Cel mai bun cos de baschet

Am modificat articolul ultima data pe: 18.04.24

 

Cosuri de baschet – Opinii si Recenzii in 2024

 

Ca sa poti juca baschet ai nevoie, pe langa minge, de un cos. Achizitia iti poate da batai de cap, mai ales daca nu esti documentat in domeniu. Ca sa iti fie mai usor, poti citi intregul ghid, dar daca nu ai rabdare, iata care sunt produsele care ne-au atras atentia. Exit Toys 46011000 este un model fix, ce poate fi prins in perete, conceput pentru profesionisti. Are panou in forma dreptunghiulara, cu dimensiuni de 116x77cm, inel cu diametru de 45cm, dar si o plasa alba, ce asigura o buna vizibilitate. Acesta poate fi pus la o distanta maxima fata de sol de 310cm, insa permite reglarea inaltimii, pe 5 trepte diferite. Cea de-a doua varianta Spalding NBA Junior este un model pentru copii, ce nu necesita montaj.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Exit Toys 46011000
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest cos de baschet poate fi montat pe perete, atat in interiorul locuintei, cat si in exterior si este prevazut cu panou in forma dreptunghiulara, inel cu diametrul de 45cm si plasa de culoare alba. Inaltimea maxima este de 310cm, dar poate fi ajustata pe 5 niveluri diferite, folosind o manivela din metal, iar ca sa poti marca usor, panoul are evidentiat un loc in care trebuie sa lovesti cu mingea.

Modelul nu este unul mobil, de aceea va fi mai dificil de mutat, fara a lasa urme pe pereti.

Este un produs rezistent, ce poate fi utilizat de jucatorii avansati, dar si de catre cei care abia incep sa cunoasca tainele baschetului.

A 2-A OPTIUNE!

Spalding NBA Junior
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un cos de baschet portabil, conceput pentru copii, ce are o baza cu dimensiuni de 81x57cm si nu necesita montaj, cu panou din material compozit si cerc compatibil cu mingile care au marimea de 3 sau 5. Panoul are forma unui evantai, dar si marcaj, pentru a tinti mai usor, iar plasa te va ajuta sa vezi atunci cand mingea ajunge in cos.

Tija de sustinere nu este telescopica, de aceea nu vei putea ajusta inaltimea, iar dupa un timp trebuie sa inlocuiesti produsul.

Cosul poate fi o varianta optima pentru copiii care acum invata sa joace baschet si nu au nevoie de un echipament performant.

A 3-a Optiune!

Giftmania Panou de baschet
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Obiectul poate fi montat pe perete, de aceea este o optiune potrivita pentru exterior, are panoul in forma de evantai, din lemn, si dimensiuni de 80x60cm. Cercul este din metal si are atasata o plasa cu trei culori diferite, ca sa poti vedea mai usor cand marchezi, iar cosul poate fi amplasat la o inaltime maxima de 180cm.

Panoul este din lemn, de aceea se poate degrada din cauza umiditatii, astfel ca este indicat sa il asezi la adapost.

Produsul adus in discutie se potriveste celor care vor sa amenajeze un teren de baschet exterior si au nevoie de un cos fix.

 

 

Pareri despre cele mai bune cosuri de baschet

 

Daca acum, dupa ce ai aflat principalele caracteristici, te intrebi unde poti gasi cel mai bun cos de baschet pentru tine, iti spuneam ca o varianta ar putea fi magazinele online. Ca sa te convingi de acest lucru, iata mai jos si cateva exemple:

 

Panou de baschet

 

Exit Toys 46011000

 

Daca ai o curte spatioasa si te gandesti sa amenajezi un teren de baschet, poti folosi acest panou ce poate fi montat pe perete. Este un model fix, astfel ca nu-l poti lua cu tine atunci cand vrei sa exersezi aruncarile in parc. Diametrul inelului este de 45cm, panoul masoara 116x77cm si are grosimea de 24mm, deci va rezista loviturilor puternice.  

Pentru a putea arunca mai usor in cos, panoul are o tinta marcata cu negru, exact deasupra cosului. Plasa este realizata din sfoara, de aceea nu exista riscul sa se degradeze din cauza umezelii. Acest panou de baschet este realizat din materiale rezistente, astfel ca reprezinta o investitie pe termen lung. 

Inaltimea cosului poate fi reglata cu ajutorul unei manivele din metal, in functie de nivelul de performanta la care ai ajuns. Acesta poate fi pus in cinci pozitii diferite, iar distanta maxima fata de sol la care poate ajunge obiectul este de 310cm, la fel ca modelele profesioniste.

 

 

DecorCasa 10483

 

Daca vei achizitiona acest produs, ai pe langa cosul de baschet (la un pret bun) si o minge, astfel ca iti poti exersa aruncarile. Este un model fix, ce poate fi prins in perete folosind suruburi, de aceea nu-l poti lua cu tine oriunde. De asemenea, datorita faptului ca nu este sustinut de stalpi, are o mai mare stabilitate, deci nu se va dezechilibra din cauza loviturilor puternice.

Cercul este realizat din plastic, iar plasa e din sfoara de diferite culori. Panoul nu are o forma dreptunghiulara, ci se aseamana cu un evantai si are dimensiuni de doar 60x44cm, mai mici decat cele standard. 

Cosul poate fi amplasat la o inaltime de cel mult 279cm, de aceea este potrivit si pentru cei care vor sa se antreneze la nivel avansat. Ca sa poti introduce mai usor mingea, pe suprafata panoului, vei regasi o tinta marcata cu linii albe, in care trebuie sa lovesti.

 

 

 

Cos de baschet pentru copii

 

Spalding NBA Junior

 

Esti in cautarea unui cos de baschet pentru copii, cu ajutorul caruia sa il faci pe cel mic fericit? Atunci iti recomandam acest produs ce nu necesita montaj. Acesta este un model de sine statator, ce are o baza cu dimensiuni de 81x57cm, cantareste 13kg si ofera stabilitate.

Este sustinut de un brat realizat din material impermeabil, astfel ca nu se va degrada in cazul in care, il lasi asezat in curte. Panoul masoara 83x68x22cm, este confectionat din material compozit si are forma unui evantai, iar pentru ca cel mic sa poata da mai usor in cos, acesta este prevazut cu tinta. 

Cercul nu are dimensiunea modelelor standard, ci este compatibil cu mingile care au marimea de 3 sau 5. Fiind model ce nu necesita montaj, il poti amplasa oriunde, astfel incat cel mic sa exerseze oricand loviturile. Inaltimea nu poate fi ajustata, de aceea este indicat incepatorilor, iar in cazul in care cel mic mai creste, trebuie sa faci alta investitie.

 

 

WLToys 1137018

 

Folosind acest cos de baschet pentru copii, il poti invata pe cel mic sa exerseze loviturile, astfel incat sa ajunga la un nivel avansat de performanta. Este potrivit pentru copiii care au peste 6 ani, deoarece inaltimea poate fi reglata, pentru nivelul lor de evolutie. Distanta minima fata de sol este de 153cm, iar cea maxima de 170cm. 

Produsul se monteaza rapid si nu trebuie sa gauresti peretii, deoarece este de sine statator. Are la baza o ancora, in forma circulara, iar bratul este realizat din metal. Panoul pe care este atasat cercul, are forma unui evantai, iar aspectul se aseamana cu o minge de baschet. 

Pe suprafata acesteia este marcata si o tinta, ce il ajuta pe cel mic sa marcheze mai usor. Pe langa acest cos de baschet ieftin si bun, in pachetul de achizitie vei mai primi o minge si o pompa, astfel ca ai toate accesoriile necesare pentru a incepe jocul.

 

 

 

Cos de baschet de perete

 

Giftmania Panou de baschet

 

Cosul de baschet de perete se potriveste pentru cei care vor sa amenajeze un teren in curte, deoarece poate fi prins pe unul din peretii casei, folosind suruburi. In pachetul de achizitie, pe langa plasa si cerc ai inclus si un panou realizat din lemn, cu dimensiuni de 80x60cm. 

Chiar daca are o suprafata mai mica de lovire, decat cele profesionale, din cauza marimii si a formei asemanatoare cu cele ale unui evantai, modelul se potriveste pentru sportivi amatori, care prefera sa se relaxeze jucand baschet. Cercul are atasata o plasa in trei culori (rosu, alb, albastru) realizata din polipropilena, astfel ca vei vedea usor, atunci cand mingea ajunge in cos.  

Ca sa poti marca mai simplu, panoul are o tinta alba. Cosul este unul multicolor si poate fi montat la o inaltime maxima de 180cm, motiv pentru care este indicat adultilor si nu copiilor. Ca sa poti practica jocul ai nevoie de o minge, ce nu este inclusa in pret.

 

 

 

Cos de baschet pentru curte

 

DecorCasa 10485

 

Pentru cei care cauta un cos de baschet pentru curte, recomandam acest model prevazut cu inel din metal. Poate fi montat direct pe perete sau pe un panou mai vechi, inlocuind astfel inelul uzat. Datorita faptului ca este dintr-un material ce nu se deterioreaza din cauza umezelii, poate sa isi pastreze aspectul, chiar daca il lasi in ploaie sau ninsoare. 

Cercul are un diametru de 45 de cm, deci se potriveste cu mingile clasice. Ca sa poti vedea cand mingea a ajuns in cos, are atasata de circumferinta, o plasa de culoare alba din polipropilena. Produsul poate fi pozitionat la o inaltime de 305cm, astfel ca te poti antrena ca un profesionist. 

Fiind un model fara panou, va fi mai dificil sa marchezi, insa poti face chiar tu o tinta. Este un cos de baschet exterior, ce poate fi folosit si in locuinta, iar datorita faptului ca este prins pe perete in patru puncte, poate face fata si unui joc mai agresiv. 

 

 

South Perfect Decor 556

 

In cazul in care ai un loc stabilit in care vrei sa amenajezi un teren pentru petrecerea timpului liber, acest cos de baschet pentru curte iti poate fi de folos. Modelul este unul fix, ce se monteaza in perete, cu ajutorul suruburilor. Panoul are forma unui evantai si dimensiuni de 60x44cm.  

Spatiul pentru lovit este mai mic decat modelele profesioniste, insa pentru a putea marca usor, are o tinta desenata. Inelul se fixeaza cu suruburi si este din metal, astfel ca nu se va degrada din cauza conditiilor meteo si poate rezista unui stil de joc mai intens. Ca sa poti vedea atunci cand marchezi, pe suprafata acestuia este prinsa o plasa din polipropilena, ce are trei culori diferite. 

Intregul set poate fi montat la o inaltime de cel mult 310cm, de aceea ca este o varianta optima pentru cei care vor sa se antreneze la un nivel profesionist. Panoul are un imprimeu asemanator cu caramida, astfel ca se va integra usor in designul curtii.

 

 

 

Cos baschet mobil

 

Lifetime Juniori

 

Iti prezentam aceasta oferta de cos de baschet mobil facut din material rezistente, ce nu se deterioreaza din cauza intemperiilor, de aceea poate fi folosit in exterior, dar nu este exclus nici in interior. Panoul are forma unui evantai, dimensiuni de 82cm si este din polietilena, iar in centru are desenata o tinta, ca sa poti marca mai usor la cos. 

Bratul de sustinere poate fi reglat, in functie de nivelul de performanta al jucatorilor. Inaltimea maxima este de 228cm, iar cea minima este de 158cm. Acest cos de baschet mobil nu necesita montaj, ci are o baza ce asigura stabilitatea. Aceasta are dimensiuni de 81x57cm si trebuie umpluta cu apa sau cu nisip. 

Inelul are diametru de 13cm si este compatibil cu mingi care au marimea 5. Acesta rezista si la un joc mai agresiv, deoarece este realizat din metal. Produsul poate fi mutat usor, pentru ca are roti. Ca sa poti vedea mai usor cand mingea este in cos, inelul are si plasa din nylon.

 

 

 

Plase baschet

 

Spokey CORF

 

Vrei sa vezi mai usor cand marchezi? Atunci foloseste aceasta plasa pentru cos de baschet in mai multe culori. Partea de sus este rosie, cea din mijloc alba, iar cea de jos albastra, astfel ca iti ofera o vizibilitate buna, indiferent de pozitia in care te afli. Este realizata din fibra artificiala, iar groasimea firului este de 5mm, de aceea nu se va deteriora la scurt timp de utilizare. 

Produsul poate fi folosit in exteriorul locuintei, dar si in interiorul acesteia, daca ai un cos de baschet de perete, montat in camera. Totusi, trebuie sa iei in calcul costul inelului, deoarece acesta nu este inclus in pret. De asemenea, producatorul mentioneaza ca plasele de baschet au diametru de 45cm, deci trebuie sa achizitionezi cercul potrivit. 

In pachet mai ai inclus si 5 ace, plus furtunul necesar pentru umflarea mingii. Acestea sunt realizate din otel si sunt boante in varf. Furtunul se foloseste pentru a proteja valva in timpul umflarii, astfel ca poti face mingea sa devina mai tare, fara a o deteriora.

 

 

Shure-shot ZS-B4102

 

Daca esti o persoana care pune calitatea pe primul loc si vrei sa achizitionezi o plasa rezistenta la intemperii, iti propunem acest model din metal. Datorita materialului, accesoriul va rezista in timp, chiar daca il folosesti pentru un cos de baschet exterior. Plasa este realizata din metal zincat prin galvanizare, de aceea aspectul va ramane acelasi si materialul nu va avea de suferit din cauza coroziunii. 

Totusi, trebuie sa iei in calcul costul inelului, pentru ca acesta nu este inclus in pret. Sistemul de prindere este unul sigur, format din 12 puncte, de aceea nu exista riscul ca plasa sa cada in timpul jocului, chiar daca loviturile sunt mai dure.  

Plasa are culoare argintie, deci o vei putea observa usor, atunci cand mingea ajunge in interiorul cercului. Ca sa o poti fixa, ai nevoie de carlige in forma de S, ce sunt incluse in pachet, astfel ca montajul va fi unul rapid.

 

 

 

 

Pentru cei carora li s-a stricat inelul de la panoul de baschet, acest item s-ar putea sa fie un inlocuitor potrivit. Acesta este foarte rezistent, fiind confectionat din otel, ceea ce il va face sa supravietuiasca conditiilor nefavorabile ale naturii, precum ploaia sau ninsoarea. De asemenea, este potrivit nu doar in exterior, ci si in interior. Setul contine si toate accesoriile necesare montarii inelului: patru suruburi de fixare hexagonale, patru piulite si opt saibe de pus intre acestea.

Are dimensiuni potrivite mingilor clasice, obisnuite, avand diametrul de 45 de centimetri, iar durabilitatea acestuia este conferita si de grosimea de 16 mm. De cercul de culoare portocalie este atarnata o plasa din polipropilena, in trei culori (rosu, alb, albastru), care ajuta la vizibilitate in momentul aruncarii la cos.

Produsul este destinat atat jocurilor mai agresive ale barbatilor, dar si pentru cele dintre femei si copii, cu conditia ca cei din urma sa fie suficient de mari, intrucat este nerecomandat celor sub 3 ani.

 

 

 

 

 

Ghid de cumparare 

 

Practicarea baschetului este o modalitate prin care iti poti mentine conditia fizica si in acelasi timp te poti distra cu prietenii. Totusi, pentru a putea face acest lucru, trebuie sa ai un cos de baschet la pret bun, potrivit pentru tine. Iata care sunt principalele criterii de selectie ale acestuia si ce anume trebuie sa urmaresti in momentul cumpararii:

Tip: Cosurile de baschet se pot imparti in: cele fixe si cele portabile.

Modelele fixe necesita fixarea in beton. Acesta au un stalp de sustinere prevazut cu o baza in partea de jos. Mai poti gasi si variante ce sunt sustinute de patru stalpi, ce sunt fixati in pamant. Acestea sunt modele stabile, ce nu se darama din cauza vantului sau a vitezei cu care loveste mingea. 

Ele nu pot fi mutate dintr-un loc in altul, fara a degrada obiectul sau spatiul in care a fost fixat. Insa modelele prevazute cu ancora sunt mai usor de pus in alta parte, atunci cand este cazul, pentru ca nu se degradeaza stalpul, ci doar trebuie desprinsi pilonii si inlocuirea ancorei, cu una noua. Intregul proces poate fi costisitor, deoarece trebuie sa realizezi cimentul si sa muti stalpul, care poate fi destul de dificil de manevrat de unul singur.

In aceasta categorie se incadreaza si cosurile de baschet (ieftine si bune) ce poate fi puse pe perete. Suportul de sustinere se pozitioneaza pe perete, iar daca vrei sa muti cosul, este suficient sa desprinzi acest element si sa acoperi gaurile ramase. Pentru ca obiectul sa nu atraga atentia, este indicat sa alegi un panou de aceeasi culoare cu cea a peretilor.

Cosurile de baschet portabile nu sunt la fel de stabile, insa pot fi mutate oriunde, deoarece au atasate la baza roti, ce faciliteaza miscarea. Sunt foarte usor de montat, iar pentru un plus de stabilitate, rotile pot avea un sistem de blocare. Tot in aceasta categorie sunt si cele care pot fi montate pe usa. Produsele au doua carlige cu ajutorul carora se agata de suprafata usii. Aceste modele pot fi pliate, astfel ca nu iti va ocupa atat de mult spatiu. De asemenea, datorita modului de montaj sunt indicate celor care vor sa dea la cos in interiorul casei si nu in curte.

 

Material: Produsul nu este realizat dintr-un singur material, ci dintr-o combinatie de elemente si de cele mai multe ori alegerea se face in functie de nivelul de performanta.

Potrivit parerilor despre cel mai bun cos de baschet, un model din acril este indicat pentru copiii aflati la inceput, deoarece este suficient de rezistent pentru loviturile mingii. Pe langa acesta, mai poti folosi modele din otel sau aluminiu. 

In cazul in care jucatorul se afla la un nivel avansat si are un stil de joc mai agresiv, se recomanda un cos din sticla sau policarbonat. In schimb, cosurile de interior au panoul din plastic, iar suportul de sustinere este metalic, inelul este din metal sau plastic si plasa este din nailon sau lant.

 

Dimensiuni: Cosurile de baschet folosite la nivel profesionist au un panou ce masoara 180cm lungime, 107cm latime, diametru inelului este de 46cm, iar distanta de la sol trebuie sa masoare cel putin 3m. Totusi, dimensiunile se adapteaza in functie de nivelul de performanta a celor care joaca. 

Pe piata exista cosuri de baschet, la preturi bune, prevazute cu un mecanism manual sau electric, cu ajutorul caruia poti ridica cosul in functie de inaltimea jucatorului si de nivelul sau de performanta. Modele pentru copii pornesc de la 1.5m, insa cu ajutorul unei manivele asezate in spatele panoului, pot fi inaltate pana ajung la marimea standard. Astfel ca nu va trebui sa inlocuiesti cosul de baschet, in momentul in care copilul se inalta sau invata sa arunce mai bine la cos. Ajustarea inaltimii se poate face si electric, cu ajutorul unui motor ce se afla la nivelul suportului. Bineinteles ca, aceste modele sunt mai scumpe decat cele manuale.

Copiilor incepatori le este suficient un panou de baschet, ce are lungimea de cel putin 100cm si cel mult 150cm. Cei care sunt avansati pot folosi un model cu dimensiuni standard. Sistemul de sustinere este constituit din piloni ce au o grosime de cel putin 10cm si cel mult 15cm. Cu cat dimensiunea este mai generoasa, cu atat cosul de baschet va fi mai stabil si va rezista loviturilor puternice.

Tipul panoului: Panourile cosurilor de baschet pot fi de doua tipuri: sub forma de evantai sau dreptunghiulare. Cele din prima categorie au un pret de achizitie mai redus, insa dezavantajul este ca spatiul in care poti lovi cu mingea este mai mic. 

Acesta este potrivit pentru jucatorii amatori sau pentru copii, iar ca sa iti fie mai usor sa dai la cos poti opta pentru un model ce are tinta colorata. Panourile in forma dreptunghiulara sunt folosite in cadrul competitiilor profesioniste si ofera mai mult spatiu in care utilizatorul poate da cu mingea, inainte ca aceasta sa ajunga in cos.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Ce inaltime are un cos de baschet?

Cosul de baschet poate fi amplasat la diferite distante fata de sol. Pentru copii pana la 10 ani, aceasta nu trebuie sa depasasca 265cm, iar pentru adulti, poate ajunge si la 300cm. Inaltimea unui cos de baschet oficial, folosit la nivel profesionist, este de 305cm. Insa pentru a ajunge aici, trebuie sa treci prin mai multe etape, de aceea este indicat sa alegi un model ce permite reglarea inaltimii.

Ce dimensiuni are un panou de baschet?

Cele mai bune cosuri de baschet sunt acelea care au o suprafata cat mai mare de lovire, astfel incat sa poti marca usor. Cu toate acestea, dimensiunea oficiala a panoului este de 180x105cm si forma dreptunghiulara. Pe piata poti gasi si variante mai mici, pentru copii sau amatori, ce pot fi amplasate chiar si in casa. De regula, acestea au forma unui evantai.

 

Ce dimensiuni are terenul de baschet pentru curte si cat spatiu imi trebuie?

Daca te gandesti sa amenajezi un teren de baschet in curte, acesta se va asemana cu cel din curtea scolii, de aceea nu trebuie sa aiba dimensiunile standard, folosite la jocurile sportive. Acesta poate avea 18m lungime si 12m latime si poate fi utilizat chiar si de catre copii. 

 

 

 

3 jocuri cu baschet si aruncari la cos

 

Dupa ce ai achizitionat un cos de baschet mobil sau fix potrivit pentru tine, probabil esti curios ce jocuri poti face impreuna cu familia, astfel incat sa dezvolti nivelul de performanta  si sa te distrezi indiferent de varsta. Ca sa nu mai pierzi timpul cu cautarile, iata mai jos cateva variante: 

Dribling in cerc

Acest joc poate fi facut chiar si de catre cei mici, daca au varsta mai mare de 5 ani. Toti participantii formeaza un cerc si in fiecare are in mana cate o minge de baschet. O persoana se asaza in centru, iar ceilalti dribleaza cu ambele maini fara sa se opreasca, in timp ce incearca sa treaca de persoana care se afla in mijloc. In timpul miscarilor jucatorul central ii pune pe ceilalti sa spuna cu voce tare numarul degetelor pe care el le arata.

 

Maimuta in mijloc

Unul din copii sta in mijloc si incearca sa blocheze pasele celorlalti doi jucatori, in timp ce acestia din urma traverseaza terenul in lungime. Daca cele doua persoane nu reusesc sa treaca de jucatorul “maimuta” (cel din mijloc) si sa ajunga la capatul terenului, sunt eliminate si li se da o pedeapsa.

B-A-S-C-H-E-T

Jucatorii se vor alinia unul in spatele celuilalt si fiecare va incerca sa marcheze, din una sau mai multe sanse (acest lucru se va stabili la inceputul jocului, in functie de nivelul de performanta). In cazul in care nu reusesc li se va atribui prima litera din cuvantul “baschet”, iar atunci cand mingea va ajunge in cos, jucatorul nu are nicio litera. Daca o persoana reusesti sa formeze intregul cuvant, este eliminat din joc. Castiga cel care are cat mai putine litere.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu