Cele mai bune generatoare de curent

Am modificat articolul ultima data pe: 29.03.24

 

Cel mai bun generator de curent– Recomandarile noastre pentru 2024

 

Generatoarele de curent sunt aparate care ne pot oferi o alternativa la sursa clasica de energie electrica atunci cand aceasta este inexistenta sau cand sunt frecvente penele de curent. Astfel de dispozitive poti fi achizitionate chiar si din magazinele online. Am pregatit o lista cu articole de top din care poti alege. Locul 1 e ocupat de Steinhaus PRO-GEN3150, un aparat care functioneaza pe benzina, are pornire manuala, detine un motor in 4 timpi, cu o putere de 7 CP, are un numar de 2 prize si poate atinge o putere maxima de 3150 W si o autonomie de pana la 9.8 ore. Daca vrei ceva cu autonomie mai mare, vezi WOLFSON GT-3500A.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Steinhaus PRO-GEN3150
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Cu un motor in 4 timpi, pe benzina, ce se raceste cu aer, si o putere de 7 CP, acest generator ar putea fi o varianta buna pentru tot felul de aparate, avand o putere maxima de 3150 W. Detine 2 prize clasice si una pentru curent continuu si are o autonomie de 9.8 ore.

E un aparat ce produce un zgomot puternic mai ales atunci cand e folosit la capacitati maxime si e greu de manevrat, avand 43 kg.

Comanda acest generator daca cele 2 prize de 230V si puterea maxima de 3150 W sunt caracteristicile de care ai nevoie.

A 2-A OPTIUNE!

WOLFSON GT-3500A
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E un generator care functioneaza pe benzina, ceea ce inseamna ca il poti folosi oriunde ai nevoie, detine un motor in 4 timpi, cu o capacitate cilindrica de 208 cm3 si putere de 7.5 cp, se raceste cu aer si e dotat cu protectie pentru supraincalzire, tensiune si lipsa de ulei.

Puterea de 3000W il face sa fie potrivit si sigur de utilizat pentru aparatele care nu au un consum foarte mare.

E o buna alegere pentru cei care au nevoie de o sursa la care sa poata conecta aparatele casnice care functioneaza cu energie electrica.

A 3-a Optiune!

Könner&Söhnen KS 3000
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Potrivit in orice locuinta, acest generator are un motor pe benzina, de 7 CP, in 4 timpi, pune la dispozitie 2 prize de 230V si una de 12V, are multe functii utile, pentru a-ti fi cat mai simplu sa il folosesti si protectie la suprasarcina, scurtcircuit, nivel scazut de ulei/benzina si fluctuatii de tensiune.

Nu e un model profesional, pe care sa-l poti folosi cu tot felul de aparate puternice, deoarece are o putere maxima de numai 3000 W.

E o buna achizitie daca vrei un generator la care sa poti conecta centrala termica, televizorul, laptopul sau alte aparate pe care le ai in casa.

 

 

Cum alegi un generator de curent bun

 

Ghidul cumparatorului

In momentele in care conexiunea la reteaua de distributie a energiei electrice lipseste, este necesara prezenta unei surse de energie, mai ales in zonele rurale sau in cele foarte izolate. In aceasta situatie, e clar ca trebuie sa detii un generator de curent electric pe masura consumului respectiv.

Se poate sa ai o casa de vacanta localizata destul de departe de civilizatie sau sa locuiesti intr-o zona unde sunt semnalate des caderi persistente de tensiune, iar pentru a nu fi afectat de aceste aspecte, e important sa alegi dispozitivul perfect.

Daca stii cum sa te orientezi in selectarea unui model adecvat, vei putea stabili personal raportul dintre eficienta si costurile de achizitie, fara sa cheltui mai mult decat trebuie si fara sa dai banii pe ceva ce nu va putea face fata solicitarilor ivite.

Exista mai multe tipuri de generatoare electrice, iar diferentierea intre acestea poate fi putin problematica, mai ales pentru potentialii utilizatori care nu au cunostinte extinse de tehnologie in acest domeniu. Ca sa eviti a face o alegere gresita si sa te bazezi pe propriile decizii cand cumperi dispozitivul, iti recomandam sa iei ca puncte de reper cateva aspecte esentiale in definirea eficientei si functionalitatii.

Ti le amintim si explicam in urmatoarele paragrafe, impreuna cu sfaturi concrete ce se pliaza pe fiecare situatie. Respectand aceste sugestii, vei reusi sa determini unde gasesc generatoare de curent la un pret bun ceilalti cumparatori interesati ca si tine.

 

 

Utilitatea: E firesc sa te intrebi prima data pentru ce cumperi un generator de curent; fie ai nevoie de acest produs pentru a alimenta circuitul electric al unei case in care locuiesti temporar, fie il folosesti ca plan de rezerva in eventualitatea unei caderi de tensiune.

Primul lucru pe care trebuie sa il stii e ca niciodata nu e recomandat sa folosesti generatoare electrice pentru alimentarea unei gospodarii in care locuiesti permanent. In situatia respectiva consumul de carburant va insemna o cheltuiala prea mare pentru a merita investitia.

Daca petreci doar vacantele sau o perioada scurta din an intr-o locuinta mai izolata, ai nevoie de un generator de mare putere, facut sa lucreze aproape non-stop, cel putin atata timp cat casa va fi in folosinta.

Va trebui sa cheltui o suma considerabila pe achizitia acestui tip de produs, intrucat cea mai recomandata e solutia unui generator de curent diesel, avand un motor pe motorina cu 3000rpm sau cel putin 1500rpm.

Acesta va putea sa stea in functiune intre 16 si 24 de ore, putand fi considerat principala sursa de energie. Avantajele includ o exploatare mai sigura si o eficienta termodinamica net superioara.

Daca ai nevoie de o sursa alternativa de energie, cu ajutorul careia sa-ti alimentezi aparate electrocasnice sau circuitul pentru lampi si sa pui dispozitivul in functiune pentru siguranta in cazul in care apare o cadere de tensiune, iti trebuie un model cu functionare pe durata a 8  – 10 ore zilnic. Asadar, alegi unul cu putere mai mica si implicit mai ieftin, avand motor alimentat cu benzina.

Totusi, nu uita ca, pentru a evita perioada de lipsa de tensiune dintre intreruperea celei din retea si inceperea alimentarii de la grupul de generator, ai nevoie obligatorie de o sursa UPS, mai ales daca ai conectat un sistem desktop.

De asemeni, aici putem aminti si alternativa unui generator de curent portabil, care ofera valorile cele mai reduse de putere, dar poate fi luat usor in calatorii, in portbagaj, constituind principala alegere a proprietarilor de rulota.

 

Puterea: poate fi mica(intre 500 si 2200W)moderata(intre 2200W si 5500W) sau mare( intre 5000W si 10kW sau chiar sa depaseasca aceste valori). Acest aspect se alege in functie de numarul si de tipologia consumatorilor pe care ii va gestiona aparatul.

Mai intai e obligatoriu sa faci o lista a tuturor dispozitivelor ce vor fi conectate la retea, de la numarul de becuri, pana la televizor, calculator, frigider, aspirator, hidrofor etc. Apoi trebuie sa stabilesti care sunt consumatori inductivi si care sunt rezistivi.

In prima categorie se incadreaza toate dispozitivele care vor consuma la pornire o cantitate de energie mult mai mare decat ulterior, cand se afla in functiune. Aici includem: frigiderul, aparatul de aer conditionat, neoanele, masinile de spalat, aparatele de sudura si dispozitivele pentru bricolaj(bormasini, flex, surubelnite electrice etc), hidrofoare si pompe de apa.

Daca folosesti in majoritate astfel de consumatori, e important sa alegi un generator cu o putere de 2.5 ori mai mare decat totalul puterii nominale absorbite de toate dispozitivele pornite simultan. Estimativ, sugestia noastra se indreapta catre valori de peste 7000W sau chiar catre un generator de curent 10kW.

De cealalta parte, la consumatori rezistivi putem exemplifica: televizoare, radiouri, cuptoare si plite electrice, resouri, becurile incandescente, calorifere electrice etc. Daca intentionezi sa conectezi in majoritate astfel de dispozitive, atunci nu faci decat sa insumezi puterea lor nominala si sa o compari cu cea oferita de generator, mai intalnite ca solutii fiind aici modele de generator de curent de 3kW – 5kW.

 

 

Tensiunea oferita: Din aceasta perspectiva, repartizam dispozitivele in 2 categorii: generatoare monofazate si generatoare trifazate. Si la acest capitol se adapteaza tipologia produsului, consumatorilor conectati. Asadar, niciodata nu vei alege un generator trifazat pentru a alimenta doar consumatori de tip monofazat.

Pentru dispozitive care functioneaza la 230V(monofazate), cum ar fi consumatorii casnici sau aparatele utile in bricolaje, se alege prima varianta. Daca ai de alimentat motoare trifazate de mare putere si consumatori industriali, alegi generatoare care functioneaza la 400V intre 2 faze si la 230V intre 1 faza si nul, adica a doua varianta.

Daca vrei sa poti alimenta ambele tipologii de aparate, e util sa mergi pe optiunea dispozitivului trifazat, insa va trebui sa calculezi puterea maxima ce va putea fi furnizata de generator pe o singura faza, pentru a determina daca aceasta poate sustine si consumatorii monofazati din circuit.

 

Curentul: Daca te intrebi ce sa alegi, generator de curent alternativ sau generator de curent continuu, e mai mult ca sigur ca orice model intalnit iti va oferi la iesire curent continuu, indiferent de metoda de producere(dinam/alternator).

De asemenea, poti avea generatoate ce includ regulator de turatie electronic sau mecanic. In cazul in care alegi varianta electronica, calitatea curentului oferit va fi superioara si adecvata pentru orice fel de consumator.

Daca regulatorul este mecanic, pe langa acesta va trebui sa verifici si sa te asiguri ca produsul include un stabilizator de tensiune, pentru a proteja eficient echipamentul electronic din locuinta, idee impartasita de multe pareri despre cele mai bune generatoare de curent.

 

Combustibilul: In privinta acestui parametru, poti alege fie un generator de curent pe motorina, fie un model care foloseste benzina pe post de carburant.

Daca te intereseaza un cost de cumparare mic, vrei ca dispozitivul sa lucreze cat se poate de silentios si doresti sa beneficiezi de o mobilitate mai buna, prin prisma unor dimensiuni mai reduse, atunci te sfatuim sa optezi pentru generatoare cu benzina.

Exista si cateva dezavantaje, intrucat eficienta acestor modele este mai mica, in sensul ca vor consuma mai mult si vor oferi mai putina electricitate.

De asemeni, valorile de putere atinse sunt mici si moderate. Aceste piese se folosesc doar in caz de urgente si in general ca generatoare pe drum, atunci cand calatoresti cu o rulota sau faci o vizita la o resedinta in zone rurale.

In plus, la o turatie de 1500rpm si cu racire pe apa, se considera ca dupa o perioada de functionare de 6000 de ore motorul va necesita niste reparatii majore.

Cand esti gata sa cheltui ceva mai mult, dar sa beneficiezi de costuri de exploatare mai reduse pe parcursul utilizarii, te sfatuim sa mergi pe varianta diesel. Daca te intrebai pana acum cat consuma un generator de curent, afla ca cel pe motorina e mai economic. In plus, acest tip de aparate pornesc mai usor, pot include start electric si au si o fiabilitate net superioara.

E drept ca la temperaturi  extreme nu pornesc la fel de bine ca cele cu benzina si nici nu poate fi vorba sa identifici printre acestea un generator de curent silentios, dar per total sunt mai rentabile din punct de vedere al performantelor.

Ca dovada, la 1500rpm necesitatea reparatiilor extinse se va ivi numai dupa 12000 de ore, dar la 3000rpm deja dupa 500 – 1500 de ore se poate considera inlocuirea.

 

 

Punerea in functiune: Daca nu stii cum poate porni un motor generator de curent, afla ca ai trei optiuni dintre care poti alege: la sfoara, la cheie sau automat.

Daca ai mai pornit o drujba sau motorul unei barci, nu va fi greu sa te descurci nici cu pornirea la sfoara, insa mare grija la utilizare, caci daca nu stii cum sa indeplinesti acest proces, risti sa deteriorezi sistemul. Acestea sunt cele mai recomandate generatoare de curent ieftine si fac parte mai mult din gama modelelor portabile.

Cand nu te pricepi foarte bine sa efectuezi procedeul mentionat anterior si vrei sa ai parte de confort cand pui in functiune generatorul, vei opta pentru pornirea electrica, in cadrul careia invarti cheia in contact, ca la autovehicule.

Acelasi motiv il ai sa cumperi un generator cu automatizare, mai ales ca acesta este special conceput pentru a interveni automat cand se inregistreaza caderi de tensiune in retea. Dupa cum ti-ai dat seama, cea de-a treia varianta e cea mai recomandata in cazurile in care alegi generatorul pe post de sursa de energie de rezerva.

 

Constructia: nu se refera numai la ce are ca structura si piese generatorul de curent ci mai cu seama la cat de solide sunt acestea si cat de bine protejate. Aici se cade sa analizezi cu atentie carcasa, sa vezi daca este asigurata la intemperii sau daca fereste aparatul de actiunea radiatiilor solare. De obicei, stocarea unui generator si locul unde se pune in functiune trebuie sa-i ofere conditii bune de protectie, fara umiditate in exces sau temperaturi foarte joase.

Modelele portabile, pe benzina, trebuie neaparat protejate, pentru ca se interzice utilizarea lor in conditii de ploaie sau ninsoare, fara protectie adecvata. Piesele alimentate cu motorina pot fi configurate in doua moduri: cu cadru de metal sau cu carcasa pentru insonorizare.

Prima varianta nu este protejata de intemperii si nici nu are atenuare a sunetului produs, dar se vinde mai ieftin. Cea de-a doua e bine izolata, putandu-se plasa in exterior si nici nu face atat de mult zgomot, drept pentru care este si sugerata ca fiind utila in zonele rezidentiale.

In urma luarii in calcul a acestor parametri, a sosit momentul sa iti spunem si unde gasesc generatoare de curent la preturi bune restul potentialilor utilizatori: le comanda online. Noi recomandam aceasta metoda deoarece site-urile care se ocupa de comert pe internet ofera aceste produse mai ieftin, iar de multe ori sunt mai de incredere decat alti furnizori care vand generator de curent fara garantie sau fara o posibilitate de returnare.

Daca nu esti multumit de alegerea facuta, poti trimite pachetul inapoi, primindu-ti banii. In plus, ofertele de pe Internet sunt mult mai diversificate decat in magazine, incluzand mai multe piese de la Kipor, Einhell sau Black&Decker, firme cu renume pe acest segment. Ca sugestii, am organizat un clasament de produse in care am inclus cele mai populare si mai performante modele din majoritatea categoriilor cautate.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Steinhaus PRO-GEN3150

 

Acest generator de curent, ieftin si bun e achizitionat frecvent de catre persoanele care obisnuiesc sa petreaca mult timp in natura si vor sa aiba o sursa puternica de energie, de catre cele care lucreaza in domeniul constructiilor si adesea nu au energie pentru diverse aparate care nu sunt foarte puternice si asa mai departe. 

Generatorul acesta vine cu o putere maxima de alimentare de 3150 W si are un motor in 4 timpi, de 7 CP, care se alimenteaza cu benzina si are pornire la sfoara, si capacitate cilindrica de 212 cm3. Rezervorul de benzina are o capacitate generoasa, si anume 15 litri, ceea ce e un mare avantaj, deoarece asigura o autonomie de pana la 9.8 ore. 

Aparatul acesta ofera protectie la suprasarcina si la lipsa de ulei, regleaza automat tensiunea si se raceste cu aer. Are disponibile 2 prize normale, pentru curent alternativ (230V) si una pentru curent continuu (12V). Are dimensiuni de 445 x 605 x 445 mm si o greutate de 43 kg, ceea ce inseamna ca nu e foarte simplu de manevrat. Totodata e si foarte zgomotos, producand in timpul functionarii 96 dB.

 

 

WOLFSON GT-3500A

 

WOLFSON GT-3500A este un generator de curent ce lucreaza cu un motor in 4 timpi, de 7.5 CP, cu capacitate cilindrica de 208 cm3 si o putere maxima de 3000W. El poate fi utilizat pentru a conecta aparate electrocasnice atunci cand energia electrica e sistata sau nu exista. Ofera o autonomie de pana la 12 ore si produce in timpul functionarii un zgomot de 65 dB.

Acest generator functioneaza pe baza de benzina, avand un rezervor de 15 litri si un consum de 1.25 g/kWh. Racirea se face cu aer, clasa de izolatie e B, iar pornirea se face manual. E dotat cu o serie de caracteristici cheie demne de apreciat: protectie la suprasarcina, tensiune si scaderea nivelului de ulei, panou de comanda analogic, buton on/off, amortizare vibratii sau afisare tensiune. 

Produsul acesta e dotat cu doua prize 230 V. El e construit pe un cadru metalic solid si are dimensiuni de 50 x 45 x 55 cm. Greutatea e de 43.5 kg, fiind destul de dificil de mutat dintr-un loc in altul.

 

 

Könner&Söhnen KS 3000

 

Könner&Söhnen KS 3000 este un generator electric popular in randul persoanelor care cauta sa cumpere produse de calitate. El e echipat cu un motor de 7 CP, pe benzina, in 4 timpi, capacitate cilindrica de 208 cm3 si sistem de racire cu aer. Viteza maxima atinsa poate fi de 3000 rpm, zgomotul produs e cuprins intre 69 si 94 dB, iar rezervorul de benzina are o capacitate mare, de 25 litri. 

Pentru a avea o durabilitate cat mai buna, acest generator are protectie la scurtcircuit, suprasarcina, fluctuatii de tensiune si nivel scazut de combustibil sau ulei. El este echipat cu doua prize de 16A/230V si una de 12V DC, si poate lucra cu o putere maxima de 3000 W (2600 W nominala). Autonomia pe care o ofera este de 15 ore.

48.5 x 61 x 45.5 sunt dimensiunile acestui aparat si 41.5 kg ii este greutatea. Pornirea se face manual, iar printre functiile prezente se numara: afisajul digital, amortizarea vibratiilor, reglarea tensiunii si afisarea orelor de lucru, a tensiunii si voltajului.

 

 

Senci SC-2500

 

Acest generator electric are un afisaj care iti va indica numarul de ore de functionare, frecventa (Hz) si voltmetrul, astfel ca tu vei putea supraveghea in permanenta modul de lucru. Alimentarea se face cu benzina (intr-un rezervor de 15 l), iar autonomia de lucru este de 12.5 ore pentru situatia in care trebuie sustinuta 50% din sarcina.

Puterea maxima generata ajunge la 2200W si pentru cuplarea consumatorilor ai la dispozitie doua prize pentru 230 V. Acest aparat poate reprezenta o solutie fiabila, atunci cand te confrunti cu o pana de curent si doresti sa mentii totusi in functiune cateva becuri si un televizor. Poate fi folosit si in atelierele care nu sunt conectate la reteaua electrica, pentru sculele de bricolaj (masina de gaurit, autofiletanta, fierastrau electric).

De asemenea, pentru a nu suprasolicita consumatorii cu variatii de tensiune, dispozitivul are integrat si un regulator automat in acest sens. Pornirea este cu sfoara si va necesita invatarea prin exercitiu a miscarii potrivite, usor smuncita.

 

Avantaje:

Functionarea cu benzina nu iti va crea probleme pe timp de iarna, la temperaturi foarte scazute.

Aparatul iti indica orele de functionare pe afisaj, astfel ca vei sti cat timp te mai poti baza pe el.

Are o autonomie lunga, de 12.5 ore atunci cand este solicitat la 50% din sarcina.

Dispozitivul are inclus un regulator automat de tensiune care iti va proteja consumatorii de socuri.

 

Dezavantaje:

Are o putere mica, de doar 2200 W, insuficienta pentru sustinerea mai multor electrocasnice.

 

 

Gospodarul Profesionist GP-950

 

Daca iti doresti un generator de curent portabil, care sa fie capabil sa produca suficienta energie electrica pentru a sustine consumatorii dintr-o rulota sau camping, atunci acest model s-ar putea sa fie potrivit.

Are o putere de 900 W (750W continuu) care poate alimenta un radio, un televizor mic si un bec. Este un aparat monofazic si are o singura priza pentru 230V. Functioneaza cu benzina si este capabil sa iti ofere o autonomie de pana la 6 ore (destul pentru a putea asculta stirile sau pentru a viziona un film).

Nu este foarte zgomotos, avand doar 91 dB, dar totusi nu este indicat pentru uz casnic, avand in vedere puterea mica, decat in cazurile in care vrei sa intretii cateva surse de lumina pe durata unei pene de curent. Este facut pentru a fi portabil si are in acest sens un maner in partea superioara si o greutate redusa, de doar 21 kg. Este echipat cu protectie de suprasarcina.

 

Avantaje:

Este mic si are o greutate redusa (21 kg), fiind foarte portabil.

Functioneaza cu benzina si nu vei avea probleme cu pornirea la temperaturi scazute.

Iti poate oferi o autonomie de pana la 6 ore, suficienta daca esti in camping sau intr-o rulota.

Nu este foarte zgomotos, avand doar 91 dB.

 

Dezavantaje:

Puterea este destul de mica, cea continua fiind de 750W, iar cea maxima de 900W, potrivita pentru un numar mic de consumatori rezistivi (radio, televizor, becuri), de putere mica.

 

 

 

Cum se foloseste un generator de curent

 

Un astfel de dispozitiv este indispensabil mai ales in gospodariile situate in zone expuse la intreruperi frecvente de curent si poate mentine in functiune cele mai importante utilitati, pana cand alimentarea la retea este restabilita. Este insa un aparat care trebuie instalat si utilizat cu grija, pentru ca in caz contrar, poate produce daune importante. Citeste mai jos care sunt cele mai importante precautii pe care trebuie sa le iei, atunci cand folosesti un generator de curent.

 

 

Afla toate detaliile tehnice despre dispozitivul tau

Manevrate incorect, aceste aparate pot determina intoxicatii cu monoxid de carbon, electrocutare, deteriorarea retelei care alimenteaza locuinta si a consumatorilor conectati. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci dupa achizitionare este sa parcurgi cu atentie manualul de utilizare, pentru a identifica precis in ce loc il poti amplasa, ce conditii de instalare trebuie sa respecti si ce reguli ar trebui sa ai in vedere in timpul folosirii.

 

Foloseste un sistem tampon

Nu conecta niciodata un astfel de dispozitiv direct la reteaua casnica. Foloseste un switch care sa izoleze generatorul de restul elementelor si sa preia supratensiunea, in cazul unui accident. Pentru configurare corecta si sigura apeleaza la un electrician cu experienta.

 

Pastreaza intotdeauna generatorul afara

Indiferent de conditiile meteo sau specificul climatic al zonei in care locuiesti, este important sa amplasezi intotdeauna generatorul afara, la distanta de ferestre, usi sau sisteme de ventilatie care ar putea permite monoxidului de carbon, prezent in cantitate mare in reziduurile generate prin functionarea acestui dispozitiv, sa patrunda in casa.

Spatiile partial inchise sunt interzise pentru operarea acestor aparate chiar daca prezinta usi sau ferestre care pot fi lasate deschise  (garaj, spalatorie, subsol, beci etc.).

 

Investeste intr-un detector de CO

Monoxidul de carbon este foarte periculos din cauza faptului ca este incolor si inodor si nu este detectat prin intermediul organelor de simt. Pentru ca poate fi extrem de toxic, determinand decesul in cazul inhalarii, iti recomandam sa achizitionezi detectoare de CO care sa te anunte daca acest gaz patrunde in casa.

Fii atent la urmatoarele simptome: dureri de cap, ameteala, greata, senzatie de slabiciune sau lesin, respiratie dificila. Sunt efecte ale intoxicatiei cu monoxid de carbon in cantitate scazuta. Daca experimentezi aceste stari, iesi la aer curat si suna la 112.

 

Manifesta atentie sporita atunci cand nivelul de umiditate este ridicat

Este important sa pozitionezi generatorul intr-un loc in care apa nu se poate aduna sau scurge direct sub el si in care poate fi protejat de umezeala (fara a fi insa amplasat langa ferestre sau usi). Ai grija sa ai intotdeauna mainile uscate cand operezi dispozitivul pentru a evita electrocutarea.

 

 

Foloseste prelungitorul potrivit

Daca ai nevoie sa apelezi la un prelungitor pentru a conecta consumatorii la generator, alege un model special conceput pentru folosire in aer liber. Acesta trebuie sa suporte voltajul total atras de aparatele pe care le conectezi la retea, sa fie destul de lung incat dispozitivul sa ramana la o distanta sigura de casa si in stare foarte buna (fara taieturi, zgarieturi, ciupituri, deformari).

 

Depoziteaza combustibilul in conditii sigure

Lichide inflamabile de tipul kerosenului, propanului sau benzinei, care se afla printre tipurile de combustibil folosite de aceste aparate, nu trebuie depozitate in interiorul locuintei sau in imediata apropiere.

Le poti pastra in garaj in recipiente cu eticheta, departe de orice dispozitiv cu functionare prin ardere. Inainte de a alimenta generatorul, opreste-l si lasa-l sa se raceasca pentru a evita aprinderea accidentala a lichidului la contactul cu suprafata fierbinte.

 

 

 

Marci populare:

 

Generatoarele de curent fac viata usor de trait, in locuri in care distribuitorii de energie electrica n-au considerat intelept, sa investeasca. Cand te gandesti la cabane ridicate in salbaticie, la terenuri agricole, la santiere sau la calatorii, numitorul comun este generatorul de curent. Reprezinta uzina ta portabila, asa ca alege-l cu responsabilitate. Producatorii in care poti avea incredere poarta, prin produsele lor, o lupta continua pentru dreptul tau la independenta, ca sa poti face tu insuti, orice lucrare ai vrea, oriunde ai vrea.

Din 1959, compania japoneza se mentine in topul liderilor internationali, in productia de automobile, aeronave si motociclete, la care se adauga diviziile producatoare de generatoare de curent si dispozitive cu motor. Ultima linie de productie se deschide in 1953, iar pana in 2008, Honda lansase nu mai putin de 85 de milioane de astfel de produse. Pana sa se impuna ca producator cu zeci de fabrici, inaugarate in peste 20 de tari, compania trece printr-un drum intesat de obstacole si esecuri.

Soichiro Honda lucreaza in anii ‘30, intr-un garaj dedicat masinilor de curse. In 1937, prietenul sau, Kato Shichirō, il sprijina printr-o finantare masiva, ca sa-si deschida propria frma, producatoare de pistoane, pentru motoarele Toyota. Honda pierde repede contractul. Pistoanele nu se ridica la nivelul de calitate cerut. Trec patru ani, in care barbatul frecventeaza cursuri universitare in inginerie si parcurge un pelerinaj prin fabricile Toyota, ca sa inteleaga procesele de productie care asigura calitatea pieselor fabricate automat. In 1941, este gata sa produca pistoane de cea mai buna calitate, printr-un sistem mecanic care poate fi manevrat cu usurinta chiar si de lucratori necalificati.

Experienta celui de-al doilea Razboi Mondial avea sa slefuiasca pentru totdeauna instinctele lui Soichiro, fondatorul care pierde functia de presedinte, dupa ce 40% din actiuni sunt cumparate de Toyota, in timpul razboiului. Compania intra sub controlul Ministerului pentru Comert si Industrie, devenind un nod de cunoastere. Oamenii sai pregatesc managerii altor companii, ca sa-si optimizeze productia de razboi, prin sisteme automate de fabricatie. Colaboreaza strans cu fortele maritime japoneze, precum si cu principalul producator de aeronave din tara. Este 1944, cand bombele americane naruiesc un punct principal de lucru. In anul urmator, o alta fabrica este distrusa. Honda vinde tot ce-a mai ramas din companie, grupului Toyota. Cu micul bagaj financiar si ce-a mai ramas din supra-productia de motoare-generatoare pentru radiourile de razboi, Honda se relanseaza intr-un garaj de 16 metri patrati. Acolo, 12 oameni improvizeaza biciclete cu motor.

In prezent, compania continua sa-si cucereasca statutul de producator responsabil, care investeste in dezvoltarea dispozitivelor motorizate, prietenoase cu mediul si eficiente din punct de vedere energetic. Creeaza, alaturi de masini si motociclete, motoare pentru generatoare, pompe de apa, motocoase si alte echipamente destinate ingrijirii locuintelor. Generatoarele, cu o putere intre 1000 si 10.000 de wati, sunt proiectate atat pentru operatiuni industriale, cat si pentru activitati domestice sau de bricolaj, pentru mesteri pasionati si liber-profesionisti.

Al Doilea Razboi Mondial atinge America si reprezentatii federali il cauta pe Alonzo G. Decker Jr., ca sa suplimenteze comanda de burghiuri. Decker Jr. crede ca burghiurile produse de compania fondata de tatal sau, in 1910 dau rateuri. Reprezentantii oficiali ii explica. Nu se rup, dar femeile care lucreaza in fabrici, le ascund in genti si pleaca cu ele, acasa. Trebuie sa fie suplimentate pentru ca dispar. Decker Jr. isi spune ca daca sotiile si mamele fura burghiuri, pentru casele lor, atunci piesele acelea trebuie sa fie, intr-adevar, de mare folos pentru uz domestic. Asa se deschide una dintre cele mai variate linii de productie cu unelte pentru mesteri, liber-profesionisti, pasionati de bricolaj si capi de familie, pentru care, casa este un teritoriu construit de mana lor. In 1943, compania avea sa primeasca primul din cele patru premii oferite de fortele armate si maritime, pentru excelenta in productia de razboi.

In urma cu 33 de ani, Duncan Black si Alonzo G. Decker deschisesera, in Baltimore, un mic magazin cu unelte. Cei doi aveau sa revolutioneze procesele de munca in santiere domestice, castigand pentru oameni simpli, la fel ca ei, un grad din ce in ce mai ridicat de libertate si profesionalism, in ceea ce priveste constructiile si reparatiile. Decker absolvise sase clase si, la fel ca Black, lucra in atelierele Rowland Telegraph. Credea si el, la fel ca multi americani, in valorile si promisiunile curentului social denumit “fa-o tu insuti”. Stia ca nu este obligatoriu sa fii dependent de companii scumpe, ca sa-ti tii casa, functionala, s-o repari si sa o imbunatatesti. Stia ca multi muncitori, ca si el, nu primesc din partea angajatorilor, respectul cuvenit pentru priceperea si talentul lor. Pentru ca sculele si uneltele valorau cu mult peste puterea de cumparare a unui muncitor, oameni ca el ramaneau intotdeauna prinsi in lesa si compromisul marilor magnati.

Deschide alaturi de prietenul sau, micul magazin de scule si, zeci de ani, colaboreaza cu Glenn Calvin Wilhide, un designer de obiecte industriale, care avea sa aduca o multime de patente de inovatie ce vor pava notorietatea brandului. In timpul Primului Razboi Mondial, compania avea sa creeze primul burghiu electric din lume, iar un an mai tarziu, in 1917, avea sa-si deschida prima fabrica. In perioada interbelica, reprezentatii vor strabate Statele Unite, cu o caravana pe roti, care va ramane in istorie ca una dintre primele scoli mobile, dedicate managerilor de fabrici si comerciantilor, care pot testa uneltele, ca sa le inteleaga rostul si beneficiile pe care le-aduc. In anul in care marea recesiune avea sa loveasca America, Black&Decker lanseaza o generatie performanta de motoare pentru aeronave. Odata cu Al Doilea Razboi Mondial, isi dedica fabricile productiei de armament si lanseaza pe piata prima bormasina electrica, destinata uzului domestic.

Incepand cu anii ’60, brandul incepe sa se asocieze tot mai strans cu dispozitivele motorizate, destinate imbunatatirii spatiilor de locuit. Lanseaza prima linie de masini cu motor pentru oameni obisnuiti, ca sa-si ingrijeasca singuri gradina si peluza. In aceeasi perioada, lanseaza primele bormasini cu adevarat portabile, fara fir, pentru mesteri si pasionati de bricolaj. Compania traverseaza o varsta de glorie si creeaza echipamente destinate misiunilor in cosmos. Aselenizarea impleteste in istoria sa, contributia Black&Decker la asa-numita, cursa pentru spatiul extra-terestru. De atunci, compania a investit continuu in produse motorizate, destinate uzului domestic, patentand dispozitive din ce in ce mai performante si mai simplu de folosit, pentru mesteri si pasionati.

Incepand cu 1998, Kipor evolueaza in ringul celor mai performanti producatori de generatoare. Incepe cu dispozitive cu un cilindru, ca in 2010 sa produca masini gigatice de 20 de cilindri. Creste accelerat datorita viziunii care pune pret pe sustenabilitate si ecologie. Intr-o perioada in care protejarea mediului si pericolele aduse de schimbarile climatice inca trezesc zambetul mastodontilor industriali, Kipor decide sa investeasca predominant in inovatie, pentru ca produsele sa raspunda standardelor de calitate, fara sa lase o amprenta grea de carbon.

Compania porneste ca afacere de familie si ajunge, in 12 ani, sa lanseze patru serii cu peste 400 de modele de surse de energie si motoare, care primesc, aproape intotdeauna, toate certificatele de mediu internationale. Se remarca in biotopul industrial, prin selectarea materialelor si a tehnologiilor de productie destinate sa impleteasca doua deziderate.

Pe de o parte, toate procesele de lucru sunt subordonate dezvoltarii unor produse tot mai usoare si mai facil de manevrat, care sa asigure, prin design, siguranta operatorilor. Pe de alta parte, produsele sunt gandite sa optimizeze consumul resurselor naturale si sa minimizeze impactul ecologic. Kipor produce generatoare digitale, fabricate, de asemenea, digital, departe de erorile umane care le-ar putea afecta calitatea. Si-au castigat reputatia in peste 150 de tari, fiind evaluate in topul celor mai eficiente, din punct de vedere energetic.

Compania  pastreaza un avantaj unic, pe piata internationala, deoarece produce toate componentele unui sistem complet de alimentare cu energie electrica. Dincolo de timpul salvat, pentru cautarea pieselor compatibile, Kipper asigura, cumparatorilor, posibilitatea de-a construi sisteme complexe, adaptate progresiv, pentru nevoi din ce in ce mai sofisticate. In afara de generatoarele performante de curent, compania produce vehicule pentru uz industrial, precum si motoare si generatoare pentru nave maritime.

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Honda EU 20i

 

Pentru cei interesati sa gaseasca un generator de curent Honda, acest model monofazat poate constitui un exemplu util. Se alimenteaza cu benzina fara plumb si asigura o putere continua de 1600W, fiind capabil sa ofere energie mai multor tipuri de dispozitive. Dintre acestea putem enumera: sisteme desktop PC, laptopuri, televizoare, baterii etc.

Daca iti plac excursiile in natura, poti transporta usor aceasta piesa, care iti va oferi o sursa de energie oriunde campezi. De aceea poate fi considerata adecvata in drumetii, pentru pescari sau chiar vanatori. Controlul se face prin invertor, iar tensiunea nominala livrata va fi ca la priza din retea – 220V cu 50Hz.

In privinta constructiei, de apreciat sunt: motorul de 3.5CP cu 7000rpm(care nu te lasa la greu – puternic si fiabil), rezervorul de benzina incapator, de 4.1l(ofera autonomie de pana la 240 de minute) si insonorizantul integrat, care reduce nivelul de zgomot.

O functie de avertizare in lipsa uleiului de motor si clasa de protectie IP23 ne demosntreaza ca dispozitivul este unul construit fiabil. Mentionam ca generatorul are doua iesiri, pentru alimentarea a doua aparate simultan.

 

Avantaje:

Generator de mare fiabilitate, cu motor Honda de 3.5CP.

Genereaza putere continua de 1600W – se pot alimenta astfel sisteme desktop, televizoare etc.

Asigura alimentarea simultana a doua dispozitive(2 iesiri).

Ofera pana la 240 de minute de autonomie.

 

Dezavantaje:

Nu exageram cand spunem ca, fata de alte aparate, acesta se comercializeaza relativ costisitor.

 

 

Stager 3kW

 

Daca ai nevoie de un generator de curent cu putere moderata, atunci te va interesa sa afli ca acest model poate produce pana la 3000W. Este un dispozitiv monofazic cu doua prize de 230V, destinate consumatorilor uzuali (frigider, televizor, becuri).

Functioneaza cu benzina (rezervor de 15 l) si ulei tip SAE 10W-40, SAE 15W-40 si va fi ideal ca solutie alternativa la reteaua electrica atunci cand se intrerupe curentul sau pentru alimentarea sculelor din garaj. Pornirea electrica te va ajuta sa operezi rapid si eficient, aceasta presupunand doar rotirea cheitei in contact.

Pentru protejarea electrocasnicelor tale, aparatul are inclus un regulator automat de tensiune, iar pentru a sti din timp cat te mai poti baza pe el, este echipat si cu un contor pentru orele de functionare. Generatorul opereaza la o frecventa de 50 Hz care s-ar putea sa nu fie compatibila cu sistemele UPS. Singurul deficit poate fi faptul ca este zgomotos, avand 96 dB.

 

Avantaje:

Poate genera o putere maxima de 3000 W, suficienta pentru a sustine si pornirea unor consumatori mari inductivi.

Functioneaza cu benzina si nu vei avea probleme sa-l folosesti nici la temperaturi scazute.

Are un sistem de pornire comod, electric, cu cheita.

Are integrat un regulator automat de tensiune.

 

Dezavantaje:

Este zgomotos in timpul functionarii (96 dB).

 

 

ADS LT3900

 

Cei care cauta cele mai bune generatoare electrice de 3kW au ocazia sa gaseasca unul la un pret foarte convenabil, oferit de ADS. Produsul este echipat cu un motor monocilindru in 4 timpi, care se raceste cu aer si va fi alimentat cu benzina. Asadar, functionarea se produce suficient de silentios(65dB), iar puterea nominala oferita va atinge valori de 2.8kW, cu un maxim de 3kW.

Consideram aceste cifre suficiente pentru un model menit sa ofere energie de rezerva, in situatia caderilor de tensiune intr-o gospodarie mai izolata. Pornirea se face prin demaror manual, deci iti trebuie ceva exercitiu pana sa inveti cum se face corect.

Rezervorul poate stoca 15l de benzina deodata, in timp ce pentru ulei se poate adauga doar o cantitate de 0.6l la o umplere. Va putea functiona continuu timp de 6 ore, dupa care se prefera efectuarea unei pauze de minim 60 de minute, pentru a atenua uzajul. Protectia la intemperii este mai slab reprezentata, motiv pentru care va necesita sa fie atent depozitat si protejat. Modelul este suficient de mic pentru mobilitate buna, cantarind doar 44Kg.

 

Avantaje:

Util in gospodarii, oferind o putere de pana la 3000W si fiind monofazat.

Asigura 11 ore de autonomie la 15l de benzina, putand functiona fara oprire timp de 6 ore.

Se depoziteaza facil, fara sa ocupe mult spatiu si fiind relativ usor de mutat.

Se alimenteaza cu bezina, deci produce maxim 65dB, fiind mai discret.

 

Dezavantaje:

Are pornire manuala, deci e mai dificil de stapanit pentru inceput.

 

 

Black&Decker BD3000

 

Acest generator electric de 2kW de la Black&Decker a fost considerat o buna oferta de pret de catre multi utilizatori care l-au cumparat. Oferind o putere continua de 2500W si una maxima de 2700W, produsul se poate integra pe langa o locuinta, suplinind nevoile energetice pana la o autonomie maxima de 11 ore.

Include un motor pe benzina si este monofazat, asigurand tensiune de 230V. Este echipat cu disjunctoare pentru prize de curent alternativ, dar si continuu si include un rezervor in care vor incapea pana la 18l de carburant.

Nu se livreaza cu ulei, dar necesita utilizarea obligatorie, ca majoritatea pieselor alimentate cu benzina. Aparatul se va porni la sfoara si produce pana in 95dB. In rest, mentionam voltmetrul analog si regulatorul automat de tensiune, care asigura electrocasnicelor protectia de care au nevoie pentru a functiona la tensiunile adecvate.

Este construit cu cadru metalic si are si roti de transport, iar ca spatiu ocupat masoara 600 x 440 x 480mm si totalizeaza 48Kg.

 

Avantaje:

Este incadrat printre modelele de generatoare electrice la preturi bune.

Ofera valori bune de putere pentru utilizare casnica, 2500W.

Asigura energie in siguranta pentru dispozitivele electrice, avand regulator pentru tensiune.

Garanteaza autonomie de 11 ore la o umplere completa cu benzina.

 

Dezavantaje:

Este destul de zgomotos, producand 95dB.

 

 

Stern GY950A

 

Pentru amatorii de generatoare portabile, aceasta piesa Stern va fi suficient de buna ca functionare, mai ales ca se si vinde cu un cost destul de scazut. Incorporeaza un motor in 2 timpi, cu cilindru a carui racire se face pe baza de aer. Performanta e indicata de o putere continua de 650W, fapt din care deducem disponibilitatea de a alimenta cateva dispozitive electrice de putere mai scazuta.

Acest generator sincron este dedicat proprietarilor de rulota, care il pot lua oriunde calatoresc, avand astfel mereu aproape o sursa de energie, mai ales ca se si alimenteaza cu benzina. Va porni pe baza unui demaror la sfoara si include un maner care ii confera mobilitate si manevrabilitate extinsa.

Acest fapt este sustinut si de o greutate de 17Kg, impreuna cu dimensiunile reduse, de 38 x 32 x 32.5cm. La cat de mic este, putem spune ca produce cam mult zgomot, dar acesta devine neglijabil in favoarea autonomiei de 6 ore, care rivalizeaza cu cea a unor dispozitive mult mai performante.

La viteza de 3000rpm, uzura poate aparea mai rapid, dar folosirea temporara va limita acest aspect. Un regulator de tensiune asigura calitatea curentului la iesire si previne deteriorarea consumatorilor conectati. Se plaseaza in siguranta pe suprafete, cu ajutorul celor 4 picioruse de sprijin cauciucate.

 

Avantaje:

Generator electric ieftin si bun.

Poate fi manevrat si fixat in conditii de confort, datorita manerului si celor 4 piloni cauciucati.

Tensiunea este gestionata de un regulator, prevenind defectarea consumatorilor conectati la alternator.

Este portabil, datorita dimensiunilor reduse.

Ofera autonomie destul de buna, in jur de 6 ore.

 

Dezavantaje:

Are motor cu 3000rpm, ce se uzeaza mai rapid decat alte modele cu turatie mai lenta.

Produce 90dB, fiind considerat zgomotos.

 

 

Senci SC-10000TE

 

Acest generator de curent trifazic va putea fi utilizat cel mai bine in uz casnic sau in scop comercial. Ca valori de putere oferite, piesa dezvolta 8.5kW la 400V si cu o frecventa de 50Hz sau 4.9kW la 230V. De aici ne dam seama ca va putea face faca motoarelor trifazate ce necesita alimentarea, dar va fi capabil sa sustina si electrocasnice conventionale, de care ai nevoie intr-o gospodarie in limita wattilor mentionati.

Motorul in 4 timpi si cu 3000rpm se alimenteaza cu benzina si va oferi ca performante conventionale circa 12 ore de functionare non-stop. Nu te mai ingrijorezi atunci cand apar caderile de tensiune, putand avea la dispozitie in functiune tot felul de aparate electrice indispensabile intr-o casa.

Dispozitivul include un rezervor incapator, in care poti adauga pana la 25 de litri de combustibil, iar racirea se face pe baza de aer, necesitand depozitarea intr-o incapere in care va fi protejat de intemperii. Un regulator de tensiune AVR (automatic) garanteaza curent electric de calitate oferit consumatorilor. Ca mod de productie, energia se obtine pe baza unui alternator(curent alternativ), metoda considerata mai eficienta.

Un senzor te poate avertiza cand uleiul s-a consumat, iar protectia la suprasarcina asigura oprirea automata a aparatului in caz de pericol. Generatorul porneste la cheie si este portabil, in ciuda celor 94Kg, fiind echipat cu cadru tratat anti-rugina si cu roti si manere utile la transport.

 

Avantaje:

Functioneaza cu benzina, deci este mai silentios.

Desi e recomandat in uz casnic, este mai eficient decat un generator de curent 5kW, totalizand valori de 7.36kW in regim continuu.

Include AVR ca regulator de tensiune, fiind potrivit pentru a sustine aparatura electrocasnica.

Cel mai bun generator de curent pe care il gasesti la un pret accesibil, avand in vedere performantele ridicate.

Ofera curent trifazat, putand lucra deopotriva cu motoare trifazice si cu dispozitive monofazate, in functie de puterea cumulata a acestora.

Asigura in jur de 12 ore de functiune continua, la o capacitate de lucru de 100%.

 

Dezavantaje:

Motoarele de generator cu 3000rpm sunt mai eficiente, dar se uzeaza mult mai rapid decat cele cu 1500rpm.

 

 

Kipor KDE 6500 X3

 

 

Pentru clientii care cauta un generator de curent diesel la un pret bun, cei de la Kipor se pare ca au din nou solutia cea mai apreciata. Definit pe baza unui sistem de combustie ultra-modern, acest dispozitiv permite arderea completa a carburantului, maximizand autonomia oferita.

Ca performante asigurate, acest generator electric de 5.5kVA si dotat cu un motor in patru timpi cu injectie si 3000rpm permite functionare excelenta atunci cand este asociat unei locuinte. Din moment ce asigura 400V tensiune, ne dam seama ca motorul este trifazat, deci va putea lucra si cu alte piese astfel configurate, si cu aparate monofazate.

Rezervorul pentru motorina are o capacitate de 13.5l, permitand o autonomie de 6 ore, la un consum total de carburant. Ca iesiri, mentionam doua prize monofazate si una trifazata, asigurandu-se astfel o utilizare cat mai versatila, in functie de necesitatile utilizatorului.

Fluctuatiile curentului de iesire sunt limitate de un AVR cu protectie la suprasarcina si cu oprire automata. Un display cu LED iti prezinta cei mai importanti parametri de functuionare: frecventa, tensiunea si curentul. Piesa etse dotata cu un cadrul metalic de mare rezistenta, insa trebuie stocata corespunzator si protejata de intemperii.

 

Avantaje:

Este foarte eficient sub aspect energetic, facand parte din gama generatoarelor de curent diesel.

Datorita rezervorului de 13l, autonomia la utilizare se extinde la 6 ore.

Include toate sistemele de protectie necesare, la suprasarcina si AVR pentru tensiune la iesire.

Asigura o putere optima pentru a oferi energie in locuinte, avand 5.5kVA.

Ofera deopotriva priza trifazata si monofazata.

 

Dezavantaje:

Toate motoarele de 3000rpm au tendinta sa se uzeze mai rapid.

 

 

Media Line MLG 2500

 

Iata un generator cu o putere continua de 2000W (ofera cel mult 2,2kW), potrivit pentru nevoile de alimentare care pot aparea in jurul gospodariei. Este dotat cu un motor in 4 timpi, cu un cilindru, care isi mentine fiabilitatea prin sistemul de racire cu aer.

Trebuie mentionat ca este un model monofazat, care poate alimenta doar electrocasnice compatibile din casa, dar si cateva dispozitive de lucru, ce permit alimentarea la o tensiune de 230V. De asemenea, are o turatie de 3000 rpm, iar capacitatea rezervorului pentru benzina fara plumb e de 15 l. Vei fi avertizat atunci cand uleiul scade din recipient, pentru a face plinul si a evita avariile, iar in aceasta situatie, motorul va fi oprit automat.

Faptul ca furnizeaza o putere mai redusa si are un rezervor de combustibil extins contribuie la o autonomie mai mare, care se poate mentine pana la 20 de ore, cand generatorul e incarcat la doar jumatate din capacitate.

 

Avantaje:

Potrivit pentru electrocasnice, fiind un model monofazat.

Il poti alimenta la orice priza obisnuita, care ofera o tensiune de 230V.

Prezinta masuri de protectie care prelungesc viata motorului.

Include garantie de 24 de luni.

 

Dezavantaje:

Model cu o capacitate mai redusa, pe care nu il folosi pentru alimentarea unor utilaje mari, trifazate.

 

 

Kipor IG 770

 

Cand ai nevoie de un generator electric autonom digital pe care sa il iei cu tine in calatorii, acest model portabil de la Kipor poate fi solutia perfecta. Intr-adevar, ofera o putere mica, de numai 700W, dar are o greutate redusa(10.5Kg), dimensiuni mici(415 x 220 x 360mm)si se poate manevra foarte usor, datorita manerului incorporat.

Se alimenteaza cu benzina, are motor in 4 timpi si include tehnologie Inverter, care ii asigura un consum redus de carburant si eficienta ridicata. Fluctuatiile tensiunii si cele de frecventa sunt reduse la un minim de 2%, ceea ce inseamna ca poate fi util in alimentarea oricarui sistem electric si electronic.

Nu lipseste functia de protectie la suprasarcina, cu decuplare automata in caz de supraincarcare. Motorul se va opri automat daca senzorul din baia de ulei detecteaza lipsa substantei.

In functie de puterea necesitata, un accelerator automat va regla turatia motorului, economisind combustibilul cu pana la 40%. Cei 89dB produsi nu sunt extrem de zgomotosi.

 

Avantaje:

Are dimensiuni reduse, fiind un model portabil de generator de curent ieftin.

Include optiuni fiabile, cu protectie la lipsa de ulei si la suprasarcina.

Asigura 700W, pentru a alimenta eficient diverse aparate de mica putere.

Asigura economie de carburant si o tensiune perfecta pentru dispozitivele electronice, prin tehnologia Inverter.

 

Dezavantaje:

Desi include tehnologie pentru a fi silentios, unii utilizatori au considerat ca 89dB sunt cam zgomotosi.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu