Cele mai bune manusi de portar

Am modificat articolul ultima data pe: 19.04.24

 

Manusi de portar – Opinii si Recenzii in 2024

 

Cand cauti manusi de portar bine construite, care sa te ajute sa iti protejezi mainile, dar sa prinzi si mingea, pentru a deveni eroul partidei, te va ajuta sa stii care sunt criteriile esentiale de alegere a acestor articole, si sa afli cateva detalii despre cele mai indragite si bine vandute din comert, incepand cu Lupos Ultra Contact Roll Finger Cut, o optiune de ordin profesional, cu o cusatura care ofera o suprafata larga de contact a palmei cu mingea, strangand usor mana si conferind aderenta, folosind pentru partile cele mai importante latexul, care sporeste rezistenta si protejeaza pielea. Corpul e confectionat din latex embosat si air mesh, devenind o optiune adecvata temperaturilor ridicate, care asigura aerisirea, fixarea pe mana facandu-se ajutorul unei benzi elastice, care inconjoara incheietura, protejand-o. Vor fi indicate antrenamentelor si meciurilor oficiale, gasindu-se pe multiple marimi. O alternativa cu interes pentru diferite categorii de cumparatori este modelul Lupos Hyper Black Negative Cut.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cele mai bune!

Lupos Ultra Contact Roll Finger Cut
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Optiunea aceasta, care se poate folosi in jocuri oficiale, utilizeaza materiale de calitate ridicata, avand in componenta latexul din zona palmei, care va da o priza buna la prindere, Air Mesh-ul din componenta contribuind la respirabilitate, iar fixarea la nivelul incheieturii cu benzi elastice protejand articulatiile de socurile de impact.

Multi cumparatori sugereaza ca, la achizitie, sa se aleaga o versiune putin mai mare decat dimensiunile mainii, pentru a le fi confortabila la purtare indelungata.

Deoarece produsul imbina cu succes toate caracteristicile necesare unei manusi profesionale, pe care o indragesc si cei din Liga I, va fi o alegere populara.

A 2-A OPTIUNE!

Lupos Hyper Black Negative Cut
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru iubitorii fotbalului, in special cei care activeaza la o echipa sau fac antrenamente pentru a intra intr-una, versiunea aceasta pentru maini mai mici va insula bine degetele, conferindu-le suportul necesar, lasand restul mainii sa se relaxeze, protejand-o, insa, cu ajutorul unui strat gros de latex si a unei captuseli.

Avand in vedere ca se foloseste o banda elastica ce se infasoara de doua ori in jurul incheieturii si se fixeaza cu velcro, va fi mai dificil de dat jos la sfarsitul partidei.

Punand in balanta aspectele pozitive si micile probleme semnalate de alti cumparatori in ce priveste produsul, se intelege de ce acesta este in topurile de profil.

A 3-a Optiune!

RG Bionix Roll Negative 2019
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Sunt articole care ofera un grad ridicat de confort portarilor care practica fotbalul, fiind realizate din materiale de calitate, suficient de groase si moi, astfel incat mingile sa fie aparate fara a resimti dureri, si palmele sa fie sustinute cat mai bine, fara risc de accidentare la nivelul incheieturilor si/sau degetelor.

Cand vine vorba de culoare nu sunt deosebit de practice, deoarece materialul de pe partea in care vine prinsa mingea este alb si se murdareste foarte repede.

Daca ai o circumferinta a palmei de 27 cm si cauti manusi de portar de calitate superioara, ia in calcul si aceasta achizitie.

 

 

Pareri despre cele mai bune manusi de fotbal

Inainte de a te avanta in informatiile reprezentative pentru aceste articole, te invitam sa afli cate ceva despre cele mai bine vandute manusi de fotbal de la ora actuala, potrivit topurilor de achizitii.

 

 

Lupos Ultra Contact Roll Finger Cut

 

Prin topurile cu cele mai bune manusi de portar care se folosesc si in meciuri oficiale se afla modelul acesta in culori vii, care imbina galbenul cu portocaliul si rosul, adaugandu-le acestora accente de negru, un aspect care da vizibilitate purtatorului in conditii de ploaie, de exemplu. Fiind disponibile pe mai multe marimi, se vor putea echipa si copiii, dar si adultii cu maini de dimensiuni medii, sau chiar cei mai mari. Iar producatorul sustine ca acest croi este util atat celor mici, cat si femeilor sau barbatilor, astfel ca oricine isi doreste un astfel de model sa il poata achizitiona fara probleme.

Avand o cusatura de tip roll finger, va conferi o suprafata mare de atingere a palmei cu mingea, constrangand intr-o oarecare masura membrul in interior, pentru ca dexteritatea si manevrabilitatea sa fie ridicate. Astfel, controlul mingii va fi mai bun, tehnologia potrivindu-se celor cu degete lungi si subtiri. In palma manusii se afla un latex natural, gros de 4 mm, care beneficiaza si de un burete de 3 mm, conferind o aderenta foarte buna, insa sacrificand durabilitatea, motiv pentru care va fi recomandat in special meciurilor si mai putin antrenamentelor.

Pe dosul palmei se afla latexul sintetic Dumbo cu o captuseala de burete gros, care ajuta la protectie, absorbind intr-o oarecare masura socurile astfel incat falangele sa ramana in siguranta. Iar tehnologia Air Mesh va permite pielii sa respire. Se fixeaza pe maini cu o banda dubla elastica, adaugand suport incheieturii.

 

Avantaje:

Manusi de portar profesionale, pentru antrenament si meciuri.

Mainile sunt aerisite si uscate, gratie tehnologiei Air Mesh din corpul articolului.

Disponibilitate pe diferite marimi, multumind orice categorie de varsta.

Cusatura roll finger ajuta la mentinerea stabilitatii, ajutand la o priza buna asupra mingii.

 

Dezavantaje:

Este recomandata achizitionarea unei marimi mai mari decat cea utilizata in mod uzual, potrivit unor recenzii.

 

 

 

 

Lupos Alpha Roll Finger Cut

 

Aceste manusi de portar, la un pret bun, au o croiala roll finger, ce se traduce printr-un control foarte bun al mingii, fiind potrivite mai ales pentru cei cu degete lungi. Totodata, intregul articol va invalui bine mana, fiind mai strans decat alte optiuni. Pentru ca latexul natural gros, de 4 mm, cu un burete de 3 mm pe dedesubt, pentru confortul mainii, ofera o suprafata mare de contact cu mingea, ajuta la o aderenta superioara la contactul cu aceasta.

Dosul gros al palmei este realizat din latex artificial gros, de 3 mm, care e ajutat de un strat de burete de 4 mm, ce va conferi protectie la boxare. Restul manusii e dintr-un amestec de latex si Air Mesh, materialul din urma fiind utilizat adesea de brandul acesta in constructia articolelor sportive, pentru a lasa mana sa respire, astfel incat transpiratia sa nu abunde si sa nu deranjeze. Pentru a fixa articolul pe mana se vor folosi benzi elastice care inconjoara incheietura de doua ori, conferind in acest fel suport si protejand impotriva luxatiilor si a erodarii articulatiei. Iar la final banda se va fixa cu velcro, pentru a te asigura ca nu va cadea.

Deoarece e un model disponibil pe variate marimi, va putea fi facut cadou si unui copil, si unui adult, fie ca e barbat sau femeie. Astfel, oricine isi doreste un articol de tipul celor utilizate in liga profesionista de fotbal va avea o optiune economica de incercat.

 

Avantaje:

Manusi de portar Lupos – brand apreciat de catre sportivii de performanta din circuitul romanesc de fotbal.

Model foarte bun pentru antrenament, potrivit cumparatorilor, gratie latexului mai gros, de 4 mm, din zona palmei.

Grip puternic, lipicios, care incanta doritorii.

Fixare puternica la nivelul incheieturii, care protejeaza ligamentele.

 

Dezavantaje:

Persoanele cu degete mai groase vor avea nevoie de o marime mai mare.

 

 

 

 

Lupos Tattoo 

 

Lupos Tattoo sunt manusi de portar apreciate de o multime de persoane pentru faptul ca ofera confort si rezistenta. Ele pot fi de un real folos atat pentru antrenamente, cat si pentru meciuri, atunci cand iti place sa joci fotbal pe teren sau in sala. Marimea acestor modele este 7, deci, sunt recomandate copiilor de pana in 13-14 ani, care au palma mai mica, cu o circumferinta de aproximativ 19 cm. 

In ceea ce priveste modul in care sunt construite, aceste manusi surprind cu urmatoarele detalii: corpul e fabricat din material textil de tip mesh, cu benzi din silicon injectate 3D, la fel ca si dosul palmei, iar grip-ul e confectionat dintr-un strat de latex gros de 4 mm, dublat cu burete de 3 mm, astfel incat sa-ti fie cat mai comod sa prinzi mingile chiar daca vin cu viteza mare. 

La aceste manusi, cusaturile sunt de tip negativ, ceea ce inseamna ca sunt facute pe interior si sunt ceva mai stramte, dar vor fi confortabile. La fabricarea acestor articole s-a folosit o tehnologie numita Air Mesh, pentru a le permite palmelor sa respire cat mai bine. In zona incheieturilor exista benzi elastice duble, ce ajuta la o buna fixare, dar care joaca rol si de suport impotriva luxatiilor. 

 

 

 

 

Manusi de portar pentru copii:

 

Lupos Hyper Black Negative Cut

 

Ai nevoie de niste manusi de portar pentru fotbal? Daca acum iti cauti pentru prima oara un articol de acest fel, te vei bucura sa afli ca poti alege marimea pe care ti-o doresti, modelul acesta fiind disponibil si pentru copii (6 – 7 ani), dar si pentru adulti. Bineinteles, se va recomanda sa achizitionezi o marime putin mai mare decat ce porti de obicei, pentru a avea putin loc de miscare si a permite pielii sa respire.

Se regleaza la mana cu benzi duble elastice, ce vor contribui la relaxarea si protejarea incheieturii, acestea fiind ranforsate de benzi velcro. Este o optiune echilibrata pentru fotbal in aer liber sau la sala, folosind o croiala negative, care strange foarte bine mana, fixand fiecare deget, dar care sta mai lejer pe palme, multi luand-o in considerare in topurile lor cu cea mai buna manusa de portar. Avand in vedere tipul de constructie, va fi mai accesibila celor cu degete subtiri sau maini de dimensiuni minime, in general, dand o suprafata mare de contact cu mingea, asa ca si gripul va fi unul bun.

Palma in sine e realizata din latex natural din German Giga Grip Elite, care da o aderenta foarte buna si care e suficient de groasa spre a pastra pielea in siguranta. Pentru aerisire, se va observa utilizarea tehnologiei Air Mesh pe dosul palmei, acolo unde se afla si un strat gros de latex sintetic care protejeaza incheieturile, un astfel de obiect fiind considerat de multi cea mai buna manusa de portar, mai ales pentru ca o poarta si cei din campionatul national de fotbal, si nu numai.

 

Avantaje:

Manusi de portar profesionale, pentru meciuri si antrenamente.

Disponibile pe diferite dimensiuni, spre a se preta folosirii de catre copii si adulti.

Constructie negative, care asigura confortul degetelor si relaxeaza palma.

Grip bun datorat latexului folosit in zona palmei si pe dos.

 

Dezavantaje:

Pot fi mai dificil de dat jos, deoarece folosesc benzi elastice si velcro.

 

 

 

Daneti GK – 004

 

Aceste manusi de portar, pentru copii, pot fi utilizate pe orice tip de gazon, reprezentand o alegere foarte buna pentru un incepator intr-ale sportului rege. Inca de la varste fragede, micii fotbalisti pot avea la dispozitie echipamentul necesar unei partide de succes, cu ajutorul caruia pot deveni membri importanti ai echipei. Optiunea aceasta va fi adresata celor cu varste intre 8 si 12 ani, printre detaliile oferite de brandul producator aflandu-se si marimile exacte, lungimea fiind de 22 cm si latimea de 10 cm. Avand in vedere constructia mai putin complexa, vom mentiona palmele ranforsate cu PVC, care vor ajuta la aderenta mai buna la contactul cu mingea.

Pe interior se gaseste o captuseala dintr-un material sintetic, care va proteja ligamentele si va oferi un oarecare suport acestora. Din pacate, pentru unii cumparatori, aspectul simplist al articolului se dovedeste a fi un punct slab, observandu-se lipsa unor captuseli mai groase care sa apere mana si sa dea o suprafata mai mare de contact. La nivel de design se remarca o combinatie interesanta de negru cu galben, de care se vor bucura in primul rand baietii in cautare de manusi de portar, ieftine si bune. Asta nu inseamna insa ca o fetita care isi doreste sa se bucure pe terenul de fotbal nu poate incerca un astfel de articol.

Pentru a se tine bine pe maini, obiectul se va lega la incheietura cu o banda elastica ce se prinde cu velcro, intreaga constructie fiind mai subtire, asa ca nu va oferi o foarte mare sustinere ligamentelor, deci va fi nevoie de atentie in timpul antrenamentului.

 

Avantaje:

Manusi de portar pentru copii intre 8 si 12 ani.

Inchidere cu banda elastica si velcro, pentru mentinerea articolului fix pe mana.

Pretul reprezinta un punct pozitiv al obiectului.

Zona palmei e intarita cu PVC, care contribuie la aderenta buna a mingii.

 

Dezavantaje:

Marimea M este specifica doar copiilor cu varste intre 8 si 12 ani.

 

 

 

 

Manusi de portar RG:

 

RG Bionix Roll Negative 2019

 

Daca iti place sa joci fotbal si esti portar, manusile acestea ar putea fi potrivite pentru tine, daca circumferinta palmei tale e de 27 cm, deoarece sunt marimea 10. Sunt multicolore, insa, palma e alba, ceea ce inseamna ca nu sunt foarte practice, deoarece se vor murdari repede si in timp vor arata destul de neplacut. Sunt foarte bine realizate si adesea folosite chiar si de portarii profesionisti. 

Aceste manusi sunt foarte confortabile, deoarece nu au cusaturi proeminente care sa te deranjeze, ci sunt perfect netede. Ele sunt realizate din cauciuc natural si alte tipuri de tesaturi, totul fiind gandit in asa fel incat palma sa respire bine, pentru a nu transpira. Sunt impermeabile, pentru a fi de ajutor si cand afara ploua si amortizeaza foarte bine la prinderea mingii, deoarece, in palma, se afla un strat de latex cu o grosime de 4 mm, urmat de unul din spuma, de 3 mm. 

Pentru confort la nivelul incheieturilor s-a folosit un design deosebit, Wrist Fir System sau “tubul”, ceea ce inseamna ca protectia va fi una buna, iar mana va fi in siguranta, fiind redus riscul entorselor in aceasta zona. Acest model e frecvent disponibil si in alte marimi, daca ai palma mai mica sau mai mare. 

 

 

 

RG Aspro Entreno 

 

Aceste manusi sunt special gandite pentru copii, ele oferind un grad ridicat de confort, datorita fapului ca sunt realizate intr-un mod responsabil, pentru a-i face pe pusti sa se simta cat mai comod si sa prinda mingea cu usurinta. Dosul palmei este confectionat dintr-un latex sintetic, cu grosime de 4 mm, urmat de o spuma interioara de 4 mm, totul pentru a avea parte de cat mai multa siguranta si de urmari nesemnificative la cazaturi si prinderi. Totodata, mai exista si tije pentru protectia degetelor, acesta putand fi detasate daca sunt inconfortabile. 

La aceste manusi, cusaturile sunt de tip hibrid, atat pe interior, cat si pe exterior. Corpul lor este realizat dintr-un material de tip plasa, cu tehnologie Air Mesh, care ii permite pielii sa respire. Avand in vedere modul in care sunt confectionate, mai exact texturile folosite, aceste variante ofera o priza buna doar pe uscat. 

Perechea de manusi despre care vorbim acum e deosebita si prin modul in care arata, deoarece palmele sunt de culori diferite – rosu, respectiv albastru. Va fi o incantare pentru copiii care sunt fani ai unor echipe care sunt reprezentate de astfel de nuante. Marimea este 9, motiv pentru care vor fi potrivite pentru cei care au o circumferinta a palmei de 24 cm.

 

 

 

RG Chebere Bos

 

Pentru niste manusi de portar durabile si eficiente este important materialul folosit, in special in zona palmei, in cazul acestui model el fiind latexul supersoft, ajutat de o cusatura speciala pe interior, de tip roll-feeling, care va da o priza foarte buna. In consecinta, producatorul le recomanda atat antrenamentelor, cat si meciurilor oficiale, devenind un articol dorit mai ales pentru copii si tineri. Acest aspect este ajutat si de diferentele de marimi existente, gasindu-se adesea optiuni de la 4 la 10, asadar pentru cei mici si adulti.

Pentru a simti foarte bine mingea, palma foloseste latexul, iar pe dosul sau se va afla acelasi material de o grosime mai mare, de 4 mm, care e ajutata de 4 mm de captuseala pe interior, acestea fiind ranforsate de 10 tije care se pot demonta, la nevoie. Si, pentru ca se poate folosi mai ales in sezonul cald, pe spate va avea si parti din plasa care lasa pielea sa respire si ofera aerul necesar. Deoarece foloseste tehnologie finger saver (reprezentata de acele tije), va tine degetele in pozitie corecta in timpul antrenamentului sau partidei, riscul accidentarilor fiind foarte mic.

Pentru a se fixa pe incheietura va utiliza o manseta elastica lata, de 8 cm, care va fi ajutata si de o curelusa din latex, ce contribuie la mentinerea stabilitatii articolului pe mana. Iar la capatul curelei se afla un tab (Rubber Tab) care inlatura riscul eroziunii sale la imbracare. Cumparatorii curajosi, care fie au facut un cadou, fie s-au avantat in a-si reinnoi echipamentul, se declara multumiti de gripul foarte bun si de dimensiunile accesibile.

 

Avantaje:

Manusi de portar de la RG – brand recunoscut pe aceasta nisa de piata.

Palma din latex care asigura o aderenta foarte buna pe minge.

Varietate in ce priveste marimile, in special cele medii, pentru tineri.

Banda elastica ce ajuta la fixarea pe incheietura are o latime mare, contribuind la protejarea articulatiilor.

 

Dezavantaje:

Mesh-ul indica un articol demn de folosit in sezonul cald, poate deveni inconfortabil la temperaturi reci.

 

 

 

 

Manusi de portar Adidas:

 

Adidas Performance Predator League 

 

Cand copilul tau e pasionat de fotbal si vrea sa fie portar, ca parinte, trebuie sa fii constient de faptul ca manusile sunt foarte importante, pentru a-l proteja atunci cand mingea vine cu viteza si el trebuie sa o apere. Cele despre care vorbim acum sunt potrivite atat pentru fete, cat si pentru baieti. 

Daca te intrebi din ce anume sunt confectionate, ei bine, exteriorul este in totalitate din poliester, insa, sub acesta se afla materiale care ajuta la protectie si confort – latex, bumbac, spuma etc. In timp ce apara mingea, chiar si incheieturile vor fi protejate, deoarece in jurul lor va fi prinsa o banda elastica (pentru a o strange cat doresti), care se inchide cu scai. 

Designul e unul destul de interesant. Manusile sunt rosu cu negru si au imprimate diverse cuvinte pe suprafata lor, precum numele brandului si modelul. In ceea ce priveste marimea, aceasta pereche este 6, asadar va fi pentru copilasii mai mici, care masoara o circumferinta a palmei de 17.5 cm. In cazul in care marimea aceasta nu e potrivita pentru copilul tau, exista si variante mai mari. Poti sa alegi chiar si marimea 9.5, care corespunde unei dimensiuni a palmei de 26 cm.

 

 

 

Adidas Performance X Lite CW5612

 

Cei care cauta o pereche de manusi unisex isi pot indrepta atentia spre modelul acesta de culoare galbena, disponibil pe multiple marimi, pornind de la 5 si pana la 10, astfel incat si cei mici, si cei mari sa isi poata achizitiona masurile de protectie necesare pe teren. Se remarca prin designul care foloseste galbenul neon alaturi de negru si crem, fiind usor de vazut pe teren.

Cu astfel de manusi portar Adidas mainile tale sunt in siguranta la antrenamente si in meciuri de agrement, nefiind recomandate partidelor de anvergura, avand in vedere gradul redus de protectie. Exista, insa, un strat de latex pentru a avea grija sa se reduca forta resimtita la prinderea sau lovirea mingii atunci cand aperi poarta.

In ce priveste prinderea, iti putem spune ca aceasta este de tip ajustabil, cu o banda velcro simpla, neoferind protectie aditionala la nivelul incheieturii, inca un motiv pentru care sa nu intrebuintezi aceasta pereche in meciuri competitionale.

 

 

 

 

Manusi de portar Reusch:

 

Reusch Fit Control

 

Juniorul tau adora sa fie portar si iubeste sa apere mingile atunci cand joaca fotbal? Daca vrei sa il ajuti sa se simta cat mai confortabil si sa faca performanta in acest domeniu, atunci e necesar ca el sa fie echipat in mod corespunzator, iar aceste manusi ar putea fi o achizitie potrivita pentru el. Ele sunt marimea 7.5, deci, ii vor fi potrivite daca are o circumferinta a palmei de 20.5 cm. 

Modul in care sunt fabricate aceste articole le fac sa fie de ajutor chiar si in meciuri oficiale, nu doar la antrenamente. Ele sunt realizate din PVC, oferind durabilitate si protectie, dar si din mesh, pentru a lasa pielea sa respire si cel mic sa nu fie incomodat de transpiratia din palme. In plus, ventilatia interna este maxima, datorita tehnologiei AirVent System. Pe suprafata acestor manusi exista insertii speciale din spuma si latex, care asigura un grad ridicat de confort si protejeaza mainile. Toate aceste detalii contribuie la o buna aderenta si la o absortie a socurilor de inalt nivel. 

Aceste manusi de portari au si suport pentru incheieturi, iar aceasta zona poate fi bine fixata prin strangerea unui elastic ce se prinde cu scai. Au o nuanta deosebita, galben reflectorizant si pe suprafata lor exista insertii de culoare albastra.

 

 

 

 

Manusi de portar profesionale:

 

Uhlsport Aerored Supergrip Reflex

 

Modelul acesta de manusi portar profesionale foloseste un design deosebit, cu nuante de rosu si negru, pentru a baga inamici in sperieti, textura fiind responsabila cu mentinerea aderentei pe sol. Daca deja ai vazut pretul, ai inteles, probabil, ca vorbim despre o optiune adresata celor ce activeaza in circuitul de specializare, marimea 9 fiind un indicator al acestui lucru, de asemenea.

Palma foloseste o spuma Supergrip de tehnologie proprietara brandului, care va contribui la aderenta pe minge si gazon, pe dos gasindu-se un material combinat de neopren si latex, ce contribuie la confort si la mobilitate. Cusatura reflex cut e o inventie hibrida ce confera suficient loc de miscare pentru mana, in acelasi timp asigurand respiratia acesteia si aerisirea.

Restul manusii e format din neopren de flexibilitate ridicata, cu insertii lycra, fixarea pe mana realizandu-se cu ajutorul unei benzi semi-elastice din latex, care se infasoara in jurul incheieturii si care permite detinatorului sa isi inscriptioneze numele.

 

 

 

Lupos White One 

 

Vrei ca in timpul meciului juniorul tau sa apere mingile intr-un mod cat mai confortabil si sa nu fie in pericolul unei accidentari pentru faptul ca nu poarta manusile potrivite? Ei bine, indreapta-ti atentia spre acest produs, care va face fata cu brio chiar si atunci cand vine vorba de profesionisti, deoarece e gandit si fabricat intr-un mod demn de apreciat. 

Referitor la cusaturi, acestea sunt de tip roll finger, ceea ce inseamna ca manusile vor sta mai strans pe maini si palma va fi in contact cu mare parte din suprafata mingii. Gripul, partea care probabil te intereseaza cel mai mult, este realizat din latex natural, acesta avand o grosime de 4 mm. Pentru un plus de confort, tot in zona palmei mai urmeaza si un strat din burete de 3 mm. In rest, corpul manusii e fabricat din latex si mesh, tehnologia Air Mesh facand posibila o buna respiratie la nivelul pielii. 

Manusile se fixeaza pe maini cu o banda elastica dubla, care va merge in jurul incheieturii de doua ori, apoi se va prinde cu scai. Totul e gandit in asa fel incat aceasta zona sa fie bine protejata si sa nu exista accidentari. Acest set contine doua articole alb cu negru, deci, va trebui sa le cureti in permanenta si la timp, pentru a arata decent pentru o perioada mai lunga. Sunt marimea 9, ceea ce inseamna ca sunt pentru persoanele care au palma de 24 cm, cand vine vorba de circumferinta.

 

 

 

 

Manusi portar Uhlsport:

 

Uhlsport Tensiongreen Supergrip Reflex

 

Profesionistii stiu ca o aparare buna a portii se efectueaza cu ajutorul unor manusi portar Uhlsport cu cusaturi hibride reflex cut, care lasa pielea sa respire si ofera suficient loc de miscare pe interior. Optiunea aceasta este de marime 9.5, asa ca se va potrivi adultilor cu palma de dimensiune medie spre mare.

Articolul acesta se poate purta si in antrenamente, si pe teren, in timpul partidei, fiind la fel de eficace si pe teren natural, si pe gazon artificial. Pe rever se poate observa un amestec de neopren si latex de culoare verde, care vor contribui la confortul din timpul purtarii prin permiterea mainii sa isi mentina flexibilitatea. Palma in sine este protejata de o spuma verde groasa, cu aderenta foarte buna, pentru a prinde mingea la orice viteza si a nu o scapa.

Fixarea pe incheietura se face cu ajutorul unei bretele usor elastice din latex, restul corpului manusii fiind din neopren si lycra. Astfel, purtatorul nu se va simti inconfortabil in timpul meciului si isi va pastra mobilitatea.  

 

 

 

 

Manusi portar HO:

 

HO Soccer Guerrero Pro 

 

Esti portar si vrei sa aperi mingile de fotbal cat mai simplu, fara a resimti apoi dureri la nivelul palmelor? Atunci ai nevoie de o pereche de manusi care sa te ajute. Aceasta ar putea fi o optiune buna pentru tine, care te va surprinde intr-un mod placut, deoarece asigura o buna prindere a mingii si un grad de confort ridicat. 

Manusile despre care vorbim acum au o structura usoara si flexibila, astfel incat sa le simti intr-un mod placut pe maini. Ele au o cusatura mai speciala, care imbina zonele mai stramte de pe degetele mici si mari cu cele mai relaxante de pe cele din mijloc. Palma va fi protejata de un strat de latex cu grosime de 4 mm si de unul de spuma de 3 mm. Dosul palmei e intarit si el cu 5 mm de latex si 3 mm de spuma. 

Aceste manusi au o incheietura bine construita, in asa fel incat sa stea cat mai fix pe maini si sa nu existe entorse in aceasta zona. Se inchid cu banda elastica, in trei punce de prindere. Cel mai mare inconvenient la acest produs e faptul ca perechea aceasta e alba, ceea ce inseamna ca se va murdari foarte rapid si chiar daca e intretinuta si curatata mereu, tot va arata neplacut in timp. Marimea e 10, circumferinta palmei recomandata fiind de 27 cm. 

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Fara o pereche de manusi bune nu vei putea excela la apararea portii. Echipamentul pentru fotbal este la fel de important precum mingea, fie ca activezi intr-un circuit profesional sau doar te distrezi cu prietenii.

Mainile tale sunt sensibile, asa ca au nevoie de protectie, mai ales atunci cand mingea se apropie cu repeziciune la viteze ridicate. Si, daca te afli la un astfel de punct de cumpana pentru prima oara, e posibil sa nu stii catre ce model sa te indrepti, ce marime sa incerci ori care material se potriveste mai bine necesitatilor tale.

In ajutorul tau venim noi cu o lista de criterii de selectie pentru manusi de portar, la preturi bune, pentru orice tip de joc.

 

 

Tipuri: Primul lucru la care trebuie sa te gandesti este modul in care vei utiliza perechea, caci acest aspect determina cati bani vei cheltui si ce design va fi mai bun. Se deosebesc modele de antrenament, cele de meci si cele de agrement.

Pentru antrenament vor fi utile optiunile mai robuste si durabile, cu o structura mai teapana, palme captusite gros si latex modelat in vederea obtinerii unei prize mai bune. Pentru ca modelul va fi utilizat mai des, poti investi intr-o optiune mai putin costisitoare, care sa exceleze la nivelul sigurantei.

Optiunile profesionale se remarca prin pretul mult mai restrictiv, dar si prin tipul materialelor intrebuintate, acest detaliu fiind adesea mentionat in descrierea produsului. Variantele acestea ofera un control mai bun mingii, avand un grip mai bun si permit mainilor sa se miste putin in interior, spre a spori gradul de confort, fiind mai usoare si mai flexibile.

Optiunile de agrement sunt cele mai ieftine, caci vor fi intrebuintate mai rar, asadar producatorii prefera sa nu foloseasca cele mai calitative materiale in constructia lor. In esenta, arata la fel si pot avea captuseala groasa, insa se vor observa un exterior mai putin texturat si cusaturi lipsite de complexitate.

 

Materiale: Pentru exterior, diferentierea evidenta se face intre optiunile din latex si cele cu poliuretan si poliester.

Primele se folosesc cu precadere de profesionisti in meciurile oficiale si la antrenamente, avand o aderenta mai buna si absorbind socurile eficient, caci folosesc variate tehnologii pentru a conferi suficienta rezistenta si flexibilitate, avand variate cusaturi si caracteristici.

Variantele din poliuretan si poliester se folosec mai ales pentru antrenamente, caci au un grad de rezistenta usor mai scazut, iar confortul scade odata cu absorbtia socurilor de impact.

In sezonul cald se folosesc manusi de portar, ieftine si bune, cu plasa mesh pentru respirabilitate, in timp ce pentru iarna se pot intrebuinta modele mai groase, fara perforatii.

Pe interior se gasesc, de obicei, insertii cu latex, responsabile pentru o aderenta buna si minimizarea socurilor, si spuma moale care confera ajutor pielii si o protejeaza de forta ramasa  a impactului. E de preferat ca acestea sa fie usor flexibile, pentru a oferi control asupra mingii, caci daca manusile sunt caracterizate prin rigiditate, portarul nu-si va putea misca mainile la fel de bine.

 

 

Cusaturi: Se refera la modul in care este cusuta umplutura pe palma. Cele mai comune sunt flat, negativa, rolled sau hibrida.

Cusatura flat e traditionala, palma avand o singura bucata de spuma, ce lasa mana sa se miste in interior, cusaturile fiind pe dinafara.

Varianta negative foloseste cusaturi pe interiorul manusii, fiind cea mai stramta, asadar potrivita pentru femeile portar si persoanele cu maini mai mici.

Optiunile cu cusaturi roller sau gunn ofera un control bun mingii, fiind putin mai stramte, marginile taieturilor infasurandu-se in jurul falangelor, acoperindu-le din orice unghi. Se potrivesc celor cu degete mai lungi.

Variantele hibride se folosesc de caracteristici ale celorlalte stiluri in vederea mentinerii confortului.

 

Fixare: Se face de obicei cu ajutorul unei benzi elastice, a unui bandaj sau a inchiderii cu velcro.

De cele mai multe ori, la optiunile accesibile si la cele mai costisitoare se vor folosi atat benzi ce se infasoara in jurul incheieturii, cat si o prindere cu scai la capat, pentru ca manusa sa nu cada.

Din punct de vedere al costului, putin mai ieftine sunt cele cu velcro, caci se pot folosi mai usor. In plan secundar se afla fixarea cu benzi elastice si, eventual, capse, care implica doar tragerea manusii pe mana. E confortabila, insa nu protejeaza incheieturile foarte bine.

Pentru optiunile semi-profesionale si cele profesionale mai costisitoare se folosesc bandajele, care ofera suportul necesar articulatiilor si care le protejeaza, fiind insa mai greu de scos.

 

Marimi: De obicei, masurile manusilor se situeaza intre 4 si 12. Exista si modele cu jumatati de masuri, insa acestea nu sunt la fel de cautate in tara noastra, motiv pentru care vor fi mai dificil de gasit.

Deoarece nu toti producatorii folosesc exact aceleasi masuratori, o varianta poate fi diferita de alta, asa ca ar fi indicat sa le probezi inainte de a le cumpara. Cum online acest lucru e imposibil, ce poti face este sa gasesti tabelul de masuratori al respectivului creator si sa iti masori propria palma.

In unele cercuri se considera ca e mai bine ca manusa sa fie cu un numar mai mare, caci mana se poate umfla de-a lungul zilei, si pentru a detensiona cusaturile in mod eficient, in asa fel incat produsul sa resiste mai bine in timp.

De regula, articolele de masura 4-7 vor fi folosite de copii pana la 13 ani, in timp ce optiunile pana la 10 se vor potrivi adultilor de inaltime medie. Variantele 11 si 12 vor fi accesibile celor mai mari dintre noi.

 

 

Branduri: Mai ales pentru profesionisti si cei care activeaza in circuitul semi-profesional, numele producatorului este important. Printre cele mai bine vandute si apreciate din punctul de vedere al calitatii se afla modele de manusi portar Reusch, Umbro, RG, Nike, Sportica, Sondico si Macron.  

Acestea fiind spuse, nu ne ramane decat sa iti uram cumparaturi placute, caci cu siguranta ai cateva idei in ce priveste gasirea optiunii potrivite pentru tine. Iar daca iti doresti un model mai special, il poti gasi in magazinele online, platforme unde, de obicei, se gasesc cele mai multe si variate articole din sfera sportiva.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Care e cea mai potrivita pereche de manusi de portar pentru teren sintetic?

Pentru ca terenul este mai dur, materialul manusii se poate eroda mai repede, astfel ca va fi important sa iti alegi optiunea potrivita. Cel mai bun indiciu este sa te uiti cu atentie la descrierea produsului, iar daca se mentioneaza ca acesta poate fi intrebuintat si pe teren sintetic, atunci va rezista cu brio. O idee este sa cumperi doua perechi, una pe care sa o folosesti in antrenamente, si una pentru meciuri, pentru ca sa ai mereu la dispozitie o “manusa buna”, pentru competitie.

 

 

Cat costa niste manusi de portar profesionale?

Preturile difera in functie de producator, materialele folosite si marime. Un cost mediu de achizitie se ridica intre 200 si 500 de ron, acesta desemnand optiunile de calitate medie spre ridicata, cu o durata de viata buna. Bineinteles, variantele high-end de la branduri recunoscute in industrie iti vor scoate din buzunar si peste 500 de ron, putand atinge si 1000 ron, acestea fiind utilizate mai ales de cei din ligile profesioniste de fotbal.

Daca preferi jocurile de agrement cu prietenii, dar ai nevoie de niste manusi de fotbal, ieftine si de calitate, poti scoate din buzunar cel putin 50 de ron.

 

Unde gasesc manusi de portar originale si cat costa acestea?

Cea mai mare varietate de optiuni de brand se gaseste in magazinele online, acolo unde variaza si designurile disponibile, dar ai flexibilitate mai mare si in ce priveste marimile. De regula, pretul de achizitie va fi mai ridicat, avand in vedere calitatea si rezistenta articolelor, o medie fiind de 500 de ron.

 

Cum citesc un tabel de marimi la manusi de portar?

De regula, marimile 6, 7 si 8 sunt destinate copiilor si juniorilor, optiunile 9, 10 si 11 fiind adresate adultilor. Acestea implica masurarea dimensiunii mainii, cu precadere lungime si circumferinta palmei, astfel, optiunile pentru copii folosesc palma lunga de 16-18 cm si lata de 17-19 cm, in timp ce masuratorile destinate adultilor sunt de 19-21 cm in lungime si 20-23 cm in circumferinta.

 

Care sunt cele mai potrivite manusi de portar pentru copii de 10 ani?

De obicei, orice model de manusi de portar, de copii cu varste pana in 10 ani, va avea dimensiuni mai mici si va necesita o captuseala mai moale. Va fi mai usor si se fixeaza cu banda velcro sau elastic simplu, protejand incheietura si fiind mai usor de scos.

 

Cat de rapid se uzeaza niste manusi de portar?

Durata de viata a articolelor depinde de modul in care sunt intretinute. Daca sunt igienizate dupa fiecare purtare, in mod corespunzator, pot trai si la peste sase luni de intrebuintare acerba. Asta inseamna, insa, ca dupa fiecare meci, sa fie curatate si lasate sa se usuce in mod natural, un aport in durata de viata avand-o si captuseala folosita. Iar, pentru ca perechea de partida sa tina cat mai mult, foloseste in antrenamente o varianta diferita, mai ieftina, sau relega pozitia aceasta manusilor vechi, pe care le-ai purtat pentru cateva luni bune.

 

 

Cand trebuie inlocuite manusile pentru portar?

Cand observi primele semne de degradare serioasa a latexului este cazul sa iti achizitionezi o noua pereche de manusi, altfel risti sa iti lezezi degetele in timpul partidei. De obicei, profesionistii isi schimba manusile dupa 4-5 meciuri, insa acest lucru nu poate fi spus de toti, unii considerand ca dupa o singura utilizare acestea nu mai sunt bune. De obicei, un portar profesionist poate schimba intre 5 si 15 perechi de manusi intr-un singur sezon, asa ca cei ce nu activeaza intr-un circuit de anvergura pot face concesii in acest sens, limitand erodarea produselor prin ingrijirea corespunzatoare.

 

 

 

Instructiuni intretinere manusi de portar

 

Pentru ca portarii sunt cei care vor schimba echipamentul cel mai des, de ce sa nu te informezi cu privire la modul in care poti sa iti salvezi manusile de la “moarte timpurie” prin cateva sfaturi privitoare la intretinerea lor intre meciuri? Desi e indicat sa nu folosesti aceeasi pereche pentru antrenamente si meciuri de ordin competitional,uneori nu dispui de suficiente fonduri, mai ales daca tu trebuie sa te ocupi de achizitionarea lor. Ori poate iti place sa fii portar de ocazie, in meciurile cu prietenii, si doresti sa iti folosesti perechea de manusi cat mai mult. Iata cateva sfaturi privitoare la intretinerea si igienizarea acestor piese.

 

 

La prima intrebuintare

Pentru a le inmuia si a-ti veni mai bine, e de preferat ca, inainte de prima purtare, sa iti speli usor manusile de portar cu apa calduta, fara sapun sau alti detergenti, lasandu-le sa se usuce in mod natural, departe de alte surse de caldura sau lumina. Astfel, exteriorul va deveni mai flexibil.

 

Inaintea meciului

E recomandat sa iti uzi manusa inainte de a o trage pe mana pentru ca latexul sa adere mai bine. In plus, astfel, frictiunea dintre latex si minge este mai mare. Asadar, iti vei umezi usor articolele la suprafata palmei cu o ora sau doua inainte de purtare, lasandu-le sa se usuce in mod natural, insa nu de tot, fiind important ca latexul sa absoarba niste apa, avand insa grija ca alte parti ale manusii sa nu fie udate. Vei dori ca, exact inaintea meciului, palma sa fie usor umeda, dar nu atat de uda incat apa sa curga de pe ea.

 

Dupa fiecare intrebuintare

Nu lasa manusile in rucsac sau punga, mai ales daca sunt transpirate pe dinauntru. Latexul se poate usca si va incepe sa se rupa, pierzandu-si durabilitatea. Cat de repede poti, dupa utilizare, spala manusile in apa calda, manual, fara a intrebuinta detergenti sau periute, lasandu-le sa se usuce in mod natural.

Nu e indicat sa le arunci in masina de spalat, caci materialul textil se poate degrada, iar partile moi pot absorbi prea multa apa si, mai apoi, se usuca si devin casante. Uscarea in dreptul unei surse de caldura are un efect similar, intarind latexul si spuma.

 

In timpul folosirii

Iti poti ajuta manusile de portar sa aiba o viata lunga si prin manipularea cu grija din timpul meciului sau antrenamentului. Nu e recomandat sa iti pui palmele pe sol pentru a te ridica sau a te sprijini, fiind de preferat sa strangi mana intr-un pumn si sa impingi cu monturile degetelor in jos, caci dosul palmei nu este la fel de important pentru aderenta asupra mingii. Astfel, latexul nu va fi zgariat si nu va suferi abraziuni, in special cand vine vorba de teren sintetic. In plus, ridicarea din pumn e mai rapida. Nu atinge palmele manusilor de alte suprafete, precum marginile portii.

 

 

Depozitare

Cand nu le folosesti, vei depozita manusile cu hartie sau un ziar mototolit inauntru, pentru a le mentine “deschise”, mai ales daca sunt inca umede. Astfel, restul de apa va fi absorbit. Se vor pune intr-un loc uscat si racoros, ferit de raze solare directe, numai dupa spalare. Totodata, se va evita tinerea lor nefolosite pentru perioade indelungate, caci latexul se poate intari.

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Ho Soccer One Negative

 

Optiunea aceasta ce se gaseste, de regula, pe marimi mai mici, pentru copii, are un design ce pune accentul pe protectie si absorbtia socurilor, inchizandu-se la incheietura cu o banda elastica prevazuta cu prindere in trei puncte la capat, ce nu se va desface usor, asigurand pozitia fixa pe maini.

Aceste manusi portar Ho sunt cusute in stil flat, avand insa materialul din zona degetelor fixat pe interior, mentinand un grad echilibrat de confort. Corpul se arata flexibil, pe dosul palmei gasindu-se un strat gros, de 4 mm, de latex soft cu relief, pentru absorbtia socurilor la lovire, in timp ce palma se foloseste de o intaritura din latex cu ultra control grip, gros de 4 mm, careia i se adauga, pe interior, 3 mm de spuma care protejeaza zonele sensibile.

Avand in vedere publicul tinta, se pot intrebuinta si pentru antrenamente, dar si pentru meciuri competitionale, intr-o echipa de juniori, caci se folosesc de suficienta protectie in acest sens.

 

 

Manusi de portar Nike:

 

Nike GK Match

 

Cu aceste manusi portar Nike iti poti desfasura antrenamentele in liniste, fiind sigur ca nu vei suferi accidentari. Se adreseaza nivelului de performanta de tip agrement, asa ca nu vor excela la utilizare semi-profesionala. Aderenta este minima, asa cum si impactul defensiv se situeaza undeva sub media de lucru, rezistenta fiind data de exeriorul din latex si poliuretan.

Se leaga la mana cu o bareta ajustabila, prevazuta cu scai, care va tine zona in siguranta si nu va permite manusior sa iasa. In acelasi timp, la contactul cu mingea articulatiile nu vor resimti foarte tare impactul, asa incat oasele sa nu se erodeze.

Dosul palmei e configurat cu ajutorul unui strat din latex menit a proteja mana si a elimina socul resimtit la incheieturile degetelor cand aperi cu pumnul. Pe interiorul palmei se gaseste un strat din latex moale responsabil cu protectia pielii la prindere. Degetele sunt aerisite cu ajutorul perforatiilor ajutatoare.

 

 

HO Soccer SSG 

 

Manusile de calitate sunt confectionate cu grija, din materiale superioare si cu accent pe confort si siguranta. Perechea despre care vorbim acum face parte din categoria articolelor demne de apreciat si va incanta juniorii, dar si femeile care practica acest sport si joaca de pe pozitia de portar. Ele sunt marimea 9, deci, palmele celor care le poarta trebuie sa aiba o circumferinta de 24 cm. 

Mergem mai departe si vorbim despre materiale. La acest capitol, aceste manusi stau destul de bine. Zona palmei, care probabil te intereseaza foarte mult, e bine protejata, deoarece acolo exista un strat din latex supersoft, cu grosime de 3 mm, care la randul sau e dublat de o spuma de 3 mm. Totodata, exista pe exterior insertii din silicon scoase in relief, care au menirea de a ajuta la o mai buna protectie si o priza sigura.

Cusaturile la aceste manusi sunt gandite in asa fel incat sa nu jeneze. Degetele din extremitati sunt mai stramte si mai bine protejate, iar cele din mijloc mai lejere. Pentru o buna sustinere a incheieturilor, exista la fiecare bucata in parte o banda elastica, ce are trei puncte de prindere, care va fixa totul in asa fel incat sa fie confortabil si sigur. 

 

 

Reusch Prisma SD

 

Varianta aceasta de manusi portar Reusch se va intrebuinta pentru antrenamente si meciuri de agrement sau alaturi de prieteni. Se dedica oricarui tip de suprafata, potrivit detaliilor oferite de producator, asa ca va avea aceeasi eficienta si pe gazon, si la sala.

Deoarece e o marime 10.5, se va preta adultilor cu palme late si degete lungi, modelul gasindu-se in general pe dimensiuni mai mult decat medii. Se fixeaza pe mana cu ajutorul unei benzi elastice care inchide ermetic zona, astfel incat aceasta sa fie protejata de eventuale entorse si alte accidentari.

Interiorul palmei contine un strat gros de latex sintetic, la exterior gasindu-se PVC-ul, asadar doua materiale usor elastice, care au un efect de atenuare a socurilor resimtite la contactul cu palma, pe dosul acesteia existand un design in relief cu PVC, pentru a da pumni cu putere in mingea ce se apropie de poarta. Cusaturile sunt simple, clasice, lasand un oarecare loc mainii inauntru.

 

 

Adidas Ace Training

 

Iti plac mult modelele de manusi portar Adidas? Atunci perechea aceasta ti-ar putea placea, caci reprezinta o optiune de marime 8, pentru juniori si adulti, cu un design modern, cu dosul de culoare albastra, cu accente negre si palma de culoare alba, spre a se putea curata mai usor.

Sistemul de inchidere folosit pentru acest model este banda velcro, care mentine incheietura in pozitia dorita, insa care nu este foarte lata, asa ca poate deveni usor inconfortabila, dupa cateva ore. Alaturi de aceasta se gaseste o banda elastica ce se infasoara in jurul incheieturii, pentru siguranta si protectie. Perechea aceasta este destinata antrenamentelor, potrivit producatorului, asa ca nu se pune accentul pe tehnologii inovatoare de textura, exteriorul fiind realizat din poliester de durabilitate ridicata.

Pe interior se va gasi un strat de latex moale, ce ajuta la mentinerea pozitiei corecte a manusii pe mana si care absoarbe socurile, oferind protectie la lovire sau prindere.

 

 

RG Snaga Aqua

 

Varianta aceasta de manusi portar RG de culoare albastra pastreaza o priza foarte buna pe minge in orice conditii, si pe variate suprafete, protejand pielea si minimizand socurile resimtite, pastrand flexibilitatea in asa fel incat sa ramana confortabila pe mana. Se preteaza oricarui stil de aparare, fixandu-se pe mana cu ajutorul unei cureluse elastice duble ca si lungime, ce are la capat o manseta elastica, de 8 cm, la capat existand acel Tab din cauciuc care protejeaza tesatura.

E o marime 10, asa ca se va potrivi adultilor cu maini late, cusatura de tip hibrid roll finger ajutand la confortul intrebuintarii pentru perioade indelungate, la antrenamente sau meciuri semiprofesionale. Corpul accesoriului este din PU, care ajuta la flexibilitate si pastreaza comoditatea, lasand pielea sa respire.

Dosul palmei are o captuseala de 3 mm si deasupra acesteia se gaseste un latex de 4 mm, care ajuta la priza buna si la absorbtia socurilor, intarindu-se usor la contactul cu mingea. In zona palmei se afla un latex Aqua Contact gros de 4 mm si o captuseala de 3 mm care dau stabilitate si tin mana in pozitia necesara.

 

 

Ho Soccer One Protek

 

Aceste manusi portar cu protectie degete pe partea dorsala folosesc un latex gros, de 4mm, care apara dosul palmei, acesta fiind reliefat in vederea unei mai bune aderente pe teren. Deoarece este o marime sapte, modelul va fi adresat cu precadere copiilor intre 12-14 ani, a caror lungime a mainii nu depaseste 17 cm, circumferinta palmei trebuind sa nu fie mai mare de 18 cm.

Cusaturile sunt in stil traditional, plat, astfel incat modelul sa fie confortabil si sa lase putin loc de miscare degetelor, in palma existand un strat gros, de 4 mm de latex, alaturi de care se gasesc si 3 mm de spuma responsabila cu absorbtia socului la prinderea mingii.

Fixarea acestor manusi portar de copii pe mana se face cu banda elastica de 7 cm, aceasta fiind securizata, la randul ei, cu o centura in trei puncte de prindere, pentru a nu exista accidente. Totodata, latimea sa considerabila tine incheietura mainii protejata.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu