Cele mai bune hidrofoare

 

Cel mai bun hidrofor  – Recomandarile noastre pentru 2017

 

Ca sa poti spune ca ai cumparat cel mai bun hidrofor online, nu iti permiti sa treci peste o etapa esentiala in acest proces, anume documentarea. In lipsa de informatii, se poate sa alegi ceva nepotrivit necesitatilor de lucru, insa noi te vom scuti de dubii. Pentru persoanele care s-au saturat sa citeasca ghiduri de cumparare si tot felul de recenzii, mentionam direct ce model plasam moi pe locul intai in clasamentul ofertelor ce pot fi achizitionate de pe Internet: Wasserkonig HWX4200. Justificarile sunt simple si constituie reguli ce ar trebui respectate in selectia pricarui hidrofor: extrage apa de la adancimea maxima la care poate lucra un model fara ejector, ceea ce inseamna ca este potrivit pentru  surse de apa de suprafata si unele rezervoare de la mica adancime; motorul foarte puternic genereaza parametri de lucru performanti, asigurand livrarea apei la inaltime mare si pe lungimi destul de extinse incat sa poata iriga o gradina; inclusiv debitul ridicat, exprimat in litri ce pot fi pompati intr-o ora, garanteaza ca se foloseste cu succes inclusiv in agricultura sau in furnizarea apei menajere. Echipat cu manometru, presostat si protectie termica, acest dispozitiv se numara printre cele mai fiabile. Daca preferi o sugestie suplimentara, locul doi e ocupat de Pentax Cam 100/50 -00.

 

 

Tabel de comparatie

 

 

Cum alegi un hidrofor bun

 

Ghidul cumparatorului

Daca locuiti la curte sau in zone mai putin dezvoltate ca infrastructura, unde conectarea la canalizare este problematica, stiti cat de dificil este sa alimentezi locuinta cu apa sau chiar sa efectuati irigatii, mai ales atunci cand aveti in grija si o gradina. Asadar, preocuparile gospodaresti si gradinaritul vor necesita un ajutor suplimentar, sub forma unui hidrofor de calitate, care sa pompeze apa atat de necesara desfasurarii activitatilor casnice. Pe langa faptul ca un astfel de dispozitiv este eficient, permite economie si nu genereaza prea mult zgomot, el este ideal pentru gospodariile izolate si destul de durabil.

Orice model conventional incorporeaza un mecanism simplu care sustrage si filtreaza apa, pompand-o apoi catre utilitatile dorite. Nu intotdeauna e usor sa gasiti cele mai bune hidrofoare dintre care sa alegeti un produs performant, insa veti putea lua o decizie inspirata, numai daca respectati cateva criterii simple de selectie.

A. Hidrofoare

Cum functioneaza: Principiul de functionare este simplu, fiind alimentat la reteaua electrica, un motor puternic activeaza o pompa de mare capacitate, care trimite apa catre gurile de evacuare. Majoritatea produselor o si filtreaza, astfel incat aceasta sa fie lipsita de impuritati si de corpuri straine.  Procesul se desfasoara in interiorul aparatului, iar apa din mediul extern nu mai intra in contact cu cea pompata. In functie de unde puteti plasa un astfel de produs, se deosebesc doua tipologii principale.

 

Tipul: puteti gasi in comert hidrofoare de suprafata si modele de adancime. In functie de particularitatile fiecarei categorii, veti putea sa adaptati caracteristicile sursei de apa la cele ale hidroforului.

Hidrofoarele de suprafata au sarcina de a extrage apa de la adancimi reduse, superficiale, pana la nivelul de 7-8m. Multe dintre ele sunt ceva mai avantajoase ca pret, decat cele din categoria opusa. Din moment ce pompa nu trebuie sa actioneze cu presiuni extrem de mari, nici consumul energetic al motorului nu va fi exagerat. Singurul inconvenient este ca nu veti putea utiliza un astfel de model pentru a aduce apa din puturi adanci, drept pentru care e necesar sa stiti in prealabil ce sursa de apa veti utiliza.

Hidrofoarele de mare adancime sunt dotate cu pompe performante si motoare de putere mai mare, avand rolul de a aduce apa de la adancimi mai mari de 8 – 9m. Din moment ce constituie un caz mai special, ele pot fi usor mai costisitoare, atat ca pret de achizitie, cat si drept consum energetic. Le veti recunoaste dupa indicatiile tehnice si dupa prezenta unui ejector extern al pompei de suprafata. Daca doriti sa stiti care este cel mai bun hidrofor cu ejector, e suficient sa cautati un model ce poate pompa apa de la aproximativ 30m adancime.

 

Pompa: Din punct de vedere al metodei de aspirare, aveti de ales intre un hidrofor cu pompa submersibila sau cu pompa de suprafata. Puteti intui cu usurinta ca cele submersibile sunt scufundate in intregime in sursa de apa. Aceasta categorie include doua variante: monojetate si multijetate, cu diferenta ca cele monojetate sunt special create pentru ape murdare, care necesita filtrarea, in timp ce ultima varianta va pompa numai apa curata.

Asadar, ca si in cazul hidroforului propriu-zis, va veti orienta in functie de natura sursei de apa din care alimentati locuinta. Pompele de suprafata se impart in modele de mica adancime si de mare adancime. Primele aspira pana la o adancime maxima de 10.33m, celelalte sunt echipate cu tub Venturi(ejector) mai special, care se introduce in putul sursa pentru a aduce apa de la adancimi de peste 10m.

In functie de materialul din care sunt confectionate, pompele se mai categorisesc in: pompe din inox si pompe din fonta. Inoxul este un aliaj foarte rezistent la coroziune, iar randamentul acestor modele este stabilit la 10 metri cubi pe ora. Desi este un material greoi, fonta are meritele sale: rezistenta sporita, iar pompele construite astfel ating acelasi debit ca si cele din inox.

O categorie aparte o constituie hidrofoarele cu pompe periferice, acestea pot pompa apa numai dintr-o retea de alimentare cu apa. Le recunoasteti dupa debitul mic, de 2 sau 3 metri cubi pe ora. Per total, tipologia si materialul pompei constituie aspecte estentiale pentru buna functionare si achizitia unui hidrofor performant.

 

Indicatorii de performanta: Multe pareri despre cel mai bun hidrofor sunt de acord ca va trebui sa verificati nu numai puterea motorului, ci si presiunea la pompare, marimea hidroforului si sistemele ce incorporeaza functiile suplimentare.

Puterea este indicata intotdeauna in watti(W) si puteti deduce ca, pe masura ce creste puterea motorului, creste si capacitatea hidroforului de a aduce apa de la adancimi mari.

Marimea dispozitivului trebuie adaptata la numarul de consumatori. Daca se consuma apa foarte frecvent, efectuati irigatii sau aveti mai multe bai, un produs cu rezervor mai mare este indicat, adica poate chiar un hidrofor de 100l. Pentru locuinte conventionale, si unul de 25l este suficient.

Presiunea in interiorul hidroforului variaza in functie de cantitatea de apa. O perna de aer interna asigura de obicei suficienta presiune pentru a scoate apa de la adancimi si a o aduce chiar la inaltimi mari deasupra solului. Procedeul se numeste amorsare, multe dispozitive beneficiind de sistem de auto-amorsare, care nu necesita verificare sau reglaj din partea utilizatorului. Cu cat presiunea este mai mare, cu atat mai sus va ajunge apa pompata. Indicatorul se masoara in bari(bar) si este specificat de cele mai multe ori in descrierile produselor.

Orientati-va catre modele de hidrofoare care pornesc automat in momentul in care presiunea din interior scade. Fenomenul este comun, deoarece in timp ce se consuma apa filtrata, rezervorul se goleste. In consolidarea acestei functii, o optiune cu indicator de presiune(manometru) este intotdeauna foarte utila si va sfatuim sa o abordati ca solutie.

Optiunile suplimentare se refera la functia de pornire sau oprire automata, mai ales in momentul cand nu mai este apa in putul de alimentare. Functia este indeplinita de presotat, un comutator comandat de presiune care cupleaza sau decupleaza motorul electropompei in functie de doua valori: presiunea minima si presiunea maxima. De cele mai multe ori, aveti mentionate aceste informatii si puteti decide personal ce se potriveste mai bine pentru gospodaria dumneavoastra.

 

Mentenanta: este un capitol ce va permite sa reduceti cheltuielile de intretinere la minim. In vederea unei functionari fiabile, hidroforul trebuie sa fie echipat corespunzator, dar si conectat corect la reteaua de distributie din casa. Pentru a beneficia de randament maxim, nu utilizati racorduri si artificii tehnice la conectare. Bazati-va strict pe dimensiunile orificiului de aspirare si pe teava cu diametrul corespunzator. In caz de inghet, prezenta unui buson de golire este foarte utila, deoarece va permite sa goliti rezervorul, eliminand astfel riscurile de deteriorare.

 

Avand in vedere toate aceste aspecte, va recomandam sa incepeti cautarile unui model corespunzatr necesitatilor locuintei pe care o detineti. Daca nu stiti unde gasesc hidrofoare de adancime la preturi bune cei interesati, va sugeram sa analizati oferta de pe internet. Puteti alege dintr-o gama mult mai variata de modele, calitatea produselor este aceeasi, iar pretul de achizitie poate fi mult mai avantajos. Daca piesa aleasa nu va multumeste pe deplin ca performante, atunci puteti returna sau schimba produsul.

 

 

Modele recomandate in 2017

 

 

Wasserkonig HWX4200

 

3.Wasserkonig HWX4200-25PLUS_GREEN

Daca doriti sa achizitionati un hidrofor ieftin si bun de la Wasserkonig, acest model va va convinge prin cateva performante tehnice notabile. Se incadreaza in gama celor de adancime moderata, deoarece este capabil sa aduca apa de la adancimea maxima de 9m si sa o livreze la nu mai putin de 54m inaltime, insa este echipat cu un motor de mare putere, ce ofera 1300W.

Aceasta indica un bun randament si eficienta evidenta, debitul maxim de pompare fiind evaluat la 4200 litri pe ora. Un rezervor de 24l cu membrana din cauciuc alimentar promite suficienta apa pentru o intreaga gospodarie. Corpul pompei este realizat prin turnare din fonta si prevazut cu ax din inox si garnitura mecanica din carbon si ceramica, materiale ce asigura o rezistenta indelungata.

Manometrul incorporat si faptul ca este presotat permit evaluarea si activarea corecta in functie de presiune. Hidroforul porneste automat cand presiunea din interior scade la 1.5bar. Sistemul de protectie termica este auto-resetabil si asigura o functionare sigura, durabila. Garantia este valabila 24 de luni pentru acest model.

 

Avantaje:

Ofera randament optim, datorita unui motor de mare putere, 1300W.

Pompeaza suficienta apa pentru o gospodarie extinsa, avand un debit de 4200l/h.

Ofera eficienta si calitate la un pret accesibil, numarandu-se printre cele mai bune hidrofoare de la Wasserkonig.

Are durabilitate mare, fiind confectionat din cele mai bune materiale: fonta, inox.

 

Dezavantaje:

Poate pompa apa doar de pana la adancimi de 9m.

button 1

 

 

 

 

Pentax Cam 100/50 -00

 

6.Cam 100-50l

Acum este usor sa achizitionati un hidrofor de 50l, deoarece acest model de la Pentax e echipat cu un rezervor de mare capacitate. Puterea nominala a fost stabilita la valoarea de 1020W, ceea ce indica un bun randament, alaturi de o adancime maxima de imersie de 9m si un nivel de livrare de 52m.

Eficienta este astfel demonstrata, iar debitul maxim masoara 3600l/h. Materialele utilizate la confectionarea acestui produs sunt superioare din punct de vedere calitativ, pentru a garanta rezistenta si durabilitate.

Turbina este realizata din noryl si beneficiaza de o etansare mecanica cu grafit ceramic, una dintre cele mai bune solutii tehnologice existente in prezent. Asadar, fiti siguri ca puteti utiliza acest dispozitiv cu succes in aprovizionarea cu apa pentru instalatii domestice mici si pentru irigatii/gradinarit.

 

Avantaje:

Functioneaza eficient, fiind echipat cu un motor puternic, de 1020W.

Are un bun randament, datorita debitului maxim de 3600l/h.

Permite si efectuarea de irigatii, avand un rezervor de mare capacitate, 50l.

Se adapteaza usor multor cerinte, deoarece are o adancime maxima de imersie de 9m.

 

Dezavantaje:

Deoarece incorporeaza cele mai bune materiale si tehnologii, pretul de achizitie este pe masura.

button 1

 

 

 

 

Wasserkonig WK3300

 

1.Wasserkonig WK3300-25PLUS_GRAY

Pentru cei care cauta un hidrofor Wasserkonig de suprafata la un pret convenabil, acest model va reprezenta o optiune atragatoare. Dispozitivul este echipat cu un motor asincron cu 2 poli, piesa de putere medie, de 900W, care indica performante bune si un consum energetic destul de scazut.

Pompa este confectionata din fonta turnata rezistenta si prevazuta cu ax din inox, combinatie ideala din punct de vedere al durabilitatii. Ejectorul este din noryl armat cu fibra de sticla, o rasina in amestec cu polistiren si polifenilen, combinatie cu rezistenta electrica superioara. Adancimea maxima de extractie este evaluata de 9m, iar cea de livrare la 45m, valori rentabile pentru majoritatea utilizatorilor conventionali.

Debitul maxim atinge 3300l pe ora, iar rezervorul are o capacitate de 24l, indicatori ai unui randament optim in cazul unei gospodarii de dimensiuni medii. Presiunea maxima de functionare este de 4.5bar, cu mentiunea ca hidroforul dispune nu numai de manometru, dar si de presotaj pentru reglare.

Asadar, dispozitivul va relua automat pomparea atunci cand valorile din interior scad la 1.5bar, pentru a livra apa in mod constant. Pe langa un discount de 29%, mai beneficiati si de o garantie de 36 de luni.

 

Avantaje:

Este incadrat in clasa hidrofoarelor cu randament optim si consum moderat, deoarece are motor de 900W.

Ofera performanta durabila, fiind echipat cu pompa din fonta si inox.

Are un raport excelent pret/calitate.

Permite livrarea apei pana la inaltimi de 45m.

 

Dezavantaje:

Nu permite pomparea apei de la adancimi mai mari de 9m.

button 1

 

 

 

 

Einhell RG-AW 6536

 

2.Einhell RG-AW 6536

In acest exemplu este vorba despre un hidrofor Einhell automatizat ce include o pompa de gradina conectata cu un comutator electronic de debit. Este clar ca avem de-a face cu un hidrofor de suprafata, foarte potrivit pentru irigatii. Puterea oferita este de 650W, indicand un randament convenabil si consum energetic redus.

Pompa este confectionata cu o carcasa din plastic si echipata cu prefiltru. Debitul maxim a fost evaluat la 3750 litri pe ora, indice de eficienta superioara. Adancimea maxima de pompare este de 8m, iar cea de livrare de 38, valori suficiente pentru multe surse conventionale de apa si gospodarii aferente.

Presiunea maxima de functionare este de 3.8bar, iar optiunea de pompare automata se activeaza cand aceasta scade pana la 1.5bar. Un sistem de siguranta previne supraincalirea pompei sau functionarea in lipsa unei surse de apa, asigurand  intrebuintare optima si durabilitate. O garantie de 24 de luni insoteste acest produs.

 

Avantaje:

Consuma moderat energie si ofera un randament conventional, deoarece ofera o putere de 650W.

Este eficient, atingand un debit de 3750l/h.

Are fiabilitate demonstrata, fiind prevazut cu sistem de protectie la supraincalzire si anti-secare.

Poate livra apa la o inaltime de 38m, foarte convenabil pentru majoritatea gospodariilor.

 

Dezavantaje:

Nu poate extrage apa de la adancimi mai mari de 8m.

button 1

 

 

 

 

Stern GWP-300A

 

4.Stern GWP-300A

Un produs ideal pentru irigatii si gata sa faca fata celor mai ridicate solicitari este si acest model Stern, conceput pentru a oferi performanta si durabilitate. Fiind un hidrofor de adancime moderata, el este capabil de a extrage apa de la maxim 8m. Totusi, puterea motorului este evaluata la impresionanta valoare de 4800W, incadrandu-l in clasa de eficienta maxima, insa determinand si un consum energetic pe masura.

Debitul maxim este de 46 000 de litri pe ora, ceea ce indica o buna compatibilitate cu evacuarea rapida a apei din incaperi, efectuarea irigatiilor de amploare si golirea in timp record a rezervoarelor sau bazinelor de mare capacitate. In orice caz, motorul de mare putere compenseaza capacitatea redusa a rezervorului, acesta avand un volum de 3l.

De aceea, functionarea continua este necesara pentru atingerea debitului maxim. Sistemul de siguranta pentru avertizare si oprire in lipsa uleiului pentru motor asigura o utilizare fiabila.

 

Avantaje:

Este ideal pentru irigatii, avand un debit maxim de 46 000l/h.

Lucreaza eficient pentru majoritatea tipurilor de utilizatori, la o adancime de pompare maxima de 8m.

Este fiabil, oprindu-se atunci cand detecteaza o posibila defectiune la motor.

Se comercializeaza la un pret accesibil.

 

Dezavantaje:

Consumul energetic e ridicat, deoarece puterea motorului e foarte mare.

button 1

 

 

 

 

==========================================================

Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

 

Metabo HWW3000/20G

 

5.Metabo HWW3000-20GAcest model cu pompa de suprafata de la Metabo este un hidrofor rentabil si indeajuns de performant pentru a suplini necesitatile unei locuinte conventionale.

Coordonatele de functionare sunt simple si putem mentiona o adancime maxima de pompare de 8.5m, fata de o inaltime de livrare de 43m, raport bun, ce indica un randament optim pentru majoritatea utilizatorilor.

Recipientul colector este confectionat din otel si are o capacitate de 24l, in timp ce debitul maxim atins are o valoare de 3000l/h. Dispozitivul se alimenteaza la 230V si are un motor de 900W, indicand o clasa de economie medie. Pompa este confectionata din fonta, pentru a oferi durabilitate maxima. Aparatul este presotat si echipat cu manometru, indicand corect presiunea din interior si activandu-se cand aceasta scade.

 

Avantaje:

Are un raport bun pret/calitate.

Este relativ economic, consumand 0.9Kw la 230V.

Poate aspira foarte eficient la adancimi conventionale, avand un debit de 3000 litri pe ora.

Este durabil, fiind confectionat cu rezervor din otel si pompa din fonta.

 

Dezavantaje:

Nu aspira la adancimi mai mari de 8 – 8.5m.

 

 

Metabo HWW3000/20S

 

7.Metabo HWW3000-20SCa oferta pentru un hidrofor Metabo de suprafata, acest model reprezinta o optiune superioara calitativ. Dispozitivul este echipat cu un motor de putere medie, 900W si permite aducerea apei de la adancimi maxime de 7m.

Randamentul poate fi considerat optim pentru instalatii domestice in locuinte mici, deoarece are un debit maxim de 3000 litri pe ora. Rezervorul are o capacitate evaluata la 24l, valoare conventionala, ca de altfel si cea a presiunii maxime, 4.3bar.

Corpul pompei este confectionat din inox, garantand rezistenta si functionare indelungata. Pe langa toate aceste caracteristici, pretul de achizitie avantajos constituie si el un argument in plus.

 

 

Avantaje:

Poate fi considerat drept cel mai bun hidrofor din inox de suprafata de la Metabo, din punct de vedere al raportului pret/calitate.

Are un raport bun pret/calitate.

Este eficient, avand un debit destul de ridicat, 3000l/h.

Functioneza in parametrii unei pompe de performanta, cu o presiune maxima de peste 4bar.

 

Dezavantaje:

Nu poate pompa apa mai jos de 7m.

 

 

 

 

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...