Cele mai bune slefuitoare

Am modificat articolul ultima data pe: 19.03.24

 

Cele mai bune slefuitoare – Recomandarile noastre pentru 2024

 

In aproape orice gospodarie este nevoie la un moment dat de un slefuitor. Totusi, gasirea unui produs de calitate, la un pret accesibil si care sa poata fi si utilizat pe mai multe tipuri de materiale poate fi dificila. Tocmai de aceea, noi iti propunem ca prima alegere Bosch GEX 125-1 AE, deoarece este un aparat performant, cu alimentare electrica si un motor eficient ce nu consuma mult (250 W). Totusi, viteza de lucru se situeaza intre 7500 si 12000 de rotatii pe minut, facand acest slefuitor optim pentru netezirea si finisarea lemnului sau a rigipsului, dar si pentru indepartarea unor urme de vopsea sau adeziv. Functioneaza cu un disc de 125 mm si hartie abraziva. In plus, are o greutate ce permite utilizarea timp indelungat (1.3 kg) fara aparitia oboselii. Daca te intereseaza mai mult un model cu gat lung, atunci pe locul doi iti sugeram Festool Planex Easy LHS-E 225 /CT 36 SET.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Bosch GEX 125-1 AE
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un slefuitor electric cu o putere de 250 W si turatii care variaza intre 7500-12000 rpm, fiind recomandata pentru lucrari de finete si o netezire aproape perfecta. Designul ergonomic si greutate mica (1.3 kg) vor face utilizarea acestuia o placere, iar discul de 125 mm are un sistem de prindere foarte simplu (tip velcro) pentru hartia abraziva.

Nu este cel mai recomandat produs atunci cand vrei sa lucrezi pe suprafete mai dure (beton, metal) sau cand ai de finisat zone mari.

Pentru utilizarea casnica, dar si profesionala (tamplarie), acest model de slefuitor poate fi ideal, avand in vedere combinatia dintre eficienta, cost accesibil si ergonomie.

A 2-A OPTIUNE!

Festool Planex Easy LHS-E 225 /CT 36 SET
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un set complex compus dintr-un slefuitor si un aparat de aspirare compatibil. Primul este cu gat lung, avand 1.6 m, fiind deci potrivit pentru nivelarea peretilor, dar si a tavanului. In plus, peria rotativa si puterea mare de aspirare (350-1200 W) nu vor lasa praful sa iasa in camera in care se lucreaza.

Slefuitorul in sine produce turatii de doar 400-920 rpm care s-ar putea sa nu fie suficiente pentru finisarea optima a unor suprafete.

Daca detii o firma de constructii si nu te deranjeaza pretul piperat, acest set iti va permite sa netezesti aproape perfect camerele cu interioare de rigips sau glet, fie ca vrei sa lucrezi pe pereti sau si pe plafoane.

A 3-a Optiune!

Makita 9911
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acesta este un slefuitor electric cu banda, echipat cu un motor puternic (650 W) ce poate sustine o viteza de 270 m/min. Poate fi folosit cu benzi abrazive de 457x76 mm, cu diferite granulatii, in functie de materialul pe care lucrezi, iar acestea vor fi centrate automat.

Este un produs care poate fi utilizat pe suprafete limitate datorita sistemului cu banda.

Daca te intereseaza o masina de slefuit ce poate fi fixata la bancul de lucru, dar poate fi si utilizata in mana, cu sistem de functionare pe baza de banda abraziva, putere si viteza mare de lucru, atunci acest model poate fi cel potrivit, chiar daca este ceva mai scump.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Bosch GEX 125-1 AE

 

1-bosch-gex-125-1-aePentru titlul de cel mai bun slefuitor cu excentric Bosch oferit convenabil candideaza modelul GEX 125-1 AE, atat pentru ca face parte din gama de unelte profesionale ale brandului, cat si datorita combinatiei intre designul ergonomic si capabilitatile tehnice avansate. Slefuitorul include un ax rotativ care are o turatie de 7500 – 12000rpm la mersul in gol, iar asta pe baza motorului electric de 250W.

Se alimenteaza in retea, oferind in mod constant aceleasi valori de performanta. Discul are un diametru maxim de 125mm si se misca la un coeficient de excentricitate de 2.5mm. Aceste oscilatii determina in primul rand un randament sporit, iar gradul de slefuire este foarte avansat, obtinandu-se lucrari de inalta tinuta si finete.

Foaia abraziva se prinde rapid si usor, cu arici, iar sistemul de microfiltrare garanteaza durata indelungata de viata motorului acestui slefuitor rotativ. Si discul are un sistem de franare care impiedica uzajul prematur. Pentru colectarea resturilor, piesa include racord special de aspirare. Se livreaza cu tot cu hartie de slefuit de granulatie moderata, 80, si ofera posibilitatea prelucrarii mai multor materiale, caci are viteza de lucru preselectabila in diverse trepte de intensitate.

Consideram costul ca fiind foarte avantajos pentru un aparat profesional si de aceea il recomandam oricarui meserias care se axeaza pe calitate mai presus de orice.

 

Avantaje:

Slefuitor Bosch din gama profesionala, util pentru constructor si dulgheri

Ofera randament sporit, fiind un model configurat cu excentric, alimentat in retea si avand 250W putere

Da rezultate fine si rapide, pe baza indicatorilor ridicati de functionare(rotatii si oscilatii)

Designul e ergonomic, axat pe confortul operatorului si pe fiabilitate

 

Dezavantaje:

Pentru materiale foarte dure si slefuire bruta recomandam dispozitive cu putere mai mare a motorului

 

 

 

 

Festool Planex Easy LHS-E 225 /CT 36 SET

 

Daca iti doresti un slefuitor profesional cu care sa poti lucra pe aproape orice suprafata (pereti, tavane), atunci acesta este modelul ideal. Este echipat cu un gat lung (1.6 m) gata montat, find utilizabil imediat ce l-ai scos din husa de protectie. Avand o greutate de doar 4 kg, iti va fi usor sa il folosesti chiar si pe plafon, timp indelungat fara sa obosesti.

Aparatul este conectat la un sistem de aspirare performant ce capteaza toate particulele eliminate in cursul slefuirii si filtreaza aerul ce este expulzat apoi afara. Dispozitivul are un cap rotativ flexibil, de 215 mm, dar poate fi folosit si cu hartie abraziva de 225 mm.

Este de asemenea, echipat cu o portiune detasabila ce iti permite sa lucrezi pe langa marginile peretilor, dar si cu o perie rotativa. Puterea de 400 W si turatia de 400-920 rpm te vor ajuta sa iti faci treaba. Aspiratorul consuma ceva mai mult, 350-1200 W si poate sustine maxim 2400 W (la priza proprie).

 

Avantaje:

Setul include atat un slefuitor, cat si aparatul de aspirare potrivit pentru acesta.

Dispozitivul de netezire are un gat care face ca lungimea totala sa fie de 1.6 m, permitandu-ti un lucru usor pe pereti si tavan.

Produsul este prevazut cu o perie ce capteaza tot praful, dirijandu-l inspre capul de aspirare.

Slefuitorul are o putere mare, de 400W, care va duce la obtinerea unor suprafete foarte netede.

 

Dezavantaje:

Costul de achizitie este destul de mare.

 

 

 

 

Makita 9911

 

2-makita-9911Daca iti doresti un slefuitor cu banda ieftin si bun care poate functiona atat in regim de operare manual, cat si ca model stationar, atunci ar trebui sa consideri acest produs Makita. E drept ca nu e cel mai ieftin, dar capabilitatile sale te vor convinge ca nu vei regreta achizitionarea.

Este alimentat electric, incorporand un motor de 650W si lucreaza cu banda de 457 x 76mm. Aceste caracteristici determina un randament optim, evaluat la o viteza a benzii de rulare de pana la 270metri pe minut. Astfel stii cat de usor poti finaliza munca. Pentru lucrari profesionale, centrarea benzii se face automat si aceasta va fi ghidata in mod exact. Se iveste astfel posibilitatea de a slefui ghidat pana in marginile pieselor prelucrate.

Praful va fi eficient aspirat de o turbina perfectionata tehnic, garantand protectia dispozitivului de infiltratii de impuritati si o zona de lucru mereu curata. Banda se deplaseaza cu mai multe trepte de viteza, acest parametru fiind reglabil electronic.

Capacitatea de slefuire, durabilitatea si impresiile pozitive ale utilizatorilor ne-au determinat sa alegem acest produs pentru a-i oferi recomandari corespunzatoare.

 

Avantaje:

Slefuitor Makita pentru lucrari profesionale

Promite lucrari eficiente, pe baza motorului de 650W

Se misca rapid, avand functie de reglaj electronica si capacitate de rulare la viteza maxima de 270m/min

Include turbina care aspira praful rezultat la slefuire, lasand piesa curata constant

 

Dezavantaje:

Utilizatorii casnici vor considera costul ceva mai piperat

 

 

 

 

Makita BO3710

 

5-makita-bo3710Cauti un model orbital de slefuitor Makita? – Iti propunem ca exemplu de calitate si inca vandut foarte ieftin acest produs mixt, care ofera deopotriva slefuit orbital si alternativ. Nu necesita decat o putere de 190W pentru a lucra in regim profesional, caci motorul heavy duty cu alimentare electrica e facut sa reziste in timp, chiar si la exploatare intensiva. Mai mult, avand in vedere aceste valori, poti spune ca este fi economic din punct de vedere energetic.

Il vom caracteriza prin a mentiona designul compact, greutatea mica(1.60Kg) si astfel manevrabilitatea excelenta. Ca performante, utilizeaza 11000 de vibratii pe minut si placi abrazive de 93 x 228mm, pentru a finisa mai multe tipuri de suprafete. Ca sa il poti manui cu usurinta, manerele au gripuri cauciucate, anti-alunecare. Se tine cu una sau cu ambele maini, in functie de experienta operatorului, iar niste cleme de prindere permit schimbarea instant a hartiei de lucru.

Pe langa pretul competitiv al acestui aparat, remarcam si eficienta in lucru, elemente care ne conving sa il prezentam fara ezitari cititorilor nostri.

 

Avantaje:

Model cu motor heavy duty profesional, util in lucrari complexe

Consuma putin, oferind randament sporit, cu doar 190W consumati si 11000rpm obtinute

Se manevreaza cu multa usurinta, avand maner dublu, greutate scazuta si forma compacta

Costa relativ putin pentru un dispozitiv din clasa profesionala

 

Dezavantaje:

Recomandat pentru suprafete mici si piese cu dimensiuni reduse, caci zona de contact e limitata – 9.3 x 22.8cm

 

 

 

 

Skil 7361AA

 

6-skil-7361aaConform impresiilor utilizatorilor, acest produs cu vibratii de la Skil este unul de nota 10, si doar faptul ca este incadrat la categoria hobby ne-a determinat sa-l pozitionam ceva mai jos in clasament. Capabilitatile dispozitivului rezulta din combinarea unui motor electric de 240W su un design axat pe folosire usoara si manevrabilitate. Se obtine un randament de lucru laudabil datorita celor 26000rpm si vitezei variabile usor de schimbat.

Suprafata de contact accepta doua tipuri de foi, implicand si sisteme de prindere cu clema sau velcro, dupa preferinte. Nu mai putin de 4 accesorii se livreaza odata cu dispozitivul, iar racordul pentru aspirarea prafului este si acesta prezent. Cele trei foite de slefuire din pachet si caseta de colectare pentru praf sunt piese utile in folosirea versatila. Cu 1.9Kg in greutate, putem spune ca si manevrarea se face cat se poate de usor.

Pretul redus, capabilitatile apreciabile daca e folosit in regim casnic si kitul de livrare, impreuna cu cele 24 de luni garantie compun setul de argumente pro achizitie.

 

Avantaje:

Slefuitor cu vibratii la un pret bun

Lucreaza cu randament mare, avand putere de 240W si 26000 de oscilatii pe minut

Accepta mai multe tipuri de foi si pernute de slefuire, datorita sistemului dublu de atasare

Usor in manevrare, compact si cantarind sub 2Kg

 

Dezavantaje:

Mai potrivit pentru materiale moi, fiind un produs din seria hobby

Utilizatorii recomanda pauze mai dese pentru racirea corespunzatoare a motorului

 

 

 

 

PowerPlus POWX0474

 

Daca te intereseaza un slefuitor care sa fie nu doar eficient, ci si comod de utilizat, atunci iti recomandam acest model electric. Are o putere de 1200 W si poate produce turatii de 600-3300 rpm, reglabila in functie de tipul de material pe care lucrezi sau de finisajul dorit.

Este indicat in special pentru suprafete mici, mai ales pentru ca discul de lucru are un diametru de doar 180 mm. Totusi, avand in vedere motorul puternic, vei putea alege diferite tipuri de discuri pentru a-l folosi pe lemn, mobila, rigips si chiar metal sau beton. In partea superioara, aparatul este prevazut cu un maner suplimentar pentru o priza ferma cu ambele maini.

Cablul lung de 3 m iti va oferi libertate de miscare si o oarecare independenta fata de priza. Pe langa acestea trebuie sa mentionam si geanta de transport din plastic in care il vei primi, dar si costul de achizitie destul de redus.

 

Avantaje:

Are un motor puternic, de 1200 W, care poate face fata si unor materiale mai dure.

Poate da o turatie de 600 si pana in 3300 rpm, fiind potrivit pentru diferite tipuri de finisaje.

Are un cablu de alimentare de 3 m care te va ajuta sa lucrezi lejer.

Este prevazut cu un maner superior care iti permite sa aplici forta pe piesa in lucru.

 

Dezavantaje:

Are o greutate de 6 kg care s-ar putea sa te oboseasca dupa o utilizare indelungata.

 

 

 

 

Skil F0157420AA

 

3-skil-f0157420aaDaca preferi sa faci alegerea dintre cele mai bune slefuitoare hobby, pare destul de clar ca vei sti cum sa apreciezi acest model de la Skil. Face parte din gama aparatelor cu vibratii, care rotesc un disc si ii confera oscilatii pe excentric, obtinand astfel finisaje din cele mai apreciate pentru finetea lor.

Se recomanda utilizarea doar in regim hobby, intrucat are o putere de 280W si se alimenteaza direct la retea, obtinand astfel o viteza maxima de 25000rpm. E clar ca lucreaza rapid, mai ales ca discul are dimensiune conventionala, de 125mm in diametru. Toate foile abrazive se vor prinde cu arici(suprafata velcro), permitand fixare in cateva secunde.

Designul e clar orientat pe ergonomie, cu un maner cu grip moale, anti-alunecare, alaturi de un recipient pentru colectarea prafului rezultat la slefuire.Tinand cont ca se livreaza cu 3 accesorii si cantareste numai 1.2Kg, poti considera oferta una competitiva.

Pretul foarte mic in gama sa de produse, capabilitatile ridicate in raport cu utilizarea pentru care a fost proiectat si posibilitatile avansate de manevrare confirma aceasta alegere ca fiind inspirata.

 

Avantaje:

Model hobby vandut la pret exceptional de avantajos

Foarte usor si ergonomic, cantarind putin si putand fi manevrat cu o singura mana

Motorul de 280W ofera pana la 25000rpm, semn ca lucreaza cu rapiditate

Echipat cu cateva accesorii utile, iar hartia abraziva se schimba facil, fiind atasata in sistem velcro

 

Dezavantaje:

Desi destul de puternic pentru un aparat hobby, nu se recomanda utilizare pentru sarcini mai dificile, in regim semiprofesional sau profesional

 

 

 

 

Cum alegi un slefuitor bun

 

Ghidul cumparatorului

Toti meseriasii in domeniul bricolajului, constructiilor si dulgheriei stiu cat de important e sa detii un slefuitor de calitate, pe care sa il poti utiliza in prelucrarea si finisarea unei game cat mai extinse de materiale. Cei care au mai putina experienta in aceasta privinta, mai au nevoie si de cateva repere de orientare pentru a decide care dispozitiv e mai potrivit, iar asta in functie de munca pe care se pregatesc s-o execute.

Dat fiind ca in comert pot fi intalnite mai multe subcategorii de astfel de itemi, fiind un utilizator amator, nu vei sti cum sa selectezi din prima aparatul perfect. Alegand corect tipologia produsului, vei reusi sa fasonezi si sa lustruiesti diverse piese din materiale cat mai diferite. Iata, in continuare, care sunt criteriile ce-ti permit sa faci selectia in mod cat mai practic si sa afli unde gasesc slefuitoare la preturi bune si multi alti mesteri priceputi.

Propulsia: Trebuie sa te hotarasti daca vrei un slefuitor electric sau unul pneumatic. Cel electric se conecteaza in retea si poate fi utilizat atata timp cat este legat la tensiunea de alimentare specificata. Se foloseste in mare parte pe santiere si pentru uz casnic, putand fi mai usor de gestionat si manevrat.

Cand ai de slefuit suprafete metalice sau vopsite, fara sa existe riscul de zgariere, vei opta pentru un slefuitor pneumatic. Acestea se intalnesc des in cadrul garajelor si atelierelor de reparatii auto, fiind propulsate cu ajutorul unui compresor. Presiunea aerului transmisa printr-un furtun face ca padela circulara a slefuitorului sa se roteasca foarte repede, cand intra in contact cu suprafata de lucru.

Astfel, zona de contact poate fi moale, non-abraziva, iar rezultatul e unul de mare finete. Nu recomandam acest model pentru incepatori si utilizatori fara experianta, caci poate fi greu de stapanit, iar lucrul cu aer sub presiune poate fi periculos pentru neexperimentati.

 

Tipul: Vom imparti principala categorie de dispozitive in cinci mari clase: slefuitoare cu banda, modele alternative, produse orbitale, piese cu excentric si dispozitive multifunctionale. Aceasta repartizare iti explica in mare parte si cam ce metoda de slefuit poti aborda cu fiecare aparat, si ce material sau finisaj se preteaza pentru prelucrare.

Slefuitorul cu banda este cea mai simpla si mai conventionala unealta intalnita in comert, integrand un motor si role ce transmit miscarea unei curele abrazive(banda) pentru a permite slefuirea suprafetelor extinse si, in general, a pieselor de mari dimensiuni. Se recomanda utilizarea in constructii, unde va fi bine ales pentru a finisa blaturi din lemn, cadre de usa, podele etc. Benzile de lucru au anumite latimi admise si pot fi intrebuintate cu granulatie diferita, in functie de finetea abordarii. Acestea trebuie inlocuite periodic, intrucat uzura consumabilelor este foarte rapida.

Slefuitorul alternativ include suprafete de actiune care orbiteaza unele fata de altele, fiind o subcategorie a celui orbital; zonele de contact sunt propulsate si rotite in mod simultan. Se utilizeaza cu precadere cand meseriasul trebuie sa curete suprafete vopsite, sa niveleze placi de ipsos si asa mai departe. Este, asadar, o unealta care mai mult va pregati piesa, conferindu-i porozitate pentru a putea fi tratata si acoperita.

Slefuitorul orbital include aceleasi suprafete oscilante, cu miscare rapida, care se deplaseaza in acelasi timp si au o anumita viteza de rotatie. Mai concret spus, lucreaza cu viteza mare, ca cele cu banda, dar pot slefui foarte fin si fara zgarieturi, cum o fac cele alternative. Avantajul major este ca nu prelucreaza doar suprafete plane, ci si curbate, intrucat includ o zona de articulare flexibila intre placile oscilante.

Slefuitorul cu excentric se va utiliza in principal pentru munca de finisaj foarte minutioasa. Mai mult, aceste produse sunt foarte versatile, de multe ori putand fi intrebuintate pe diverse suprafete, pentru slefuire bruta, fina sau lustruire. Includ un disc rotativ pe care se ataseaza foita abraziva.

Slefuitorul cu multiple functii poate lucra in regim orbital, pentru muchii, colturi si suprafete curbe, sau alternativ, pentru suprafete plane ce necesita pregatirea pentru tratare. Va fi comercializat putin mai costisitor decat celelalte, mai ales in varianta profesionala. In orice caz, drept concluzie la acest parametru de selectie, putem spune ca, in functie de nivelul de profesionalism pentru intrebuintare, pretul va fi direct proportional pentru orice tip de dispozitiv.

 

Nivelul de exploatare: Ca intotdeauna in cazul uneltelor de putere, repartizam si aici produsele in game ca: hobby, semiprofesionala sau profesionala.

Recunosti un slefuitor hobby dupa puterea scazuta a motorului, functiile in numar limitat si pretul intr-adevar foarte convenabil. Te sfatuim sa il alegi numai pentru lucrari ocazionale si uz casnic, intrucat nu va face fata solicitarilor intensive de lucru. Nu te astepta sa cheltui mai putin de 50 de euro si sa cumperi o unealta foarte performanta, insa aceasta va putea fi utilizata la procedee simple si va indeplini strictul necesar.

Slefuitoarele semiprofesionale sunt recomadate pentru gospodarii care nu au destui bani sa investeasca intr-o scula profesionala, dar nici nu folosesc foarte rar aparatul. Aceste piese vor oferi puteri medii de lucru, se utilizeaza relativ frecvent si pot prelucra cantitati nu foarte mari de piese si suprafete limitate, dar in genere lucreaza mult mai bine decat unul hobby.

Pentru mesterii de meserie, nu recomandam altceva decat varianta profesionala. Aceasta trebuie sa includa cat mai multe accesorii, sa ofere functii si reglaje avansate si sa dezvolte o putere mare, de peste 500W. In functie de tipologia aparatului, vor putea fi abordate sarcini de lucru solicitante, finisate suprafete mari si piese voluminoase. Cele mai eficiente modele profesionale pot fi utilizate zilnic, avand o uzura moderata.

Mobilitatea: Aici ne referim la cat de usor e sa transporti itemul dintr-un loc intr-altul, iar din acest punct de vedere, ai modele ultra portabile, adica slefuitoare de mana si piese stationare, mai mult utilizate in ateliere de lucru. In mod firesc, cele de mana pot fi manevrate cu o excelenta usurinta, avand greutati limitate, pana in 2Kg, cu unele exceptii. Se utilizeaza pe santier si in deplasari.

Cand vorbim despre o firma de dulgherie si productie de mobila, un model industrial de masina de slefuit poate fi ales, acesta oferind multiple functii, insa fiind mai greu de transportat. In aceasta categorie pot intra si polizoarele de banc cu functie de slefuitor cu banda.

 

Indicatorii de functionare: Mentionam aici puterea, alimentarea, latimea de lucru si turatia.

Puterea variaza intre 150 – 1500W pentru majoritatea sculelor disponibile pe piata, fiind exprimata in watti tocmai pentru ca toate modelele incorporeaza un motor electric. In mod firesc, se recomanda puteri mici la materiale usor de finisat, pentru suprafete limitate ca marime si in genere in cazul pieselor hobby. Un slefuitor pentru lemn profesional poate avea intre 180 – 400W, fara a necesita valori mai mari de lucru. In schimb, pentru pereti sau ca slefuitor de beton, vei alege ceva cu 1200 – 1500W sau mai mult.

Alimentarea se face la priza sau prin acumulator, dar e indicat sa subliniem ca intotdeauna puterea celor cu baterie va fi net inferioara capabilitatilor modelelor conectate la retea. Mai mult, cand rezerva de energie se apropie de epuizare, performantele dispozitivului pot sa scada. Avantajul e ca operatorul nu va mai fi incurcat de prezenta firului de alimentare. Te sfatuim sa verifici si durata unei incarcari in raport cu perioada de autonomie, daca optezi pana la urma pentru alternativa cu acumulator. Greutatea suplimentara a bateriei poate ingreuna piesa, idee promovata de cateva pareri despre cele mai bune slefuitoare.

Dimensiunile zonei abrazive determina adaptarea la diverse suprafete. De pilda, un slefuitor cu banda se preteaza pentru zone plane extinse, insa ajunge mai greu in colturi. Modelele orbitale si alternative fasoneaza mai eficient piese curbate, iar piesele cu excentric nu au accces in spatii inguste. Piesele multifunctionale sau un slefuitor cu vibratii pot avea talpa construita cu o anumita forma, pentru acces in colturi , dar ingusta, asta insemnand ca nu termina rapid lucrul cu suprafete mari. Nu uita ca toate foitele abrazive trebuie cumparate si inlocuite periodic, deci te intereseaza atat forma, cat si marimea acestora.

Turatia e indicata in rotatii pe minut, insa unii producatori mai specifica si randamentul, mentionand cati centimetri patrati de material pot fi prelucrati intr-o anumita perioada de timp. E firesc ca te intereseaza vitezele cat mai mari si un randament superior, dar nu uita sa fii atent si la posibilitatile de reglaj. Unele materiale trebuie finisate incet, la altele se poate lucra mai rapid, in functie de duritatea si textura acestora.

 

Functionalitate si accesorii: Pe langa sistemele de reglaj si siguranta, cum ar fi viteza variabila, protectie la caderi de tensiune si manere construite sigur si ergonomic, mai trebuie sa ai in vedere cateva aspecte functionale foarte utile. Va fi mai confortabil sa intrebuintezi un slefuitor cu racord la un dispozitiv de aspirare, beneficiind mereu de o zona de lucru curata. Pentru piesele profesionale, pot fi utile ghidaje, care te ajuta sa slefuiesti anumite zone cu multa precizie. Cheile sau dispozitivele care iti permit sa fixezi foitele abrazive nu trebuie sa liseasca din pachetul de livrare.

Unele modele colecteaza praful in casete speciale; poti verifica ce capacitate au aceste rezervoare de stocare. La piesele cu acumulator trebuie sa primesti neaparat incarcatorul si sa te orientezi dupa acumulatori compatibili, pentru eventualitatea in care, la un moment dat, va trebui sa chimbi bateria. E util sa primesti si foite cu granulari diferite ca accesorii, acestea oferindu-ti posibilitatea de slefuire mai fina sau mai bruta, in functie de cat de abrazive sunt.

Pentru curiosii carora le-am promis ca le spunem unde gasesc slefuitor la un pret bun, avem cateva recomandari ce pot fi achizitionate de pe Internet. Preferam aceasta metoda de cumparare pentru ca online sunt usor de gasit mult mai multe modele decat in stocul din magazine. Mai mult, pana si preturile vor avea un adaos comercial mai scazut. Urmeaza selectia facuta de specialistii nostri, ordonata in functie de vanzari, de cat de populare sunt dispozitivele, utilitate si performanta, intrunind modele pentru toate gusturile si buzunarele.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu