Cele mai bune foreze

Am modificat articolul ultima data pe: 23.04.24

Modele recomandate 2024

 

 

Efco TR1551

 

1.Efco TR1551Te intereseaza cea mai buna foreza pamant pentru o singura persoana? E foarte posibil ca acest model de la Efco sa indeplineasca toate conditiile tale. Pe langa faptul ca se incadreaza cu brio in categoria foreze profesionale, randamentul de care este capabila piesa sta marturie a meritelor sale. Este vorba despre o foreza motorizata, echipata cu un motor termic, alimentabil pe baza de carburant. Cu alte cuvinte, va face fata unor munci dificile si efectuate frecvent, fara ca uzajul in timp sa-si puna amprenta asupra eficientei.

Acest parametru este indicat si de cei 2.1CP pe care ii dezvolta. Asadar, la aceasta valoare, poti folosi foreza pentru gradinarit, munci agricole si, de ce nu, ca sa iti montexi stalpi pentru un nou gard. Piesa este compatibila cu o gama extinsa de burghie, lungi de 100cm si cu diametru variabil intre 8 si 20cm, insa aceste piese sunt disponibile spre comanda separata, si nu direct in kitul standard. Mai mult decat asta, ii poti atasa atat burghie de pamand, dar si accesorii pentru forat in gheata.

Turatia de lucru poate fi reglata si atinge minime de2600rpm si maxime de 9900rpm, ceea ce nu poate fi decat un argument clar pentru versatilitate si functionalitate avansata. Manerul este ergonomic, facil de manevrat, find proiectat doar pentru utilizator unic. Ai la indemana un maner suplimentar, care iti permite sa inversezi senzul rotatiilor efectuate de burghiu si un sistem care asigura inlocuirea foarte rapida a accesoriilor, ambele demonstrand intrebuintarea cat mai ergonomica. Piesa nu cantareste exagerat, avand doar 9.10Kg in greutate si putand fi astfel controlata fara dificultati. Aprinderea electronica si ambreiajul centrifugal sunt doar doua optiuni suplimentare care vor incanta chiar si pe un utilizator profesionist.
Avantaje:

Constituie un exemplu pentru foreze la preturi adecvate, caci e model profesional.

Permite eficienta in lucru, avand motor termic de 2.10CP.

Se manevreaza facil, cu ajutorul unui maner pentru 1 persoana si prin prisma greutatii limitate, 9.10Kg.

Utilizarea se face ergonomic, datorita pornirii electronice si sistemului rapid se schimbare a burghielor.

 

Dezavantaje:

Burghiele nu sunt incluse in kit si trebuie comandate separat.

 

 

 

 

Technik TMD520

 

2.Technik TMD520Cand esti in cautarea unui model de foreza de pamant la un pret bun, motoburghiul TMD520 de la Technik pare cea mai simpla alegere. Recomandam aceasta piesa pentru utilizatorii interesati de foreze hobby si semi-profesionale, deoarece li se potriveste cel mai bine, dupa cum o vor demonstra si caracterisitcile pe care dorim sa le trecem in lista de aici. Produsul este clar motorizat si include un motor foarte robust, in doi timpi.

Faptul ca se alimenteaza pe baza de carburant(benzina fara plumb) ii permite sa dezvolte 2CP, suficient pentru amenajari si aplicatii in silvicultura si horticultura. Daca ai o gradina pe care iti place s-o ingrijesti, acest dispotitiv va fi cel mai bun ajutor pe care il poti obtine. Se livreaza cu tot cu un burghiu pentru pamant, care masoara 100x800mm, permitand efectuarea de foraje semi-adanci cu diametru redus. Configuratia indica un model utilizabil de catre o singura persoana, iar sistemul de pornire este din cel manual, la sfoara. Viteza de rotatie asigurata este de 170rpm, indicand o buna compatibilitate in special cu munci agricole ocazionale. Piesa include functie de reglaj de viteza, care iti asigura bun control asupra actiunilor burghiului, in functie de procedeele executate.

Pachetul iti ofera atat dispozitivul, cat si burghiul, pe langa un set de chei si un recipient pentru amestecarea benzinei cu ulei in concentratie adecvata. Si ca greutate, aparatul se integreaza in pretentiile noastre, cantarind 10Kg si fiind facil de utilizat. Numai zgomotul degajat poate fi putin deranjant, deoarece modelul produce 103dB.

Avantaje:

Este o oferta buna de pret, fiind foreza ieftina hobby.

Se potriveste in agricultura, fiind echipata cu motor de 2CP.

Se livreaza cu tot cu burghiul compatibil, care are si dimensiuni destul de permisive(100 x 800mm).

Poate fi folosita si manevrata ergonomic, datorita greutatii reduse, 10Kg.

Include un kit cu chei pentru intretinere si reglaj.

 

Dezavantaje:

Lucreaza mai zgomotos, cu 103dB produsi.

 

 

 

 

 

3.Fiskars QuickDrill M (burghiu pamant)Acest model de burghiu este recomandat tuturor celor care petrec destul de mult timp in gradina, avand grija de flori sau de straturile cu zarzavat. Ca tipologie, este o foreza manuala, fiind constituita dintr-o tija robusta, prevazuta cu maner in forma de “T” si capat cu burghiu fix. Piesa este conceputa dupa un model modern, adaugand surubului de forma elicoidala niste lame detasabile, de dimensiuni variabile.

Materialul intrebuintat este de calitate clar superioara, fiind un otel in aliaj cu bor, pentru rezistenta optima la uzaj si in timp. Saparea se face facil la adancire, deoarece lamele sunt orientate in unghi, iar varful este modelat in forma de spirala ascutita.Pamantul dezlocuit se ridica deasupra lamelor, fara a curge inapoi in groapa, tocmai datorita acestei conformatii. Fiecare cutit se monteaza facil, cu suruburi, iar diametrul maxim este de 150mm. Si manerul este foarte durabil, fiind facut din poliamida in combinatie cu fibra de sticla.

Intreaga unealta masoara 1.10m in lungime, asigurand o adancime variabila de lucru, in functie de forta utilizatorului. Piesa este usoara, cantarind numai 2.15Kg, deci permite si o cursa de retur destul de facila, pentru o persoana cu antrenament. Ce remarcam indeosebi la acest produs e pretul scazut.
Avantaje:

Burghiu de pamant ieftin si bun.

Poate fi manevrat cu usurinta, avand doar 2.10Kg.

Este durabil si foarte rezistent, fiind confectionat din otel cu bor si poliamida cu fibra de sticla.

Permite o adancime destul de mare de forare, fiind lung de peste 1m.

Ideal pentru gradinarit, fiind un model manual.

 

Dezavantaje:

Necesita mai multa forta de propulsie decat un produs motorizat.

 

 

 

 

 

4.Efco TR1585Printre cele mai bune foreze pamant se numara si modelul TR1585 de la Efco. Avem clar de-a face cu un produs din categoria profesionala, deoarece a fost proiectat pentru a fi utilizat de catre doua persoane simultan. La capitolul performante, amintim incorporarea unui motor termic de 5.7CP si carburator confectionat cu membrana. Puterea mare asigurata determina posibilitati extinse de utilizare periodica si frecventa, iar carburatorul izolat permite intrebuintarea in orice unghi si pozitie, fara sa intervina scurgeri de combustibil.

Producatorii iti sugereaza sa il folosesti cu precadere in constructii, unde isi va demonstra calitatile cel mai bine. Poti sa ii atasezi cel putin trei modele diferite de burghie, cu lumgimide 100cm si diametre integrate in intervalul 30 – 50cm. In orice caz,burghiele trebuie sa le comanzi separat, in functie de ce tip de gropi planuiesti sa forezi, caci pachetul oferta nu le include. De la un minim de 2400rpm, poti creste de cel putin 3 ori viteza de lucru, pana la o valoare de-a dreptul impresionanta, de 13000rpm, lucrand nu numai eficient, ci si rapid.

Dispozitivul porneste usor, beneficiind de o functie cu aprindere electronica si de un sistem cu inlocuire rapida la burghie. Fiabilitatea este certificata de o functie cu oprire de siguranta, care stopeaza motorul atunci cand manerele sunt eliberate din mana. Piesa este mai voluminoasa, cantarind 30.60Kg.
Avantaje:

Este utila in constructii, avand configuratie pentru folosire de cate doua persoane deodata.

Asigura eficienta sporita, datorita puterii mari, 5.7CP.

Garanteaza fiabilitate, prin optiunea de oprire automata de siguranta.

Lucreaza cu multa versatilitate, la adancimi mari, diametre mari si cu turatie variabila.

 

Dezavantaje:

Costurile achizitiei pot fi considerate cam ridicate.

 

 

Cum alegi o foreza buna

 

Ghidul cumparatorului

Pana nu demult, sa detii o foreza nu constituia o conditie foarte des intalnita. Orice groapa mai ingusta, specifica plantarii pomilor sau fixarii stalpilor era efectuata prin metode “invechite”, fie utilizand clasicul harlet, fie intrebuintand un burghiu de pamant manual.

Tehnologia a evoluat considerabil, iar in prezent, cand ai de construit un gard sau de plantat pomi intr-o livada, cel mai laudat aliat iti va fi o foreza moderna, motorizata. Multi mesteri considera aceasta unealta mai rar necesara pe langa o gospodarie, insa in cadrul firmelor de constructii va fi de-a dreptul indispensabila.

Asadar, cand ai nevoie sa stii unde gasesc foreze la un pret bun ceilalti mesteri sau te intereseaza care sunt caracteristicile ce iti vor fi de folos in munca pe care te pregatesti s-o efectuezi, consulta acest sumar ghid de cumparare, pentru a afla tot ceea ce te intereseaza mai mult in legatura cu subiectul respectiv.

 

 

Tipul: in primul rand, ai de optat fie pentru forezele manuale, fie pentru cele motorizate. Ca sa efectuezi cele mai simple munci de gradinarit si sa realizezi gauri la adancimi reduse si moderate, recomandam un burghiu manual.

Bineinteles, acestea se actioneaza strict prin forta mainilor si a bratelor, insa necesita eforturi considerabile pentru manevrare si utilizare in conditii de randament optim la adancimi mai mari. Sunt cele mai potrivite pentru o gradina, datorita faptului ca sunt foreze ieftine, insa mai putin recomandate in plantarea pomilor.

Pentru sarcini complexe si foraj la adancimi mai mari de 30cm si mai mici de 100cm, recomandam o piesa neaparat motorizata, cum de altfel o fac si celelalte pareri despre cele mai bune foreze.

 

Motorul: pentru modelele cele mai moderne vei avea la dispozitie fie un motor cu ardere interna, fie unul electric. Daca esti un utilizator care isi cumpara dispozitivul pentru a executa lucrari de tip hobby, pe langa casa, atunci iti recomandam o foreza electrica.

Aceasta ofera putere moderata, poate sapa gropi si gauri pentru tot felul de stalpi, este mai putin zgomotoasa, e economica si nu necesita indemanare speciala la pornirea motorului, permitand functii si setari simple, utile pentru orice amator.

Cei care doresc sa cumpere un burghiu de sapat gropi pentru lucrari profesionale si chiar doar semi-profesionale sunt sfatuiti sa aleaga foreza cu motor termic, alimentat cu combustibil. Aceste modele asigura nu numai eficienta si lucru rapid, ci au si o durabilitate mare in timp, iar asta chiar la intrebuintari zilnice, deci sunt mai potrivite pentru firme de constructii si mici meseriasi.

 

Puterea: poate fi medie sau mare, in functie de capacitatile motorului. Pentru variantele electrice ai la dispozitie valori specifice intervalului 1000 – 2000W, cu unele exceptii care mai pot depasi aceste valori. Daca te intereseaza eficienta si planuiesti o utilizare semi-frecventa, se considera ca 1400W si 1600W sunt valori decente, cu care se va descurca orice utilizator.

Tot ce trece de 2000W va fi intrebuintat pentru diverse instalari(retele de gaz, canalizare etc). Daca preferi versiunea cu motor in doi timpi, atunci afla ca majoritatea dispozitivelor ofera putere incadrata intre valorile de 2CP si 6CP(cai putere). Pe cele pana in 3CP le recomandam cu precadere in munci agricole. Tot ce depaseste 5.5CP se va descurca excelent in constructii, la fel de bine ca in agricultura.

 

Burghiele: vom analiza trei caracteristici importante ale acestora: tipologia, diametrul si lungimea.Nu e de ajuns sa iti cumperi o foreza ieftina si ai scapat, ci trebuie sa o alegi in functie de procedeele pe care le vei executa. Ai cel putin doua tipuri de burghie: pentru pamant si pentru gheata.

De regula, cele pentru gheata pot fi intrebuintate la turatii mici si au utilitate pentru copci, mai ales cand vorbim de pasionatii de pescuit. Gasesti in comert seturi de burghie care iti asigura si un model sau doua in acest scop si se livreaza cu tot cu kitul standard, la achizitia aparatului. Cauta sa cumperi piesa cu cele mai multe accesorii si cu diametre diferite de gaurire, indiferent ca sunt pentru pamant sau pentru gheata.

E bine sa poti realiza gauri cu diametre cuprinse intre cel putin 8cm si 20cm, iar cele mai performante iti asigura peste 50cm. De asemeni, vei analiza lungimea pieselor, caci iti poti da seama pana la ce adancime poti fora. Multe pareri despre cele mai bune foreze spun ca 100cm, ca adancime, este o valoare apreciabila.

 

Functiile: sunt cateva optiuni importante, printre care mentionam: turatie variabila, optiune Quick Stop, sistem rapid pentru inlocuirea burghielor si sistem de inversare a sensului de rotatie. Dispozitivele cu motor termic sunt foarte de apreciat, daca au si pornire electronica, deoarece vor putea fi stapanite cum se cuvine si de catre incepatori.

Alegi o foreza cu rotatii mici si moderate, cand nu te preocupa foarte mult rapiditatea in lucru, deci e clar ca o utilizezi ocazional. Pentru un randament maximizat, cel putin 9000rpm sunt necesare. Versatilitatea unui asemenea aparat iti va prinde bine si de aceea fiecare burghiu trebuie sa poata fi atasat si detasat printr-un sistem simplu, dar care sa-l fixeze fiabil.

Cand vrei sa scoti pamantul din groapa, functia de inversiune a sensului de insurubare este vitala, permitand eliberarea gaurii de pamant fara eforturi deosebite. Ca sa fii sigur ca foreza se opreste prompt si la comanda simpla, vei cauta un model cu levier sau maner lateral, ce-ti permite oprirea prin actionarea cu piciorul sau cu o singura mana.

 

 

Designul: separa produsele in foreze pentru un utilizator sau pentru doi utilizatori si include portabilitatea si ergonomia. Cand lucrezi singur, selecteaza un aparat cu un singur maner de dirijare, adica proiectat pentru utilizator unic. Daca vei avea si ajutor, lucrand in gradina sau pe santier, poti miza pe o foreza dubla. Greutatea totala a forezei trebuie luata in calcul pentru portabilitate buna si manevrabilitate.

Tot ce se intrebuinteaza de catre o singura persoana trebuia sa cantareasca sub 10Kg, pentru a fi mai facil de controlat. Piesele manuale sunt cele mai usoare, insa nu le alege, daca stii ca nu ai conditie fizica adecvata. La modelele motorizate, vibratiile degajate si zgomotul produs pot fi niste factori de stres pentru utilizator. Cumpara un burghiu cu amortizor de socuri, daca nu ti se pare ca investitia e prea mare. Orice utilaj care genereaza mai mult de 80dB va fi considerat zgomotos.

Implicit dupa ce ai analizat acest ghid, e logic sa mai ai inca unele dubii in legatura cu ce aleg profesionistii si unde gasesc foreze la preturi bune. Nu trebuie sa te impacientezi, caci raspunsul se afla pe internet. Cand comanzi utilajul online, ai posibilitatea de a da peste unele reduceri de pret, obtinand un cost mai bun, fata de oferta din magazine. Nu te multumeste produsul? – Nici acum nu e o adevarata problema, caci poti sa il schimbi sau sa renunti la achizitie. Pentru multiple detalii, poti consulta urmatorul set cu modele, pe care ti le prezentam mai detaliat, ca exemple.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu