fbpx

Cel mai bun frigider No Frost

Last Updated: 28.03.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Beko DDEN517MWD+

 

1) Beko DDEN517MWD+Acesta este un frigider No Frost ieftin si bun, cu 2 usi etajate orizontal (congelatorul fiind situat in partea de sus). Volumul net total de 435 litri, cu 350 pentru spatiul de racire si 85 pentru cel de congelare, il face perfect pentru stocarea unor cantitati mari de alimente (ce este peste 400 litri se incadreaza la categoria frigidere mari).

Dispune de sistemul No Frost pentru ambele spatii de depozitare si asigura o eficienta energetica crescuta, facand parte din clasa A+ (A e cea mai buna clasa). Frigiderul are 3 rafturi spatioase confectionate din sticla, ceea ce asigura rezistenta si curatarea usoara, un compartiment de stocare fructe si legume, suporturi de oua si de sticle, dispozitiv pentru cuburi de gheata. Produsul are integrate diverse functii moderne si utile, printre care termostat reglabil, ce iti permite sa setezi temperatura interioara, afisaj LED ce iti arata constant conditiile de refrigerare, functie super-racire si super-congelare, asigurandu-se o distribuire uniforma a umiditatii, a temperaturii si o racire rapida.

De asemenea, se poate mentiona un sistem antibacterian, cu functie de ionizare care elimina microorganismele (aerul dinauntru ramane curat) si un strat special antibacterian pe garnitura si maner. Iluminarea interioara foloseste functia Active Fresh Blue Light, cu o lumina permanenta albastra ce mareste perioada de conservare a alimentelor. Pe scurt, este un produs de calitate la un pret foarte bun, luminos, spatios, cu sertare eficient organizate.

 

 

 

 

 

LG GTF916PZPM

 

2) LG GTF916PZPMIata un model ce poate fi recomandat drept cel mai bun frigider No Frost LG, dotat cu un flux de aer multidirectional, ceea ce te asigura ca poti pastra mai mult timp alimentele proaspete, aerul interior fiind mentinut curat. Adio depuneri de gheata, mirosuri neplacute sau alterarea inainte de vreme a mancarii!

Refrigerarea si congelarea sunt rapide si eficiente, existand sistem separat No Frost pentru cele doua spatii diferite de stocare. Volumul net total este de 596 litri, 174 la congelator si 422 la frigider, ceea ce face produsul unul dintre cele mai generoase de larg consum. Absorbtia de energie este redusa, aparatul fiind incadrat in clasa A++, care este a doua cea mai eficienta (in afara de A+++). Ambele spatii sunt foarte spatioase si bine organizate, congelatorul fiind mult mai incapator decat la majoritatea modelelor, avand doua compartimente.

Ca alte functii moderne, se pot mentiona afisajul LED care te informeaza permanent asupra parametrilor de functionare, controlul umiditatii, sisteme de blocare a accesului copiilor mici si de avertizare de usa deschisa. Este atat eficient, luminos, cat si silentios, la un nivel de zgomot de doar 38 dB (un nivel de sub 60 dB e tolerat cat se poate de bine chiar si de catre cele mai sensibile urechi). Se poate spune ceva impotriva acestui model? Ei bine, este adecvat unui spatiu mai mare, nu e pentru o bucatarie mica, fiind voluminos si greu, cu o usa cu deschidere spre dreapta destul de lata.

 

 

 

 

Samsung RS754BHCSP/EF

 

3) Samsung RS754BHCSP-EFAcesta este un produs Samsung care nu te va dezamagi, de tip side by side (design american). Are sistem de racire Full No Frost, adica atat pentru frigider, cat si pentru congelator, cu un volum net total de 537 litri, 176 pentru spatiul de congelare si 361 pentru cel de refrigerare, fiind asadar perfect pentru o familie numeroasa care are nevoie de o capacitate mare de stocare.

Foloseste un nou sistem cu doua fluxuri de aer si control al temperaturii si a umiditatii, pastrand alimentele proaspete mai mult timp si indepartand orice mirosuri. Este un model eficient energetic (face parte din clasa A+) si silentios (39 dB), cu afisaj LED ce indica temperaturile din interior si permite o reglare simpla si iluminare interioara LED, ce ofera minim de caldura, economiseste consumul, insa si spatiul (fiind dispusa in spate).

Ambele spatii sunt generoase, frigiderul dispunand de 4 rafturi din sticla securizata si un compartiment de legume si fructe, ceea ce permite o organizare eficienta, iar congelatorul de 3 compartimente. Promite durabilitate, fiind confectionat din inox, iar rafturile din sticla (in general, acestea sunt mai rezistente decat cele din plastic). Dezavantaje? – este mai greu si mai voluminos decat modelele tip combina.

 

 

 

Cum aleg cele mai bune frigidere No Frost

 

Este greu sa ne imaginam azi cum ar fi sa traim intr-o casa fara frigider, unul din aparatele electrocasnice care ne-au imbunatatit considerabil calitatea vietii. Daca te gandesti sa iti inlocuiesti batranul model, vei vedea ca nu e deloc simplu sa alegi unul potrivit nevoilor tale, dar si bugetului. Odata cu evolutia tehnologica, si acestea s-au transformat in produse dintre cele mai variate, cu design, dimensiuni, functii inteligente din ce in ce mai diverse. O optiune foarte populara in ultima vreme o reprezinta frigiderele No Frost, mai ales ca si preturile devin mai accesibile decat erau acum cativa ani.

Ce inseamna No Frost? Practic, e vorba de un sistem de inghetare, ce raceste prin recircularea aerului si eliminarea vaporilor de apa. Avantajul evident: nu se mai depune gheata pe alimente si peretii interni, asadar nu mai trebuie sa investesti efort si timp pentru a decongela aparatul (in acelasi timp, asigura o racire mai rapida si buna).

Urmatoarele informatii au scopul de a te ajuta sa afli unde se gasesc frigidere No Frost la un pret bun si ce criterii este bine sa iei in considerare inainte de a-ti utila casa cu un model modern.

 

 

Tip si compartimentare: ai de ales intre doua modele principale: cu o usa ori cu 2 usi. Primele sunt produsele clasice, conventionale, neavand si o usa separata pentru congelator. Cele cu 2 usi pot fi impartite in: orizontale, de tip combina, care includ un spatiu compartimentat pentru frigider si unul separat pentru congelator, situat fie in partea de sus, fie in cea de jos; si cele de tip side by side, ce separa aparatul vertical in doua parti, in stanga avand spatiu de congelare, in dreapta pentru depozitarea alimentelor proaspete. In ambele cazuri, spatiile variaza ca marime: unele iti ofera spatii egale, altele au congelatorul de dimensiuni mai reduse decat frigiderul. Verifica ce compartimente exista (sunt, de exemplu, si compartimente cu forma rotunda) si ce sertare aditionale (cu suport pentru gheata, sticle, oua etc.). De asemenea, elementele de depozitare pot fi din plastic ori sticla: sunt de preferat cele din sticla, mai rezistente si simplu de curatat (e bine daca sunt si reglabile, sa le poti ajusta in inaltime).

 

Capacitate de stocare: potrivit parerilor despre cele mai bune frigidere No Frost, nu dimensiunea exterioara e cea mai importanta (desi conteaza, caci trebuie sa incapa in spatiul pe care-l ai la dispozitie), ci volumul interior, atat al frigiderului, cat si al congelatorului (cand congelezi cantitati mari de alimente, ai nevoie de un volum mare). Te intereseaza asadar ce volum net are fiecare din aceste spatii de stocare: cel pentru racire variaza intre 100-400 litri, cel pentru congelare intre 40-120 litri. Cu cat e mai mare cifra, cu atat poti incarca mai mult aparatul. Un frigider mic se situeaza pe la 50 – 150 litri, unul mare pe la 350 litri (ce depaseste 450 e mai adecvat unui spatiu foarte mare, mai degraba pentru uz profesional, in bucatariile restaurantelor etc.).

 

Alti parametri: te mai intereseaza si termostatul reglabil, cu care ajustezi temperatura interioara si temperatura specifica de congelare, care poate varia de la – 6 grade Celsius (marcat cu o steluta), la – 12 grade (2 stelute), pana la – 18 grade (3 stelute). Prima iti permite doar o depozitare limitata ca timp, de aproximativ o saptamana, celelalte permit stocarea pe perioade indelungate a alimentelor (poti avea ori nu nevoie de aceste optiuni, in functie de obiceiul tau, de cat timp pastrezi mancarea in congelator). Clasa energetica este si ea importanta, indicandu-ti consumul si eficienta de inghetare, adica puterea frigiderului: clasa A (cu subcategoriile A+, A++, A+++) este cea mai buna, garantand putere crescuta la consum cat mai redus de energie (clasa D e cea mai slaba). Trebuie sa stii ca, de la o clasa la alta, consumul creste cu aproximativ 25-30%.

Odata ce te-ai informat despre cele mai importante criterii, recomandam sa cercetezi cu atentie ofertele online: vei vedea ca gasesti modele variate, adesea la un pret redus si cu o garantie extinsa, ceea ce iti asigura calitatea produsului.

 

 

VINO PE INSTAGRAM!

Salut! Sunt loana si te astept cu drag pe Instagramul meu, unde promit sa iti arat totul despre cele mai gustoase bunatati pe care le gatesc.

CLICK AICI

Lasă un comentariu

0 Comentarii