peste continutul unui pliculet si infuzarea timp de 5 – 10 minute.

 

Avantaje:

Ceai pentru stomac oferit sub forma unui amestec de plante.

Gata dozat sub forma de pliculete.

Usor si rapid de preparat.

Produs cu respect pentru mediu.

 

Dezavantaje:

Nu contine ingrediente active impotriva infectiei cu Helicobacter pylori.

 

 

 

 

Fares Ceaiul U

 

Un ceai pentru stomac ieftin si bun care aproape ca nu mai are nevoie de prezentare este Fares Ceaiul U. Este vorba despre un amestec de flori de galbenele, menta, flori de musetel, troscot, frunze de papadie, coada soricelului, fructe de fenicul si frunze de roinita.

Produsul contribuie eficient la protectia mucoasei gastrice si sustine buna functionare a aparatului digestiv, eliminand disconfortul unui stomac care pare sa se goleasca foarte greu. In plus, un avantaj secundar este reprezentat de mentinerea tensiunii arteriale in limite normale.

Produsul este indicat in cazurile de ulcer gastro-duodenal, in gastrita hiperacida, hernie hiatala, stomac spastic sau reflux gastro-biliar. Plantele din compozitia acestui amestec au proprietati cicatrizante, hemostatice, antimicrobiene si antiinflamatoare, la care se adauga actiunea reepitelizanta. Prepararea este simpla, indicatiile de pe ambalaj sustinand ca peste 1–2 lingurite de amestec se toarna o cana cu apa clocotita si se infuzeaza acoperit timp de 10 – 15 minute.

 

Avantaje:

Produs natural continand un amestec de plante atent sudiat.

Indicat in ulcer si gastrita si alte afectiuni hiperacide.

Efecte cicatrizante, antiinflamatoare si antimicrobiene.

Preparare rapida, in cel mult 0-5 minute.

 

Dezavantaje:

Nu se administreaza in sarcina si alaptare deoarece poate schimba gustul laptelui.

 

 

 

 

Dacia Plant Sanatatea Stomacului

 

Un alt ceai pentru stomac la un pret bun este oferit de Dacia Plant, sub denumirea de Sanatatea Stomacului. Este vorba despre un produs special conceput sa reduca aciditatea, calmand astfel durerile si totodata favorizand cicatrizarea tesuturilor in gastrita, ulcer si esofagita.

La actiunea hipoacidifianta se adauga cea antispastica, antiinflamatoare si antiulceroasa, produsul reprezentand un adjuvant important in terapie. Produsul poate fi administrat incepand de la varsta de 7 ani, intre 7 si 13 ani fiind recomandata administrarea sub forma de infuzie, iar dupa 14 ani adaugandu-se optiunea maceratului la rece.

Reteta include salcam, roinita, coada soricelului,galbenele, musetel, sunatoare si zmeur. Datorita continutului, se recomanda prudenta in perioada sarcinii si alaptarii, zmeurul fiind cunoscut pentru capacitatea de inductie a nasterii si de declansare a contractiilor.

 

Avantaje:

Produs din categoria ceaiurilor pentru ulcer.

Ceaiul combate aciditatea la stomac.

Se poate administra inca de la 7 ani.

Efect antispastic si antiinflamator.

 

Dezavantaje:

Nu este recomandat in perioada sarcinii deoarecere poate declansa contractii.

 

 

 

 

Farmanat Poieni Digestie Usoara

 

Una dintre cele mai complexe combinatii pentru care poti opta cu succes este produsul Farmanat Poieni Digestie Usoara, un amestec din plante care promoveaza sanatatea si echilibrul la nivelul tractului intestinal, ameliorand durerea, balonarea si tulburarile de motilitate.

Considerat un ceai pentru stomac si colon, produsul antreneaza si secretia de bila, normalizeaza secretia de suc gastric, fiind astringent, cicatrizant, hipoacidifiant, calmant, hemostatic si antiinflamator. Lista de ingrediente cuprinde salcam, coada soricelului, coada calului, galbenele, sovarf, rozmarin, musetel, salvie, urzica, papadie, tintaura, roinita, afin, talpa-gastii, nalba de padure, busuioc, troscot, cimbrisor, cicoare si menta.

Produsul se prepara prin infuzarea a 750 ml de apa clocotita cu 3 linguri de plante timp de 15- 20 minute, cele 3 cesti de ceai fiind consumate zilnic, cate una inaintea fiecarei mese principale. Tratamentul va dura minim 2 luni, maxim 6, intre fiecare 2 luni facandu-se totusi pauze de cate doua saptamani.

 

Avantaje:

Ceai pentru stomac si balonare, care promoveaza sanatatea tubului digestiv.

Compozitie extrem de complexa de plante medicinale.

Poate fi utilizat pe termen lung, cu conditia unor perioade scurte de pauza intre cure.

Poate fi combinat cu alte produse naturiste pentru un plus de efect.

 

Dezavantaje:

Nu se administreaza in sarcina si alaptare.

 

 

 

 

Dorel Plant Gastro Plant

 

Dorel Plant Gastro Plant este o combinatie de principii vegetale eficiente care include in reteta a salcam, sunatoare, gabenele, coada soricelului, tintaura, patlagina, coada calului, troscot, salvie, musetel, sovarf, lumanarica pamantului, nalba mica si frunze de zmeur.

Produsul este extrem de apreciat de catre cumparatorii care se confrunta cu problema tulburarilor gastro-intestinale, cu dureri abdominale sau cu flatulenta, produsul ameliorand durerea si arsurile si regland tranzitul prin echilibrarea peristaltismului si a florei intestinale.

Infuzia se prepara folosind doua linguri de plante la 500 ml apa clocotita; se pastreaza acoperita timp de 15 – 20 minute, apoi se strecoara si se consuma cate 2 cani pe zi, cu jumatate de ora inaintea meselor principale. Il poti bea ca atare sau il poti indulci cu miere, preferabil de salcam, pentru un efect calmant mai puternic.

 

Avantaje:

Amestec din plante cu efect calmant asupra tubului digestiv.

Preparare rapida, in 15 – 20 minute.

Se consuma doar 2 cani pe zi, deci nu trebuie sa iti bati prea mult capul cu prepararea a nenumarate infuzii.

Tratament eficient impotriva durerilor de stomac si pentru balonare.

 

Dezavantaje:

Indulcirea, daca o percepi ca obligatorie, se face numai cu miere de salcam.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

1 COMMENTS

Iuliana

January 28, 2019 at 8:09 pm

pe mine ceaiul de galbenele ma ajuta foarte mult in tratarea acneei, de mica am aceasta problema , insfarsit sunt fericita :D, am gasit cateva informatii folositoare pe uncorpsanatos.ro.

Raspuns
DMCA.com Protection Status