Cele mai bune lazi frigorifice

 

Cea mai buna lada frigorifica  – Recomandarile noastre pentru 2017

 

Daca ai nevoie de o varianta de congelare rapida a unor volume mari de alimente, optiunea unei lazi frigorifice este cea mai buna. Performantele sunt evident mai bune decat ale unui congelator standard, insa alegerea celei mai potrivite piese din gama destul de larga disponibila pe piata, poate fi considerata o mica provocare. Ca intotdeauna, echipa Clovis este alaturi de tine, prezentandu-ti succint rezultatul amplului nostru studiu de piata: cel mai bun produs este considerat Whirlpool WH2010A+E 6th Sense. Dispozitivul are o capacitate de stocare de 204 litri si e incadrat in clasa de economie energetica A+. Capacitatea de congelare este de pana la 15 kg pe zi, iar optiunile functionale cele mai apreciate sunt termostatul electronic reglabil, functia Eco si optiunea super-congelare. Cea de-a doua propunere a noastra merge catre Arctic O23+, o piesa cu o capacitate ceva mai mare, de 230 litri, cu autonomie de pana la 67 de ore fara curent si cu garnitura antibacteriana.

 

 

Tabel de comparatie

 

 

Cum alegi o lada frigorifica buna

 

Ghidul cumparatorului

Indiferent ca, sunt utilizate pentru a transporta, pastra si adaposti alimente in cazul unei gospodarii cu o familie numeroasa sau pur si simplu reprezinta dispozitive utile pentru bucatarii pasionati, lazile frigorifice continua sa fie foarte cautate in comert, datorita capacitatii de stocare ridicate si unor optiuni de congelare din cele mai rapide. Partea cea mai avantajoasa pentru un astfel de aparat este faptul ca nu necesita plasarea neaparat in bucatarie, ci poate fi depozitata cu succes si in garaj, la subsol sau in alte incaperi conexe, astfel incat sa nu ocupe inutil suprafata de locuit utilizata mai frecvent.

Daca va numarati printre cei interesati sa achizitioneze cele mai bune lazi frigorifice sau vreti doar sa gasiti un minifrigider ieftin si bun, va sugeram sa cuantificati mai intai cateva aspecte definitorii pentru aceste produse, inainte de a lua o decizie finala. Astfel, veti reusi sa cumparati modelul perfect pentru nevoile personale, gasindu-l si la cel mai scazut pret.

A. Lazi frigorifice

Tipul: reprezinta prima etapa de analiza, deoarece va va spune clar in ce mod puteti utiliza dispozitivul ales. Functionalitatea se explica simplu, aparatul se alimenteaza intotdeauna cu energie electrica si mentine alimentele proaspete in interior, la temperaturi mai scazute de 0 grade celsius, avand practic rolul unui congelator mai mare. In functie de gradul de portabilitate, se deosebesc doua mari categorii: modelele orizontale fixe tip cufar si cele portabile.

Lada frigorifica orizontala este exemplul clasic si cel mai economic. Este construita ca recipient de dimensiuni medii sau mari, prevazuta cu un capac ce se deschide in partea superioara si ia forma unei cutii paralelipipedice, care necesita destul de mult spatiu pentru depozitare. Majoritatea variantelor se pastreaza in debara, garaj sau la subsol, deoarece vor ocupa destul de mult spatiu, indiferent de capacitate.

Cel mai mare avantaj pe care il prezinta este faptul ca permit pastrarea unor alimente portionate in bucati compacte mult mai mari, sarcina ce nu poate fi atribuita unui congelator de frigider conventional. De asemeni, interiorul poate fi utilizat in mod economic, fara rafturi sau compartimente, in functie de preferinte. Partea mai putin avantajoasa este faptul ca, aerul din interior nu este circulat, drept pentru care, racirea se poate produce inegal sau poate aparea mucegai la temperaturi mai crescute.

Totusi, majoritatea utilizatorilor sunt de acord ca, din moment ce temperatura nu creste niciodata incat sa fie pozitiva, racirea asimetrica nu este o problema. O varianta hibrid a acestui model este congelatorul vertical, care este confectionat si dispus ca un frigider, are rafturi, insa va suplini toate utilitatile unei lazi.

 

Lada frigorifica portabila constituie un model mai redus ca dimensiuni si se imparte in mai multe subcategorii: produsele transportabile de mari dimensiuni, modelele auto si gentile frigorifice portabile. Prima gama de dispozitive deriva din designul celor orizontale, insa are o capacitate de stocare mult mai redusa. Chiar si asa, ele reprezinta exemple mult mai mari fata de lazile frigorifice auto conventionale. Ambele subcategorii includ aparate care pot fi transportate in masina si alimentate printr-un port/priza la bateria autovehicolului.

Ultima varianta constituie fie un dispozitiv propriu-zis, dotat cu ventilator propriu, fie un mediu izolat termic, ce permite stocarea la rece a alimentelor pe perioade scurte de timp, prin plasarea intre caramizi speciale de congelator. Odata ce aerul din interior s-a incalzit, efectul de racire scade drastic.

 

Dimensiunile si capacitatea: ofera cele mai bune informatii cu privire la posibilitatile de stocare. Capacitatea se masoara in litri(l) si reflecta volumul propriu-zis al spatiului intern ce poate fi umplut cu alimente. In randul modelelor cufar, exista diverse categorii de repartizare pe capacitati. Spre exemplu, pentru magazine si restaurante, se utilizeaza aparatele cu o capacitate de stocare evaluata la 400l. Utilizatorii cu familie numeroasa si cei care prefera sa faca rar aprovizionarile cu alimente se vor orienta catre lazi de capacitate medie, 150 – 300l.

Pentru posesorii cu posibilitati dese de aprovizionare si gospodariile cu putini ocupanti, sunt suficiente si modele cu o capacitate de stocare sub 100l sau chiar cele portabile. Bineinteles, lazile auto vor oferi mult mai putin spatiu de depozitare, ele fiind potrivite mai mult pentru concedii, drumetii, excursii si picnic. La fel, multe pareri despre cele mai bune genti frigorifice portabile sugereaza ca acestea pot fi intrebuintate doar pentru deplasari, nicidecum in mod conventional.

 

Functiile: cumuleaza cateva aspecte esentiale, cum ar fi: controlul temperaturii, optiunea de dezghetare usoara, orificiu de scurgere, tava colectoare pentru lichid. Controlul temperaturii interne este un parametru util in determinarea compatibilitatii cu diverse tipuri de alimente. Multe produse din gama celor orizontale permit obtinerea de pana la -18°C in interior, pe baza unui termostat reglabil. Asta inseamna ca va vor oferi si posibilitatea de a regla valorile in functie de preferinte, in diverse trepte.

Situatia nu este aceeasi pentru modelele portabile sau cele auto, posibilitatile de congelare fiind limitate in primul caz, iar in al doilea, alimentele sunt doar pastrate la rece astfel incat sa nu se altereze. In cazul in care ati ales un model ultra-performant, aveti posibilitatea de a grabi procesul de congelare, prin optiunea de inghet rapid, fie de a-l decongela mai usor. Aceasta functie este foarte utila atunci cand doriti sa igienizati corespunzator dispozitivul, deoarece este bine stiut faptul ca, un aparat frigorific functioneaza mai bine atata timp cat este curatat in permanenta.

De asemeni, pentru o mentenanta usoara, price produs de mari dimenisuni trebuie sa aiba orificiu si tava de scurgere, pentru evacuarea lichidului care se acumuleaza in interior la dezghetare. Sunt de apreciat aparatele care incorporeaza o functie de autonomie energetica, stocand o rezerva de energie pentru momentele in care se intrerupe accidental curentul electric din retea, fapt ce la permite sa functioneze in continuare pana la remedierea problemei sau pana la consumul rezervelor.

 

Clasa de economie energetica: poate fi considerata un element secundar, insa foarte apreciat de catre multi cumparatori. Orice dispozitiv incadrat in Clasa A poate fi considerat performant ca randament in raport cu valoarea consumului energetic. Cu alte cuvinte, dispozitivul respectiv este foarte eficient. Pentru a diferentia mai usor intre produse, s-au introdus subdiviziunile marcate cu “+”, numarul acestor calificative indicand un nivel mai ridicat de eficienta. Cele mai bine cotate sunt aparatele din clasa A++, in raport cu cele din categoria C, care consuma ceva mai mult.

 

Costul: reprezinta, pentru multi potentiali cumparatori, un argument destul de notabil. Daca e sa facem o statistica rapida care sa includa modelele orizontale, preturile variaza in functie de capacitate si functionalitate. Trebuie mentionat ca cele mai ieftine sunt produsele portabile si, in mod evident, cele auto. Daca nu aveti suficiente fonduri pentru un model propriu-zis de frigider auto, o lada se va descurca la fel de bine, chiar daca are capacitatea mai redusa.

 

Deoarece beneficiati deja de toate indicatiile necesare pentru a achizitiona o lada electrica potrivita gospodariei pe care o administrati, nu mai ramane decat sa alegeti ceva dintre ofertele pietei. Va recomandam sa comandati produsul online, pentru ca pe internet gasiti mult mai multe branduri si modele, iar preturile sunt mai avantajoase decat in magazine. Primiti aceeasi garantie, iar calitatea produselor este incontestabila. Daca nu sunteti pe deplin convinsi de calitatile dispozitivului, il puteti substitui sau returna, recuperandu-va banii.

 

 

Modele recomandate in 2017

 

 

Whirlpool WH2010A+E 6th Sense

 

1. Whirlpool WH2010A+E 6th SensePotentialii utilizatori care cauta un pret convenabil la un model frigorific de lada Whirlpool vor aprecia acest produs, comercializat cu un raport cost/calitate foarte bun. Dispozitivul face parte din categoria celor orizontale si combina tehnologie 6th Sense cu o performanta energetica de clasa A+, consumul anual ajungand la valoarea de numai 222.65 kWh/an.

Volumul net total este de 204l, ceea ce indica o compatibilitate buna cu familii extinse, oferind suficient spatiu  si o capacitate de congelare de 15Kg pe zi. Include un termostat reglabil electronic, o functie Eco si optiune se super-congelare, toate constituind facilitati de ultima generatie in acest domeniu.

Un sistem de siguranta cu semnal de avertizare in caz de temperaturi ridicate va proteja corespunzator alimentele in interior. Beneficiati de un singur compartiment intern incapator, in care puteti distribui in orice mod produsele congelate. Lada masoara 86.5 x 80.6 x 64.8cm si are o greutate de 36Kg. O garantie de 24 de luni se ofera pentru acest produs.

 

Avantaje:

Este un dispozitiv eficient, facant parte din clasa de economie energetica A+.

Are capacitate de stocare medie, 204L, fiind potrivita pentru o familie cu mai multi membri.

Ofera functionalitate sporita, fiind echipata cu functie de congelare rapida si sistem de avertizare la temperaturi ridicate.

Are un bun raport pret/calitate.

 

Dezavantaje:

Este un model de lada inalt, ceea ce inseamna ca temperaturile in interior pot varia sus-jos.

 

 

 

 

Arctic O23+

 

2. Arctic O23+Daca va intrebati care este cea mai buna lada frigorifica Arctic la un pret avantajos, ar fi bine sa analizati caracteristicile tehnice ale modelului O23+. Piesa face parte din categoria modelelor orizontale si poate fi considerata foarte economica din punct de vedere energetic, fiind plasata in categoria A+, cu un consum energetic anual de 237 kWh.

Capacitatea moderata o face potrivita pentru a fi utilizata in gospodarii, pentru familii, deoarece are un volum net congelator de 230l. Alimentele sunt pastrate in deplina siguranta si pe baza unei garnituri antibacteriene cu care este dotat capacul.

Capacitatea de congelare este mentionala la 12Kg pe zi, iar termostatul reglabil va permite sa stabiliti personal temperatura interna. Compartimentul principal poate fi repartizat si organizat si cu ajutorul a doua cosuri pentru alimente. Functiile mai includ si o autonomie fara curent electric de 67 de ore, iar dezghetarea se face manual. Produsul masoara 86 x 110.1 x 72.5cm si este insotit de o garantie valabila 36 de luni.

 

Avantaje:

Are un raport atractiv pret/calitate.

Este ideala pentru gospodarii cu familii extinse, avand o capacitate de 230l.

Previne aparitia mucegaiului in interior, datorita garniturii antibacteriene de pe capac.

Are autonomie mare fara curent electric, 67 de ore.

Are garantie extinsa, de 36 de luni.

 

Dezavantaje:

Dezghetarea se face doar manual.

 

 

 

 

Gorenje FHE301W

 

3. Gorenje FHE301WIata o lada Gorenje de capacitate medie care va constitui o achizitie buna pentru orice tip de gospodarie. Modelul este unul orizontal si se incadreaza in clasa A+ in ceea ce priveste economia energetica. Puteti verifica aceasta caracteristica si pe baza consumului anual, evaluat la 268kWh/an.

Volumul net de congelare este de 290l, ceea ce permite stocarea unor cantitati ridicate de alimente, facand-o numai potrivita pentru aprovizionari lunare si utila in familiile numeroase. Compartimentul intern este repartizat in 3 cosuri si iluminat corespunzator.

Printre cele mai importante functii putem aminti: controlul electronic al termostatului, optiunea de racire rapida cu oprire programata, sistemul antibacterian si functia de semnal de avertizare in caz de temperaturi ridicate. Autonomia fara curent electric se extinde pe o perioada de 50 de ore. Lada masoara 85x130x70cm si cantareste 59Kg. Produsul va va impresiona nu numai prin prisma unui pret de achizitie redus, ci si printr-o garantie foarte convenabila, valabila nu mai putin de 60 de luni.

 

Avantaje:

Are un raport excelent pret/calitate.

Se comercializeaza cu garantie sporita, valabila 60 de luni.

Este economica din punct de vedere energetic, facand parte din clasa A+.

Ofera spatiu extins de depozitare, 290l.

 

Dezavantaje:

Are dimensiuni ceva mai mari, una dintre laturi masurand 130cm, deci va ocupa mai mult spatiu.

 

 

 

 

Zanussi ZFC41400WA

 

4. Zanussi ZFC41400WAAcest model de lada frigorifica Zanussi de mare capacitate se va integra excelent in bucataria unui restaurant sau chiar in cadrul unui magazin. Aceasta se datoreaza unei capacitati nete de congelare si stocare de 400l, care o situeaza in categoria modelelor mari. Chiar si avand in vedere aceste coordonate, consumul energetic anual o plaseaza in clasa de economie A+.

Se deschide standard, vertical si prezinta un compartiment intern foarte incapator, echipat cu trei cosuri interioare pentru alimente si cu lumina incorporata, pentru vizibilitate excelenta. Partea si mai avantajoasa este faptul ca poate fi instalata oriunde, datorita unui paravan anti-condens, care permite congelatorului sa functioneze fiabil in orice circumstante.

Optiunile includ termostatul reglabil, in functie de preferintele de racire ale utilizatorului si o deschidere usoara, prin functie de anulare vid. Produsul masoara 91 x 116.2 x 74.2cm si este foarte silentios, cu un nivel de zgomot de numai 45dB. Garantia care se ofera pentru acest model este de 2 ani.

 

Avantaje:

Ofera spatiu extins de depozitare, avand o capacitate de 400l.

Este economica, facand parte din clasa A+.

Asigura functionare fiabila, datorita unui sistem anti-condens.

Se comercializeaza la un pret similar cu multe modele mai mici, adica foarte avantajos.

 

Dezavantaje:

Este lipsita de o optiune de decongelare automata.

 

 

 

 

Beko HSA32520

 

5. Beko HSA32520Pentru cumparatorii cu familie numeroasa si suficient spatiu de depozitare, lada Beko HSA32520 va reprezenta cea mai buna solutie de congelare a alimentelor si proviziilor. Consuma putin, fiind incadrata in clasa A+ de economie energetica, pe baza unui consum anual de 272kWh, care pare destul de redus, raportat la posibilitatile de stocare pe care le ofera.

Spatiul intern este foarte incapator, dispozitivul avand capacitate de 298l, permitand aprovizionari mai rare si depozitarea unor cantitati considerabile de alimente. Un sistem antibacterian evita formarea mucegaiului in interior. Puteti repartiza produsele in compartimentul principal in doua cosuri incapatoare.

Functiile includ yala, garnitura etansa si termostat reglabil. Produsul masoara 91 x 116.2 x 74.2cm si este prevazut cu picioare de sustinere care il echilibreaza corespunzator pe suprafete. Lista avantajelor mai include un pret de achizitie bun si o garantie de conformitate extinsa pe 2 ani.

 

Avantaje:

Are capacitate mare de stocare, fiind capabila sa adaposteasca un volum de 298l.

Este fiabila si eficienta, avand incorporat un sistem de etansare cu garnitura antibacteriana.

Permite economia energetica, facand parte din clasa A+.

Ofera calitate la un pret destul de accesibil.

 

Dezavantaje:

Nu este echipata cu functie de congelare rapida.

 

 

 

 

All Ride Auto

 

6. All Ride AutoIti place sa calatoresti cu masina si nu stii unde gasesc frigidere mici la preturi bune majoritatea cumparatorilor? – Iti recomandam sa reconsideri strategia abordata. Asadar, daca ai nevoie vara aceasta de cea mai buna lada frigorifica auto ieftina, poti verifica acest produs de la All Ride.

Modelul este practic si eficient, putand fi conectat la 12V printr-un port specific auto. Cablul se insereaza facil, in priza aprinzatorului de bricheta. Piesa are o capacitate de 22l, mentinand cu succes alimentele la rece, chiar si atunci cand in exterior se inregistreaza o temperatura ridicata.

Este prevazuta cu ventilator silentios, ce asigura circularea aerului in interior, astfel incat temperatura de racire sa fie constanta. Consumul de energie este unul redus, iar cablul de alimentare are o lungime de 1.5m. Modelul masoara 40 x 39.5 x 23.5cm, poate fi pastrat in masina fara a ocupa mult spatiu si se intretine facil, avand conditii minime de mentenanta. Pentru aceasta geanta frigorifica primiti o garantie valabila 12 luni.

 

Avantaje:

Are portabilitate sporita, alimentandu-se la bateria masinii.

Se comercializeaza la un pret avantajos.

Asigura o temperatura de racire constanta in interior, deoarece incorporeaza un ventilator.

Are dimensiuni reduse, 40 x 39.5 x 23.5cm, fiind usor de situat in masina.

 

Dezavantaje:

Are o capacitate de stocare destul de redusa, 22l, deoarece este o geanta frigorifica auto.

 

 

 

 

 

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4.75 out of 5)
Loading...