Cei mai buni ochelari VR

Am modificat articolul ultima data pe: 20.04.24

Cei mai buni ochelari VR- Recomandarile noastre pentru 2024

 

Pentru pasionatii de gadgeturi, la mare cautare in utlima vreme sunt ochelarii VR, care ofera o experienta unica atunci cand vine vorba de jocuri video. Daca te intereseaza un astfel de produs, il poti alege cu usurinta din lista de mai jos. Noua cei mai interesanti ochelari de acest tip ni s-au parut a fi Oculus Rift HD, care pun la dispozitie o rezolutie de 1200 x 1080 pixeli, o rata de refresh de 90 Hz si un unghi de vizualizare de 110 grade. In plus, ei vin cu microfon, dar si difuzor si au o interfata bogata. O alta varianta interesanta o reprezinta Samsung Gear VR R324.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Display-ul OLED, de 7 inchi, permite afisarea unei rezolutii de 1200 x 1080 pixeli, o rata de refresh de 90 Hz si un camp vizual de 110 grade, pentru a avea parte de o experienta cat mai interesanta. Se adapteaza foarte bine in functie de cum anume misti capul si au o interfata bogata.

Nu este o pereche de ochelari compatibila cu multe device-uri, ci poate fi folosita doar pentru controllerul Oculus Touch.

Daca vrei sa investesti intr-o pereche de ochelari de calitate superioara, care sa iti ofere o experienta VR 3D uimitoare, iti recomandam acest produs.

A 2-A OPTIUNE!

Samsung Gear VR R324
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Ofera o experienta cu totul unica in cazul utilizatorilor care au telefoane compatibile, punand la dispozitie o imagine clara, avand un controller care ajuta la realizarea miscarilor si fiind confortabili si usori. Precizia este intarita de giroscop si accelerometru, interfata e Micro-USB/USB-C, iar dimensiunile sunt de 122.5 x 207.8 x 98.6 mm.

Nu sunt compatibili cu computerele sau cu alte telefoane mobile inteligente, ci sunt exclusiv pentru smartphone-urile de la marca Samsung.

Sunt o buna alegere pentru cei ce isi doresc o experienta VR deosebita si cauta ochelari de calitate si un controller ce ofera precizie.

A 3-a Optiune!

Sony Playstation VR
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Iti permit o experienta deosebita cand vine vorba de imagine, deoarece vin cu o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, un unghi de vizualizare de 100 grade si 120 fps. Experienta va fi una foarte apropiata de realitate si in ceea ce priveste sunetul, gratie unui sistem stereo, iar precizia este una foarte buna.

Nu sunt potriviti pentru toata lumea, pentru unele persoane provocand rau de miscare, asadar, tine cont de acest aspect cand ii testezi.

Recomandam acesti ochelari detinatorilor de PlayStation care vor sa traiasca o experienta viturala unica, sa se bucure de imagini clare si un sunet de calitate.

 

 

Ochelari VR recomandati in 2024

 

 

Ochelari VR Oculus Rift HD

 

Cand se pune problema care sunt cei mai buni ochelari VR pentru PC, acordul majoritatii va fi ca Oculus reprezinta exemplul incontestabil. Ca gama de pret, face parte din categoria dispozitivelor de ultima generatie, dar nu este cel mai costisitor posibil, stand la baza celor mai entuziaste recenzii facute de catre utilizatori pana in prezent. Ca tipologie, este un produs ce se conecteaza la sistemele desktop si ofera vizualizare 3D la o rezolutie ridicata(imagini calitative si clare), de 1200x1080px.

Beneficiaza de display OLED(2) cu rata de refresh de 90Hz(adica 90 de imagini pe secunda) si de un camp de vedere de 110 grade, elemente ce sporesc realismul experientei vizuale. Incorporeaza microfon si difuzor, include senzori de miscare(giroscop, accelerometru, camera pentru tracking si magnetometru) si este compatibil cu controllerele Oculus Touch. Interfata ofera conectori HDMI, USB 2.0 si USB 3.0, pentru a garanta posibilitati diverse de conexiune. E cert ca se conecteaza prin fir, deci stinghereste putin miscarile, insa acest aspect va fi rapid trecut cu vederea. O curea cu banda velcro permite atasarea pe cap, putand fi ajustata pentru mai mult confort.

Din pacate, unii utilizatori s-au plans de rau de miscare provocat de jocurile si clipurile vizualizate cu acesti ochelari Oculus Rift.

Avantaje
Permite redarea calitativa a imaginilor VR 3D, avand rezolutie mare si rata de refresh ridicata.
Experienta este imersiva, caci sunt blocati stimulii externi si beneficiaza de microfon si difuzor.
Adapteaza actiunea in functie de miscarile capului utilizatorului, printr-un sistem complex de tracking.
Util pentru computere desktop a caror configuratie minima poate fi consultata online.
Apreciat pentru unghiul mare de vizualizare, de 110 grade – cadru suficient de amplu.

Dezavantaje
Deocamdata singurul controller compatibil este Oculus Touch, existand zvonuri ca urmeaza compatibilizarea cu cel de la XBox One.

 

 

 

 

Samsung Gear VR R324

 

Cei care nu isi permit sa investeasca extrem de mult in astfel de gadgeturi sunt de parere ca acestia ar putea fi cei mai buni ochelari VR. Sunt potriviti pentru a oferi o experienta cu totul deosebita cand vorbim de utilizarea unui smartphone Samsung, fiind compatibili cu sistemul de operare Android. 

Acesti ochelari sunt constuiti in asa fel incat as iti fie cat mai confortabili, sa ii adaptezi cu usurinta pe dimensiunile capului tau si sa te poti misca intr-un mod cat mai natural. Vin impreuna cu un controller Gear VR, care te va ajuta sa navighezi cu mare usurinta in lumea virtuala. Acesta se foloseste cu o singura mana.

Gadgetul acesta pune la dispozitie un unghi de vizualizare de 101 grade si e dotat cu giroscop si accelerometru, pentru miscari cat mai precise. Interfata e Micro-USB si USB-C, iar dimensiunile sunt de 112.5 x 207.8 x 98.6 mm. Greutatea e de numai 345 grame.

 

 

 

 

 

Sony Playstation VR 

 

Daca detii deja o consola compatibila, acesti ochelari VR PS4 vor constitui accesoriul perfect, care iti va permite sa intri in joc si sa faci parte din acesta. Piesa este echipata cu un display OLED de 5.7 inch, oferind vizualizare 3D si posibilitati de analiza a imaginilor la 360 de grade.

Cu cele 120 de cadre pe secunda oferite, are toate sansele sa asigure o experienta calitativa din punct de vedere vizual, mai ales ca lucreaza cu rezolutie de 1920x1080px. Unghiul de vizualizare va fi de 100 grade, iar alaturi de sistemul audio imersiv(3d Audio) reuseste sa ofere o experienta plenara, in ciuda faptului ca nu se potriveste perfect pe orice fizionomie(unii utilizatori acuza ca pot aparea fante prin care se percepe lumina din exterior).

Microfonul iti permite sa comunici online cu prietenii tai din joc, iar miscarea capului este analizata pe baza unor senzori cu camera si a celor 9 LED-uri pozitionate strategic pe casca. Lucreaza cu joystick-ul Dualshock 4, dar si cu PlayStation Move – controller wireless recomandat. Pachetul include ochelarii, unitatea de procesare, castile sterelo, cabluri USB si HDMI, adaptor/cablu de alimentare.

Avantaje
Asigura imagine la calitate superioara – unghi de 100 grade, rezolutie 1920x1080px, 120fps.
Include sistem audio stereo pentru experienta realista.
Compatibil cu doua tipuri de controllere.
Ofera sistem de monitorizare a miscarilor capului, cu posibilitati optime de reactie.

Dezavantaje
Adecvat numai pentru PlayStation.
A primit ceva mai multe reclamatii de la cei ce acuza rau de miscare.

 

 

 

 

Samsung Gear VR R323  

 

Daca te intereseaza niste ochelari VR pentru smartphone, atunci e momentul sa faci cunostinta cu Gear VR R323 de la Samsung. Headsetul permite conexiune perfecta cu telefoanele din gama Galaxy, acestea putand fi usor integrate cu ajutorul clapetei etanse.

Pentru vizualizare optima, amintim ca acesti ochelari Gear VR includ un display AMOLED si tehnologie Oculus. Nu esti stingherit de fire de conexiune sau de alte accesorii necesare. Ba chiar mai mult, campul de vedere se extinde la 100 de grade, rivalizand, pe baza acestei valori, cu dispozitve High End.

Include senzor pentru a interpreta corect miscarile capului(Accelerator & Gyrometer System), iar conexiunea se stabileste prin USB(Type-C). Cureaua ajustabila permite sa fixezi dupa bunul plac ochelarii, iar carcasa este una rezistenta, fabricata din plastic dur. Ca gama de pret, se incadreaza in cea medie, iar daca preferi o experienta vizuala de exceptie, vei considera costul ca fiind unul convenabil.

Avantaje
Ochelari VR Samsung la un pret bun.
Prezinta compatibilitate cu majoritatea modelelor Samsung Galaxy.
Ofera unghi mare de vizualizare si ecran AMOLED, contribuind la realismul experientei.
Sunt confortabili si se ajusteaza usor, din curea.

Dezavantaje
Utilizatorii acuza uneori imagini pixelate.
Nespecificata compatibilitatea cu alte modele de smartphone.

 

 

 

Samsung VR SM-R322

 

Ne vom mai adresa putin si nisei de aplicatii de realitate virtuala pentru alte platforme, pe langa cea de computere personale. Acest model de ochelari VR Samsung este destul de simplu, fapt reflectat si un pretul aparatului. Prin urmare, este un gadget destinat utilizarii in tandem cu ecranele telefoanelor de la producatorul coreean omonim, acestea fiind inserate in carcasa frontala, iar sistemul de lentile amplifica imaginea, catre ochii utilizatorului.

Prin urmare, rezolutia perceptuta va fi cea a ecranului smartphone-ului dumneavoastra. Dar, ce modele sunt compatibile cu el? Lista este urmatoarea, in functie de dimensiuni si suportul pentru aplicatii: Galaxy Note 5, S6 si S6 Edge, Edge Plus, precum si Galaxy S7 si S7 Edge, alaturi de Galaxy Note 5. Intreaga structura de fixat pe cap cantareste 318 grame, la care se adauga greutatea telefonului.

Ca dimensiuni, masoara 202 x 116 x 93 milimetri, prin urmare se potriveste usor si pe capul unui copil, iar ca dezavantaje, nu putem spune decat ca, la pretul acesta, nu este la fel de putin obositor vederii precum modelele mai performante, cum sunt cele de la Oculus Rift, echipate cu ecran propriu si care sunt mult mai scumpe, in comparatie cu acest aparat.

 

 

 

 

Ochelari VR Box:

 

MCZ VR Box MCZVR012

 

Aici prezentam un model de ochelari VR Box, printre cele mai ieftine astfel de produse de pe piata. Dupa cum unii dintre dumneavoastra se asteapta, utilizeaza ecranul telefonului mobil de tip smartphone, pentru a reda anumite aplicatii special calibrate pentru acest tip de gadget-uri. Pur si simplu instalati aceste jocuri, lansati-le si inserati telefonul in carcasa frontala, privind prin cele doua lentile care amplifica imaginea.

Puteti utiliza orice model de smartphone, cu dimensiunea display-ului de la 3,5 la 6 inch, indiferent de marca, insa acestea trebuie sa fie suficient de puternice, ca sa poata rula un joc de realitate virtuala. In plus, este absolut necesar ca telefonul dumneavoastra sa fie echipat cu un giroscop, pentru a urmari miscarea capului dumneavoastra. La circa 200 de grame, este destul de usor, iar cureaua sa este ajustabila si destul de confortabila.

Nu ofera, cu toate acestea, performante extrem de impresionante, cum este in cazul seturilor de ochelari VR dedicate, cum sunt cele de la Oculus Rift. De fapt, putem sa le recomandam doar ca o prima initiere in lumea aplicatiilor 3D, pentru a investiga experienta, sau pentru un cadou cuiva drag.

 

 

 

Esperanza EGV300

 

Tot in cadrul modelelor de ochelari VR, ieftini si buni, de buget, oferim si acest produs, care, la prima vedere, este si destul de atractiv din punct de vedere al design-ului, cu capacul verde si cu cele trei benzi care se fixeaza pe capul utilizatorului (multe alte modele au doar benzi laterale, ce se unesc in spate).

Poate utiliza aproape orice telefon inteligent, ca sursa si platforma pentru aplicatii, cu doua conditii: diagonala display-ului sa fie intre 3,5 si 6 inch, iar giroscopul sa fie inclus in specificatiile sale, pentru a determina miscarile capului utilizatorului, transmitand datele catre aplicatie. Asadar, rezolutia la care veti percepe imaginile depinde de cea nativa a telefonului, insa una din particularitatile lentilelor oferite este ca sunt reglabile.

Mai bine spus, puteti regla si distanta dintre ele (pana la 10 milimetri), precum si distanta dintre ele si ochi (de la 55 pana la 72 milimetri), pentru cea mai buna calitate a imaginii si cel mai scazut nivel de oboseala asupra vederii. La 180 de grame, este printre cel mai usor set de ochelari VR, la preturi bune,

 

 

 

 

Star VR Box 3D LP-VR012

 

Brandul de ochelari VR Box ofera doritorilor o experienta noua de gaming si control pentru smartphone, fiind compatibil cu telefoanele ale caror dimensiune se situeaza intre 3.5 si 6 inch, permitand, astfel, utilizatorului, sa vizualizeze clipuri si sa consume media sau sa exploreze noi aplicatii direct de pe fotoliul de acasa. 

Necesita instalarea unei aplicatii cu acelasi nume (VR Box) pe telefonul cu Android sau iOS pentru a functiona, dupa care smartphone-ul poate fi introdus in locasul special. Este necesar ca telefonul sa aiba giroscop, pentru a explora mai multe aplicatii. Pentru confortul ochilor si o vizibilitate clara, se pot ajusta lentilele. 

Cu niste ochelari VR, ieftini si buni, precum acestia, curiosii isi pot satisface dorinta de a explora realitatea virtuala mobila. Este evident ca vor fi atractivi copiilor si celor care nu au mai avut experiente cu astfel de gadgeturi, in timp, majoritatea celor care incearca produsul, putandu-se plictisi de el, asa cum se intampla, de regula, cu astfel de gadgeturi pentru telefon. 

 

 

 

 

 

Jocuri pentru ochelari VR:

 

Skyrim VR

 

Amatorii de aventura vor fi entuziasmati sa vada jocul Skyrim, un titlu care a marcat ultimii ani si industria de gaming, portat pentru ochelarii de realitate virtuala. Ca platforma, este pentru consolele PlayStation 4. Porniti in peripetii in indepartatul Nord, urmarind dragonii, dar si multe alte aventuri, in cele peste 300 de ore de continut oferit, in care se ofera libertate maxima de alegere si miscare.

Un joc renumit, pentru jucatorii cu experienta, insa care sunt dispusi sa ofere o suma frumusica pentru aplicatia respectiva. Per total, insa, acest joc pentru ochelari VR este printre cele mai atragatoare de pe piata.

 

 

 

 

 

Superhot PlayStation 4 

 

Acest joc pentru ochelari VR conectabili la consolele PlayStation 4 este pentru toate varstele, de la 12 ani in sus. Este un shooter si permite impuscarea diversilor inamici (controlati de computer) intr-o grafica simpla, dar placuta, cheia fiind coordonarea miscarilor jucatorului cu cele din realitatea virtuala.

Este un titlu destul de ambitios in intentia sa de a revolutia shooterele pentru platformele VR. Chiar daca nu va fi pe gustul tuturor, ramane o aplicatie interesanta, care promite mult. Mai mult decat atat, poate fi achizitionat si pentru un pret mai mic, comparativ cu alte titluri pentru aplicatiile 3D.

 

 

 

 

 

 

Ochelari VR PC

 

HTC Vive Cosmos ELITE

 

Amatorii jocurilor pentru calculator au auzit, cu siguranta, de ochelari VR pentru PC, printre cele mai prestigioase companii in acest sens aflandu-se HTC Vive, care ofera si diferite jocuri odata cu produsele sale, daca ai noroc si prinzi o oferta. Aceasta noua generatie foloseste o interfata proprietara usor de navigat de utilizator, necesitand, totusi, un desktop pe masura, cu specificatii recente, pentru experiente bine definite. 

Dimensiunea imaginii este usor redusa, de 3.4 inch, rezolutia fiind foarte buna, de 2880 x 1700p, asadar pixelii nu vor fi vizibili, indiferent de continut, unghiul de vizualizare fiind larg, de 110 grade, iar rata de refresh de 90 Hz este odihnitoare, pentru confortul ochilor. Senzorii externi si cei interni (giroscop, accelerometru, IPD) ofera o suprafata de pana la 15 metri patrati in care te poti desfasura cum doresti, avand la dispozitie doua controllere care nu folosesc fire, la fel cum nici headsetul nu se cableaza, dispunand de incarcator pentru statie si telecomenzi. 

Din cutie nu vor lipsi toate perifericele necesare instalarii si intretinerii, articolul fiind creat pentru gameri, avand si casti incorporate, precum si captuseala comoda pentru fata. Costul poate fi considerat un inconvenient pentru unii doritori. 

 

 

 

 

 

Ochelari VR smartphone

 

E-Boda Avatar VR 2

 

Iata niste ochelari VR, la pret bun, pentru a putea incerca experienta aceasta de realitate virtuala fara a-ti face portofelul sa planga. Avand in vedere ca e o optiune simpla, pentru smartphone, nu vei avea nevoie de niciun fel de accesorii, ci doar de headsetul propriu-zis. Acesta are curele reglabile si lentile pe care le poti ajuta pentru a vedea foarte bine continutul de pe telefon. 

Vei introduce, evident, smartphone-ul in respectivul orificiu, pentru a-l transforma in ecranul tau. Produsul este compatibil cu sisteme de operare Android si iOS, necesitand un display intre 4.7 si 6 inch. Asadar, o tableta mai mare nu va incapea in respectivul sistem. In plus, te poate deranja ca spatele telefonului va fi lipit spre a fi stabil, asa ca iti poti deteriora, in timp, carcasa. 

Exista un burete in partea care intra in contact cu fata, acesta ajutand la mentinerea confortului utilizatorului, desi in zona nasului acesta nu va excela. Nu te astepta la minuni din partea sa, insa pentru un incepator intr-ale realitatii virtuale sau pentru un copil va fi o experienta inedita si interesanta. 

 

 

 

 

 

Oculus Go

 

Dupa succesul avut cu originalul Oculus Rift, brandul consacrat revine pe piata cu o varianta mobila, care nu are nevoie de conectivitate la PC sau un ecran aditional. In interiorul headsetului se afla un ecran generos cu rezolutia 2560 x 1440p, care faciliteaza observarea detaliilor fara nesuferitii pixeli mari, campul de vizualizare standard, de 100 de grade, fiind relaxant pentru ochi. 

Foloseste un giroscop, accelerometru si motion tracking pentru a pune in practica miscarile-comanda date de tine in realitate, si foloseste o telecomanda wireless pentru aplicatii si jocuri. In setul de casca se afla cele doua casti incorporate ce vor ajuta la o imersiune concentrata, iar sunetul este spatial, calitativ. 

Casca este usoara si se muleaza pe fata, nelipsindu-i captuseala din spuma care ajuta la confort, chingile ajustabile contribuind la o fixare personala satisfacatoare pe cap. Merita mentionat ca dispozitivul a fost creat pentru a viziona continut, aplicatiile sale incluzand mai multe tipuri de experiente, necesitand descarcarea unui app pe telefonul mobil, in prima instanta. 

 

 

 

 

 

Allview Visual VR3 

 

Cei care doresc sa incerce niste ochelari de realitate virtuala pentru telefonul mobil, dar nu sunt siguri ca aceasta tehnologie merita banii, isi pot indrepta atentia spre aceasta versiune accesibila ca pret, care poate arata lucrurile de baza. Se folosesc senzorii telefonului pentru a controla meniul cu ajutorul miscarilor capului, fara a folosi butoane. 

In interiorul sau incap smartphone-uri de la 4 inch la 6 inch, giroscopul fiind necesar, sistemul de operare compatibil fiind Android. Pentru confortul ochilor si ai fetei, pe interior se gaseste o captuseala din spuma, care amortizeaza disconfortul resimtit la purtare indelungata. 

Cu ajutorul sau poti incerca jocuri sau viziona continut intr-un mod confortabil si personal, desi nu toate telefoanele folosite vor avea acelasi succes, pentru unele fiind necesara ajustarea lentilelor, dupa cum relateaza unii cumparatori. Greutatea articolului este de 263 de grame, ceea ce inseamna ca nu va fi prea deranjant la purtare, campul vizual fiind standard, de 102 grade. 

 

 

 

 

 

Ochelari VR de gaming

 

HTC Vive Pro Full Kit

 

Pentru un adevarat pasionat al jocuriloor, niste ochelari VR pentru PC trebuie macar incercati, iar aceasta optiune high-end pune la dispozitie toate accesoriile de care ar fi nevoie vreodata. Bineinteles, avand in vedere ca este un gadget lansat pe piata de curand, si specificatiile calculatorului la care se ataseaza ar trebui sa fie recente. 

Lentilele pot fi ajustate pentru a ajuta la confortul ocular, cureaua de fixare fiind si ea ajustabila, la fel ca si castile, care nu lipsesc, spre a intregi efectul multimedia. Ecranul dual AMOLED ce reda culori vibrante este de 3.5 inch, avand o rezolutie de 2880 x 1600p, rata de refresh fiind medie, de 90 Hz, astfel incat ochii sa nu oboseasca sau sa produca reactii fizice negative. 

Pentru a inregistra orice miscare, se foloseste de senzor de proximitate, accelerometru, giroscop, motion tracking si IPD, conectarea la PC facandu-se wireless, prin Bluetooth. Durata de functionare la o incarcare este de 6 ore. 

 

 

 

 

 

Oculus Quest

 

De la niste ochelari VR de gaming vei dori sa obtii toate experientele posibile, iar un set de baza e format din casca si controllere. Acest modul fara fir este o versiune de sine statatoare, care nu are nevoie de PC sau alt dispozitiv pentru a functiona, incluzand doua controllere ergonomice si intuitive. Dar vei avea acces doar la libraria de jocuri si aplicatii Oculus Quest. Pentru a te conecta la libraria Steam, va trebui, totusi, sa conectezi dispozitivul la calculator. 

Poate fi folosit si pentru proiecte de dezvoltare, nu doar gaming pe drum, dar va fi mai putin utilizat in acest sens. Rezolutia imaginii este foarte buna, insumand 1440 x 1600p, unghiul de vizualizare fiind de 110 grade, rata de refresh de 72 Hz fiind criterii ce desemneaza o aplicatie odihnitoare pentru ochi. 

In pachet se gasesc telecomenzile, casca si un cablu de incarcare, senzorii din interior avand grija sa iti traduca miscarile in software. Optiunea aceasta are 64 GB spatiu, pentru jocurile pe care le downloadezi direct din aplicatie, multe din ele necesitand cumparare, din pacate. 

 

 

 

 

 

 

Ghidul cumparatorului

Probabil deja orice pasionat de tehnica si de gadgeturi IT a auzit sau a participat la cel putin o discutie despre ochelari VR 3D si ce pot face acestia.

Inca din anii 50,’ cand a inceput sa devina popular conceptul de Realitate Virtuala(proiectul Sensorama), utilizatorii viseaza la ziua in care vor avea parte de o experienta complet imersiva, care sa pacaleasca deopotriva ochiul si mintea.

Unii participa la demo-uri, altii citesc despre acest fenomen in revistele de specialitate si deocamdata putini sunt aceia care investesc intr-un dispozitiv pe care sa il utilizeze strict pentru aplicatii de tip realitate virtuala sau pe care sa se uite la filme pentru ochelari VR.

Pentru ca nu oricine are cunostinte extensive in acest domeniu si pentru ca mai nou rafturile magazinelor si site-urile implicate in comertul electronic ofera o gama cat de poate de variata de modele, iti prezentam un ghid cu cele mai importante repere se selectie, aratandu-ti, la final, unde gasesc ochelari VR la preturi bune pasionatii de IT.

 

Costurile vs calitatea: Probabil nu te asteptai sa ajungem chiar atat de rapid la acest subiect, insa diferenta de calitate si posibilitatile de utilizare cu diverse dispozitive se raporteaza direct proportional la pretul ofertelor.

Cele mai ieftine gadgeturi din comert sunt celebrii ochelari VR din carton, care se intrebuinteaza strict cu smartphone, permitand integrarea telefonului si vizualizarea aplicatiilor special concepute VR. Practic, ai o cutie din carton pe care o asamblezi acasa, iar in interior vei plasa, conform instructiunilor, lentilele speciale si magnetii din pachet, obtinand niste ochelari VR, ieftini si buni.

Tot ansamblul se securizeaza la ochi cu o curea, iar smartphone-ul este introdus in locasul/buzunarul special, astfel incat utilizatorul priveste ecranul prin cele 2 lentile. E lesne de inteles ca nu sunt foarte durabili astfel de ochelari VR din Flanco, de pilda, si nici calitatea vizualizarii nu poate fi prea laudata. Pretul acestora variaza in medie intre 5 si 10 euro.

Ochelarii VR din gama de mijloc au preturi cuprinse in intervalul 15 – 100 de euro si sunt confectionati cu carcasa din plastic, mai solida si cu o clapeta speciala care se deschide si se inchide pentru a integra smartphone-ul (precum la modelul de ochelari VR Orange). Cele mai performante variante sunt dotate si cu propriul display(in mare parte LED/Amoled).

In mod firesc, au o constructie mai rezistenta si sunt cele mai cumparate modele, intrucat bugetul de achizitie necesar este considerat unul pe care si-l permit multi utilizatori. Din aceasta categorie poti alege ochelari VR Allview, VRBox, VR Space, E-Boda, ochelari VR Myria, specifici pentru gama medie inferioara, sau modele de la Noon, HOMiDO si Samsung – recomandati din gama medie superioara de pret.

Gama ridicata a costurilor corespunde ochelarilor VR ce pot fi utilizati cu alte dispozitive pentru proiectia aplicatiilor VR; acestia pot avea preturi de la 400 euro, la 1200 sau chiar mai mult. Aici putem vorbi intr-adevar despre VR ochelari High End, dedicati utilizatorilor care pun mai presus de orice fiabilitatea device-urilor si calitatea redarii formatului VR.

Produsele ofera functii complexe cum ar fi: Head Tracking, rezolutie inalta, latenta scazuta, numar mare de cadre pe secunda – altfel spus – calitati grafice incontestabile si izolare completa a stimulilor externi.

Cele mai cunoscute alternative din aceasta categorie de pret sunt modele pentru PC. E important sa amintim ca, spre deosebire de produsele mai ieftine, acesti ochelari VR din eMag sau alte magazine online prezinta mai rar riscul de a provoca rau de miscare(un efect advers des intalnit in cazul utilizarii dispozitivelor pentru realitate virtuala).

 

Device-ul compatibil: La origini, majoritatea ofertelor din gama de pret mica si mijlocie (ochelari VR din Media Galaxy, de ex.) sunt compatibile exclusiv cu smartphone-urile. Cele mai costisitoare si mai performante se folosesc pentru PC si, respectiv, PlayStation 4.

Regula esentiala pe care trebuie sa o retii este ca: nu e suficient sa detii cei mai performanti ochelari VR, ieftini si buni, ci si mediul de derulare a aplicatiilor cu care ii folosesti trebuie sa ofere posibilitati pe masura.

Pentru telefoanele mobile, s-ar putea sa trebuiasca sa consulti o lista de modele compatibile atunci cand cauti ochelari VR, intrucat pot aparea mai multe inconveniente, mai ales in eventualitatea in care smartphone-ul tau este mai vechi: telefonul nu poate reda aplicatii VR sau nu le reda cu o rezolutie si o calitate grafica adecvata; sistemul de operare al smartphone-ului nu este compatibil cu casca(unele functioneaza doar cu device-uri pe Android, altele se pot intrebuinta si cu iOS); dimensiunile display-ului sunt prea mici sau prea mari pentru a putea insera eficient telefonul in pozitia de vizualizare.

Ca sa eviti orice greseala de selectie, analizeaza cu atentie recomandarile producatorului cu privire la modelul de smartphone acceptat, lucru mentionat in descrierea oricarui model de ochelari VR din PC Garage si alte magazine online. Nu are rost sa trebuiasca sa iti inlocuiesti si telefonul, ci mai cu seama sa gasesti casca VR compatibila.

Pentru PC, iarasi se pune problema calitatii de redare a sistemului, intrucat nu oricine beneficiaza de un desktop capabil sa ofere rezolutia necesara aplicatiilor VR de anvergura. Fiecare model High End de ochelari VR de PC are specificate cerintele minime ale sistemului cu care e perfect utilizabil.

Daca nu gasesti aceste informatii pe pagina de comercializare, acceseaza site-ul producatorului si analizeaza datele oferite. Sunt esentiale: modelul si generatia procesorului, valoarea RAM-ului si placa video. Momentan, singurul headset VR special conceput pentru PlayStation 4 este Sony Playstation VR.

 

Mobil sau cu fir: In genere, acest parametru nu este foarte greu de intuit, intrucat majoritatea dispozitivelor care lucreaza doar cu smartphone-ul ca display nu necesita conexiune prin fir la acesta. In mod firesc, ochelarii care sunt recomandati pentru console de jocuri si sisteme desktop se conecteaza prin fir(deci ai si mobilitate scazuta, dependenta de lungimea cablului HDMI).

Functiile: Esentiale pentru o experienta complet imersiva sunt prezenta sunetului(difuzor) si doua optiuni, prezente doar la aparatele High End: Head Tracking si Motion Tracking.

Prima este specificata de cele mai multe pareri despre cei mai buni ochelari VR, pentru ca permite imaginii perceptibile sa se modifice(ca unghi de vizualizare si caracteristici) in functie de pozitia capului purtatorului.

Cele mai uzuale sisteme care indeplinesc acest scop au la baza giroscop, accelerometru sau magnetometru, insa exista si produse mai sofisticate, cum este cazul HTC Vive, un model de ochelari VR din Altex si alte magazine, uneori in stoc, care include senzori laser(Laser Towers) ce indica pozitia capului utilizatorului sau chiar pe cea a mainilor. Pentru un efect cat mai realist, latenta calculata minima necesara este de 50ms(timpul de reactie al dispozitivului).

Motion Tracking presupune deocamdata analiza miscarilor mainilor purtatorului si este o optiune in dezvoltare. Pentru o mai mare eficienta vei avea nevoie de controllere suplimentare conectate la headset. Se preconizeaza ca foarte curand vor fi dezvoltate tehnologii de monitorizare cu infrarosu care vor analiza inclusiv miscarile ochilor, pentru a reda perfect efectul de focus pe anumite obiecte virtuale din joc sau din clipul vizualizat pe ochelari VR de gaming.

 

Controllerul: Toate dispozitivele pe baza carora accesezi jocuri sau prin care poti interactiona cu aplicatiile redate sunt insotite si de accesorii de comanda. Unele pot fi compatibile cu controllere din alte surse(pad-uri de gaming, joystick-uri), altele sunt proiectate pentru a fi gestionate strict de anumite piese(cum este cazul modelelor HTC sau Oculus).

 

Rata de refresh: Desi considerata mai putin relevanta in domeniul televiziunii(multi acuzand cifre mari, incluse in descrieri de dragul de a vinde monitoare/televizoare), aceasta caracteristica este importanta pentru gaming si realitate virtuala, asa ca o vei cauta in descrierea modelelor de ochelari VR de pe OLX, daca tii neaparat sa cumperi ceva la mana a doua, si din magazine.

Este un indicator exprimat in Hertzi, o unitate aratand o reimprospatare a imaginii intr-o secunda. Cu alte cuvinte, o rata de refresh de 60Hz inseamna imaginea reimprospatata de 60 de ori pe secunda. Valorile considerate bune sunt egale cu sau depasesc 60Hz.

Mai departe, daca exista cititori ce doresc sa stie doar unde gasesc ochelari VR la un pret bun, le recomandam oferta online. Deocamdata nu gasesti astfel de produse in orice magazin, iar daca preferi un model anume, nu ai alta solutie decat Internetul ca sa il procuri.

 

 

Intrebari frecvente

 

Ce sunt ochelarii VR Box?

Produsele acestea (VR Box) sunt si un brand de sine statator, dar termenul este folosit si pentru modelele de la alte firme, ce functioneaza printr-un principiu comun, anume utilizarea telefonului mobil, inserat in carcasa, pentru rularea aplicatiilor 3D. Multa lume foloseste acest termen in contrast cu ochelarii de realitate virtuala propriu-zisi, ce utilizeaza display-uri de tipul LCD, incorporate, alaturi de senzori de miscare si giroscopul propriu. Dar, sa ne intoarcem la produsele VR Box: exista modele variate, desi principiul de functionare este acelasi, iar pentru mai multe detalii, va recomandam ghidul de cumparaturi (mai sus).

Cat costa ochelarii VR?

Genul de produse de tip VR Box, pentru telefoane, pornesc de la sub 40 RON si merg pana la circa 100 RON, in functie de specificatii. Echipamentele mai scumpe, cum sunt Oculus Rift, pot depasi pretul de 2000 RON, mai ales cand includ si jocuri la pachet. Ocazional, insa, se gasesc si oferte, la preturi reduse.

 

Poate fi vorba despre cei mai buni ochelari VR?

Da, chiar daca o astfel de parere poate sa incorporeze un anumit grad de subiectivitate. De regula, modelele scumpe, cum este Oculus Rift, sunt superioare celor de tipul VR Box, prin multitudinea de senzori ce permit o interactionare mai detaliata cu aplicatia, dar si din pricina calitatii imaginii. Nu ar fi profesionist din partea noastra, insa, sa spunem categoric ca ei sunt cei mai bun ochelari de realitate virtuala de pe piata, insa discutia ar putea porni de la modelul respectiv.

 

Cum recunosti niste ochelari VR pentru PC?

Pai, in primul rand, pretul (destul de ridicat, poate sa ajunga la peste 2500 RON) si prezenta a conectori multipli pentru senzori (necesitand doua sau trei mufe de tip USB, pentru a permite experienta intreaga de VR). Daca va aflati la cumparaturi si vedeti cutia produsului, ar trebui sa aiba sigla “PC” pe ea, cele pentru console avand simbolurile “PS4” sau “XBox”.

 

Care sunt cele mai populare aplicatii VR?

Momentan, in topurile de vanzari pe tara noastra se pot gasi jocuri precum “The Elder Scrolls 5 Skyrim”, “Eagle Flight” sau “Superhot” – ele fiind destinate aparaturii precum computerele personale sau consolele PlayStation 4. In cazul aplicatiilor pentru telefoane, mai ieftine, dar destinate ochelarilor VR Box, puteti gasi foarte multe lucruri interesante, de la explorari spatiale (Titans of Space) la posibilitatea vizionarilor filmelor pe Netflix in realitate virtuala.

 

 

Cum instalez Playstation VR?

In cazul in care doriti ochelari VR Sony PlayStation si aveti niste intrebari cu legatura la instalarea lor la consola respectiva, iata pasii care vor trebui urmati: in primul rand, conectati toate mufele (USB-urile, HDMI-uri, televizor, si asa mai departe, cand toate aparatele sunt inchise). Conectati camera PlayStation la portul AUX al consolei, conectati unitatea de procesare a sistemului VR cu consola si, bineinteles, conectati-o si cu priza. Porniti televizorul si PlayStation-ul si pe urma apasati butonul de pornire de pe ochelarii VR. Cam asta este tot – trebuie sa mai mentionam ca trebuie sa aveti ochelarii si unitatea de procesare de la acelasi produs, o unitate VR cu alti ochelari fiind incompatibile.

 

 

Ce poti face cu ochelari VR

 

Pe scurt, te poti distra cu ochelarii VR, intrucat de multa vreme oamenii pasionati de tehnologie au visat la metode de a intra in lumea virtuala, ca si cum ar face parte din aceasta – mai tineti minte filmul “Matrix”, nu?

Bineinteles, “Matrix” si filmele cu idei asemanatoare, in care protagonistii erai “imersati” 100% in lumea digitala tin de domeniul science fiction, insa tehnologia VR curenta poate sa ofere destule aplicatii interesante si destul de variate.

 

 

Exemple de aplicatii

Unele dintre acestea sunt versiuni ale jocurilor pentru PC – The Elder Scrolls V: Skyrim este un astfel de titlu, o portare a unui titlu notabil catre echipamentul de realitate virtuala. Puteti interactiona cu aliatii si inamicii, sa faceti misiuni, cam tot ce se poate face in versiunea pentru computerul personal.

Alte aplicatii sunt, pur si simplu, filmari convertite in format 3D, de exemplu un video facut de un parapantist, iar utilizatorului de ochelari VR i se ofera sansa sa vada in spatiu cum este sa sari cu parapanta. Aplicatii precum Google Earth au modelat hartile reale in modele tri-dimensionale, iar jucatorul se poate plimba prin peisaje din lumea reala, dupa cum doreste, acestea fiind insa randate in mediul digital.

Programele educative sunt destul de interesante. De exemplu, exista Ocean Rift, care prezinta fauna si flora subacvatica, aceasta aplicatie fiind creata pentru Oculus Rift. Printre alte astfel de produse sunt cele care simuleaza peisajele din Antarctica, randari 3D ale unor batalii din Al Doilea Razboi Mondial, sau chiar simulatoare care arata utilizatorilor cum este sa afli ca ai devenit un om al strazii si ce obstacole vei intalni in aceasta situatie (Becoming Homeless pentru Vive). Exista si simulatoare de muzee, in care veti putea admira in trei dimensiuni opere de arta celebre, ori alte tipuri de exponate.

 

 

Unde pot gasi jocuri VR?

Ca sa discutam putin si despre accesibilitatea acestor programe, multe dintre ele sunt gratuite, descarcabile de pe web, in timp ce altele sunt, bineinteles, contra-cost. In functie de durata experientei si de munca investita in creatia aplicatiei, puteti plati de la 5 Euro pana la peste 40 de Euro cand achizitionati asa ceva. Desigur, merita mentionat si ca, adesea, jocurile 3D veritabile, in care veti putea naviga in mediul virtual ca si cum v-ati afla acolo, vor costa mult mai mult decat o aplicatie simpla, video, randata pentru formatul tri-dimensional.

Ca sa incheiem, adresam urmatoarea intrebare: ce va urma, pentru tehnologia 3D de realitate virtuala? Va avansa, acaparand din cei in ce mai mult din sectorul de home entertainment al pietei, sau va trece rapid, ca o moda sezoniera, o curiozitate si nimic mai mult? Greu de spus, intrucat destul de putine persoane sunt interesate de astfel de tehnologii, unele dintre ele fiind relativ scumpe. Deocamdata, merita sa investigati piata respectiva, sa vedeti ce are de oferit, intrucat creativitatea celor care lucreaza in domeniu este destul de ingenioasa, iar aplicatiile din ce in ce mai felurite, de la an la an!

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Ochelari VR – Opinii si Recenzii in 2024

 

Indiferent daca sunteti de parere ca realitatea virtuala este o moda trecatoare sau urmatorul pas in divertisment, cert este ca piata ofera destul de multe piese de echipament pentru astfel de aplicatii. De fapt, termenul de “3D” a inceput sa fie bagat in fata ca element de vanzare pentru televizoare, videoproiectoare, ori pentru Blu-Ray playere. In acest articol, abordam ochelarii VR, iar modelele de pe piata pot varia enorm ca pret si tehnologie. Primul produs pe care il recomandam este  Sony PlayStation VR, care transmite imagini in standard Full HD (1920 x 1080 pixeli), iar asta inseamna o claritate ridicata precum si mai putina oboseala pentru ochi. Este creat pentru PlayStation 4, iar pachetul sau include si casti intraauriculoare stereo. O a doua recomandare se adreseaza posesorilor de computere personale, HTC Vive, fiind un produs din cele mai bune de pe piata. Rezolutia ecranului sau este peste standardul Full HD, adica de 2160 x 1200 de pixeli, iar cei 32 de senzori transmit informatia referitoare la miscarile dumneavoastra cu o fidelitate aproape de neegalat, imersiunea in mediul virtual fiind imbunatatita considerabil.

 

 

Tabel comparativ

 

 

Pareri despre cei mai buni ochelari VR

Ne-am straduit sa facem acest articol util atat pentru cei noi in domeniul tehnologiei VR, cat si pentru cei cat de cat familiarizati cu ea. Includem produse pentru toate buzunarele si speram ca veti gasi unitatea VR potrivita, care sa va ofere experiente placute cu acest nou tip de aplicatii!

 

 

Ochelari VR PS4:

 

Sony PlayStation VR 

 

Acest produs de la Sony nu ar trebui sa lipseasca din nicio lista cu cei mai buni ochelari VR – la urma urmei, una din consolele fruntase de jocuri de pe piata este produsa de aceeasi firma japoneza (vorbim desigur despre seria PlayStation). Ochelarii sunt atasati de o casca speciala, care se potriveste în jurul capului, cu ajutorul unei benzi ajustabile.

Ca interfata audio, puteti utiliza castile intraauriculare incluse. Pe langa acestea, în pachetul produsului sunt incluse unitatea de procesare, cablu HDMI, cablul USB, adaptorul pentru alimentare si cel pentru conectarea la PlayStation. Fiecare din cele doua imagini au 5,7 inch în diagonala, prin urmare rezolutia full HD (1920 x 1080 pixeli) va rezulta într-una din cele mai bune imagini de la orice produs de acest gen de pe piata. Ca mod de transmisie a miscarii, include un giroscop si tehnologia Motion tracking, iar campul de vizualizare este de 100 de grade.

Rata de refresh este de pana la 120 de Herzi, astfel veti beneficia de imagini extrem de fluide. Ca eventual dezavantaj, putem spune ca este nevoie sa achizitionati o camera speciala PlayStation pentru a opera acesti ochelari. Per total, este produsul care ofera cel mai atractiv raport spre calitate, mai ales daca îl comparam cu renumitul HTC Vive sau Oculus Rift.

 

Avantaje:

Ofera rezolutie Full HD pentru fiecare din cele doua ecrane de 5,7 inch, ceea ce inseamna o calitate impresionanta a imaginii.

Functioneaza cu PlayStation 4, ceea ce scoate ce e mai bun din ambele aparate de la  Sony.

Are un camp de vizualizare de 100 de grade, prin urmare vedeti aproape ca in realitate, in ceea ce priveste vederea periferica.

Include, in pachet, un set de casti intraauriculare stereo, fapt care adauga la atractivitatea produsului ca cel mai bun ochelar VR pentru PlayStation.

 

Dezavantaje:

Trebuie achizitionata o camera speciala VR pentru PlayStation, pentru a utiliza produsul.

 

 

Ochelari VR:

 

HTC Vive

 

Unii dintre cei interesati sa achizitioneze o pereche de ochelari VR s-ar putea sa fie dispusi sa cheltuie sume considerabile pe aceste gadgeturi. Daca va aflati printre ei, produsul HtC Vive este recomandarea noastra. Performantele si calitatea oferite de acesta sunt greu de egalat de alte modele de pe piata, iar ca sa exemplificam, putem incepe cu mentionarea celor 32 de senzori care monitorizeaza constant pozitia capului si a utilizatorului, pentru a transmite cea mai fidela miscare catre aplicatiile 3D.

Mai mult decat atat, cele doua ecrane ce redau imaginea au o rezolutie foarte ridicata, 2160 x 1200 pixeli, iar campul de vizualizare este de 110 grade – ambele specificatii superioare altor modele de ochelari VR. Faptul ca modelul acesta este destinat utilizarii cu sistemele PC de desktop va atrage multi fani ai aplicatiilor tri-dimensionale, existand un numar mare de jocuri pentru aceasta platforma. Per total, este un produs performant, confortabil, care reda o imagine fidela, detaliata, fara a obosi ochii utilizatorului.

Analizand atat aparatul in sine, cat si diversele recenzii ale utilizatorilor, putem spune ca ne-a fost greu sa gasim vreun dezavantaj obiectiv. Pretul s-ar putea sa fie singurul factor descurajant, intrucat este considerabil mai mare decat al altor modele si ceva peste puterile de cumparare ale clientului de rand.

 

Avantaje:

Rezolutia pe care o ofera este printre cele mai ridicate la ochelarii VR de pe piata – 2160 x 1200 pixeli, peste standardul Full HD (1920 x 1080).

Se bazeaza pe 32 de senzori ce au scopul determinarii rapide a pozitiei si miscarii utilizatorului, transmitand datele in spatiul virtual.

Fiind un model pentru PC, veti avea access la un numar mare de aplicatii 3D, pe cand alte modele s-ar putea sa fie destinate unei singure platforme precum consolele.

Are un camp de vizualizare de 110 grade, mai mare decat la multe alte modele, acoperind chiar si zona periferica a ochilor.


Dezavantaje:

Pretul sau este considerabil mai mare decat la cele mai multe modele de ochelari VR disponibili momentan pe piata.

 

 

Shinecon sC_G02B

 

Cei ce doresc sa opteze pentru ochelari VR, ieftini si buni, cat mai simpli cu putinta, doar ca sa incerce aceasta noua tehnologie la moda, s-ar putea sa fie incantati de produsul prezentat aici. Principalele avantaje pe care le ofera sunt doua la numar: in primul rand, nu are ecran propriu, ci utilizeaza smartphone-ul dumneavoastra, introdus in locul special din carcasa.

In al doilea rand, este compatibil cu aproape orice telefon, indiferent daca este de la Apple sau de la alta firma, ce utilizeaza android ca sistem de operare. Singura regula de care trebuie sa tineti cont este ca diagonala ecranului sa fie intre 4,7 si 6 inch. Se conecteaza cu micro USB la controllere universale, iar recenziile spun ca lentilele lui nu se aburesc si ca exista foarte multe aplicatii care ofera, cu acest produs, o experienta destul de interesanta.

La 330 de grame (fara telefonul introdus), este si un obiect usor, care nu oboseste utilizatorii, chiar daca sunt copii. Ca dezavantaje, putem mentiona ca, la unele telefoane, butoanele de pe casca nu se aliniaza perfect cu butoanele laterale de pe telefon, prin urmare nu vor putea fi folosite. Per total, este una din cele mai ieftine optiuni pentru amatorii de realitate virtuala.


Avantaje:

Sunt comercializati la un pret extrem de avantajos.

Pot fi operati cu multe modele de telefoane, pe sistemele de operare android sau iOs, cu conditia sa aiba diagonala intre 4,7 si 6 inch.

La 330 de grame, acesti ochelari sunt foarte usori, reducand din oboseala cauzata de purtarea lor timp indelungat.

Includ si butoane pentru pornire si volum, situate pe lateral (acestea trebuie sa se alinieze cu butoanele telefonului introdus).

 

Dezavantaje:

La telefonul OnePlus 5, butoanele laterale nu se potrivesc cu cele de pe ochelarii de VR.

 

 

Ochelari VR PC:

 

Oculus Rift 1 PC

 

Daca doriti sa investiti bani in cei mai buni ochelari VR pentru computerele personale, desktop sau laptop, atunci Oculus Rift musai trebuie inclus pe lista de eventuale achizitii. Multe recenzii i-au laudat performanta – pentru fiecare din ochii utilizatorului este repartizata o portiune de ecran de 1200 x 1080 pixeli, asadar vederea nu va obosi, iar sistemul cu giroscop pentru detectarea miscarilor capului este foarte precis.

Poate fi utilizat si wireless, daca aveti sistem de operare Windows, iar castile si microfonul usureaza interactiunea cu mediul virtual. Greutatea castii cu ochelari este de 379 de grame, iar sistemul de curele este, bineinteles, ajustabil. Unii cumparatori au spus ca, desi se simteau putin jenati cand au fixat echipamentul pe cap, aplicatiile impresionante i-au facut sa uite de senzatie, savurand in intregime experienta.

Se conecteaza la un port HDMI, unul USB 3.0, iar senzorul pentru tracking necesita inca un slot USB 3.0, iar ca cerinte minime, ar fi bine sa beneficiati de un procesor i5 generatia 4, o placa video cel putin nVIDIA GTX970 sau Radeon R9 290, iar ca memorie RAM, cel putin 4 Gigabiti (8 ar fi optimi). Ca si un alt dezavantaj, performanta sa inseamna si un pret relativ ridicat, insa asteptati-va ca acesta sa scada in anii urmatori.

 

 

Oculus Rift Marvel Edition

 

Acest produs VR ochelari este o versiune speciala Oculus Rift care se bazeaza pe acelasi tip de tehnologia ca la produsul standard. Ofera o rezolutie de 1200 x 1080 pixeli pentru fiecare din ochi, un cam de vizualizare de 84 de grade, orizontal, iar in pachet sunt inclusi cate doi senzori si doua controllere cu atingere.

Cantareste 475 de grame, iar ca cerinte de sistem, va trebuie cel putin un Intel i3-6100, cu placa video GTZ 960 de la nVidia, ori AMD Radeon R9 290. Ca memorie RAM, cere macar 8 Gigabiti, iar ca sloturi, cel putin un port USB 3.0 si doua de tip USB 2.0 (recomandate sunt trei de tip USB 3.0 si unul de tip 2.0). In schimb, elementul atragator la aceasta versiune este faptul ca include, in total, sapte jocuri in pachet, pentru gusturi diferite.

Asadar, beneficiati de tehnologia avansata Oculus Rift, fara a fi nevoie sa investiti in jocuri din prima, ceea ce face acest pachet de ochelari 3D VR o solutie potrivita in special pentru cadouri catre cineva drag.

 

 

Ochelari VR Samsung:

 

Samsung Gear VR323

 

Compania coreeana Samsung a lansat acesti ochelari VR, la un pret bun, special pentru posesorii telefoanelor lansate de ei. Telefonul se va insera in locul destinat (sub capac, in casca), iar imaginea aplicatiilor 3D dedicate va fi amplificata cu ajutorul lentilelor. Lista de modele de smartphone cu care puteti rula aplicatiile este urmatoarea: Galaxy Note 5, Galaxy S6 si S6 Edge, Galaxy S6 Edge Plus, Galaxy S7 si S7 Edge.

Produsul in sine este destul de usor, cantarind 345 de grame, la care se adauga greutatea telefonului. Se prinde pe cap cu ajutorul unei curele elastice, ajustabile, iar partea care ia contact cu fata utilizatorului este prevazuta ca garnituri din burete, pentru a nu deranja dupa utilizarea timp indelungat a gadgetului. Mai mult decat atat, pe lateral sunt prezente trei butoane: unul pentru comanda “Home,” care va trimite utilizatorul la pagina Oculus Home, una de mers la meniul anterior (back) si un touchpad, cu ajutorul caruia veti controla aplicatiile usor, prin miscarea degetului.

Ca dezavantaje, putem mentiona ca destui utilizatori s-au plans de calitatea imaginii, intrucat aceasta este dictata de marirea display-urilor de telefon mobil, ce pot varia in rezolutie. In plus, va trebui sa aveti deja un telefon Samsung, intrucat alte smartphone-uri s-ar putea sa nu incapa in spatiul special de sub capac.

 

Avantaje:

Este compatibil cu o serie din cele mai bine vandute telefoane de la Samsung.

Include butoane de control rapid, aflate pe partea laterala, stanga, a produsului, cu comenzi de baza pentru aplicatiile 3D.

La 345 de grame, este unul din cele mai usoare modele de ochelari VR de pe piata.

Utilizatorii au raportat ca este foarte confortabil sa porti produsul, chiar si zeci de minute la rand, datorita buretelui de pe vizor si benzii textile elastice.

 

Dezavantaje:

Daca nu sunteti in posesia unui telefon Samsung din lista specificata, nu veti putea utiliza acest produs.

 

 

Ochelari VR Myria:

 

Myria MY9801

 

Niste ochelari VR Myria ca acestia vor fi indeosebi de apreciati de catre cei mici, atat ca pret, cat si ca design jucaus, placut. Constructia lor solida si confortabila, cu o garnitura moale, cu pori, la contactul dintre carcasa si ochi, contrasteaza cu pretul foarte accesibil al produsului. Diametrul lentilelor este de 42 de milimetri, destul de mari, iar utilizatorului ii este permis si sa ajusteze distantele dintre acestea, cu ajutorul unui buton special de reglaje.

Se pot ajusta, cu usurinta, si benzile de prindere pe cap, pentru a obosi cat mai putin persoana ce le poarta. Ca telefoane ce sunt compatibile cu produsul, putem enumera orice smartphone de pana in 6,1 inch in diagonala, care poate sustine aplicatii 3D prin procesorul si memoria sa, alaturi de prezenta giroscopului (care preia miscarile capului utilizatorului si le transmite la aplicatia VR rulata).

La 408 grame, putem spune ca se afla printre cele mai grele seturi de ochelari VR box de pe piata, acesta fiind si principalul dezavantaj pe care il putem mentiona. Per total, putem spune ca este un produs bine construit, in contrast cu pretul sau, iar daca treceti peste dezavantajul greutatii, s-ar putea sa fiti placut surprins de experienta pe care o ofera.

 

 

Ochelari VR gaming:

 

VR Park blk00015

 

Nu putem spune ca acestia sunt ochelari VR ieftini, comparativ cu alte modele, insa ei sunt pe departe de a fi scumpi. Sunt calibrati pentru telefoanele Samsung si cele iPhone 6S si 6, insa se pot potrivi si cu alte modele, precum cele HTC, cu conditia ca dimensiunile diagonalelor lor sa fie intre 4,7 si 6 inch.

Sistemul de magnificare a imaginii, ce utilizeaza si o serie de oglinzi montate pe verticala, asigura un efect placut, mai ales cand telefonul dumneavoastra are o rezolutie mai mare decat standardul HD Ready (1366 x 768 pixeli), fapt care ii justifica pretul ceva mai ridicat decat la alte produse similare, de buget, fara display-ul propriu.

Sistemul de prindere este cu trei benzi, foarte stabil, iar garnitura de material cauciucat, cu pori pentru trecerea aerului, asigura o purtare cat mai confortabila, la locul in care pielea fetei va lua contact cu carcasa produsului. Ca dezavantaje, putem mentiona greutatea totala a produsului, de circa 380 de grame, care este mai mare decat a altor modele.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

Lasa un comentariu

0 Comentariu