Cele mai bune biciclete MTB

Am modificat articolul ultima data pe: 19.03.24

 

Cea mai buna bicicleta MTB – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Daca iti place sa mergi cu bicicleta pe trasee mai accidentate sau daca vrei sa te depalsezi usor pe drumurile nu foarte bune din oras si nu numai, ai nevoie de un model MTB, care sa te ajute in acest sens. O serie de variante vei gasi in lista prezentata de noi. Ea se deschide cu X-Fact MTB Pro, un vehicul de culoare gri, potrivit pentru traseele mai grele de pe munte, dotat cu un cadru de aluminiu, de 17 inchi, roti de 27.5 inchi, 30 de viteze si frane hidraulice, pe disc. Un alt model interesant e si TEC Strong, un vehicul pe cadru de otel, cu roti de 26 inchi.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

X-Fact MTB Pro
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un model destinat adultilor care au experienta in ciclism si sunt in cautarea unui vehicul care sa fie potrivit pentru calatoriile pe munte, avand un cadru de 17 inchi si roti cu diametru de 27.5 inchi. Este construit cu materiale de inalta calitate si e dotat cu piese componente care asigura stabilitate, siguranta si confort.

Pentru a o achizitiona ai nevoie de un buget ceva mai generos, deoarece e mai scumpa decat alte variante prezentate in lista.

Ai in vedere acest model, daca vrei o bicicleta de munte cu 30 viteze, cadru de aluminiu si roti de 27.5 inchi.

A 2-A OPTIUNE!

TEC Strong
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Bicicleta e una destinata adultilor care vor sa se deplaseze cu usurinta acolo unde au nevoie, chiar daca merg pe un drum ceva mai accidentat. Ea e realizata pe un cadru de otel, de 16 inchi, are 21 de viteze, sistem de frane V-Brake si roti cu diametru de 26 inchi.

Nu e recomandata pentru ciclistii avansati, care vor sa faca performanta in ceea ce priveste mersul pe munte cu acest vehicul.

Este o bicicleta destinata celor care vor sa foloseasca un astfel de vehicul pentru calatorii in oras, dar si in afara lui.

A 3-a Optiune!

Omega Gerry
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este o bicicleta pentru oras, ce poate fi utilizata si in zone de agrement (furca cu suspensie pe arc), cu cadru din aluminiu, cu frane pe disc, poti seta pana la 21 de viteze, dotata cu schimbatoare Shimano, potrivita utilizatorilor incepatori, fie femei sau barbati si oferita la un pret bun.

Vine demontata si, cel mai probabil, si tu va trebui sa faci numeroase reglaje, iar daca nu te pricepi, e necesar sa apelezi la un service.

E facuta bine, ofera control precis si echilibru, iar astea sunt doar cateva dintre motivele pentru care investitia va fi una reusita.

 

 

Cum alegi o bicicleta MTB buna

 

Ghidul cumparatorului

 

Daca esti un ciclist fan al traseelor in natura, vei avea nevoie de o bicicleta MTB (mountain bike), proiectata astfel incat sa iti ofere rezistenta, siguranta si confort pe terenuri accidentate, la urcusuri si coborari. Aceste modele off road sunt dotate cu frane eficiente, cu suspensii care atenueaza denivelarile, cu roti rezistente si cauciucuri cu crampoane, cu schimbatoare de viteze care iti permit sa iti ajustezi cadenta la pedalare.

O MTB vine asadar cu o serie de caracteristici ce o fac alegerea ideala pentru trasee off road, fiind mai durabila si oferind performante crescute pe astfel de terenuri. In schimb, este bine sa stii ca nu sunt tocmai cele mai potrivite pentru drumuri lungi pe asfalt, dat fiind faptul ca se uzeaza mai rapid si nu-ti vor oferi viteza precum un model de sosea. Citeste in continuare si vei afla cum sa alegi un mountain bike adecvat nevoilor tale.

 

 

Tipologie: O prima si importanta clasificare se va face intre bicicletele MTB hardtail si cele full suspension (downhill).

Primele au cadru rigid, cu furca cu suspensie pe fata, oferind confort si performante la pedalare (efort scazut) pe trasee denivelate. Cu avantajul unui pret ceva mai scazut, o bicicleta hardtail este potrivita pentru ture recreationale pe drumuri forestiere sau la tara (dar si pentru drumuri scurte prin oras).

Bicicletele MTB full suspension, cu suspensie fata/spate, sunt ceva mai costisitoare si ideale pentru ciclistii mai avansati, care doresc sa faca trasee dificile, coborari cu viteza si curse extreme pe teren accidentat. Asadar, un full suspension asigura un control sporit, in special la coborari (in schimb, cer un efort crescut la urcus).

Exista si o clasificare mai detaliata intre aceste doua modele. Astfel, o hardtail poate fi o MTB recreationala (cele entry-level, accesibile ca pret, cu furca cu suspensie pe arc, proiectate pentru trasee lejere off road); MTB Cross-country (proiectate pentru concursuri, cu furca pe aer); MTB Dirtjump (pentru sarituri, foarte bune la coborari).

O full suspension poate fi la randul sau Cross-country, Tour (pentru trasee mai lungi off road), sau MTB Enduro, ce face fata oricarui teren accidentat, ideala la urcari/coborari). Mai exista modelul Downhill, special pentru coborari in viteza.

 

Dimensiunea: Asa cum arata si unele pareri despre cele mai bune biciclete MTB, atat confortul, cat si siguranta depind de alegerea corecta a dimensiunilor, care trebuie sa fie adecvate inaltimii ciclistului. Aceasta garanteaza o pozitie corecta pe bicicleta, o pedalare mai usoara, un control ridicat. Producatorii specifica marimile in inch sau in cm, uneori in litere (XS, S, M, L, XL).

Te va interesa inaltimea cadrului, care va trebui sa corespunda inaltimii tale; vei gasi tabele online care iti arata aceste valori. De asemenea, poti verifica potrivirea si in functie de lungimea picioarelor tale, masurata dintre picioare pana la pamant. Gasesti tabele si cu aceste valori.

Si lungimea pipei este un criteriu important care iti ofera o pozitie comoda si corecta: in general, valorile se incadreaza intre 80 si 100 mm; daca depasesc aceasta cifra, este foarte posibil sa fii nevoit sa ai o pozitie prea aplecata.

Nu in ultimul rand, dimensiunea rotilor trebuie luata in vedere. Desi nu este o regula stricta, in general se recomanda ca aceasta sa corespunda unei anumite inaltimi, pentru a asigura un centru de greutate echilibrat si un bun control.

Astfel, rotile de 26 inch se potrivesc unei staturi de pana la 1.70 m; rotile de 27.5 inch, pentru o inaltime intre 1.70 m si 1. 80 m; iar cele mari, de 29 inch, sunt mai potrivite pentru persoanele de peste 1.80 m.

 

Materiale: Atat din punct de vedere al durabilitatii, cat si din cel al greutatii (o MTB va fi in mod normal mai grea decat o cursiera, insa nu trebuie sa fie excesiv de grea), materialul din care este fabricat cadrul e foarte important. Adesea este preferat aluminiul, un material rezistent, insa flexibil si destul de usor si simplu de prelucrat.

Cele mai costisitoare modele, proiectate pentru concursuri, au cadrul din carbon sau chiar din titan, care sunt rezistente, elastice, usoare, insa merita investitia doar in cazul in care esti un ciclist pasionat sau profesionist, care executa trasee cu un grad sporit de dificultate.

Exista si cadre confectionate din otel: desi multi le desconsidera, adevarul este ca totul depinde de calitatea aliajului. Acest lucru poate fi destul de usor dedus din pretul unei biciclete. Exista modele performante care folosesc un otel dur, foarte durabil, insa si modele foarte ieftine, de supermarket, care sunt din otel de proasta calitate.

In ceea ce priveste jantele, poti alege tot intre aluminiu, otel sau carbon. Daca vrei o bicicleta MTB la un pret bun, poti opta pentru prima varianta, deoarece imbina rezistenta, mentenanta facila si flexibilitatea cu un pret mai accesibil, fiind totodata usoare, asigurand o franare buna. Cele din carbon sunt, din nou, pentru modele proiectate pentru curse, iar cele din otel sunt in general la bicicletele entry-level, cu un pret scazut.

 

 

Performante: Exista cateva criterii care te lamuresc asupra performantei unei MTB pe terenurile denivelate. Sa vorbim intai despre frane: acestea pot fi frane mecanice pe disc, V-Brake, sau frane hidraulice pe disc. Dupa cum probabil ca stii deja, ultimele sunt cele mai puternice si eficiente, ideale daca esti fan al curselor extreme si coborarilor in viteza. In schimb, pentru trasee mai mult recreationale, poti alege primele modele, avand in vedere avantajul unui pret mai accesibil.

Verifica si profilul jantelor: cea mai buna bicicleta MTB va avea jante triple, fapt ce ii garanteaza rezistenta si performanta pe drumuri denivelate; sunt ceea ce iti trebuie daca ai un stil mai agresiv. In schimb, poti alege si niste jante duble, daca scopul tau este mai degraba cel de a te bucura de plimbari de placere off road, pe trasee montane. Jantele simple nu sunt recomandate la o MTB, rezistand in timp doar daca faci drumuri lejere.

 

Viteze: Vitezele unei biciclete sunt date de numarul de foi si pinioane pe care aceasta le are in structura sa si au rolul de a-ti permite sa urci mai usor la deal, depunand mai putin efort, dar si sa prinzi viteza atunci cand esti pe teren drept sau la vale. Vei gasi constructii cu una, doua sau trei foi. Unii considera ca cele mai eficiente biciclete includ trei foi si 7, 8 sau 9 pinioane, care impreuna pot oferi biciclistului intre 21 si 27 de viteze si implicit, o adaptabilitate sporita.

Vei gasi insa si modele cu 2 foi si 9 sau 10 pinioane (18-20 de viteze), acestea fiind preferate de unii deoarece se pare ca reduc presiunea din lant. Nu in ultimul rand, exista si variante cu o foaie si 11-12 pinioane.

Totusi, nu trebuie sa uitam nici de produsele ieftine, acestea oferind 6-7 viteze. Exista unele opinii care sustin faptul ca MTB-urile cu 24-27 de viteze au multe trepte care sunt identice intre ele, dar si pareri care considera ca nu exista nici o diferenta intre un grup de 8 pinioane 11-32 si unul de 10, tot cu 11-32 de dinti. Pentru a deslusi aceste cifre trebuie doar sa stii ca pe fiecare foaie vei gasi inscriptionat un numar, la fel si pe fiecare pinion. Raportul lor iti va spune cate rotatii va face roata pana cand tu reusesti sa faci o singura tura de picior. Evident ca daca sunt mai multe, atunci iti va fi mai usor sa prinzi viteza sau sa urci la deal.

Totusi, trecerile de la o treapta la alta trebuie facute cat mai lent, in mod ideal cu diferenta de doar un dinte de pinion, de aici derivand si avantajul celor cu un numar mai mare de pinioane si dinti.

In ceea ce priveste angrenajul, cel cu trei foi iti va oferi cele mai multe combinatii si posibilitati de adaptare, dar in conditiile specifice unei competitii iti va fi mai greu sa il operezi eficient.

 

 

Brand: Cat priveste brandul unui MTB, acesta trebuie raportat la pret. In general, se considera ca o bicicleta ieftina ajunge pana in 1000 de lei, una cu pret mediu, pana in 2000 lei, una scumpa se invarte in jurul valorii de 5000 lei, in timp ce una foarte scumpa poate depasi usor acest cost.

B’Twin si Pegas ofera modele care apartin mai multor categorii de preturi, dar in general nu depasesc 3000 lei. Romet, Merida sau Cannondale se remarca printre MTB-urile bune, cu cost mediu si mare, dar propun si variante care depasesc bugetul multor pasionati de ciclism.  Toate aceste firme producatoare propun atat biciclete de pana in 1000 lei, cat si bijuterii de 25000 lei.

Nu trebuie sa uitam nici de KTM, un alt producator de top, cunoscut pentru calitatea si performanta MTB-urilor pe care le fabrica. Eighty Eight, Good Bike si X-Fact se incadreaza in categoria brandurilor care fac biciclete destinate chiar si neinitiatilor sau incepatorilor.

In ceea ce priveste producatorii de componente, acestia vor atrage mai degraba atentia ciclistilor experimentati, pentru care conteaza fiecare detaliu. Din acest punct de vedere mentionam ca preferatii sunt: pentru anvelope – Schwalbe si Continental, pentru furci Rock Shox si Fox, pentru jante – DT Swiss, pentru schimbatoare – Shimano si Sram, pentru frane – Shimano si Avid.

Te intrebi unde se gasesc biciclete MTB, la preturi bune? Noi iti recomandam sa cauti modele pe Internet, avand in vedere faptul ca magazinele online ofera cele mai avantajoase oferte si poti descoperi produse de calitate inalta la reducere. Singurul dezavantaj este ca nu poti incerca bicicleta, insa o poti returna in decurs de aproximativ 30 zile, in situatia in care nu te satisface.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

X-Fact MTB Pro

 

Bicicleta despre care vorbim acum e una potrivita pentru a o folosi in zonele de munte. Ea e construita in asa fel incat sa fie cat mai confortabila si usor de controlat. Are un cadru din aluminiu 6062, frana hidraulica, sistem de franare pe disc si suspensii Suntour. Este potrivita mai ales pentru ciclistii experimentati. 

Aceasta bicicleta are un cadru de 17 inchi, roti cu diametru de 27.5 inchi si cantareste in jur de 14 kg. Este potrivita pentru adulti si are o culoare neutra, preferata atat de barbati, cat si de catre femei. Scaunul ii poate fi reglat cu usurinta in inaltime.

Daca alegi sa cumperi aceasta bicicleta, te vei mai bucura si de urmatoarele dotari: 30 de viteze, jante Shining CP-29P, schimbatoare de viteza Shimano, anvelope Schwalbe si frane Tektro. Toate sunt de calitate, pentru a avea un vehicul cat mai rezistent, sigur si simplu de tinut in frau.

 

 

 

 

 

TEC Strong

 

Iti prezentam acum o bicicleta de munte, pentru adulti, care te va ajuta sa ai calatorii cat mai placute si confortabile, chiar daca circuli pe un teren mai accidentat. Ea e construita pe un cadru din otel, si o poti folosi zi de zi chiar si pentru a te deplasa prin oras, pentru a merge la munca, la cumparaturi sau unde mai ai tu nevoie. 

Acest model e unul ce are un cadru de 16 inchi si roti cu diametru de 26 inchi. Nu e suficient de performant pentru competitii sau antrenamente mai dure, dar pentru deplasare poate fi tot ce ai nevoie, la un pret mai mult decat decent. 

Modelul acesta e dotat cu frane V-Brake si are un numar de 21 de viteze. Este de culoare neagra, cu detalii albastre. Are o sa confortabila, imbracata in burete, ce poate fi reglata pentru a o ajusta dupa cum iti e tie mai comod.

 

 

 

 

 

Omega Gerry

 

Pentru cei care doresc o bicicleta pe care sa o foloseasca in oras, dar si la plimbari mai extinse, in zone de agrement, recomandam modelul Omega Gerry. Te va incanta pretul produsului, mai ales daca esti un utilizator incepator, care abia invata sa pedaleze si nu vrea sa investeasca intr-o bicicleta prea performanta pentru nevoile sale.

Modelul e unul unisex (are o combinatie de galben cu albastru), cu cadru hardtail facut din aluminiu, cu furca din otel, cu sistem de suspensie pe arc, are frana mecanica, pe disc, cu schimbatoare pe fata si pe spate, de la Shimano, precum si cu pana la 21 de viteze.

Bicicleta este accesorizata cu aparatoarea pentru lant si cu ochi de pisica, pentru a conduce in siguranta si cand se lasa seara. Inainte de a cumpara, verifica si dimensiunile: cadrul e de 48cm, iar tija de la sa are diametrul de 27,2 mm si lungimea de 300mm.

 

 

 

 

 

INSPIRE 2024 

 

INSPIRE 2024 este o bicicleta conceputa pentru utilizatorii cu un nivel intermediar de pricepere la mersul pe doua roti, dar, mai important, e potrivita celor care nu doresc sa investeasca multi bani.

Are caracteristici decente, dintre care mentionam cadrul din otel, negru mat, furca cu suspensie, confectionata tot din otel, material pe care il gasesti si in confectionarea spitelor, sistemul de franare mecanic, pe disc, iar in functie de terenul pe care te afli, poti regla pana la 18 viteze. E o bicicleta rezistenta, dupa cum se vede din materialele folosite, si care poate sustine un utilizator cu greutate maxima de 100kg.

Avand in vedere ca are roti cu diametrul de 26 inch si cadrul de 14 inch, e necesar sa verifici tabelul cu marimi, pentru a afla daca e potrivita cu inaltimea ta. De aceea, modelul de fata e recomandat utilizatorilor care au intre 1,5 – 1,7m, deci poate fi folosit si de femei si de adolescenti sau copiii mai inalti.

 

 

 

 

Felt Nine 70 

 

E un Felt Nine 70, astfel ca pretul e ceva mai mare, insa are caracteristici bune, iar daca esti un utilizator experiementat, care vrea doar ce e mai bun, sigur vei fi tentat sa ii dai o sansa.

Bicicleta este usoara si iti ofera rapiditate, e confortabila si manevrabila, exact ceea ce iti doresti cand te afli cu ea pe drumuri de munte. Are furca cu suspensie pe arc, marca Suntour, cu blocare hidraulica si cursa de 100mm, care va absorbi din soc, fiindu-ti tie mai confortabil; are lant single, cadrul e din aluminiu, hidroformat, deci ceva mai rigid si mai solid, iar sistemul de franare e pe disc.

Trebuie mentionate si cele 24 de viteze, precum si faptul ca aceasta bicicleta poate duce pana la 125kg (evident, nu vei incarca atat de mult pe ea, insa ai siguranta ca va face fata la greutatea ta si la plimbarile pe carari accidentate). Primesti si garantie de 24 de luni.

 

 

 

 

VELORS V2610A

 

VELORS V2610A este o bicicleta buna si ieftina, nu pentru utilizatorii pretentiosi, care doresc performanta inainte de toate, ci pentru biciclistii ocazionali, ce vor sa iasa pe doua roti, in parcuri, pe drumuri de tara sau de munte.

Fiind un model de agrement, are furca cu suspensie, astfel ca esti protejat de socurile pe care, altminteri, corpul tau le-ar resimti la fiecare trecere pentru o crenguta, pietris, radacini sau pe suprafete denivelate. Furca si cadrul sunt din otel, franarea e pe disc, iar franele poarta marca Sunrun. 

E o bicicleta frumoasa, gri-argintiu, potrivita pentru femei si barbati, insa e necesar ca utilizatorul sa verifice tabelul de marimi, tinand cont ca acest produs are cadru de 17 inch, roti de 26inch, ghidon lat de 620mm, tija seii are diametru de 28,6 inch si lungime de 250mm. De asemenea, cantareste 15,6kg.

 

 

 

 

BR CYCLES MTB thunder 2018 

 

Pentru utilizatorii de biciclete care vor sa se aventureze pe drumuri montane, care au nevoie de un vehicul pe care sa il controleze usor si care sa le ofere si confort, aducem in atentie modelul BR CYCLES MTB thunder 2018.

Iti spunem de la inceput ca este un model full suspension, cu sistem de franare v-brake, astfel ca poti avea incredere ca posteriorul tau va fi protejat de vibratiile cauzate de contactul cu drumul accidentat, iar sistemul solid de franare te tine in siguranta.

Bicicleta are cadrul, spitele si furca confectionate din otel, are 18 viteze si cantareste 16,2kg, iar probabil ca si tie iti va placea culoarea rosu, cu finisaj mat. Mai afla si ca are roti cu diametrul de 26 inch, cadrul de 19 inch si ghidon lat de 580mm, iar greutatea maxima la care face fata e de 100 kg. Este oferita alaturi de un certificat de garantie valabil pentru 2 ani.

 

 

 

 

 

Cum reglezi si intretii o bicicleta MTB

 

Daca esti la prima ta bicicleta MTB sau chiar daca esti experimentat nu strica sa iti aduci aminte care sunt reglajele cele mai importante pentru a putea rula in siguranta si comod. Pozitia pe bicicleta poate face diferenta intre confort si durere, intre un mers anevoios si performanta.

 

 

Cum reglezi bicicleta pentru tine

Cand vorbim de pozitie, ne gandim la inaltimea seii, pozitia acesteia, inaltimea ghidonului. Deoarece cu bicicleta MTB, rulezi pe drumuri accidentate este bine sa poti pune piciorul cat mai repede jos, cu varful, deci inaltimea seii va fi putin mai jos decat atunci cand rulezi pe sosea. Astfel, cand stai pe scaun, piciorul trebuie sa fie intins la 80 – 90% in momentul in care pedala este jos in timpul rotatiei.

Pozitia seii este paralela cu solul, fara a avea varful inclinat in jos sau in sus. Inaltimea ghidonului trebuie sa fie la acelasi nivel cu saua, sau mai jos cu cel mult 4-6 cm. Daca ghidonul este prea jos vei avea dureri puternice de spate, daca resimti orice soc in zona sezutului inseamna ca ghidonul este prea sus. Pentru aceste reglaje nu ai nevoie decat de o surubelnita sau un imbus pentru suruburi.

 

Cum stabilesti presiunea in anvelope

Pentru a putea mentine si controla presiunea in anvelope este bine sa ai la indemana si o pompa cu manometru, cu umflare rapida. La bicicletele MTB, presiunea nu trebuie sa fie mare, pentru a putea rula usor pe drumuri denivelate. In general, se recomanda a face teste pe un drum de padure, pentru a vedea care este presiunea ideala pentru tine.

 

Curatarea bicicletei

Dupa o plimbare cu bicicleta, pe timp de vara sau iarna, aceasta trebuie curatata imediat, temeinic, deoarece noroiul, ca si substantele folosite pentru dezapezire, sunt foarte corozive si, in cateva zile, vor ataca zonele mai expuse precum lantul, pinioanele si foile, care vor rugini.

Este indicat sa cureti intai fiecare componenta separat, apoi intreaga bicicleta. Transmisia se curata cu ajutorul unui set de perii adecvate pentru lant, pinioane si angrenaj. Poti folosi solutii speciale de degresare sub forma lichida. Rotile necesita o atentie deosebita mai ales daca sunt cu sistem de franare pe janta, si trebuie indepartate toate reziduriile pentru a nu afecta forta de franare. Franele in special cele cu disc trebuie curatate aparte si unse. Totodata se verifica si starea lor pentru a le putea inlocui la timp.

Mansoanele, ghidonul si saua se curata separat in caz ca sunt foarte murdare si se poate apela la un burete impregnat cu detergent de vase. Intreaga bicicleta se curata cu ajutorul unui furtun cu presiune normala pentru a indeparta toata murdaria.

 

 

Alte operatiuni de intretinere necesare

Dupa uscarea completa, se trece la urmatorul pas, si anume lubrifierea. Lubrifierea lantului se face cu ulei special, cu grija pentru a nu turna in exces. Aceasta operatie o faci ori de cate ori cureti bicicleta, in cazul unor plimbari mai lungi (peste 100 km) e bine sa ai la tine in trusa ulei pentru a lubrifia lantul. Poti aplica ulei si la suspensii, surplusul il indepartezi cu o carpa la final.

La curatarea bicicletei fii atent la toate detaliile pentru a putea depista la timp micile nereguli. O defectiune sau o dereglare nerezolvata poate atrage dupa sine efecte in lant, care sa creasca mult cheltuielile de reparatii sau, mai grav, bicicleta se poate defecta pe traseu in locuri izolate. O bicicleta bine intretinuta este un partener de nadejde pentru traseele tale.

 

 

 

Marci populare:

 

Am conchis deja ca o bicicleta MTB (Mountain Bike) este necesara daca doresti sa te plimbi in natura pentru ca designul este adaptat la sa faca fata unui teren accidentat. Daca nu stii ce brand sa alegi atunci cand achizitionezi un astfel de produs, iti vom prezenta cateva dintre ele in continuare.

 

 

In 1972, acesta companie ia nastere in Taiwan si incepe sa fabrice biciclete pentru cele mai populare brand-uri din lume datorita nivelului ridicat de expertiza in domeniu. Noua ani mai tarziu, isi dezvolta propriul brand care incepe sa fie comercializat pentru inceput in America de Nord si in Europa.

In zilele noastre, brand-ul este prezent in mai mult de 50 de tari, cu peste 12000 de magazine deschise. In plus, compania are puncte de produtie atat in Taiwan, cat si in Olanda si China. Drept dovada pentru calitatea produselor oferite stau diverse premii oferite pentru design-uri inovative.

Valorile companiei se axeaza pe imbunatatirea experientei cu fiecare ocazie, astfel incat drumul sa fie la fel de important ca si destinatia. Designul produselor incearca sa depaseasca limite si sa schimbe perspective, in timp ce lucrurile sunt totusi pastrate cat mai simple.

Lista de inovatii a firmei include introducerea cadrelor de aluminiu sau de fibra de carbon pentru a fi mai usoare, folosirea unui design cat mai compact, si crearea unui sistem de suspensii performant pentru bicicletele off-road. Totodata, ofera echipament si imbracaminte sportiva destinate expres ciclistilor.

 

 

Infiintata in 1975 intr-un fost hambar din Waterloo, Wisconsin, aceasta companie a devenit indeajuns de populara in doar cativa ani pentru a deschide o noua fabrica si a duce lucrurile la un nou nivel. Numele firmei trimite la calatorie si aventura, ceea ce incorporeaza perfect filosofia, dar si istoria brand-ului.

Atentia pentru detalii si meticulozitatea cu care era construit fiecare cadru au pus aceste produse pe harta bicicletelor de calitate, dovedind ca pot fi produse si in America, si nu trebuie neaparat importate din Europa.

In mai mult de patru decade, nu numai ca a reusit sa tina pasul cu ultimele descoperiri tehnologice cand vine vorba de materialele folosite, dar sunt si cei care au impus noi standarde de calitate. In zilele noastre, brandul comercializeaza biciclete sub diferite brand-uri in mai mult de 90 de tari, cu ajutorul a peste 1700 de distribuitori.

In ultimii ani, Trek a facut echipa si cu alti producatori pentru a putea livra biciclete prietenoase cu mediul. Cele mai recente modele sunt facute din metal, pentru ca este mai usor de procurat, dar si de reciclat. Aceasta schimbare a adus si o schimbare de pret, versiunile devenind mai accesibile.

 

 

Avand fabrici in Taiwan si China, dar si un centru de cercetare si dezvoltare in Germania (include si o fabrica), aceasta companie originara din Taiwan produce si comercializeaza biciclete in mai mult de 77 de tari. Motto-ul acesteia este foarte simplu, dar inspirational: “Miscare facuta cu pasiune si curaj”.

Fondata in 1972, cu intentia clara de a oferi biciclete cu un standard de calitate ridicat construite in Taiwan, a ramas in continuare o afacere de familie, desi a fost extinsa la nivel global.

Initial au produs biciclete pentru alte brand-uri, dupa care au dezvoltat unul propriu care sa integreze experienta si gandirea inovatoare a companiei. Datorita calitati exceptionale si design-ului focusat pe performanta, acest brand este folosit si de ciclisti profesionisti in timpul competitiilor, cum ar fi TransUK sau TransWales.

Pe langa modelele dezvoltate exclusiv pentru curse, ofera si biciclete pentru copii sau electrice, iar pasiunea pentru produse exceptionale se regaseste in fiecare detaliu. Pentru a obtine aceste rezultate, o echipa de ingineri si proiectanti lucreaza indeaproape cu echipa de productie, incercand sa impinga limitele mai departe cu orice ocazie.

 

 

Bibliografie:

Biciclete MTB pentru incepatori

Trasee MTB – Romania

Calendar MTB

https://soundofmotion.com/best-diamondback-haanjo-bike/

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Ultra Razor 26

 

Modelul Ultra Razor 26 este o bicicleta MTB la un pret bun, potrivita pentru ciclistii amatori de drumetii pe 2 roti pe poteci de munte sau de tara. Ofera o rezistenta si o manevrabilitate optime off road, fiind de tip hardtail (cadru rigid), ceea ce o recomanda pentru trasee recreationale.

Cadrul este dispoibil in marimile 44/ 46/ 52 cm si este fabricat din otel dur, fiind proiectat asa incat sa faca fata solicitarilor pe drumuri accidentate. Cu schimbator cu 7 viteze, are frane pe disc mecanice, eficiente (desi mai putin performante pentru ture agresive pe munte).

Jantele de 26 inch o fac potrivita pentru ciclistii de 1.65 – 1. 70 m (pentru o pozitie mai comoda si pedalare mai usoara). Cu un pret avantajos si o garantie de 2 ani, este o mountain bike durabila, confortabila, cu cauciucuri cu crampoane care vor atenua denivelarile si va face urcusurile mai usoare pentru ciclisti.

 

Avantaje:

Este o MTB hardtail, potrivita pentru orice drumuri off road, oferind confort si control optime.

Este rezistenta si te va scuti de drumuri frecvente in service.

Atenueaza denivelarile, absorbind eficient socurile pe terenuri accidentate.

Are un pret bun si o garantie de 24 luni.

 

Dezavantaje:

Nu este cel mai potrivit model pentru curse si ture extreme sau coborari in viteza.

 

 

EightyEight MTB 26

 

Daca vrei o bicicleta MTB ieftina si buna, poti lua in vedere modelul EightyEight 26, o hardtail, cu cadru rigid insa usor, fabricat din otel. Este o mountain bike entry level de calitate, cu furca pe arc si frane mecanice pe disc, fiind solid construita si confortabila pe drumuri off road.

Este recomandata pentru drumetii si plimbari lejere pe poteci de tara si de munte, prin parcuri si chiar in oras (desi nu e potrivita pentru un drum lung pe asfalt deoarece vei uza cauciucurile). Jantele au profil dublu si sunt confectionate din aluminiu, fapt ce le ofera o greutate redusa, rezistenta si o intretinere facila.

Bicicleta este destinata adultilor, femei sau barbati, cu o greutate de pana in 100 kg (iar pentru o pozitie corecta si comoda, cu o inaltime de aproximativ 1.70 m – are cauciucuri de 26 inch). Cu un raport excelent pret-performante, este o MTB care va face mai placute si usoare plimbarile in natura.

 

Avantaje:

Poate fi recomandata ca o MTB entry-level cu piese de calitate inalta.

Este ideala pentru plimbari in natura, oferind confort sporit si o pedalare fara efort.

Are jante cu profil dublu din aluminiu, care sunt rezistente si ideale pentru trasee montane.

Are un excelent raport pret-calitate.

 

Dezavantaje:

Nu va satisface asteptarile ciclistilor avansati care fac curse agresive pe munte.

 

 

Good Bike Oklahoma 

 

Iata si o bicicleta tip mountain bike, hardtail (asigura confort la pedalare si urcare), cu suspensii doar pe partea din fata, potrivita pentru adulti sau adolescenti. Rotile sunt de 26 de inch, iar cadru este facut din otel (material greoi, dar rezistent) si masoara 46 cm (fiind compatibila cu persoanele cu inaltimi cuprinse intre 175-180 cm).

Cu acest produs vei putea sa te aventurezi inclusiv pe drumurile forestiere si potecile de munte, iar franele mecanice de tip V-brake iti vor asigura o oprire sau o incetinire eficienta.

Bicicleta poate fi utilizata atat de catre femei, cat si de barbati. Are roti Esperia, de 1.95, prevazute cu crampoane pentru o aderenta crescuta la teren. Sistemul de lant este tip single. Cel 18 viteze iti vor permite sa te adaptezi din mers la traseu si te vor ajuta sa schimbi cadenta pentru a pedala mai usor si a fi mai eficient in urcare, dar si mai rapid sau mai in siguranta pe teren relativ drept sau la coborari.

 

Avantaje:

Ai la dispozitie 18 viteze pe care le poti schimba in functie de teren si viteza.

Franele V-brake sunt printre cele mai performante si eficiente.

Cadrul din otel se remarca prin rezistenta si durabilitate.

Structura tip hardtail, cu suspensie fata, iti va garanta o viteza mai mare la pedalare.

 

Dezavantaje:

Este gandita pentru persoane de statura mica, avand cadrul de doar 46 cm si roti de 26 inch.

 

 

EighthyEight Alpin Delux 

 

Aceasta bicicleta de tip hardtail este prevazuta cu suspensie doar pe fata, fiind ideala pentru cei care vor sa se aventureze pe potecile de munte, dar care isi doresc si putina viteza la pedalare. Sistemul de franare este clasic, pe disc, dar destul de eficient.

Cadrul este facut din aluminiu, material care nu se remarca prin rezistenta, ci mai mult prin flexibilitate si greutatea mica. Vei dispune de 21 de viteze, pe care le poti schimba pentru a te adapta la traseu.

Marimea este perfecta pentru cei care masoara peste 180 cm, fiind determinata de rotile de 29 de inch si de cadrul de 19 inch (48-51 cm). Cauciucurile sunt groase de 2.1 inch si echipate cu crampoane pentru aderenta sporita. Produsul este recomandat pentru incepatori si deoarece vine dezasamblat, va trebui sa il pui in functiune intr-un atelier specializat. Pretul nu este nici dintre cele mai mici, dar nici foarte mare, ramanand accesibil.

 

Avantaje:

Are 21 de viteze care iti asigura o adaptabilitate crescuta.

Este echipata cu roti de 29 inch si are un cadru de 19 inch, fiind potrivita si pentru persoanele mai inalte.

Are un pret accesibil.

Permite obtinerea unor viteze potrivite la pedalare prin lipsa suspensiei pe spate si greutatea redusa a cadrului din aluminiu.

 

Dezavantaje:

Franele pe disc sunt de tip vechi, chiar daca eficiente.

 

 

X-Fact Active 26″ 

 

Un mountain bike poate fi folosit nu doar de catre barbati, ci si de femei, iar acest model este creat tocmai pentru ele, avand o culoare alba si imprimeuri simpatice, roz. Este o bicicleta de tip hardtail, care dispune de suspensie doar pe fata, aspect care impreuna cu greutatea mica a cadrului de aluminiu (15.7 kg) iti va permite sa prinzi si ceva viteza atunci cand pedalezi.

Totusi, este mai indicata pentru teren drept sau urcari si mai putin pentru coborari abrupte sau in viteza. Cele 18 viteze iti vor oferi multiple posibilitati de adaptare la traseu si te vor ajuta sa pedalezi eficient la urcare. Sistemul de franare este de tip V-brake, considerat unul dintre cele mai eficiente.

Diametrul rotilor este de 26 de inch, in timp ce cadrul are 17 inch, fiind indicat persoanelor mai scunde, de pana in 175 cm. Produsul este recomandat mai ales incepatorilor.

 

Avantaje:

Este o bicicleta cu un design special facut pentru femei.

Este echipata cu frane eficiente, de tip V-brake.

Dispune de 18 viteze pentru a permite adaptarea la si viteze terenuri diferite.

Este usoara, avand un cadru din aluminiu (15.7 kg).

 

Dezavantaje:

Este gandita pentru persoanele cu o inaltime de pana 1.75 m.

 

 

Velors V2658C 

 

Iata o bicicleta ideala pentru incepatori, cu constructie de tip hardtail, avand suspensie doar pe fata (cu arc) si permitand obtinerea de viteze optime la pedalare. Pentru aceasta un rol important il are si cadrul usor, facut din aluminiu (14.6 kg).

Produsul este recomandat pentru persoanele cu o inaltime cuprinsa intre 1.65 si 1.80 metri, avand roti de 26 de inch si un cadru de 17 inch. Frana, prezenta si pe fata si pe spate, este pe disc. Pentru a putea extrage cat mai multa energie cinetica din pedalare, ai la dispozitie 21 de viteze.

Bicicleta poate suporta o greutate maxima de 120 kg. Culorile in care este realizata sunt chic si te fac usor de observat (negru cu portocaliu). Latimea ghidonului, de 620 mm si forma acestuia te vor ajuta sa ai o buna stabilitate si manevrabilitate. Utilizatorii o recomanda celor care nu au pretentii la dotari de ultima ora, iar pretul reflecta si el acest lucru.

 

Avantaje:

Are 21 de viteze pe care le poti schimba in functie de stilul tau de pedalare.

Vine la un pret foarte accesibil.

Este usoara (14.6 kg), avand un cadru din aluminiu.

Poate fi folosita si de persoane mai inalte, de pana in 1.80 m.

 

Dezavantaje:

Utilizatorii mentioneaza unele probleme la sistemul de franare si la schimbatorul de viteze.

 

 

Robike Hunter 26

Vrei una din cele mai bune biciclete MTB, care sa-ti asigure confort si performante crescute pe trasee off road? Noi iti putem recomanda acest model Robike Hunter, o mountain bike full suspension, cu suspensii fata/spate, fapt ce o face potrivita pentru plimbari recreationale, insa si pentru trasee mai dificile si coborari in viteza.

Are frane puternice pe disc mecanic, iar cadrul de 48 cm confectionat din aluminiu ii asigura rezistenta la socuri si uzura, la oxidare, fiind un material flexibil, durabil si usor. Cu un schimbator de 21 viteze, iti ofera posibilitatea sa-ti ajustezi usor cadenta la pedalare in functie de tipul traseului.

Jantele de 26 inch o recomanda pentru barbati si femei (pentru un control bun si o pozitie corecta, marimea este cea mai potrivita pentru persoanele cu inaltimea de pana la 1.70 m). Cu un design modern, sportiv, este un model de calitate, silentios, comod si care absoarbe eficient socurile implicate de drumetiile pe munte.

 

Avantaje:

Este o MTB full suspension, care o face potrivita atat pentru trasee recreationale, cat si pentru ture mai dificile.

Cadrul este confectionat din aluminiu, material rezistent si usor.

Vitezele se schimba usor, pentru a iti potrivi ritmul cu traseul.

Are un pret atractiv, comparativ cu alte MTB full suspension.

 

Dezavantaje:

Ciclistii mai agresivi vor prefera frane hidraulice, nu franele pe disc mecanice.

 

 

MTB X-Fact Twist 26

 

Bicicleta MTB X-Fact Twist 26 este o full suspension, cu suspensii fata si spate, proiectata asa incat sa-ti asigure control bun si siguranta in timpul traseelor pe poteci foarte denivelate, potrivita si pentru drumuri mai dificile sau coborari rapide, cu frane de tip V-Brake.

O MTB pentru barbati sau femei, are un schimbator cu 18 viteze, pentru a regla rapid si simplu cadenta in functie de dificultatea traseului (garantia calitatii o reprezinta si piesele Shimano). Cadrul de 21 inch este confectionat din otel de calitate inalta, ceea ce contribuie la rezistenta bicicletei in timp.

Profilul dublu al jantelor ofera performante sporite off road, iar cauciucurile vor absorbi resimtirea socurilor in timpul plimbarilor si al curselor pe munte. Cu un design functional si modern, poate fi recomandata cu incredere ciclistilor incepatori, insa si celor mai avansati, care fac ture de placere. Garantia este de 24 luni, iar pretul e foarte atractiv.

 

Avantaje:

Este o bicicleta full suspension, care face coborarile pe terenuri accidentate mai usoare si sigure.

Are 18 viteze si frane V-Brake, ce contribuie la performante si la siguranta.

Jantele au profil dublu, fapt ce le face potrivite off road.

Cauciucurile absorb foarte bine socurile pe drumuri accidentate.

 

Dezavantaje:

Unii ciclisti prefera cadrul din aluminiu si nu cel din otel, deoarece primul este mai usor.

 

 

Ultra Storm 26

 

Bicicleta Ultra Storm 26 este o MTB hardtail entry-level, pentru cei care iubesc plimbarile de placere in natura, pe poteci neasfaltate (nu insa si pentru trasee montane dificile). Cu un schimbator cu 7 viteze si cu frane suficient de puternice, de tip V-Brake, ofera un control bun si siguranta.

Are un design estetic, sportiv si functional, fiind o bicicleta pentru adulti confortabila si robusta, cu cadrul rigid fabricat din otel de calitate, rezistent la uzura, rugina, coroziune, oxidare. Cauciucurile de 26 inch vor absorbi socurile pe terenul accidentat si vor face drumetiile mai usoare si placute.

Este un model in general recomandat pentru ciclistii amatori, cei care folosesc bicicleta in scopuri recreationale si nu pentru curse, coborari in viteza sau excursii lungi off road. Cu un pret atractiv si o garantie de 2 ani, poate fi recomandata ca o MTB practica si durabila, ce ofera performante satisfacatoare pe drumuri neasfaltate.

 

Avantaje:

Are frane bune si schimbator cu 7 viteze, fiind o MTB recreationala entry-level.

Este o hardtail ideala pentru plimbarile lejere in parcuri sau pe poteci in padure.

Cadrul din otel rezista cu succes la uzura, socuri, rugina, coroziune.

Are un pret atractiv, fiind modelul potrivit pentru ciclistii amatori.

 

Dezavantaje:

Nu rezista si nu ofera performante ridicate pe trasee dificile si pentru curse montane.

 

 

DHS Teranna 2727

 

Cu siguranta, aceasta bicicleta va fi apreciata de potentialii utilizatori. Este un model mountain bike performant, cu 24 viteze, ce poate fi achizitionat la un pret atractiv. Gratie caracteristicilor pe care le prezinta, este o bicicleta adresata domnilor.

Extrem de fiabila si echipata cu accesorii utile, putem spune ca avem de a face cu un raport echipare/pret greu de egalat. Bicicleta Teranna 2727 a fost lansata de producatorul DHS, dispune de jante duble din aluminiu, de 27,5 inch si frana de tip hidraulic M396, atat pe fata, cat si pe spate, ambele asigurate de SHIMANO.

Acest sistem de franare propulseaza modelul in randul celor mai potrivite biciclete pentru aventurile off-road. Desigur, poate fi utilizata si in oras, doar ca adevaratul ei potential poate fi dezvaluit numai pe traseele ceva mai complicate, neasfaltate. Cadrul bicicletei mtb este din aluminiu, cu geometrie hard tail si furca Suntour SF13 XCT. Schimbatoarele si manetele acestora sunt asigurate de acelasi producator nipon, Shimano. Ca si accesorii, bicicleta este prevazuta cu lumini si lant  de tip KMC Z-72 . Chiar daca greutatea nu este tocmai punctul ei forte, totusi ar trebui sa apreciem ca este ceva mai usoara decat alte modele mountain bike. Astfel, cantareste aproape 15 kilograme, fiind relativ usor de manevrat.

 

Avantaje:

Model performant si fiabil, prevazut cu 24 viteze

Prezinta un raport excelent intre calitate si pret

Jante duble din aluminiu, potrivite pentru iesirile off-road

Este dotata cu lumini, accesoriu extrem de util pe timp de timp de noapte si nu numai

 

Dezavantaje:

Este un model destinat barbatilor

 

 

Sprint Apolon MDB

 

Adeptii plimbarilor pe vehicule cu doua roti, interesati de cele mai bune biciclete mtb hardtail, pot miza pe modelul Apolon MDB. Este produsa de Sprint si prezinta mobilitate perfecta pentru oras, punand la dispozitia utilizatorilor un numar de 24 de viteze.

Prezinta un cadru rezistent din aluminiu si frane pe disc, mecanic, asigurand control perfect asupra vitezei. Atat pe fata, cat si pe spate, bicicleta este prevazuta cu schimbator Shimano. Jantele de 26 inch sunt asigurate de producator, oferind rezistenta optima la uzura si durabilitate. Structura intregului ghidon este realizata de Promax, in timp ce pedalele poarta marca Xerama.

Toate aceste caracteristici sunt menite sa promita performante bune de control si utilizare cat mai facila. Bicicleta mtb 26 prezinta cauciucuri Kendra Koyote, capabile sa sustina o greutate de pana la 120 kilograme. Produsul este dotat cu sonerie si lant KMC, Z-51 silver. Dispozitivul se preteaza pe multiple tipuri de deplasari si suprafate. Nu trebuie sa uitam ca este o bicicleta mountain bike, ce se adapteaza rapid terenurilor accidentate.

 

Avantaje:

Prezinta rezistenta si asigura fiabilitate la utilizare, datorita franelor mecanice pe disc

Este un model versatil, ce ofera nu mai putin de 24 viteze

Permite o greutate de incarcare mare, de pana la 120 kg

 

Dezavantaje:

Sistemul de franare ar putea constitui un minus pentru persoanele interesate de frane hidraulice

 

 

DHS Roket 2641

 

 

Utilizatorii care vor sa achizitioneze o bicicleta pentru uzul personal sau intentioneaza sa o daruiasca unei persoane dragi, au la dispozitie o gama variata de modele. Uneori, identificarea produsului potrivit nu este deloc usoara. Accesand site-urile specializate, puteti gasi numeroase biciclete on-line ieftine, cu performante inalte.

Daca sunteti amator al plimbarilor lungi si relaxante in natura, nu aveti nevoie de un dispozitiv costisitor si complicat. In acest sens, va  aducem in prim plan beneficiile oferite de Roket 2641, o bicicleta mountain bike DHS ieftina si buna. Este fiabila si rezistenta, avand cadrul din otel si furca prevazuta cu suspensie.

Prezinta jante duble din aluminiu, de 26 inch iar franele din  fata si spate sunt de tip clasic, in forma de U. Pune la dispozitia utilizatorilor nu mai putin de 18 viteze, fiind un produs destinat plimbarilor pe strazile aglomerate sau iesirilor in afara orasului. Este cea mai buna bicicleta mtb full suspension la acest pret.

 

Avantaje:

Prevazuta cu frana V-brake, ce asigura un bun control al vitezei

Suporta o greutate destul de mare, de pana la 120 kilograme

Bicicleta full-suspension, potrivita aventurilor off-road

Prezinta cadru din otel, extrem de rezistent si durabil in timp

 

Dezavantaje:

Franele pe spate si pe fata sunt de tipul clasic, pe janta, reprezentand un minus pentru cei interesati de un model performant

 

 

Sprint JDX HDB

 

Iubitorii plimbarilor cu bicicleta, interesati de un model performant, usor si fiabil, e bine sa-si rezerve cateva minute pentru a urmari caracteristicile acestui produs. Este vorba despre o bicicleta mtb cu 24 de viteze, potrivita iesirilor pe orice tip de drum, indiferent ca este asfaltat sau cu denivelari. Pe langa caracteristicile si dotarile oferite, acest produs incanta prin pretul redus pe care il afiseaza.

Modelul prezinta un cadru din aluminiu, cu dimenisiunea de 480 mm, ghidon si pipa ghidon rezistente, confectionate de Promax. Bicicleta prezinta sistem de franare pe fata si spate, de tip hidraulic, fiind extrem de eficient in controlul vitezei. Jantele realizate de producator, cauciucurile Kendra Koyote de 26 inch si suspensia de pe furca, fac din acest model un vehicul potrivit aventurii off-road. Butucul din fata si din spate, precum si pinioanele sunt asigurate de producatorul Shimano.

Astfel, modelul Sprint JDX HDB este apreciat in randul cunoscatorilor, avand componentele-cheie de calitate, durabile si rezistente. Produsul se bucura de un design simplu si placut, intr-o combinatie interesanta dintre negru si culoarea verde. Datorita axului specific, recomandam aceasta bicicleta domnilor care doresc sa se aventureze in diverse plimbari, spre exteriorul orasului

 

Avantaje:

Raport excelent intre calitate si pret

Este un model usor, simplu de manevrat, avand cadrul confectionat din aluminiu

Dispune de ambele frane pe disc, hidraulica, aspect ce permite control optim asupra vitezei

 

Dezavantaje:

Model ce se adreaza in special barbatilor

 

 

X-fact Aero Pro FS

 

Daca va intrebati care sunt cele mai bune biciclete mountain bike full suspension, va prezentam un model extrem de atractiv. Pe langa pretul avantajos, acest produs poate reprezenta un aliat de nadejde in finalizarea cu succes a celor mai complicate trasee. E posibil ca multi dintre utilizatori sa se limiteze la iesirile in natura, exterioare orasului.

Nu este un lucru rau, atat timp cat acestia indraznesc sa se aventureze pe drumuri lipsite de asfalt, cu grad ceva mai crescut de dificultate. Modelul X-fact Aero Pro FS este conceput pentru domni si prezinta jante de 26 inch. Frana este V-brake, in timp suspensia in furca este de tip arc. Cadrul bicicletei mtb este din otel full-suspention, caracteristici ce garanteaza rezistenta si durabilitatea crescuta in timp.

Din acelasi material sunt realizate inclusiv jantele si suspensiile, asigurand performante optime de control. Utilizatorii care decid sa comande aceasta bicicleta din magazinele specializate on-line, pot opta pentru una dintre cele doua marimi disponibile ale cadrului: 17 sau 19 inch. Inaltimea scaunului se poate ajusta in mod simplu. In concluzie, daca sunteti interesat de o bicicleta mountain bike performanta, la pret avantajos, acest model reprezinta o alegere mai mult decat insiprata.

 

Avantaje:

Ofera un plus de rezistenta, avand un cadru din otel

Sistemul full-suspention este ideal pentru aventurarea pe cele mai dificile si accidentate trasee

Design atractiv si calitate la pret avantajos

Prezinta 18 viteze de rulare pe orice tip de suprafata

 

Dezavantaje:

Nu este recomandata deplasarilor in mediul urban

 

 

Merida Big Seven 900

 

Domnii extrem de pretentiosi, ce dispun de buget nelimitat, pot opta pentru unul dintre cele mai performante si exclusiviste modele de biciclete. Big Seven 900 este lansat de Merinda, un producator de renume din Taiwan, ale carui vehicule pe doua roti se bucura de apreciere la nivel international. Chiar daca prezinta pret ridicat de achizitie, acest model nu are cum sa dezamageasca niciun utilizator.

Dimensiunea rotilor, de 27,5 inch prezinta avantaje din cel putin doua puncte de vedere. Astfel, pe langa faptul ca ofera control agil, asigura si un plus de echilibru bicicletei. Este un produs relativ usor, avand o greutate de 11, 75 kilograme.

Mai mult, cadrul din aluminiu permite manevrare cat mai facila. Utilizeaza un sistem de franare pe disc hidraulic, atat pe fata cat si pe spate. Aceasta pozitionare permite control eficient asupra vitezei si franare optima, indiferent de suprafata traseului sau de conditiile meteo. Schimbatoarele din fata si spate, pinioanele si manetele sunt furnizate de Shimano, producator ce asigura nivel inalt al calitatii. Merida Big Seven 900 este dotata cu anvelope Maxxis Crossmark, sa confortabila si sonerie. Este o bicicleta perfecta pentru drumetii, activitati off-road sau plimbari prin orase aglomerate, unde intampinati adesea borduri, gropi sau trepte.

 

Avantaje:

Model apartinand unui brand celebru in toata lumea

Dimensiunea rotilor ofera un plus de echilibru biciclistului

Majoritatea pieselor sunt asigurate de Schimano, furnizor renumit pentru produsele de inalta calitate

Ambele frane sunt pe disc hidraulice, asigurand cel mai bun control asupra vitezei

 

Dezavantaje:

Bicicleta prezinta un pret destul de ridicat

Nu prezinta aparatori de apa sau noroi

 

» Ascunde recomandarile anterioare

Lasa un comentariu

0 Comentariu