Cele mai bune dezumidificatoare

 

Cel mai bun dezumidificator – Recomandarile noastre pentru 2017

 

Problema excesului de umiditate este una cat se poate de reala si cu implicatii importante pentru sanatate. Alegerea unui desumidificator eficient poate fi o provocare la fel de mare, avand in vedere varietatea de produse de pe piata si faptul ca nu sunt niste instrumente foarte raspandite printre utilizatorii casnici. Daca nu vrei sa pierzi o multime de timp cautand cele mai avantajoase oferte, iti prezentam noi cel mai bun dezumidificator disponibil momentan: Argo Dry 11. Eficient in incaperi de 12 – 14 mp, cu o putere de 190 W si higrometru precis, el permite setarea nivelului preferat de umiditate oriunde intre 35% si 80%, iar rezervorul de 3 litri garanteaza o functionare indelungata inainte de momentul inchiderii automate. Pe locul doi in studiul nostru de piata se afla Trotec TTK 51E, cu un debit de aer de 126 mc / h si o capacitate maxima de pana la 16 litri de apa in 24 de ore.

 

 

Tabel de comparatie

 

 

Cum alegi un dezumidificator bun

 

Ghidul cumparatorului

Pentru a elimina umiditatea excesiva din subsoluri sau din diferite tipuri de incaperi, dezumidificatoarele sunt cele mai recomandate aparate, reprezentate indeajuns de bine si pe piata din Romania in prezent. Principiul de functionare este simplu: un motor propulseaza o elice, cu ajutorul careia aerul este trecut printr-o serie de bobine cu agent de racire.

In contact cu suprafetele reci, vaporii condenseaza, transformandu-se in picaturi de apa, care se scurg intr-un compartiment colector. Aceasta este functia de baza a unui astfel de dispozitiv, insa foarte multe modele functioneaza versatil si ofera optiuni cat mai diverse. Daca nu stiti cum sa alegeti o varianta performanta si nici unde se gasesc dezumidificatoare la preturi bune, va prezentam o serie de aspecte definitorii pentru capabilitatile acestor itemi.

Cel mai bun dezumidificator

Capacitatea: se refera la posibilitatile de eliminare a umiditatii din aer, in raport cu spatiul ce trebuie astfel tratat si cu cantitatea de apa din aer. O umiditate de 50% constituie deja un mediu extrem de propice pentru dezvoltarea acarienilor, mucegaiului si pentru formarea igrasiei, probleme ce pot accentua simptomele alergiilor sau chiar ale persoanelor astmatice.

De aceea, in functie de volumul spatiului din care vom elimina vaporii de apa, este recomandat sa alegem un dispozitiv care sa faca fata optim acestei provocari. Capacitatea de dezumidificare se masoara in litri pe zi si va fi indicata de catre fiecare producator in descrierea aparatului.

Bineinteles, ea este o coordonata ce indica randamentul si nu trebuie confundata cu capacitatea de colectare, adica ce cantitate de apa se strange in recipientul colector, pana ce acesta trebuie golit. Pentru spatii de pana in 20 de metri patrati, puteti alege dezumidificatoare cu o capacitate de 10 – 15l, dubland valorile odata cu suprafata.

 

Puterea: ofera indicatii cu privire la consumul energetic si implicit la eficienta energetica. In mod contrar asteptarilor, modelele de capacitate redusa nu sunt neaparat si cele mai economice. Spre exemplu, un dezumidificator cu o capacitate extinsa, de 35l/zi are nevoie, in medie, de 600-650W, in timp ce unul de 15l/zi poate necesita in jur de 350-400W.

Daca tinem cont ca, cele de mare capacitate elimina umiditatea mai rapid si vor intra in modul economic dupa atingerea valorilor corecte, un dispozitiv de capacitate redusa va consuma cam aceeasi cantitate de energie pentru a lucrala fel de eficient, insa timpul de lucru se va dubla. Din aceste considerente si daca aveti posibilitatea, puteti opta pentru un model de mare capacitate, chiar daca veti face o investitie mai mare, conform celor mai multe pareri despre cele mai bune dezumidificatoare.

 

Functiile: constituie niste aspecte notabile, pentru ca orice potential cumparator va dori sa stie mai multe despre versatilitatea aparatului pe care se pregateste sa il achizitioneze. Ele vizeaza mai cu seama optiunile de programare si gestionare a procesului de dezumidificare. Modul de strangere al apei conteaza destul de mult.

Unele variante pot include o pompa verticala, care are rolul de a trimite apa intr-un recipient de colectare extern, astfel incat dispozitivul sa poata functiona continuu, fara golire. Optiunea de detectie de umiditate va fi extrem de utila, deoarece are va stabili ce nivel are umiditatea din incapere, oprind automat procesul, atunci cand aceasta ajunge la valoarea dorita si economisind energie astfel.

Conform principiului de condensare, atunci cand temperaturile sunt scazute in incapere, umidificatorul nu poate lucra. De aceea, o functie cu racire accentuata si una cu dezghetare automata il vor face capabil sa functioneze chiar si la 5-10 grade Celsius, fara ca instalatia interna sa fie afectata de inghet.

Dezumidificator bun

Ergonomia si fiabilitatea: reprezinta capabilitati la fel de notabile. Pentru o utilizare optima si comoda, dispozitivul trebuie sa aiba dimensiuni moderate si o greutate care ii permite o anumita portabilitate, putand fi plasat in orice spatiu. Dimensiunile variaza in functie de capacitatea de dezumidificare si de cea de colectare, atunci cand apa este stransa, si nu pompata catre o destinatie externa. Setarile trebuie sa se faca usor, pentru o intrebuintare facila, intuitiva.

Ca durabilitate, multi considera ca modelele de mare putere si cele cu functie Auto Defrost vor avea o durata de viata mai extinsa, chiar si la intrebuintari destul de frecvente. In aceasta directie, puteti analiza si garantia de conformitate primita.

 

Cu ajutorul tuturor acestor factori, veti avea posibilitatea sa cumparati un model performant, implicit atunci cand detineti cunostinte minime despre modul de functionare. Daca va intereseaza sa stiti unde gasesc dezumidificatoare la un pret bun si alti potentiali cumparatori, va puteti orienta catre o achizitie online.

Preturile sunt mai bune pe internet, iar diversitatea produselor e garantata, astfel incat puteti compara mai multe optiuni. Pe langa faptul ca primiti aceeasi garantie, daca aparatul nu corespunde cerintelor, il puteti returna sau inlocui.

 

 

Modele recomandate in 2017

 

 

Argo Dry 11 

 

3.ARGO DRY 11

Daca vreti sa achizitionati un astfel de dispozitiv, insa sunteti in cautarea unor produse cu preturi mai economice, va recomandam sa acordati atentie modelului de fata, deoarece este unul dintre acele dezumidificatoare de camera ieftine si bune disponibile pe piata.

Intuitiv de utilizat, acest model al carui principiu de functionare se realizeaza cu ajutorul compresorului, se remarca printr-un consum redus de energie electrica, de doar 190 W si poate functiona la temperaturi cuprinse intre 5 si 35 de grade Celsius. Are o capacitate de dezumidificare de pana la 11 l, producatorii recomandandu-l pentru zone de aproximativ 12-14 m2.

Include functii benefice, precum posibilitatea de a seta nivelul de umiditate dorit intre 80% si 35%, printr-un buton intuitiv si functia de monitorizare a umiditatii aerului, conform cu valoarea aleasa, prin intermediul higrostatului. Rezervorul are o capacitate de 3 l, este situat in partea frontala a aparatului si include o fereastra transparenta, ce permite monitorizarea nivelului de apa.

De asemenea, dispune de o alarma, care porneste in momentul cand rezervorul este plin si trebuie golit. Datorita functiei ,,Auto-restart’’, in cazul in care are loc o pana de curent, aparatul porneste din nou. Pentru purificarea aerului din incapere, dispune de un filtru lavabil, ce poate fi usor de indepartat, pentru igienizare facila. Are o forma compacta, un design placut, iar datorita rotilor multidirectionale poate fi transportat fara probleme dintr-o camera in alta.

 

Avantaje:

Poate fi achizitionat la un pret avantajos

Este economic din punct de vedere al consumului de energie electrica

Are inclus un sistem de setare a nivelului de umiditate dorit

Este echipat cu higrostat, cu ajutorul caruia veti putea monitoriza umiditatea aerului, in concordanta cu valoarea aleasa

Are o garantie de conformitate de 3 ani

 

Dezavantaje:

Puterea de dezumidificare este potrivita pentru spatii de dimensiuni nu foarte mari

button 1

 

 

 

 

Trotec TTK 51 E 

 

1. Trotec TTK 51 EPe langa faptul ca vei putea achizitiona acest dezumidificator Trotec la un pret bun, te vei putea bucura de niste performante ce pot multumi orice utilizator casnic. Functioneaza prin condensare, pe baza unui sistem cu compresor si va asigura un debit de aer prelucrat de 126mc/h, absorbind aproximativ 16l de apa pe zi din aerul ambientului.

Recipientul pentru apa totalizeaza un volum de 2.3l, garantand in jur de cateva ore de functionare constanta. Daca ti se pare prea scazuta capacitatea acestuia, poti sa-i racordezi un furtun de scurgere, care favorizeaza dezumidificare constanta.

Recomandam intrebuintarea dispozitivului in cazul incaperilor care nu depasesc  31mp ca suprafata, fapt ce il face compatibil cu subsoluri sau chiar cu incaperi dintr-o locuinta, indiferent ca e casa sau vila. Functioneaza intre temperaturile 5°-32°C si asigura gestionarea unor valori maxime de umiditate intre 30 si 90 de procente. Un filtru intern lavabil retine scamele, bacteriile, praful si chiar parul de animale. Pe baza a 7 trepte de lucru, poti stabili ritmul de functionare, iar higrostatul va controla constant nivelurile de umiditate din camera in care il pastrezi activ.

 

Avantaje:

Include tehnologie cu compresor, care dezumidifica eficient aerul din incaperi.

Are higrostat, deci porneste sau se opreste automat in functie de valorile de umiditate inregistrate.

Filtrul lavabil opreste proliferarea microorganismelor si a impuritatilor in aerul din camera.

Are o capacitate buna de functionare, adecvata pentru spatii cu suprafata de 31mp.

 

Dezavantaje:

Rezervorul pentru apa este cam mic, avand doar 2.3l capacitate, dar poate fi utilizat si impreuna cu un furtun de scurgere.

button 2

 

 

 

 

Tesy DHF 10 CEL

 

Un dezumidificator bun si ieftin pe care ti-l propunem pentru raportul foarte avantajos intre performantele oferite si pretul de achizitie este modelul Tesy DHF 10 CEL. Este vorba despre un model cu o putere de 245 W care permite sa reglezi nivelul de umiditate dorit in incapere.

Capacitatea dispozitivului este de pana la 10 litri / 24 ore, la o temperatura de 30 de grade Celsius. Capacitatea rezervorului de colectare este de 2 litri, ceea ce ii ofera o autonomie acceptabila. In plus, fiind echipat cu protectie automata, isi va intrerupe functionarea atunci cand rezervorul este plin.

Nivelul de zgomot este de doar 46 dB, ceea ce inseamna ca functionarea sa ajunge sa treaca practic neobservata. Printre functiile suplimentare cele mai apreciate se numara timerul pentru 24 de ore, indicatorul luminos, senzorul de umiditate si functia de auto-dezghet. La acestea am dori sa adaugam manevrabilitatea superioara datorata manerului ergonomic si rotilelor cu care este prevazut aparatul in partea de jos.

 

Avantaje:

Dezumidificator eficient cu putere de 245 W si capacitate de lucru de 10 litri / 24 ore.

Protectie automata la umplerea rezervorului cu apa.

Datorita senzorului incorporat permite controlul strict al nivelului de umiditate din incapere .

Usor de deplasat datorita manerului si rotilelor.

 

Dezavantaje:

Rezervorul de apa are un volum de doar 2 litri, ceea ce poate fi putin in conditii de umiditate foarte ridicata.

button 2

 

 

 

 

Tesy DHF10CM 

 

1.Tesy DHF10CM

Daca sunteti in cautarea unui dezumidificator bun, care sa extraga eficient umezeala din suprafetele din locuinta dumneavoastra, dar care sa nu solicite investirea unei sume considerabile, atunci va recomandam sa analizati modelul de fata. Majoritatea utilizatorilor care l-au achizitionat s-au declarat multumiti de calitatea acestuia si il recomanda mai ales din prisma raportului foarte bun dintre calitate si pret.

Este un produs destinat indeosebi uzului casnic, deoarece are o capacitate de dezumidificare de 10 litri in decursul a 24 de ore, fiind astfel potrivit pentru suprafete de aproximativ 12 m2. Rezervorul detasabil, ce depoziteaza apa extrasa, are o capacitate ce se incadreaza in valori medii pentru un astfel de dispozitiv si anume 2,5 l.

Include o functie foarte importanta si anume aceea de reglare a nivelului de umiditate, deoarece va permite sa setati un procent adecvat, tinand cont de faptul ca nu este benefic pentru sanatate un aer prea umed, dar nici unul prea uscat. Este un model destul de compact si se poate transporta usor dintr-o camera in alta, avand o greutate relativ scazuta de 10,4 kg si dimensiunile totale de 540 x 250 x 400 mm.

Produsul este durabil, fiind fabricat dintr-un material plastic rezistent, iar producatorii ofera o garantie de 24 de luni. In ceea ce priveste nivelul de zgomot, acesta atinge valoarea de 45 dB, modelul fiind, astfel, unul destul de silentios.

 

Avantaje:

Ofera calitate si eficienta la un pret rezonabil

Are un design placut si compact, nu ocupa mult loc de depozitare si poate fi transportat facil

Incorporeaza o functie utila, aceea de reglare a nivelului de umiditate din incaperea unde este pozitionat

 

Dezavantaje:

Capacitatea de dezumidificare face fata la incaperi nu foarte extinse

button 2

 

 

 

 

Electrolux EXD16DN3W 

 

4.ELECTROLUX EXD16DN3W

Potentialii cumparatori interesati de un dezumidificator bun pentru spatii de dimensiuni medii sunt sfatuiti sa analizeze cu atentie capabilitatile acestui model de la Electrolux. Produsul beneficiaza de o putere de 413W, valoare suficienta pentru a garanta un randament de 16l/24h, ceea ce il face adecvat pentru spatii de pana la 40 de metri patrati.

Producatorii specifica faptul ca dezumidificatorul va functiona optim, permitand reglajul de umiditate intre valorile de 35 – 85%, intreg procesul putand fi moderat in doua trepte diferite de viteza, in functie de preferintele utilizatorului. Pentru a proteja persoanele sensibile, modelul incorporeaza o functie de filtrare antibacteriana.

Optiunile suplimentare includ: display LCD, care faciliteaza setarile, acestea facandu-se si ele electronic si cronometrul, util in intarzierea procesului de dezumidificare cu pana la 24 de ore. Piesa are dimensiuni relativ mici, 51 x 35 x 24.5 cm, cantareste 13.5Kg si se comercializeaza cu o garantie de 2 ani.

 

Avantaje:

Are o capacitate moderata de lucru, evaluata la 16l/24h.

Lucreaza eficient in spatii medii, de pana la 40 de metri patrati.

Poate fi programat sa lucreze cu intarziere, prin intermediul functiei Cronometru.

Include o optiune de filtrare antibacteriana, foarte utila pentru persoanele sensibile.

 

Dezavantaje:

Pretul de achizite este pe masura capabilitatilor.

button 1

 

 

 

 

Rohnson R9112 

 

5.Rohnson R9112

Modelul, ce apartine brandului Rohnson, se evidentiaza printr-un design modern, compact, cu finisaje exterioare atent realizate si care nu face exceptie in ceea ce priveste calitatea si randamentul oferit, fiind astfel unul dintre cele mai bune dezumidificatoare de pe piata. Este realizat astfel incat sa va asigure un climat interior sanatos, un aer purificat si va permite sa reglati nivelul de umiditate adecvat pentru dumneavoastra si pentru cei care se afla in incapere, avand astfel posibilitatea sa setati procentaje cuprinse intre 35% si 80%.

Are o capacitate de dezumidificare de 12 litri in decursul a 24 de ore, producatorul recomandandu-l pentru suprafete de pana la 40 m2. Recipientul pentru colectarea apei are un volum relativ ridicat, de 3,5 l, astfel nu va fi nevoie golirea prea deasa. Include o serie de functii folositoare pentru utilizator si pentru buna functionare a aparatului si anume un sistem de control asupra rezervorului, aparatul oprindu-se cand acesta este plin, iar dupa ce are loc o pana de curent, dispozitivul va porni automat din nou.

De asemenea, modelul este unul silentios, ofera posibilitatea functionarii continue, are filtru de aer lavabil si include higrostat, cu ajutorul caruia puteti monitoriza nivelul umiditatii. Forma compacta sub care este conceput, greutatea relativ scazuta si dimensiunile sale vor face ca aparatul sa nu ocupe mult loc de depozitare si vor facilita transportul dintr-o camera in alta.

 

Avantaje:

Modelul este potrivit pentru suprafete de pana la 40 m2

Functioneaza silentios, avand un nivel de zgomot de 40 dB

Produsul se va opri automat, atunci cand recipientul pentru apa este plin si trebuie golit

Include o functie de reglare a nivelului de umiditate dorit, cu procente cuprinse intre 35 % si 80%

 

Dezavantaje:

Timerul va permite sa programati pornirea si oprirea aparatului la intervale de 2 sau 4 ore, durata ce poate fi insuficienta pentru necesitatile unora dintre utilizatori

button 2

 

 

 

 

DeLonghi DDS 20 WH 

 

2.DeLonghi, DDS 20 WH

Pentru cei care doresc sa procure un dispozitiv de calitate superioara si care are un randament inalt, DeLonghi DDS 20 WH poate fi alegerea ideala, deoarece are toate atributele necesare pentru a fi numit cel mai bun dezumidificator disponibil pe piata. Este un model profesional, ideal pentru incaperile de dimensiuni mai extinse si pentru cele care au dezvoltat mucegai, dat fiind faptul ca aparatul ofera rezultate optime si are o capacitate de dezumidificare de 20 litri in decursul a 24 de ore, fiind potrivit pentru spatii de pana la 50 de m2.

Are prevazute functii binevenite in orice locuinta si anume: cea de uscare rufe, cu ajutorul careia rufele se vor usca intr-un timp mai scurt, functia pentru filtrarea aerului, care incorporeaza un filtru special anti-bacterian si functia de ventilatie. Mai mult, aparatul are inclus un timer, ceea ce va ofera posibilitatea sa il programati pentru a porni sau a se opri la anumite intervale de timp.

De asemenea, de mentionat este si sistemul de control asupra rezervorului, aparatul oprindu-se  cand rezervorul este plin. Vasul pentru apa are o capacitate extinsa, de 4,5 l, astfel nu veti fi nevoiti sa il goliti prea des. DeLonghi DDS 20 WH este conceput astfel incat sa poata functiona la temperaturi de pana la 2 grade Celsius si este prevazut cu un sistem dublu de eliminare a condensului si anume direct in rezervor sau cu ajutorul unui furtun de evacuare. Modelul include un filtru de aer lavabil si poate fi transportat usor, gratie manerelor si rotilor incorporate.

 

Avantaje:

Include un sistem care anunta atunci cand rezervorul este plin si trebuie golit

Permite functionarea la temperaturi de pana la 2 grade Celsius

Este echipat cu o serie de functii folositoare pentru utilizator

Capacitatea recipientului de captare a apei, cat si capacitatea de functionare a dispozitivului sunt ridicate

 

Dezavantaje:

Pretul de achizitie este in concordanta cu performanta si calitatea oferite de acest model

button 1

 

 

 

 

Majoritatea persoanelor care au vizitat aceasta pagina, au mai cautat informatii despre cum sa cumperi cel mai bun aparat de aer conditionat si despre care este cel mai bun purificator de aer.

 

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4.50 out of 5)
Loading...