Cel mai bun ventilator de baie

Am modificat articolul ultima data pe: 19.04.24

 

 

Cel mai bun ventilator de baie – Recomandarile noastre pentru 2024

 

N-ai sa-ti echipezi baia cu orice ventilator iti pica in mana, dar nici n-ai sa pierzi o groaza de tip documentandu-te excesiv. Stim ca, daca nu te informezi, exista riscul sa dai banii pe ceva prea costisitor, dar de care sa nu ai neaparata nevoie sau sa achizitionezi un model cu totul inadecvat, asa ca iata ce produs consideram mai performant din multitudinea de oferte online: Fresh Intellivent 2.0. Iti spunem din start ca acesta ocupa locul de frunte in lista noastra si asta cu anumite justificari bine gandite: lucreaza cat se poate de silentios, datorita unui motor economic, cu rulmenti; se integreaza foarte bine intr-o baie de dimensiuni mici si medii, avand o capacitate generoasa de extractie a aerului; cireasa de pe tort o reprezinta un sistem performant de detectie si calculare a strategiei de aerisire, pe baza nivelului de umiditate din incapere si a unui timer cu activare automata; pe langa aceste avantaje, posibilitatile de instalare diversificate, adaptabile in functie de fiecare tip de baie, constituie un alt merit ce trebuie subliniat. Daca pretul ti se pare prea mare sau cauti o alta solutie, iti putem spune ca modelul Elicent Elegance 120 s-a clasat al doilea in topul nostru.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Fresh Intellivent 2.0
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pe baza motorului puternic din dotare, acest model reuseste sa demonstreze o capacitate de extractie ridicata, de 134mc/h, potrivita pentru incaperi din cele mai diverse(spalatorii, cabine de dus, toalete), dar si o durata de utilizare indelungata, de pana la 60000 de ore.

Asa cum este cazul de fiecare data cand ai de-a face cu un dispozitiv performant, costul este direct proportional cu capabilitatile, incat se prea poate ca pretul de achizitie al acestui aparat sa ti se para usor costisitor.

Cei ce pun mai presus de orice calitatea vor fi convinsi ca acest model de ventilator de baie merita cumparat.

A 2-A OPTIUNE!

Elicent Elegance 120
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

In comparatie cu alte exemple pe care ti le putem oferi, acesta reuseste sa obtina cel mai apreciat scor in ceea ce priveste raportul dintre eficienta si pretul cu care este cotat; cu alte cuvinte, este produsul perfect pentru amatorii de chilipiruri.

In functie de dimensiunile incaperii pe care vrei sa o ventileze, acest produs ar trebui ales doar pentru bai cu suprafata medie, intrucat nu ofera posibilitati de reglaj in ceea ce priveste viteza de ventilare, avand una singura.

Pentru potentialii cumparatori ce dispun de buget redus, aceasta varianta va constitui exemplul cel mai concludent pe care il oferim.

A 3-a Optiune!

Elicent E-style PRO 150T
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un produs de mare capacitate, demonstrand o putere maxima de evacuare de 315mc/h, ceea ce il recomanda pentru eliminarea umiditatii in incaperile mai extinse, sau in cele in care acumularile de aer viciat si umiditate sunt, in medie, mai considerabile cantitativ.

Se presupune ca, fiind mai puternic decat modelele recomandate pentru uz casnic, acest dispozitv elimina destul de mult zgomot, fapt care il recomanda mai mult in zone publice sau pentru spatii comerciale, in detrimentrul utilizarii conventionale in locuinta.

Vrei sa elimini umiditatea din bai de dimensiuni extinse? - Aceasta pare cea mai buna solutie la care poti apela.

 

 

Cum alegi un ventilator de baie bun

 

Ghidul cumparatorului

Nimeni nu poate nega faptul ca baia este locul in care igiena trebuie sa se pastreze impecabila, dar si incaperea cea mai vulnerabila in ceea ce priveste contaminarea cu microorganisme si mucegai, din cauza umiditatii excesive si posibilitatilor limitate de aerisire. Igrasia trebuie sa fie eliminata cu orice pret, insa nu ai mereu la dispozitie mijloacele necesare de a ventila corespunzator spatiul baii.

De aceea, tot mai multe persoane prefera sa isi instaleze un ventilator de aerisire in baie, decat sa se complice cu alte abordari, care nu vor da neaparat rezultate bune intotdeauna. Avantajul major este ca, odata instalat, produsul in cauza evacueaza aerul viciat, protejand nu numai oamenii de eventualele efecte negative ale umiditatii, ci scutind si instalatia sanitara sau mobila de uzura prematura.

Din moment ce te-ai hotarat sa vezi unde gasesc ventilatoare de baie la un pret bun celelalte persoane interesate, informeaza-te corect, referitor la pasii de selectare a unui aparat calitativ.

Capacitatea de ventilare: separa aceste aparate in: modele cu putere mica de aerisire, piese cu randament moderat si produse de mare capacitate. Daca ai o baie de dimensiuni foarte mici, cu latura de 2x2m, inseamna ca volumul total al camerei nu poate depasi 10-12 metri cubi. Pentru acest tip de incapere iti trebuie un ventilator care sa circule de cel putin 8 ori in 60 de minute tot aerul continut, insemnand ca vei cumpara un model de capacitate scazuta, care dezlocuie in jur de 80 de metri cubi pe ora.

Pentru spatii cu volum intermediar, de aproximativ 20mc, vei alege o piesa cu putere moderata, respectiv 160mc/h, acesta fiind cazul bailor intalnite la apartamente cu mai mult de 2 camere. Numai atunci cand ai sala de baie foarte spatioasa, trebuie sa achizitionezi cel mai puternic ventilator pentru baie, cu debit de peste 180mc/h, insa fii gata sa platesti un pret usor mai piperat.

 

Sistemul de montare: presupune doua tipuri de aparate: de aerisire sau pentru perete. In cazul in care baia ta este prevazuta cu o fereastra, insa aceasta e prea mica pentru a face fata necesitatilor de aerisire, trebuie sa o elimini, montand in locul acesteia un model de perete. Avantajul mare este ca asamblarea se face foarte usor, fara a fi nevoie de modificari notabile in structura incaperii, insa mai putin convenabil este faptul ca scade din luminozitatea acesteia.

Situatia se schimba atunci cand incaperea nu are nici macar fereastra, ci doar o foarte mica gura de aerisire, care conecteaza camera cu sistemul de aerisire al cladirii. In majoritatea cazurilor, blocurile vechi de locuinte nu includ decat o serie de spatii ce comunica doar cu exteriorul, fara a fi puse la punct la acest capitol. De aceea, pentru circumstanta mentionata vei alege un ventilator centrifugal , care se monteaza in locasul pentru aerisire.

 

Zgomotul produs: poate atinge intensitati mici, moderate sau mari. Veti gasi mentionat acest standard si redat ca valoare in decibeli(dB). Ca sa puteti compara cu alte sunete, tineti cont ca nivelul de zgomot produs de o conversatie intre doua persoane este de 60dB. Asta inseamna ca orice dispozitiv ce genereaza intre 20 si 25dB poate fi considerat suficient de silentios si confortabil la utilizare.

Cand vrei un ventilator ieftin, trebuie sa accepti si ceva mai multa galagie, intre 25 si 35dB. In genere, cele mai zgomotoase sunt modelele cu capacitate mare de ventilare, insa destinate spatiilor comerciale sau firmelor . Acestea pot atinge si valori de peste 40dB, insa nu va vor deranja, din moment ce montarea lor la domiciliu este mai rar intalnita.

 

Functionalitatea: se caracterizeaza prin urmatoarele optiuni cu caracter suplimentar: comutare automata si pornire la activarea intrerupatorului pentru lumina, lumina incorporata, functie de memorie sau functionare programata, telecomanda,  afisaj digital, reglaj pe multiple trepte de functionare. Daca doriti sa beneficiati de toate aceste avantaje, va trebui sa cheltuiti cam multe fonduri, insa confortul oferit va fi pe masura.

Pentru o gospodarie conventionala, consideram de baza si necesare doar pornirea conectata de comutatorul electric si o eventuala lumina suplimentara, idee impartasita si de un numar relativ mare de pareri despre cele mai bune ventilatoare de baie.

Doar dupa cuantificarea acestor informatii, puteti procura un dispozitiv care sa intruneasca toate capabilitatile de care aveti nevoie personal. Ca sa gasiti ceva convenabil ca pret, va propunem sa comandati ventilatorul de pe internet, adica unde se gasesc ventilatoare de baie la preturi bune si foarte bune. Desi garantia de care beneficiati e neschimbata, iar calitatea oferita aceeasi, daca nu va convinge exemplul, puteti sa il trimiteti inapoi sau sa cereti altul la schimb.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Fresh Intellivent 2.0

 

Utilizatorilor interesati sa achizitioneze cel mai bun ventilator de baie, le recomandam acest produs lansat de Fresh. Pe langa designul elegant, modelul Intellivent 2.0 este echipat cu o serie de tehnologii complexe, menite sa ofere eficienta sporita in utilizare. Este un dispozitiv de inalta calitate, produs de unul dintre cei mai importanti si apreciati furnizori din Scandinavia ale produselor de acest fel.

Este catalogat drept un model puternic, avand o capacitate ridicata de extractie a aerului, de 134 mc/h. Astfel, poate fi montat cu incredere in cabine de dus, toalete, spalatorii sau alte spatii unde este nevoie de ventilatie, pentru a elimina umiditatea excesiva. Motorul de joasa tensiune asigura functionare extrem de silentioasa, fara a depasi pragul de 21 dB.

Acesta ofera produsului o durata de viata de peste 60.000 ore, adica o perioada de 5 ori mai mare decat modelele obisnuite. Aparatul este prevazut cu sistem inteligent de detectare a umiditatii, timer si functia de evacuare automata a aerului, ce garanteaza un climat sanatos si fara mirosuri neplacute, chiar daca dispozitivul este inactiv de aproape 26 ore.

Fresh Intellivent permite 3 moduri de instalare, in functie de necesitatile fiecarui utilizator. Poate fi amplasat pe in perete sau pe tavan, este prevazut cu rotor detasabil, indicator luminos pe baza de culori si panou de control usor de folosit. Ventilatorul poate fi racordat la o tubulatura cu diametrul de 98-100 mm sau 118-125 mm, cu ajutorul celor doua adaptoare incluse in setul de livrare. Garantia oferita produsului este de 5 ani.

 

Avantaje:

Functionare extrem de silentioasa, datorata motorului de joasa tensiune, prevazut cu rulmenti cu bile

Prezinta un consum redus de energie, doar 5W, ceea ce inseamna aproximtiv o treime din necesarul unui model conventional

Performanta produsului este asigurata de capacitatea ridicata de extractie a aerului si posibilitatea de a selecta treapta de viteza

Model de inalta calitate, incorporat cu diverse functii extrem de utile

 

Dezavantaje:

Chiar daca este in concordanta cu beneficiile oferite, pretul de achizitie este usor mai ridicat fata de alte modele disponibile in magazine

 

 

 

 

 

Daca va doriti un ventilator de baie ieftin si bun, acest produs poate reprezenta alegerea potrivita. Chiar daca poate fi achizitionat contra unui pret accesibil, modelul Elicent Elegance 120 se bucura de inalta calitate, fiind produs in Italia, de una dintre companiile de top in domeniul ventilatiei industriale si casnice, cu experienta de peste 4 decenii. Aparatul permite montajul pe perete sau in tavan si poate evacua aerul din incapere in tubulatura sau direct in exterior.

Este un dispozitiv potrivit pentru amplasarea in bai, grupuri sanitare, bucatarii, camere tehnice sau alte incaperi cu flux crescut, intrucat poate ventila in mod continuu. Modelul este dotat cu motor Long Life cu inductie magnetica, prevazut cu rulmenti cu bile, ce asigura functionare eficienta timp de 30.000 ore.

Performanta acestuia este asigurata de capacitatea ridicata de extractie a aerului, de 165 mc/h. Intrucat este un model destinat firmelor si spatiilor comerciale, nivelul de zgomot inregistrat, de 36.7 dB, nu este deranjant si compenseaza cu gradul ridicat de eficienta. Elicent Elegance 120 este prevazut protectie IPX4 impotriva jeturilor de apa si clapeta antiretur, pentru a evita patrunderea din exterior a aerului ori a diverselor corpuri straine.

Ventilatorul prezinta dimensiunile de 180 x 180 x 91 x 44 mm si se bucura de un design placut, elegant, cu panou central si aspiratie perimetrala. Fiind de culoare alba, se incadreaza perfect in baie sau in orice alta incapere. Grantia inclusa este de 24 luni.

 

Avantaje:

Calitate oferita la pret foarte avantajos

Produsul permite instalarea facila si rapida, pe perete sau in tavan

Prevazut cu o clapeta antiretur, pentru a evita patrunderea aerului sau a prafului din exterior

Motorul cu inductie magnetica asigura chiar si functionare continua, pana la 30.000 ore

Permite pornirea si oprirea in mod facil, din intrerupator

 

Dezavantaje:

Modelul este prevazut cu o singura treapta de viteza

 

 

 

 

 

Cele mai bune ventilatoare de baie sunt capabile sa mentina un mediu curat, sanatos si uscat, indiferent de traficul inregistrat. De aceea, este bine sa va asigurati ca modelul dorit prezinta capacitate sporita de absorbtie a umezelii si poate functiona perioade indelungata, uneori chiar si in mod continuu. Aceste caracteristici sunt extrem de importante atunci cand ne referim la ventilarea grupurilor sanitare in comun, bucatarii, camere tehnice ori spatii comerciale.

Modelul Elicent E-style PRO 150T permite evacuarea unui debit de 315mc/h aer viciat, ceea ce inseamna ca poate face fata oricarei incaperi, indiferent de gradul de umezeala.  Performanta aparatului este asigurata de motorul cu inductie, de 230V, ce permite ventilare permanenta. Dispozitivul este prevazut cu protectie termica, protectie impotriva stropirii cu apa IPX4 si clapeta antiretur.

Poate fi instalat pe perete sau in tavan, in mod simplu si rapid. Fiind realizat din dubla izolare, nu necesita impamantare. Dimensiunile totale ale aparatului sunt: 800 x 200 x 119 x 22 mm iar diametrul racordului este de 149 mm. Prezinta o singura viteza cu eficienta sporita, reprezentand alegerea inteligenta pentru orice baie. Functia timer permite stabilirea exacta a momentului cand doriti ca ventilatorul sa porneasca.

Elicent E-style PRO 150T este un model de calitate, produs in Italia, de o companie cu renume in acest domeniu. Dispozitivul are un design simplu si elegant, ce se integreaza usor in orice incapere. Cantareste doar un kilogram si inregistreaza 43,9 dB ca si nivel de zgomot.

 

Avantaje:

Motorul cu inductie si protectia termica permit ventilarea continua a incaperii

Capacitatea marita de absorbtie a umezelii permite montarea produsului in grupuri sanitare cu trafic intens ori in alte incaperi de dimensiuni mari

Fuctia integrata timer ofera posibilitatea utilizatorului de a selecta momentul in care porneste timerul

Raport bun intre calitate si pret

 

Dezavantaje:

Modelul prezinta nivel de zgomot ridicat, fiind recomandat in special firmelor si spatiilor comerciale

 

 

 

 

 

Utilizatorii care isi doresc cea mai buna aerisire pentru baie, au la dispozitie acest model performant. Realizat de unul dintre cei mai importanti producatori din Italia in domeniul ventilatiei industriale si casnice, Elicent Elprex 100 se impune prin calitatea oferita, designul elegant si performantele pe care le asigura clientilor. Face parte din seria Linea Design si este un dispozitiv centrifugal, cu tubulatura de 100 mm si aspiratie perimetrala.

Caracterizat prin versatilitate sporita, aparatul permite montarea in diferite locatii: toalete, bucatarii, spatii comerciale. In functie de caracteristicile incaperii, poate fi amplasat pe perete, in tavan si ofera posibilitatea de montaj incastrat. Este prevazut cu motor Long Life cu rulmenti si bile, ce confera o putere de 38,8W. Acesta asigura ventilarea unui debit mare de aer, de 230 mc/h. Motorul cu inductie si permeabilitate magnetica ridicata este prevazut cu protectie termica specifica.

Ventilatorul poate functiona in mod continuu sau intermitent, timp de peste 30.000 ore. Pentru rezistenta in timp, produsul este realizat din tehnopolimer antistatic de inalta calitate. Prezinta un design placut, cu partea frontala plata si detasabila, pentru curatarea eficienta a filtrelor. Modelul este prevazut cu o clapeta antiretur, ce poate fi eliminata in cazul instalarii unui alt sistem antigravitational, care sa asigure acelasi rol.

Se monteaza usor, nu are nevoie de impamantare si este insotit de o garnitura anti-vibratii. Poate fi controlat cu ajutorul unui regulator de viteza sau cu senzor. Elicent Elprex 100 este un aparat destul de silentios pentru puterea de care da dovada. Astfel, atinge pragul maxim de 41 dB. Prezinta incorporata functia timer, pentru setarea modului de pornire a ventilatiei.

 

Avantaje:

Model performant, special creat pentru spatiile ce necesita perioade lungi de ventilare continua

Poate fi amplasat in tavan, pe perete si permite montaj incastrat

Este realizat din materiale de buna calitate, ce asigura durabilitatea si rezistenta in timp

Design compact si elegant, ideal pentru aplicatii casnice sau comerciale

 

Dezavantaje:

Pretul ridicat al produsului

 

 

 

 

 

Potentialii cumparatori, care doresc achizitionarea unui ventilator de baie la un pret bun, vor fi incantati de beneficiile oferite de acest model. Elicent Ministyle 100 GT poarta amprenta celebrului producator si furnizor italian, cu experienta vasta in domeniu. Chiar daca este un dispozitiv ieftin, acesta nu renunta la calitate si este prevazut cu o serie de caracteristici si tehnologii care asigura functionalitate optima in orice spatiu.

Gratie motorului cu inductie, de 50V si protectia termica adecvata, aparatul poate functiona in mod continuu, atat timp cat este necesar, pentru captarea eficienta a umezelii si a aerului viciat. Poate fi amplasat simplu si usor in orice incapare, indiferent ca vorbim despre baile din spatiul de locuit, toalete publice, bucatarii, camere tehnice sau spatii comerciale. Permite montarea in perete sau pe tavan, in functie de nevoile utilizatorului.

Diamentrul racordului trebuie sa fie de 98 mm si nu necesita impamantare. Modelul include o clapeta anti-retur pentru protejarea interiorului de praful de afara sau de eventualele obiecte ce pot patrunde in camera. Aparatul prezinta o capacitate medie de ventilare, cu debit maxim de 90 mch. Are timer inclus, ce ofera posibilitatea utilizatorului de a seta momentul de start al functionarii.

Designul este simplu, compact, de culoare alba si cantareste doar 0,5 kilograme. Seria avantajelor este completata de garantia oferita pe o perioada de 24 luni. Raportul calitate-pret este foarte bun.

                                                                                           

Avantaje:

Calitate oferira la unul dintre cele mai bune preturi de pe piata

Prevazut cu o clapeta antigravitationala, pentru un plus de protectie

Model simplu, compact, cu greutate redusa, usor de manevrat si de instalat

Este prevazut cu timer, functie ce permite setarea momentului de pornire a dispozitivului

Motorul cu inductie si protectie termica adecvata permit functionarea continua a ventilatiei

 

Dezavantaje:

Este un produs cu o capacitate medie de ventilare, asigurand un debit de 90 mc/h

 

 

 

 

 

Cum se foloseste un ventilator de baie

 

Baia este probabil cea mai dificil de intretinut incapere din intreaga locuinta: expusa la umezeala, cu un risc relativ mare de dezvoltare a microorganismelor patogene, are nevoie de o atentie suplimentara ca sa fii sigur ca lucrurile sunt mentinute sub control.

 

 

Beneficiile unui ventilator de baie

Daca in sezonul cald, e simplu sa lasi deschis geamul de la baie si sa mai ai un alt geam deschis in locuinta, pe timp de iarna lucrurile pot deveni ceva mai complicate, in sensul ca un curent de aer rece prin locuinta nu e chiar ceea ce iti doresti, mai ales cand abia ai iesit din cada. Iar daca baia ta nu este prevazuta cu geam, sau daca acesta are iesire intr-o alta incinta, cum e un uscator inchis, sau chiar casa scarii, lucrurile se complica si mai mult.

Daca decizi sa instalezi un ventilator de baie, toate aceste neajunsuri vor fi minimizate: el va contribui la recircularea aerului si la eliminarea umezelii, prevenind formarea mucegaiului si deteriorarea prematura a mobilierului din incapere.

 

Mod de instalare

Instalarea unei piese din aceasta categorie este de obicei efectuata de catre o persoana specializata, insa e de mare ajutor sa stii exact ce anume sa ii ceri. Utilizatorii sustin ca cea mai practica varianta este cea in care ventilatorul este conectat la intrerupatorul de lumina, el pornind automat odata cu aprinderea luminii. Problemele apar atunci cand doresti sa il poti lasa pornit mai mult timp decat petreci efectiv in baie; pentru aceste situatii, este util si un intrerupator separat, care sa poata fi actionat individual.

Un alt aspect asupra caruia te sfatuim sa meditezi este locul in care il vei pozitiona. Dupa cum e si firesc, el va declansa un curent de aer in timpul functionarii, de aceea iti recomandam sa il amplasezi intr-o zona in care nu te poate deranja. O piesa care “sufla” spre tine atunci cand faci dus sau cand abia te-ai ridicat din cada este deranjanta, chiar daca modul sau de functionare este special conceput incat sa fie discret si sa nu cauzeze probleme.

 

Functii suplimentare

Daca intentionezi sa faci o investitie mai serioasa, este o idee buna sa verifici putin si functiile suplimentare pe care ti le pune la dispozitie produsul pe care il alegi. Existenta unei surse proprii de lumina, optiunea de timer, memorie sau functionare programata, afisajul digital sau reglajul treptelor de intensitate, sunt doar cateva; exista piese foarte performante care pot fi setate sa detecteze ele insele cand nivelul de umiditate depaseste un maxim pe care il consideri convenabil, si sa porneasca singure.

 

 

Cat trebuie sa functioneze, pe zi, un asemenea aparat?

Raspunsul la aceasta intrebare variaza destul de mult in functie de mai multi parametri, de la dimensiunea incaperii, la existenta unei alternative pentru aerisire si obiceiurile voastre zilnice. Unii utilizatori obtin rezultate bune in conditiile folosirii ventilatorului strict pe perioada cat sta lumina aprinsa in baie; altii, care agreeaza baile lungi in cada cu apa fierbinte, sau in locuintele carora traiesc mai mult de una sau doua persoane, au nevoie de timpi mai lungi de functionare, de pana la 2-3 ore pe zi.

 

 

 

Marci populare

 

Problemele care caracterizau pana de curand baile, nu mai trebuie sa te mai preocupe. Ai, azi, ocazia de a scapa de umiditatea in exces, care degradeaza in timp mobilierul si care favorizeaza dezvoltarea patogenilor, prin simpla instalare a unui ventilator special dedicat. Afla cate ceva despre 3 dintre cei mai apreciati producatori din categorie.

 

 

Elicent si-a inceput activitatea in anul 1990, in domeniul ingineriei. De atunci, brandul a preluat si dus la bun sfarsit un numar impresionant de contracte, a reusit sa ofere un serviciu de service si de mentenanta la cele mai inalte standarde clientilor si, de asemenea, a implementat solutii accesibile de utilizare a energiei solare si eoliene.

Compania de mandreste cu onoarea de a-si fi pus la dispozitie serviciile unor clienti de top din intreaga lume. Parte a grupului ARIMEC, Elicent utilizeaza ultimele concepte tehnologice moderne, pentru a le pune cumparatorilor la dispozitie produse care satisfac cele mai pretentioase asteptari.

Misiunea declarata a brandului este de a le furniza cumparatorilor solutii fiabile, eficiente din punct de vedere energetic si al costurilor, care urmeaza sa le imbunatateasca substantial conditiile de viata. Reputatia dobandita cu efort reprezinta unul dintre cele mai mari castiguri, Elicent refuzand sa isi dezamageasca, in vreun fel, utilizatorii.

Portofoliul de produse include solutii de tratare a aerului, de tipul aparatelor de aer conditionat, dezumidificatoarelor, umidificatoarelor, ventilatoarelor, filtrarii aerului si nu numai, dar si izolatii termice, optimizatoare de voltaj, pompe de caldura, sisteme fotovoltaice, lumini solare, sisteme de filtrare a apei, lapi UV si multe, multe altele.

 

 

Panasonic a fost fondata in anul 1918, de catre Konosuke Matsushita, care, cu determinarea specifica si cu simtul innascut pentru afaceri, a reusit sa obtina o crestere economica atat de rapida, incat in anul 1927, compania este deja declarata brand national.

Filosofia Panasonic este foarte bine rezumata de motto-ul ales: “A Better Life, A Better World” – “O viata mai buna, o lume mai buna”. Panasonic isi propune sa imbunatateasca calitatea vietii pentru oamenii din intreaga lume, si pune in joc, pentru aceasta, un volum imens de resurse  de cea mai buna calitate, de la investitia in echipa de cercetare si dezvoltare, pana la fiecare produs finit care ajunge in casele cumparatorilor.

Managementul companiei respecta o conduita de baza, prin care brandul se angajeaza sa imbunatateasca experienta de viata a utilizatorilor de pe intreaga planeta. Pentru ca oamenii sunt punctul central al activitatii, solutiile oferite sunt mereu in pas cu dorintele, nevoile si aspiratiile cumparatorilor.

Portofoliul Panasonic este unul extrem de bogat, incluzand aparate de aer conditionat, electrocasnice pentru prepararea mesei, dispozitive din gama Sanatate si Frumusete, , o gama variata de electronice, cele din categoria audio-video fiind in mod deosebit apreciate, si asta nu e tot.

 

 

Dospel este un producator polonez de dispozitive si sisteme de ventilatie si aer conditionat. Produsele oferite sunt caracterizate de o inalta calitate, iar acest avantaj este dublat de existenta unei retele de service prompt si de incredere.

Dospel lupta in fiecare zi ca sa satisfaca nevoile clientilor la cele mai inalte standarde posibile. Pentru aceasta, investeste intr-un departament avansat de cercetare si dezvoltare, reusind sa propuna solutii revolutionare care sporesc in mod semnificativ confortul de care se vor bucura utilizatorii. Practic, atunci cand cumperi o piesa a brandului, nu numai ca te astepti sa isi indeplineasca cu succes scopul pentru care a fost conceputa, dar stii ca va urma si un mic element cu care te va surprinde.

Portofoliul de produse include atat piese pentru utilizatorul casnic, cat si pentru cel industrial. Vei regasi, in el, ventilatoare individuale sau industriale, unitati de aer conditionat sau de conditionare a aerului din incaperi intens populate, dar si solutii pentru incalzire.

Oferta este de asemenea bogata in accesorii si piese de schimb, astfel ca atunci cand alegi un produs al brandului, poti fi sigur ca poti beneficia de el pentru o indelungata perioada de timp, multumita service-ului prompt si posibilitatii de remediere a oricaror defecte ar putea surveni in cazul utilizarii intensive.

 

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

Ventilatoare de baie – Opinii si Recenzii in 2024

 

In incaperile des utilizate, cum ar fi si baia, aburul si mirosurile neplacute iti creeaza o stare de disconfort, astfel incat este foarte util sa fie instalat un ventilator. Printre recomandarile noastre se afla Elicent Elegance 100, deoarece este un ventilator cu volum redus de zgomot, ce poate fi amplasat in functie de nevoi, fie in mediul casnic, fie in cel comercial. Dispune si de clapeta antiretur ce impiedica patrunderea aerului sau a impuritatilor, dinspre exterior in interior. Pe locul secund se afla Dospel Polo 4, un ventilator recomandat pentru mediul casnic, cu senzor de umiditate si timer. 

 

Pareri despre cele mai bune ventilatoare de baie

Achizitia unui ventilator de baie poate fi dificila, daca nu ai analizat in prealabil produsele din aceasta categorie. Ca sa iti poti face o idee, despre modelele existente pe piata, iti propunem cateva variante. 

 

 

Ventilator baie cu clapeta

 

Elicent Elegance 100

 

Este in model de ventilator de baie, la un pret bun, ce poate fi setat, pentru ventilare continua sau intermitenta, in functie de necesitatile spatiului tau. Poate fi folosit in locuri precum: baia, grupul sanitar sau bucataria, aflate in mediul casnic, dar si in cel comercial. 

Montajul se poate realiza, in functie de nevoi si de disponibilitate, fie pe perete, fie pe tavan. Deoarece are un nivel de zgomot redus, utilizarea sa nu va deranja incaperile aflate in vecinatate. Datorita rulmentilor cu bile, pe care ii are in dotare, produsul poate functiona timp de 30.000 ore, fara probleme, cu un debit de aer mare si o putere de consum redusa. 

Acest ventilator baie cu clapeta are un design modern, de aceea se potriveste in spatiile amenajate recent in acelasi fel. Dispozitivul antiretur impiedica patrunderea, in interior, a aerului din exterior sau a diverselor corpuri straine. Are dimensiuni de 160x160x80x38cm, iar temperatura maxima la care poate fi utilizat, dupa indicatiile producatorului, este cea de 40 grade Celsius.

 

 

Elicent E-style 100

 

Un ventilator de baie cu clapeta antiretur, ca acesta, va face fata cu brio solicitarilor continue sau intermitente, atat acasa la tine, cat si in spatiile comerciale. Cu posibilitatea de a fi instalat pe tavan sau pe perete, producatorul il recomanda pentru: bucatarii, bai, grupuri sanitare sau camere tehnice, deoarece are o capacitate de extractie de 90 mc/h, astfel ca nu vei avea mucegai sau abur.

Nivelul redus de zgomot, de doar 31dB, face ca functionarea lui sa nu deranjeze deloc camerele invecinate, de aceea este o varianta optima si pentru cei care stau la bloc. Dotarea cu clapeta antiretur impiedica patrunderea in interiorul incaperii, a aerului viciat, a diverselor impuritati sau a particulelor de praf, din exterior.

Este facut din plastic, de culoare alba, si are un design modern, dar totodata simplu, de aceea este potrivit, pentru orice incapere. Are un motor cu inductie 230V si protectie termica, astfel ca este adecvat chiar si pentru ventilarea continua, in cazul in care situatia o impune. 

 

 

Ventilator baie cu senzor de umiditate

 

Dospel Polo 4

 

Iti prezentam un produs potrivit locuintei tale, ce poate fi montat atat pe perete, cat si pe tavan, in functie de spatiul disponibil. Mirosurile neplacute sunt rapid ventilate, datorita debitului de 100 mc/h. Este un model axial cu ventilatie naturala, cu 2650 rot/min si are greutate de 440g. 

Este confectionat din plastic, de aceea poate fi curatat usor, iar nivelul de zgomot pe care il atinge, atunci cand functioneaza, este de 40dB, astfel ca poate fi putin deranjant. Acest ventilator de baie, cu senzor de umiditate, este alimentat la retea, iar datorita detectorului, va porni in mod automat cand nivelul de umiditate din incapere este ridicat. 

Datorita acestui mod de functionare, baia ta va fi protejata, reducandu-se astfel riscul aparitiei mucegaiului. Are si functia timer, astfel ca, dupa pornire, va putea fi setata, pentru a putea stabili perioada de functionare. Temperatura maxima la care poate fi utilizat este de 40 grade.

 

 

Aura 5C MRH 

 

Potrivit parerilor despre cele mai bune ventilatoare de baie, ale cumparatorilor, acest model este recomandat, pentru ventilarea continua sau intermitenta a bailor, bucatariilor sau altor spatii. Montarea acestuia este simpla, deoarece tot ce trebuie sa faci, este sa il prinzi in suruburi si poate fi amplasat fie pe perete in canalele de ventilatie, fie conectat la tubulatura. 

Fiind un model centrifugal, are un debit maxim de 180 mc/h cu o putere de doar 10W. Are un design modern, iar corpul si carcasa sunt realizate din plastic ABS durabil si rezistent la radiatii ultraviolete, ceea ce inseamna ca il poti pune si in locurile in care razele solare sunt puternice. Deoarece motorul este pe rulmenti, are durata de functionare extinsa, pana la 40000 de ore de lucru si este astfel proiectat incat sa poata functiona tot acest timp fara a necesita mentenanta, dispunand de protectie a motorului impotriva supraincalzirii. 

Are si clapeta antiretur, ce nu permite patrunderea mirosurilor neplacute, dinspre exterior in interiorul baii. Functia timer permite setarea perioadei de functionare dupa pornire. Fiind un ventilator de baie, cu senzor de umiditate, va asigura extragerea aerului, atunci cand in interior nu va fi un aer uscat, astfel incat peretii baii tale nu vor face mucegai, iar mobila va avea o viata lunga.

 

 

Ventilator baie silentios

 

Fresh Intellivent 2.0

 

Acest ventilator de baie, puternic, poate ajunge la o capacitate de extractie a aerului de 134 mc/h. Are o durata de viata de 60.000 ore si un consum de doar 5W, datorita motorului sau de joasa tensiune, care reduce consumul de energie cu aproape o treime fata de alte modele asemanatoare. 

Functia de evacuare automata a aerului se porneste dupa o perioada de inactivitate de 26 ore, astfel se va aerisi incaperea, iar clapa antiretur impiedica patrunderea mirosurilor neplacute. Cand este in functiune, are si un indicator luminos, cu 3 culori diferite, cate una pentru fiecare actiune: culoarea albastra indica evacuarea umiditatii, cea galbena, pornirea timerulului, iar violetul, functia automata de evacuare a aerului. 

Poate fi cel mai bun ventilator de baie, pentru locuinta ta, deoarece are functia de autocontrol a umiditatii, adica se regleaza automat in functie de sezon sau de obiceiurile fiecarei familii in parte, avand doua optiuni de controlare a umiditatii – silent sau maxim. Este dotat si cu functie timer, ce poate fi activata in trei moduri diferite: cu intrerupatorul baii, cu ajutorul cordonului sau printr-un intrerupator separat.

 

 

Soler & Palau Silent 100 CZ Silver

 

Este un model destinat spatiilor ce necesita ventilatie, cum ar fi cabine de dus sau toalete, precum si alte spatii, deoarece are debit de aer de 95mc/h. Datorita faptului ca are timer, dispozitivul va functiona un anumit interval de timp, setat de tine. 

Motorul cu rulmenti ii asigura o durata de viata indelungata, cu un consum de energie foarte redus (de 8W).  Fiind un ventilator de baie de 100 mm, el se instaleaza pe tubulatura si este acoperit de un bloc elastic, ce il face sa fie silentios, datorita faptului ca, vibratiile sunt atenuate, chiar si in etapa de extractie, de aceea produce un zgomot de doar 26.5 dB.

Este rezistent la actiunea apei, deoarece este dotat cu o carcasa ce protejeaza dispozitivul impotriva apei si a prafului  si poate functiona la temperaturi de pana la 40°C. Are si obturator, cu ajutorul caruia se limiteaza scurgerile de caldura, cand extractorul nu functioneaza si totodata previne intrarea aerului.   

 

 

Ventilator aerisire baie

 

Elicent Ecoline 120 A

 

Este un model ce poate fi montat atat pe perete, cat si pe geam sau tavan, in functie de spatiul disponibil in incapere. Este un ventilator de baie cu jaluzele automate, ce se inchid si se deschid, evitandu-se astfel patrunderea aerului din exterior si a diverselor corpuri straine in interiorul incaperii.

Are motor Long Life cu bile, ce ii asigura o functionare continua pana la 30.000 ore. Debitul de aer maxim este de 170 mc/h, avand o putere de consum de 15W. Carcasa frontala ofera protectie impotriva jeturilor de apa, dar totodata este usor de detasat si poate fi spalata, atunci cand este necesar. 

In acelasi timp, are grila de protectie antiploaie la exterior, astfel incat sa nu patrunda apa in interior. Nivelul de zgomot maxim este de 42 dB, ceea ce inseamna ca poate fi deranjant, in momentul functionarii. Daca doresti sa il montezi pe geam, pentru instalarea lui ai nevoie de un kit de montaj, care se achizitioneaza separat.

 

 

Ventilator baie puternic

 

Elicent Elegance 120PC

 

Este un ventilator ce poate fi montat pe perete sau tavan, in functie de disponibilitatea pe care o ai. Este potrivit pentru ventilarea bailor, a grupurilor sanitare sau a bucatariilor si poate fi setat sa functioneze continuu sau intermitent. 

Acest ventilator este proiectat, pentru a fi instalat pe tubulatura al carei diametru sa fie de minim 120mm, ca altfel este imposibila montarea lui. Are un design modern, ce poate fi asortat oricarui spatiu, fiind dotat totodata cu protectie impotriva jeturilor de apa. Motorul Long Life este dotat cu rulmenti cu bile, astfel incat poate functiona continuu, 30.000 ore. Are si clapeta antiretur, evitandu-se astfel patrunderea din exterior a aerului sau a diverselor impuritati in interiorul incaperii. 

Desi are un debit mare de aer, de 165 mc, totusi puterea consumata este de 15W, iar temperatura maxima la care poate fi utilizat este de 40 grade. Ventilatorul poate fi pornit/oprit cu ajutorul cordonului.

 

 

Ventilator centrifugal baie

 

Elicent Elprex 100

 

Modelul poate fi montat pe perete, pe tavan, dar si incastrat, daca vrei sa fie mai putin vizibil. Acest ventilator centrifugal de baie are nevoie de un diametru de 100 mm, pentru a putea fi instalat, fiind echipat si cu o garnitura anti-vibratii. 

Poate fi o solutie potrivita, pentru spatiile umede ce necesita ventilatie continua sau intermitenta, cum ar fi: baile sau grupurile sanitare, unde este necesara eliberarea de abur. Este dotat si cu clapeta antiretur, insa producatorul mentioneaza ca poate fi eliminata, daca se instaleaza o clapeta gravitationala. 

Are un design plat, iar partea din fata este detasabila, pentru a putea fi spalata. Debitul de aer este de 230 mc/h, iar consumul de 38.8W si poate fi controlat cu ajutorul unui regulator de viteza sau senzor (versiunea standard). Zgomotul pe care il face, atunci cand se afla in functiune, este de doar 41dB, de aceea este considerat un dispozitiv mai putin silentios.

 

 

Ventilator baie 100mm

 

Maico tip AWB100

 

Cauti un ventilator de baie, ieftin si bun? Atunci il poti alege pe acesta, deoarece are un pret accesibil. Este un model de perete, ce poate fi instalat in baia ta, pentru a reduce nivelul de abur, astfel incat mobila sa aiba o viata mai lunga si sa nu existe riscul de aparitie a mucegaiului. 

Are un nivel de zgomot de 43 dB, deci poate fi deranjant, atunci cand acesta este pornit si te afli in incapere. Materialul din care este realizat are culoarea alba, astfel ca se poate potrivi oricarei incaperi, indiferent de nuanta zidului. 

Daca familia ta este mai numeroasa sau baia mai mare, produsul s-ar putea sa nu faca fata, deoarece are o capacitate de extractie de doar 90mc/h. Este un model axial cu ventilatie naturala, fara alte functii suplimentare, cu ajutorul carora sa stabilesti modul de functionare, potrivit familiei tale. 

 

 

Ghid de cumparare 

 

In continuare, vei afla despre aspectele cele mai importante in procesul de selectie si avantajele folosirii unui ventilator de aerisire in baie. Acesta poate fi o investitie foarte buna, deoarece are rolul de a elimina aburul, umiditatea si mirosurile neplacute si astfel vei evita formarea mucegaiului pe pereti.

Datorita faptului ca, in incapere nu va fi umiditate, mobilierului existent nu se va deteriora, iar starea ta de sanatate se va mentine in limite normal si vei respira un aer curat.

 

Montajul: se poate face pe perete sau pe tubulatura. Atunci cand in casa ta doresti sa ai cele mai bune ventilatoare de baie, este necesar sa te gandesti unde anume vor fi amplasate. In functie de modalitatea posibila de montaj vei gasi modelul care se potriveste.

Cele montate pe perete sunt usor de instalat si, prin urmare, sunt mai practice decat cele pentru tubulatura. Aici includem si modele ce pot fi fixate pe fereastra, atunci cand peretele nu-ti permite amplasarea lor.

Cele montate pe tubulatura permit realizarea unei ventilari fara prea mult zgomot. Insa pe de alta parte, pentru montajul acestora, aveti nevoie de masuri suplimentare de izolare a vibratiilor, care pot necesita un strat de cauciuc.

 

Modul de refulare a aerului: poate fi de doua tipuri: natural sau mecanic.

Majoritatea ventilatoarelor de baie la pret bun de pe piata sunt construite pentru a vehicula aer curat, fara grasimi, particule abrazive sau alte substante daunatoare.

Ventilatia este procesul prin care aerul viciat dintr-o incapere este evacuat si inlocuit cu aer curat si poate fi de doua tipuri: Ventilatie naturala are loc prin miscarea naturala a aerului datorata diferentei de presiune intre interior si exterior.

Cea mecanica se realizeaza prin folosirea unui ventilator de evacuare sau introducerea aerului. 

 

Tipul constructiei: Din punct de vedere al constructiei ventilatorului, modelele pot fi axiale sau centrifugale.

Modelele axiale se numesc asa din cauza directiei fluxului de aer care este absorbit sau emis. Paletele ventilatorului se rotesc in jurul axului central, astfel ca genereaza un flux de aer care circula de-a lungul axului pe care sunt montate. 

Ventilatoarele axiale au o capacitate ridicata de a face sa circule mase de aer, dar fluxul de aer pe care il genereaza nu are o presiune prea mare. De aceea, nu vor consuma mult, pentru ca nu au nevoie de prea multa energie pentru a functiona. 

Datorita acestor caracteristici ventilatoarele axiale sunt potrivite pentru aplicatii generale care implica simpla mutare a unor mase mari de aer dintr-o parte in alta, precum si racirea unor spatii inchise. Aceste ventilatoare de baie, ieftine si bune, pot fi montate in spatii dintre cele mai diverse si pot indeplini fara probleme sarcini lipsite de complexitate.

 

Modelele centrifugale pot prelua un flux de aer dintr-o directie pe care apoi il pot redirectiona pe alta directie, de obicei la 90 de grade – de unde si denumirea tehnica de „centrifugal” avand rotorul si paletele inchise intr-o cutie caracteristica.

Fluxul de aer redirectionat poate fi preluat apoi printr-un sistem adecvat de tubulatura, iar pentru a functiona, ele au nevoie de o cheltuiala energetica mai mare. Paletele ventilatorului pot fi drepte sau curbate inainte / inapoi, in functie de cerinte.

 

Zgomotul: Pentru ca este foarte neplacut sa folosesti baia, in timp ce pe fundal se aud zgomote, iti recomandam un ventilator de baie silentios, cu un nivel redus de zgomot. Vei gasi aceasta informatie mentionata de producator pe ambalaj, iar valoarea se masoara in decibeli (dB). 

Ca sa iti poti da seama cat de zgomotos este produsul ales, iti spunem ca discutia dintre doua persoane are un zgomot de 60dB. De aici, poti sa deduci ca dispozitivul poate fi considerat silentios, daca produce un nivel al zgomotului cuprins intre 20-25dB.

 

Volumul incaperii: Trebuie tinut cont de acest aspect, deoarece astfel se va face ventilatia in mod eficient. Atunci cand pleci la cumparaturi, trebuie sa calculezi volumul baii unde vei amplasa ventilatorul, tinand cont de lungime x latime x inaltime. Producatorul specifica pe fiecare model in parte la ce suprafata maxima va face fata modelul vandut. 

In functie de volum, pentru o baie casnica obisnuita sunt recomandate intre 6 – 10 schimburi orare (depinde aici de numarul de persoane care folosesc baia sau chiar de preferintele fiecaruia) astfel ca puterea de extractie, pentru majoritatea ventilatoarelor de uz casnic este de aproximativ 90-100 mc /h, insa exista si modele cu capacitatea de extractie de 320 mc/ h.

 

Functii: Mai exista si dotari suplimentare ce pot face ca folosirea dispozitivului sa fie mai usoara. Printre acestea se numara si: timerul, clapeta antiretur, senzori de miscare sau senzori de umiditate.

Daca alegi un ventilatorul de baie cu temporizator vei avea posibilitatea de a-i seta un anumit interval de timp de functionare, dupa care acesta se opreste automat. Datorita faptului ca produsul nu functioneaza continuu, poti realiza chiar si o economie a energiei electrice.

 

Clapeta antiretur impiedica patrunderea mirosurilor si umiditatii din conducta de ventilatie, dar totodata si a vantului, prafului si insectelor din exterior. Atunci cand ventilatorul functioneaza, clapeta se deschide ca sa permita evacuare aerului extras din incapere, cand ventilatorul se opreste, acestea se inchid asigurand un blocaj pentru curentii de aer, praf, insecte si alte corpuri straine sa patrunda in ventilator.

Senzorul de umiditate face ca ventilatorul de extractie sa inceapa sa functioneze atunci cand depisteaza un nivel ridicat de umiditate. Avand in vedere ca, uneori se mai si opreste, nu exista riscul ca produsul sa se supraincalzeasca.

Senzorul de miscare poate fi foarte eficient, deoarece determina pornirea ventilatorului, doar atunci cand exista miscare in incapere. Datorita acestuia, dispozitivul nu functioneaza mereu, ceea ce inseamna ca nu va fi mereu zgomot in incapere.

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

Gasesc de cumparat ventilator de baie cu timer?

Da, se gaseste ventilator pentru baie, cu timer. Prin intermediul temporizatorului, alegi cat sa mai functioneze ventilatorul, dupa ce acesta porneste. Ca sa poti seta corect timpul, trebuie sa tii cont de necesitatile familiei tale, precum si de nevoia de ventilatie a incaperii, iar pentru a putea realiza o economie a energie electrice, poti alege un ventilator de baie cu senzor de miscare, care are inclus si timer. 

 

Exista ventilator de baie cu baterii?

Nu. In general, ventilatorul pentru baie este dotat cu un motor a carui putere este exprimata in wati.

Pentru functionarea optima a acestui motor, este necesara legarea lui la reteaua de energie electrica, fie la cea de 220V fie la 110V prin intermediul unui transformator.

 

Cat costa un ventilator baie Vents?

Firma Vents are o gama larga de ventilatoare de baie, la preturi bune si foarte variate. Se gasesc modele potrivite pentru mediul casic, iar aici preturile sunt cuprinse intre 65 lei si 970 lei in functie de complexitate si de functiile suplimentare pe care le au.

In cazul celor pentru mediul comercial sau industrial preturile sunt mult mai mari, fiind cuprinse intre 175 lei si 3075 lei. 

 

Instructiuni de montare a ventilatorului de baie

 

Dupa achizitia unui astfel de produs, va trebui sa il montezi. Chiar daca este indicat sa apelezi la o firma specializata, iti prezentam cateva aspecte, care fac ca montajul sa fie unul corect.

 

Alegerea locului

Atunci cand iei in considerare montarea unui ventilator de baie, trebuie sa te gandesti de la inceput unde anume il doresti pozitionat. Este necesar sa il montezi acolo unde este cel mai mare grad de umiditate din baie.

De obicei, acest loc este deasupra cazii sau a dusului. Amplasand dispozitivul acolo, vei putea indeparta aerul umed si astfel vei impiedica aparitia mucegaiului si chiar vei evita aparitia alergiilor. Daca in incapere este si dus si cada, cel mai bine este sa montezi ventilatorul intre cele doua.

 

Montajul

Atunci cand il montezi, iti recomandam sa apelezi la o persoana specializata, care stie exact cum se face. Daca vrei sa realizezi tu acest proces, trebuie sa faci o gaura in locul in care urmeaza sa il pui.

Aceasta trebuie sa aiba diametrul orificiului de evacuare a aerului. Urmatorul pas presupune scoaterea capacului, cu ajutorul unei surubelnite, iar apoi pozitionationarea orificiul de evacuare, in gaura creata.

Mai trebuie sa prinzi baza carcasei cu ajutorul unor suruburi, iar pentru a-l conecta la o sursa de energie electrica, puneti cablul de racordare in presetupa si conectati-l la o sursa de energie.

Modul cel mai practic de pornire al ventilatorului se realizeaza atunci cand este conectat la inrerupatorul de lumina, deoarece va intra in functiune odata cu aprinderea lui. Daca doresti sa ramana pornit, chiar si atunci cand nu esti in baie, iti recomandam sa il legi la un intrerupator separat sau sa alegi un model cu timer, la care poti seta perioada de functionare.

In cazul modelelor tubulare este indicat sa fii foarte atent la modelul ales, pentru ca tubul ventilatorului trebuie sa se potriveasca spatiului (gaurii) pe care il ai tu. 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu