Cel mai bun convector electric

Am modificat articolul ultima data pe: 28.03.24

 

Convectoare electrice – Opinii si Recenzii in 2024

 

In functie de putere si design, un convector electric te poate ajuta sa incalzesti eficient un spatiu micut sau o camera foarte incapatoare. Cum alegi insa modelul potrivit, care sa nu consume prea mult si sa fie usor de montat si folosit? Afla din acest articol, sau, daca cunosti deja foarte bine categoria de produse, evalueaza direct modelele care au reusit sa intre in topul recomandarilor noastre. TESY HEATECO CN03050EISW CLOUD este o varianta de 500W, pentru camere mici, cu posibilitate de conectare la Wifi, deci de gestionare de la distanta, si  programare saptamanala. Daca spatiul pe care vrei sa il incalzesti are intre 20 si 24mp, iti propunem ca alternativa TESY HEATECO CN03200EISW.

  

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

TESY HEATECO CN03050EISW CLOUD
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Versiune cu montare pe perete, potrivita pentru spatii de mici dimensiuni, cu conectare la Internet si posibilitatea de programare a modului de functionare, de la distanta. Convectorul include termostat reglabil si ecran LED pe care este afisata temperatura, protectie la supraincalzire si anti-inghet si este livrat impreuna cu modulul de control necesar pentru conectarea la Wifi.

Este ceva mai gros decat alte modele si panoul de control mecanic atasat nu este chiar cel mai aspectuos, dar nici foarte vizibil.

Model cu putere de 500W, pentru spatii mici, cu optiuni avansate de gestionare a functionarii, de la distanta.

A 2-A OPTIUNE!

TESY HEATECO CN03200EISW
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Convector cu putere de 2000W, potrivit pentru spatii medii si mari, cu termostat reglabil, usor de setat si functionare adaptativa, care te ajuta sa economisesti energie. Este o versiune cu amplasare la nivelul peretelui, potrivita pentru locuintele in care se evita ocuparea spatiului util al pardoselii, poate fi folosit si in baie si mentine eficient caldura in casa.

Include doar optiuni de control de baza, fara posibilitati de programare sau gestionare de la distanta.

Dispozitiv eficient si puternic, potrivit pentru cei care cauta o solutie practica si simplu de folosit, pentru a incalzi incaperi spatioase.

A 3-a Optiune!

Vigo EPK 2500 W
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un convector potrivit pentru apartamentele cu camere spatioase si elegante, pentru care ofera o putere de 2500W, design slim, cu grosime de 8cm, si panou de control digital. Include termostat reglabil, protectie la supraincalzire si functie de oprire/pornire intarziata, care ofera o adaptabilitate mai buna la stilul de viata al familiei.

Costa ceva mai mult decat alte versiuni cu nivel de putere similar si nu poate fi gestionat de la distanta.

Este un produs care echilibreaza cu succes designul modern, functionarea eficienta si usurinta in utilizare, cu posibilitatea de montare pe perete sau amplasare pe sol.

 

 

Pareri despre cele mai bune convectoare electrice

 

Ai consultat deja numeroase pareri despre cele mai bune convectoare electrice si este timpul sa incepi evaluarea propriu-zisa a variantelor disponibile? Poti face primul pas consultand produsele de mai jos, selectate de echipa noastra pe baza caracteristicilor tehnice si a popularitatii.

 

 

Convector electric de perete

 

TESY HEATECO CN03050EISW CLOUD

 

Pentru incaperi de dimensiuni reduse iti propunem acest model de la Tesy, cu putere de 500W, potrivit pentru incaperi de 6mp, cu izolatie de nivel mediu, sau pana la 8 – 10mp, cu izolatie foarte buna. Este un convector electric de perete, usor de montat, care nu va ocupa deci din spatiul util al camerei, insa este ceva mai gros decat alte versiuni (13.5cm).

Pretul este unul mediu pentru aceasta categorie de putere, in care dispozitivul reuseste insa sa iti ofere optiuni de control potrivite pentru unele dintre cele mai moderne case. Se numara printre versiunile care pot fi conectate la Internet si permite setarea de la distanta a parametrilor de functionare, prin smartphone sau tableta. Aplicatia easyTesy este disponibila gratuit si un filmulet pe care il poti urmari pe youtube te ajuta sa o instalezi usor.

Poti regla temperatura dorita in intervalul 15 – 30oC, programa modul de functionare pe diferite zile ale saptamanii si opta pentru functie Sleep, care gestioneaza automat incalzirea in timpul noptii. Tot in aplicatie se poate activa si dezactiva protectia la inghet. Este prevazut cu protectie la supraincalzire si este livrat impreuna cu modulul de control pentru conectare la Internet.

 

 

 

Convector electric Tesy

 

TESY HEATECO CN03200EISW

 

Pentru cei care doresc sa poata incalzi, cu un singur dispozitiv, suprafete de pana la 20-24mp sau chiar mai mult, in conditiile unui sistem foarte bun de izolare, am inclus in lista de propuneri si acest convector electric de la Tesy, cu putere de 2000W.

Incalzeste cu pana la 25% mai repede camerele potrivite ca dimensiune si mentine bine caldura, reactionand la diferente de pana la 0.1oC fata de temperatura setata. Include termostat reglabil, parametrii de functionare fiind setati electronic, prin intermediul panoului de control cu display LED, pe care poti consulta temperatura dorita si cea actuala din incapere.

Este prevazut cu protectie IP24 si, conform recomandarilor producatorului, poate fi instalat si in camera de baie. Sistemul de oprire/pornire adaptativa, care tine cont de caldura din spatiu, reduce consumul de curent electric, astfel incat sa nu platesti mai mult decat trebuie la energie. Acest model de convector electric Tesy se monteaza pe perete, economisind spatiu util.

 

 

 

Convector electric de podea

 

Vigo EPK 2500 W

 

Daca nu vrei sa ai de-a face cu procesul de montare pe perete si nu te deranjeaza dispozitivele electrice care stau prin camera, poti opta pentru un convector electric de podea, cum este acest model de la Vigo. Iti pune la dispozitie o putere de 2500W, suficienta pentru un spatiu de pana la 25 – 28mp, in functie de nivelul izolatiei.

Include termostat reglabil, care gestioneaza automat functionarea, astfel incat sa consumi doar atat cat trebuie pentru a mentine temperatura dorita, si, in plus, poti consulta oricand consumul si gradele din locuinta pe afisajul digital.

Este, de asemenea, prevazut cu timer, care permite pornirea intarziata, astfel incat sa il poti seta pentru a se activa inainte ca tu sa ajungi acasa. Mai include sistem de blocare, care impiedica copiii sa umble la el, si protectie la supraincalzire. Designul este unul elegant si subtire, cu grosime de doar 8cm, iar in pachetul de livrare primesti atat accesoriile necesare asezarii pe pardoseala, cat si cele pentru montare pe perete, pentru cazul in care te razgandesti.

 

 

 

VICTRONIC VC222

 

Te-ai hotarat la un convector electric de podea, dar nu dispui de un buget prea avantajos si cauti un model accesibil la pret? Iti propunem VICTRONIC VC222, cu putere de 1000W, care se va descurca eficient in spatii de pana la 10 – 14mp.

Designul este unul modern, cu panou de control, integrat de data aceasta pe fata convectorului, care nu strica insa deloc imaginea, ci dimpotriva, ii ofera un aspect premium. Panoul de control include ecran LCD rotund, pe care poti verifica temperatura din incapere si cea setata, plus alte informatii utile, iar marginea este un mare buton mecanic, pe care il vei folosi pentru a seta treapta de functionare, gradele dorite si timpul pana la oprirea sau pornirea automata.

Este, in plus, livrat impreuna cu o mica telecomanda, pe care iti recomandam sa o folosesti daca vrei sa protejezi suprafata alba a convectorului impotriva murdariei care se depune inevitabil la contactul repetat cu pielea.

 

 

FLORIA ZLN-3024

 

Tot din categoria optiunilor accesibile la pret iti propunem acest model de la Zilan, care se poate dovedi cel mai bun convector electric pentru tine, daca ai nevoie de o versiune micuta si eficienta, pentru baie sau un birou de dimensiuni reduse. Puterea de 450W il recomanda pentru incaperile de pana la 4-5mp, pe care le va incalzi usor, insa nu va face fata prea bine la spatii mai mari, deci cantareste bine decizia.

Designul este foarte simplu, alb, usor triunghiular, motiv pentru care consideram ca este mai potrivit pentru amplasare pe sol. Producatorul a luat insa in considerare si pozitionarea pe perete si livrat impreuna cu accesoriile necesare pentru ambele cazuri.

Este prevazut cu picioare stabile si termostat reglabil, care te ajuta sa mentii usor temperatura in camera, fara a exagera cu consumul. Se numara printre optiunile utile celor care nu au calorifer in baie si pentru studentii care stau in camine slab incalzite.

 

 

 

Convector electric in baie

 

ADAX VPS 1010 KEM 

 

Gandit pentru a fi utilizat in camera de toaleta, acest model de convector al marcii norvegiene ADAX pune la dispozitie o putere de 1000W, suficient de mare pentru a incalzi bai de dimensiuni mici si medii, de pana la 10 – 12mp.

Include protectie la supraincalzire si anti-inghet, plus termostat electronic care permite gestionarea automata a modului de functionare, pe baza temperaturii pe care trebuie sa o mentii in incapere. Este un produs de nivel IP24, care rezista bine cand este expus la stropi de apa, si include panou de control mecanic, usor de folosit.

La capitolul grosime este o versiune medie, avand dimensiunile de 32.5 x 85 x 9.5cm, si se monteaza fixat de perete, pentru a ocupa cat mai putin din spatiul util. Designul este simplu, cu finisaj de culoare alba, usor de instalat si utilizat, recomandat pentru uz rezidential, dar il poti monta si la birou sau intr-un mic magazin.

 

 

 

Convector electric de perete 2000W

 

Albatros TC-2000A

 

Pentru completarea sistemului centralizat de incalzire sau pentru mentinerea caldurii, de sine statator, intr-un spatiu de pana la 20 – 24mp, iti propunem un convector electric de perete, cu 2000W, care poate fi asezat si pe podea, daca nu vrei sa te complici cu instalarea. Pentru varianta in care il asezi pe sol, ai la dispozitie picioare stabile, cu roti si manere, ce faciliteaza transportul dintr-o camera in alta sau in locul in care il depozitezi peste vara.

Este prevazut cu doua trepte de putere, cea de 2kW fiind ideala pentru incalzirea rapida a spatiului, in timp de treapta inferioara te ajuta sa mentii eficient caldura obtinuta. Beneficiaza de protectie la supraincalzire si include termostat reglabil, sub forma de buton rotativ.

Designul este de tip panou, finisat in culoare alba, cu grilaj generos care ajuta la uniformizarea mai facila a temperaturii din camera. Functioneaza silentios, fiind un model cu convectie naturala, fara ventilator, si este livrat impreuna cu accesoriile necesare pentru montare pe perete.

 

 

 

Convector electric 500 W

 

TESY CONVECO CN04050EIS

 

Daca nu ai cerinte foarte mari la capitolul putere oferita, dar ti-ar placea sa poti gestiona cat mai precis consumul, iti recomandam un convector de 500W, cum este acest model de la Tesy, care permite programarea saptamanala a parametrilor de functionare si intarzierea momentului de pornire sau oprire, dupa necesitati. Poti deci adapta duratele de utilizare doar la perioadele in care ai nevoie de caldura.

Puterea redusa il face ideal pentru incaperile de dimensiuni mici, cum sunt baile, mai ales cele care nu sunt dotate cu calorifer, garsonierele reduse ca dimensiune, birourile etc. In plus, este conceput pentru montare pe perete, deci nici nu-ti va ocupa spatiu pe pardoseala.

Este bine sa stii ca se instaleaza foarte usor, dar ca este bine sa verifici din timp accesoriile de montaj incluse in pachetul de livrare, pentru ca se poate intampla ca suruburile sa lipseasca. Face parte din categoria produselor relativ silentioase si include functie de noapte, care gestioneaza automat parametrii de functionare in timp ce dormi.

 

 

 

Convector electric cu termostat

 

Zass ZKH 02

 

Cu o putere de 2000W si trei trepte de gestionare a acesteia, Zass ZKH 02 este un convector electric cu termostat, pe care il poti cumpara la un pret accesibil, pentru a incalzi eficient incaperi de dimensiuni medii, de pana la 20mp.

Designul este unul simplu, prevazut cu panou de control mecanic pentru termostat, care iti permite sa setezi temperatura dorita, si doua butoane care activeaza dispozitivul si ofera posibilitatea de a alege usor intre cele trei trepte de putere. Stabilesti astfel, usor si intuitiv, cat de cald vrei sa fie in casa si cat de repede ar trebui sa se ajunga la temperatura respectiva.

Este un model cu asezare pe podea, prevazut cu picioare late, pentru stabilitate buna, si roti care permit mutarea facila, atunci cand este necesar. Grilajul care asigura evacuarea aerului incalzit este mai mare decat la alte versiuni, ceea ce se va traduce intr-o viteza mai buna de circulare a aerului, desi aparatul nu este prevazut cu ventilator.

 

 

Fakir Prestige HK2200

 

Cele mai bune convectoare electrice pentru situatiile in care se doreste incalzirea rapida a spatiului sunt cele care includ ventilator, cum este aceasta versiune marca Fakir. Convectia asistata creste viteza de circulare a aerului cald in incapere, reducand astfel timpul necesar pana la obtinerea temperaturii dorite.

In plus, acest model lucreaza cu o putere de 2200W, cu trei trepte de gestionare, care permit adaptarea la cerintele spatiului, afisaj LCD cu temperatura setata si cea din camera, si butoane care iti permit sa setezi parametrii de functionare. Daca vrei sa poti controla dispozitivul din confortul canapelei sau al patului, fara a te mai ridica, poti folosi telecomanda inclusa in pachetul de livrare.

Aspectul este modern, elegant, iar amplasarea se face pe podea, cu ajutorul picioarelor late care ii asigura stabilitate. Nu este prevazut cu roti, dar cantareste doar 3.3kg, fiind deci usor de mutat, atunci cand este nevoie.

 

 

 

 

Tesy CN03200EIS 

 

Daca ai in plan achizitia unui model apartinand noii game de convectoare de perete ale producatorului de top din acest domeniu Tesy, iti propunem piesa CN03200EIS. Este vorba despre o piesa ale carei fiecare caracteristica e special conceputa pentru o eficienta sporita.

Designul slim contribuie nu numai la o integrare facila in decorul incaperii, ci si la o convectie mai puternica si mai rapida a aerului. Elementul de incalzire tubular, prevazut cu lamela din aluminiu, este prevazut cu functie de protectie IP24. Economia de energie totala care se poate obtine multumita acestor caracteristici poate ajunge la 21%.

Modelul include un termostat electronic reglabil cu precizie maxima, care iti permite sa mentii o temperatura constanta in incapere, cu economie de resurse. Datorita timerului, pornirea poate fi amanata cu pana la 24 de ore, astfel incat aparatul va fi oprit cand nu e nimeni acasa si va porni cu o ora inainte de sosirea acasa a primului membru al familiei, care va gasi o temperatura placuta.

 

 

 

 

Tesy CN 205 EASLFR

 

Daca iti doresti o piesa cu adevarat eficienta, practica, usor de manevrat si de controlat, cu un design modern care se potriveste in orice tip de decor, acest dispozitiv poate fi raspunsul la cautarile tale.

Discutam despre un convector electric la un pret bun, cu doua trepte de putere, de 1000 respectiv 2000 W, a carui functionare poate fi personalizata cu usurinta. Multumita timerului incorporat, il poti seta sa porneasca si sa se opreasca la ore prestabilite, pentru consum de energie si pentru ca ambientul placut sa se mentina.

Setarile pot fi realizate cu ajutorul telecomenzii, avand in vedere ca piesa permite de asemenea montajul pe perete. Ele pot fi urmarite pe display-ul LED albastru. Fiind fabricat din sticla termorezistenta, convectorul are un aspect deosebit. Multumita protectiei duble la supraincalzire, piesa este sigura, chiar si cand lipsesti de acasa. Totusi, e bine sa ai in vedere recomandarile producatorului in legatura cu suprafata de incalzit: 17 mp.

 

 

 

 

Tesy CN03250EIS 

 

Cumparatorilor care sunt interesati sa descopere un convector electric de perete la un pret bun le sugeram spre analiza acest produs. Modelul este confectionat cu design special, pentru a fi montat pe suprafete verticale si are un design ultra-slim, care maximizeaza convectia aerului cald in cele mai rapide conditii.

In materie de rezistenta interna, amintim puterea oferita, de 2500W, care permite eficienta testata in camere cu pana la 50 de metri cubi drept volum. Procesul de incalzire dureaza putin, datorita unui element tubular, prevazut cu lamela speciala din aluminiu, material cunoscut pentru capacitatile sale ridicate in campul conductibilitatii termice.

Termostatul pentru camera se poate regla electronic, avand marje de eroare insignifiante, +-0.1° C, ceea ce este aproape imperceptibil la acest convector electric cu pareri bune. Vei putea mari temperatura la orice valoare, in intervalul de 15 – 30 °C, printr-o simpla comanda. De asemenea, poti programa dispozitivul sa porneasca sau sa se opreasca, atunci cand situatia o cere. Ca sa iti asigure utilizare fiabila, produsul mai include si optiune cu termostat pentru siguranta, impreuna cu o functie de protectie in caz de inghet.

Din moment ce modelul e de perete, nu va ocupa spatiu inutil prin camera, avand dimensiuni relativ crescute, 45 x 100 x 9cm. In schimb, portabilitatea este foarte scazuta, necesitand chiar instalare in conditii specifice.

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Cauti o modalitate eficienta de incalzire a locuintei sau a biroului si ti-ai aruncat privirea si peste cateva modele de convectoare electrice, la preturi bune? Elegant, modern si usor de folosit, convectorul mentine temperatura din locuinta degajand aer cald. Functioneaza pe baza unei rezistente electrice, care poate fi in unele cazuri insotita de un ventilator, ce creste viteza de circulatie a aerului.

Pentru a alege convectorul potrivit pentru spatiul vizat, trebuie sa iei in considerare puterea, modul de instalare, sistemele de protectie, mijloacele de control si automatizare si alte criterii importante, despre care poti afla mai multe din acest ghid.

Putere si suprafata: Pentru ca energia este in continuare mai scumpa decat gazul, iti recomandam sa folosesti acest tip de dispozitiv in spatii bine izolate, cu inaltime medie si sa alegi un model suficient de puternic pentru a functiona eficient.

Puterea convectoarelor variaza in general intre 450 si 3000W. Cele de 450 – 500W sunt indicate pentru spatii foarte mici, de 3 – 6mp (birou, baie etc.), in timp de variantele de 600 – 1000W pot acoperi suprafete de pana la 10 – 12mp, care inseamna deja o garsoniera transformata din camera de camin, un dormitor mai mic etc.

Pentru incaperi de 10 – 17mp este bine sa te orientezi catre un convector electric, ieftin si bun, de 1100 – 1500W, iar livingurile mai generoase ca spatiu, de 12 – 24mp, pot fi incalzite corect cu un dispozitiv cu putere de 1600 – 2000W. Modelele de 2100 – 3000W sunt recomandate pentru spatiile de 25 – 35mp.

Puterea poate fi reglata de regula in 2 – 5 trepte, iar functionarea este gestionata in general de un termostat care opreste aparatul cand aerul din incapere ajunge la o anumita temperatura. Daca alegi un model cu o putere prea mica pentru spatiul pe care trebuie sa il incalzeasca, aparatul va functiona continuu si vei avea facturi mari la curent. Acelasi lucru este valabil si pentru incaperile prost izolate, care pierd repede caldura sau cu tavan foarte inalt. Recomandarile de mai sus sunt valabile pentru camere standard, cu inaltime de 2.4 – 2.6m.

 

Convectie naturala sau asistata: Un convector electric, la pret bun, cu convectie naturala are o viteza redusa de circulare a aerului, motiv pentru care este recomandat pentru incaperile mai mici sau situatiile in care timpul nu este o problema. Daca il vei folosi intr-un spatiu mare sau ai nevoie de o reactie rapida, este mai bine sa iei in considerare convectia asistata, care implica si prezenta unui ventilator integrat, ce creste fluxul de aer cald.

 

Design si amplasare: In ceea ce priveste amplasarea, este important sa verifici daca este un model pe care il poti folosi si in baie, sau doar in incaperi fara umezeala ridicata, daca se asaza pe perete sau/si pe podea, dimensiunile si ce accesorii primesti in pachetul de livrare.

Majoritatea modelelor au IP24, ceea ce inseamna ca structura previne patrunderea obiectelor mai mari de 12.5mm (degete, pietre etc.), iar stropii de apa care vin din diferite directii nu pot afecta functionarea. Asta nu inseamna neaparat ca jetul fin de la dus poate sa ajunga pe el fara consecinte negative. Verifica deci cu atentie, in instructiunile de folosire, daca producatorul recomanda folosirea in baie si unde anume (departe de sursele de apa sau chiar si in apropiere lor).

Daca alegi un convector electric, la un pret bun pentru perete, economisesti spatiu util, motiv pentru care aceste versiuni sunt foarte bune pentru locuintele de mici dimensiuni, si obtii un aspect mai placut. Pe de alta parte, instalarea este mai complicata, si in unele cazuri vei avea nevoie de un specialist (deci poate implica costuri in plus) si nu mai poti muta dispozitivul.

Versiunile asezate pe podea sunt de regula prevazute cu roti si manere, pentru a fi duse usor dintr-o camera in alta, daca este nevoie, si nu necesita instalare. Ocupa insa mai mult spatiu, fiind de regula si ceva mai groase, pentru o stabilitate mai buna.

Cele mai multe convectoare pot fi amplasate si pe podea si pe perete si sunt livrate impreuna cu accesorii pentru ambele situatii (kit de fixare pe perete si picioare/roti pentru asezare pe pardoseala).

La capitolul dimensiuni, este bine sa stii ca majoritatea modelelor au inaltimea de 40 – 50cm, cu lungime variabila (60 – 120cm). Grosimea variaza intre 7 si 15cm, cele mai subtiri fiind in general mai scumpe.

 

Sistem de control: Poti opta intre modele cu gestionare directa de la nivelul dispozitivului, care se poate face fie prin panou de control mecanic, cu butoane, fie prin panou digital, cu ecran LCD si optiuni avansate.

Daca esti dispus sa investesti mai mult si ai nevoie de o solutie cu administrare de la distanta, ai de ales intre modele cu telecomanda, pe care le poti deci controla de pe canapea, sau cu wi-fi, care pot fi gestionate prin telefon sau tableta, chiar si de la birou. Accesoriile dupa care trebuie sa te uiti in aceste situatii sunt telecomanda si respectiv modulul de control prin Internet.

Functii de baza si suplimentare: Pentru siguranta ai nevoie neaparat de protectia la supraincalzire, iar cea anti-cadere poate fi utila pentru un model asezat pe podea, cu design ceva mai subtire. Un model cu mai multe trepte de putere si termostat reglabil te ajuta sa adaptezi usor consumul la spatiul in care locuiesti.

Cauta in oferta de convertoare electrice, ieftine si bune, un model cu pornire intarziata, daca vrei sa ai la dispozitie o optiune basic de progamare, sau opteaza pentru o versiune ceva mai scumpa, care include functie de programare saptamanala si pe intervale orare. Vei putea astfel sa economisesti curent, adaptand utilizarea la stilul tau de viata.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Cum functioneaza un convector electric?

Convectorul electric foloseste aerul pentru a transmite caldura in incapere, mai exact, faptul ca aerul cald se ridica si cel rece coboara. Contine in interior un element de incalzire care este in esenta o rezistenta electrica. Partea de jos a convectorului este deschisa, permitand patrunderea aerului rece din zona inferioara a camerei, acesta se incalzeste in contact cu rezistenta, devine mai usor, urca si iese inapoi in incapere, cu cateva grade bune in plus, prin fantele din zona superioara. Unele modele includ si un ventilator care creste viteza de circulatie a aerului.

Cat consuma un convector electric de 2000W?

Daca vrei sa stii cat consuma un convector electric iti vom spune ca depinde direct de puterea aparatului, treapta in care il folosesti si de viteza cu care caldura se pierde (izolatie, suprafata acoperita cu ferestre, pereti la nord etc.). Daca folosesti un convector de 2000W, va consuma 2kW cat timp este in functiune si zero atunci cand termostatul il inchide. Daca il folosesti intr-o incapere potrivita ca dimensiune, deci de pana la 20 – 24mp si cu izolatie medie, poti considera ca functioneaza 50 – 60% din timpul in care este pornit. Pentru utilizare de 12 ore pe zi, 30 de zile pe luna inseamna deci, cu aproximatie, un consum de 360 – 400kW pe luna sau 180 – 200lei.

 

Cat costa un convector electric de 500 W?

Pretul unui convector electric de 500W variaza de la 65 – 70lei si pana la 1000 – 1100lei, in functie de design, marca si functiile suplimentare oferite, precum posibilitatea de programare sau control prin intermediul telefonului/tabletei.

 

 

 

Norme de siguranta pentru folosirea convectoarelor electrice

 

Desi sistemul de functionare a convectorului este foarte simplu si la fel si utilizarea, este important sa retii ca ai totusi de-a face cu un aparat electric, destul de puternic si relativ costisitor, care se poate strica daca nu il folosesti corect. Iar in unele cazuri poate produce accidente grave.

Instalarea

Daca vrei sa il montezi un convector electric in baie, asigura-te ca este prevazut cu protectie impotriva stropirii si verifica in manualul tehnic la ce distanta de sursele de apa (dus, chuiveta etc.) poate fi asezat in siguranta si alte norme ce trebuie respectate in acest caz.

La modelele instalate pe perete se la intotdeauna un spatiu fata de zidarie, care permite circulatia aerului si degajarea caldurii acumulate la suprafata dispozitivului.

 

Suprafata fierbinte

Putine modele includ strat termoizolant suficient de gros pentru ca suprafata lor sa ramana sigura pentru atingere. Ai grija deci sa nu te sprijini din greseala pe convector si limiteaza accesul copiilor in zona din apropierea sa.

 

Nu acoperi orificiile de ventilatie

Daca grilele de ventilatie sunt obturate, aparatul se va supraincalzi. Evita deci sa il asezi prea aproape de perete, mobilier etc., ori sa pui rufe la uscat pe el. Tot pentru functionarea corecta, este indicat sa cureti in profunzime grilele de aerisire de doua ori pe an, folosind o perie sau/si aspiratorul. Pentru a-l mentine in cele mai bune conditii pentru multi ani, aeriseste frecvent incaperea si incearca sa nu il pui in functiune in medii cu mult praf.


Intretinere si reparatii

Nu il folosi daca firul de alimentare este deteriorat si opreste-l intotdeauna inainte de a-l muta sau curata. Pentru reparatii, apeleaza la serviciile unui profesionist.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu