Cele mai bune compresoare de aer

 

Cel mai bun compresoare de aer – Recomandarile noastre pentru 2017

 

Sa te hotarasti asupra unei marci de compresoare de aer nu e chiar atat de simplu nici macar cand esti un cunoscator, cu atat mai putin cand e pentru prima data cand se pune problema sa cumperi un astfel de dispozitiv. Daca treci prea rapid prin procesul de informare, apare si un mic risc sa nu cumperi tocmai ceea ce iti trebuie. Specialistii nostri s-au gandit sa te scuteasca de citit articole si bloguri, iar daca n-ai nici macar minimum de timp pentru a analiza acest ghid, consideram ca e mai util sa-ti spunem fara rezerve ce model am selectat noi pentru locul I. Este vorba despre compresorul Makita AC1350, un model semiprofesional care isi gaseste utilitatea intr-o gama foarte extinsa de aplicatii. Ca orice model de calitate, si acesta asigura urmatoarele avantaje: ofera putere mare, care determina obtinerea unor valori de presiune si debit de aer tocmai portivite pentru umflarea anvelopelor, actionarea sculelor pneumatice si utilizare casnica sau de atelier; se caracterizeaza prin fiabilitate si durabilitate; rezervorul de 50l il face perfect util in constructii sau pentru garaje. Cei ce cauta un dispozitiv portabil, mai micut si mai compact, sunt sfatuiti sa arunce o privire pe oferta de pe pozitia a doua din lista: Stanley DN200.

 

 

Cum alegi un compresor de aer bun

 

Ghidul cumparatorului

Foarte multe persoane nu stiu pentru ce ar putea utiliza un compresor de aer, insa acest tip de dispozitiv s-ar putea dovedi a fi destul de util intr-o gospodarie. Il poti intrebuinta pentru a umfla roti si anvelope de mari dimensiuni, pentru a vopsi diverse suprafete prin tehnica aerograf sau chiar pentru a te ajuta de unele aparate si unelte care au nevoie de aer comprimat pentru a functiona corespunzator.

Bineinteles, atunci cand te-ai saturatsa apelezi la aparatele din benzinarii si stii ca ti-ar putea folosi asa ceva la domiciliu, iti poti cumpara propriul compresor mic, portabil, pentru utilizare in gospodarie. Cum nu toate variantele sunt la fel de performante, prezentand asemenari si deosebiri in functie de mai multe aspecte structurale, iti propunem sa faci o analiza atenta a factorilor decisivi in selectarea unui model de calitate, dupa care poti descoperi unde gasesc compresoare de aer la un pret bun si ceilalti eventuali utilizatori.

Cel mai bun compresor de aer

Tipologia dispozitivului: va fi din gama modelelor cu piston, cu diafragma sau rotative. Pentru cumparatorii care necesita serviciile unui compresor la fel de bine pentru utilizare conventionala sau in aplicatii industriale si vor sa se bazeze pe utilaje profesionale, recomandam unul cu piston, deoarece aceasta versiune include un motor puternic si un rezervor, ce permit compresia unor cantitati moderate de aer, dar obtinerea de presiuni ridicate la pompare.

Daca ai nevoie de un aparat care sa comprime gaze in stare pura, cum ar fi gaze naturale, hidrogen, heliu sau  oxigen, atunci iti trebuie unul cu diafragma, o membrana utilizata in locul unui piston. Doar pentru aplicatii industriale, se vor intrebuinta compresoarele rotative, care pot fi modele cu surub, piese cu rotor sau produse cu angrenaje. Pentru aplicatii in gospodarie se folosesc cel mai des modelele portabile, fara rezervor, indiferent de tehnologia incorporata.

 

Tipologia pompei: separa produsele de pe piata in modele cu pompa cu ulei si cu pompa lipsita de ulei. Cand ai nevoie de o varianta ieftina si usor de achizitionat, care sa lucreze silentios si indeajuns de eficient, vei cumpara un compresor cu pompa cu ulei. Pentru aceste exemple investitia este mai mica, iar singurul inconvenient sunt niste conditii mai pretentioase de intretinere, de-a lungul timpului si o greutate mai mare.

Daca preferi sa dai mai multi bani la inceput, dar ulterior sa ai mai putine griji  la capitolul mentenanta, atunci cumperi unul fara ulei. Va trebui sa suporti ceva mai mult zgomot, in timp ce lucreaza, dar randamentul va fi unul bun, iar cheltuiala se amortizeaza cu timpul.

 

Capacitatile tehnice: includ doua mari coordonate: cantitatea de aer comprimata(debitul) si valoarea presiunii la care are loc compresia. Daca il cumperi ca sa umfli mai mult anvelope si pentru aerograf, ajutandu-te de utilajul respectiv pentru a vopsi diverse suprafete prin gospodarie, nu ai nevoie nici de presiune foarte mare, nici de un debit iesit din comun.

Se considera ca pentru aceste sarcini e de ajuns sa cumperi ceva cu 50 -150 de litri comprimati si o presurizare in jur de 6 bar. Daca intentionezi sa folosesti unelte pneumatice conventionale, ai nevoie de 250 – 300l de aer si presiuni cu valori cuprinse intre 10 si 12 bar. In cazul utilajelor pneumatice intrebuintate la scara industriala, nu se accepta mai putin de 350l si sunt necesare presiuni de peste 12 bar.

 

Puterea: va fi moderata sau mare si se masoara in cai putere(CP) sau in watti(W), caci majoritatea ofertelor profesionale se alimenteaza cu carburant, avand motor cu ardere interna, iar multe din cele pentru casa sunt electrice. Toate modelele care depasesc valoarea de 6CP sunt destinate intrebuintarii industriale, in timp ce pentru folosire in benzinarii sau la domiciliu este bun si un compresor care ofera intre 1.5 si 5CP.

Pentru utilizare de gospodarie, sa zicem ca unul de 1.5CP nu va fi nici foarte scump si isi va face si treaba in cele mai bune conditii, indiferent ca vrei sa umfli roti sau sa lucrezi cu chei dinamometrice sau alte scule pneumatice.

 

Portabilitatea: este caracteristica cea mai importanta care te ajuta sa faci diferenta pentru ce alegi sa pui in functiune intr-o gospodarie si restul dispozitivelor industriale de pe piata. Daca esti gata sa montezi compresorul in garaj, caci trebuie sa-l si protejezi corespunzator in orice conditii, poti alege si unul mai mare sau mai greu, pentru ca nu va trebui mutat dintr-un loc in altul si se presupune ca iti calculezi optim accesul la acesta.

Cele mai mici produse pot fi transportate fara nici o problema si sunt si prevazute cu manere speciale, avand greutati reduse, sub 10Kg. Acestea pot fi depozitate chiar si intr-o debara, fara a ocupa loc in mod inutil.

 

Functionalitatea: include reglajul de presiune in diverse trepte de utilizare, alaturi de un set de accesorii foarte utile. Spre exemplu, daca alegi un model mai voluminos si mai dificil de deplasat, il vei monta intr-un loc, intrebuintand un furtun special pentru a transporta aerul pana la destinatie.

Daca intentionezi sa-ti vopsesti masina sau multe alte obiecte de pe langa casa, ai nevoie de un pistol corespunzator pentru vopsea, care sa se racordeze cum trebuie la compresor. Aceeasi regula este valabila si cand vrei sa speli ceva cu jet de apa sub presiune si pentru asta decizi sa te folosesti de dispozitivul de compresie pe care il detii.

 

Firma producatoare: te va ajuta sa intuiesti mai usor unde gasesc compresoare de aer la preturi bune cumparatorii documentati. Daca nu ti-ai facut prospecte in aceasta privinta, afla ca poti apela cu incredere la oricare dintre urmatorii producatori: Makita, Fini, Airmaster sau Stanley, caci aceste branduri furnizeaza produse apreciate de suficiente pareri despre cele mai bune compresoare de aer de pe piata din Romania.

Gasesti preturi acceptabile la orice tipologie si poti beneficia din cand in cand de oferte foarte avantajoase, in special cand gasesti de vanzare utilaje cu tot cu accesorii. Este indicat sa te interesezi  si ce piese suplimentare poti schimba, atunci cand sunt necesare unele reparatii, in functie de fiecare producator, luand in considerare perioada garantiei de conformitate.

 

Dupa ce ai verificat, pe cat a fost posibil, toate aceste criterii pentru o selectionare facila, poti separa cel mai bun compresor de aer dintre mai multe oferte care aparent sunt similare. Te intereseaza modele ieftine si performante in acelasi timp? Cauta-le pe internet, pentru ca daca le vei comanda online, nu mai platesti adaosul impus in magazine, care poate varia in functie de fiecare lant comercial care pune astfel de utilaje in vanzare.

Cand comanda e efectuata gresit sau nu iti place cum lucreaza produsul primit, il poti returna sau sa il substitui. Pentru mai multe informatii, verifica si urmatorul clasamet.

 

 

Modele recomandate in 2017

 

 

Makita AC1350

 

1. Makita AC1350

Clientii potentiali interesati de un compresor de 50l vor sti sa evalueze corespunzator utilitatea acestei piese provenite din gama de produse semi-profesionale de la Makita. Modelul este unul cu piston si troliu, caracterizat prin portabilitate sporita si ideal pentru utilizare in gospodarie la efectuarea unor sarcini cat mai diferite. Alimentarea se face la reteaua electica la o tensiune standard de 230V, ceea ce inseamna ca nu vei avea probleme de conexiune.

Dispozitivul consuma in jur de 2.1kW si ofera o putere calculata la 1.5CP, considerata suficienta pentru actionarea sculelor pneumatice sau vopsire prin metoda aerografului. Capacitatea de compresie este de 240l pe minut, cu un rezervor ce are volum total de stocare de 50l. Din moment ce presiunea maxima obtinuta atinge valoarea de 10 bar, vei putea alimenta chiar si un ciocan pneumatic, daca ai nevoie sa folosesti asa ceva in gospodarie.

Rotile si manerul ii permit sa fie deplasabil cu usurinta, in ciuda greutatii mari, de 31Kg. Un regulator de presiune intregeste suma optiunilor oferite si permite citirea constanta a valorilor atinse in interior, garantand intrebuintare fiabila, sigura.

 

Avantaje:

Demonstreaza un raport convenabil pentru relatia dintre pret si calitate.

Ideal pentru sarcini domestice, avand rezervor de 50l.

Lucreaza si cu presiuni de pana la 10 bar, insemnand ca poate alimenta unelte pneumatice.

Este sigur in intrebuintare, avand valva cu regulator de presiune.

Are randament bun, deoarece are compresie de pana la 240l/min de aer.

 

Dezavantaje:

Cantareste destul de mult pentru un compresor portabil, anume 31Kg.

button 2

 

 

 

 

 

2. Stanley DN200

Acest compresor de aer ieftin si bun de la Stanley va constitui o piesa foarte utila pentru cei care doresc modele cat mai usoare, mai portabile si au in plan sa le intrebuinteze pentru munci la domiciliu. Dispozitivul este indicat pentru a propulsa scule din gama celor pneumatice, pentru a umfla anvelope sau in vopsirea prin pulverizare uniforma.

Ceea ce se remarca drept prima calitate a acestui aparat este portabilitatea incontestabila, caci cantareste numai 9Kg, are dimensiuni restranse, de 355 x 315 x 370 mm si este echipat si cu un maner ergonomic pentru transport. Piesa se alimenteaza la 230V si genereaza o putere maxima de 1.5CP, considerata optima pentru uz domestic.

Capabilitatile tehnice ale compresorului rezulta dintr-o rata de compresie de 180 de litri de aer pe minut si o presiune maxima de 8 bar, indicatori foarte buni pentru un model ce nu se incadreaza in gama profesionala. In plus, dispozitivul este echipat cu manometru, pentru a garanta informatii corecte cu privire la presiunea interna.

Rezervorul are un volum de stocare restrans, de 6l, insa relativ suficient pentru sarcinile pentru care a fost proiectat. Se precizeaza de catre producatori faptul ca aparatul genereaza un zgomot cu valori maxime de 97dB cand este pus in functiune.

 

Avantaje:

Este un aparat din gama celor ieftine si bune.

Manifesta portabilitate extinsa, pe baza dimensiunilor restranse.

Ofera valori de presiune destul de mari, 8 bar, fiind chiar capabil sa alimenteze unele unelte din gama pneumatica.

Este rapid si eficient, avand putere de 1.5CP si debit de 180l/min.

 

Dezavantaje:

La functionare poate fi considerat cam zgomotos, producand sunete cu intensitatea de 97dB.

button 1

 

 

 

 

Fini Tiger265M

 

3. Fini Tiger265M

Printre cele mai bune compresoare de aer de la Fini se numara si acest dispozitiv cu piston si pompa cu ulei. Modelul este unul din gama profesionala si isi demonstreaza pe deplin capacitatile superioare. La partea tehnica, mentionam un motor monofazat cu alimentare electrica, ce genereaza o putere de 2CP, valoare ce va fi considerata potrivita pentru a-i permite sa efectueze diverse sarcini: umflarea anvelopelor la vulcanizare, curatarea cu jet sub presiune a unor diverse tipuri de suprafete, vopsiri si reconditionari de piese de mobilier prin tehnica specifica aerograf.

De asemeni, include un model revolutionar de filtru, care ii garanteaza o functionare foarte silentioasa, chiar daca debitul de aer aspirat are o valoare de 250 de litri pe minut, iar cel furnizat de aproximativ 140l/min. Printre cei mai utili segmenti tehnici pe care ii putem enumera se detaseaza: presotat, manometru si  regulator de presiune cu o supapa de siguranta, toate fiind piese extrem de utile in asigurarea unei utilizari foarte fiabile.

Daca vei mai tine cont si de faptul ca poate obtine o presiune maxima cu valoarea de 10 bar, poti spune ca dispozitivul este intr-adevar unul cu performante deosebite. Se va alimenta fara complicatii, la 230V si include roti pentru transportare facila. Dimensiunile de 630 x 270 x 640mm sunt completate de o greutate de 27Kg. Doi ani este valabila si garantia pentru acest aparat.

 

Avantaje:

Are eficienta demonstrata, caci utilizeaza o presiune de 10 bar.

Este puternic si capabil sa genereze rapid flux de aer mare, 140l ca volum furnizat.

Se comercializeaza ieftin pentru un dispozitiv profesional.

Permite utilizare sigura, avand presotat, manometru si supapa speciala cu eliberare de presiune.

 

Dezavantaje:

Ocupa ceva mai mult spatiu de depozitare, caci are dimensiuni relativ extinse.

button 1

 

 

 

 

Airmaster AIR3SHU10100

 

4. Airmaster AIR3SHU10100Modelul de la Airmaster din aceasta pozitie a clasamentului este un compresor de aer de 100l. Include un motor monofazat ce ofera 2100W, incorporeaza doua pistoane si permite doar o treapta de compresie standard. Capabilitatile sale indica intrebuintarea cu predilectie de nivel profesional, in ateliere de reparatii si vulcanizare sau in cadrul firmelor ce curata covoare, mochete si alte piese cu cerinte speciale de igienizare sau chiar executa vopsiri de autoturisme cu finete mare la pulverizarea substantelor. Pompa cu ulei este brevetata pentru a asigura un consum relativ redus, iar presiunea maxima utilizata va fi de 10 bar.

Chiar daca rezervorul inclus este de 100l, debitul de aer oferit este de 200l pentru fiecare minut. Nelipsita supapa de siguranta si manometrul iti garanteaza functionarea in conditii bune, fara riscuri. Modelul este unul voluminos, avand 1150 x 450 x 820mm si greutatea de 90Kg.

Materialele intrebuintate la fabricare sunt superioare calitativ si contribuie la fiabilizarea aparatului, alaturi de multiple sisteme de racire si protectie pentru fiecare componenta.

 

Avantaje:

Ideal pentru service sau ateliere de vulcanizare si vopsire auto, fiind un compresor profesional de capacitate extinsa(rezervor 100l).

Lucreaza cu rapiditate, generand 200l volum de aer pe minut.

Este puternic, avand 3CP(2100W) si utilizand presiune mare, 10 bar.

Asigura functionare fara risc, pe baza unor optiuni de siguranta incontestabile: supapa, manometru, aripioare de racire.

 

Dezavantaje:

Este un produs cu greutate considerata extinsa, 90Kg.

button 2

 

 

 

 

Makita AC640

 

5. Makita AC640

Daca vrei sa scapi de grijile de mentenanta pentru compresorul cumparat, vei alege acest model cu piston, insa cu pompa fara ulei. Produsul este furnizat de brandul Makita si include un motor puternic, alimentat direct la reteaua electrica, necesitand o priza cu voltaj de 230V.

Piesa ofera 1.5CP, si se va descurca sa faca fata cu brio sarcinilor pentru care a fost proiectata: debit rapid  de aer pentru vopsiri, spalari cu presiune si umflarea rotilor la autoturisme. Asadar, se genereaza o presiune cu valori de maxim 10bar, suficienta pentru a determina si 170l de aer furnizati pe minut.

Doua manometre si un regulator de presiune iti vor permite sa te asiguri ca procesul decurge normal si fara nici un risc de deteriorare. Compresorul este compact, avand un rezervor de numai 6l si cantarind 15Kg. O carcasa din plastic durabil izoleaza eficient intregul angrenaj. Pana si pretul la care il poti obtine este unul ce merita apreciere.

 

Avantaje:

Ofera servicii calitative pentru o investitie avantajoasa.

Este util pentru vopsiri si represurizari de anvelope, caci garanteaza 10 bar ca presiune.

Nu necesita conditii de intretinere complicate, avand pompa fara ulei.

Este mic si compact, cantarind numai 15Kg.

 

Dezavantaje:

Se foloseste in aplicatii conventionale, caci are un rezervor de capacitate restransa, 6l.

button 1

 

 

 

 

MDVN 36 AP

 

6. MDVN 36 AP

Vrei sa gasesti un compresor de aer cu surub la un pret bun? – Atunci iti sugeram sa analizezi acest produs industrial profesional, incadrat in gama respectiva. Motorul se va alimenta cu carburant si necesita racire cu apa, iar puterea pe care o genereaza este de 34.1CP, valoare ridicata, recomandata pentru pompare de gaze in conducte, extractii in statii industriale petrochimice si actionarea uneltelor pneumatice de mare putere.

Debitul de aer va fi reglabil, in intervalul 2.5mc pe minut si 3.6mc/minut, in trei trepte diferite. La fel si presiunea interna se poate regla, de la 7bar, la 12bar. Nu se putea ca unui astfel de model sa-i lipseasca rotile solide pentru transport, mai ales ca si cantareste 684Kg.

Pachetul oferta include trusa pentru unelte, tambur cu furtun(20m) si un kit specific pentru sablare, cu sistem suplimentar de racire. Un panou de control cu functie de avertizate luminoasa la orice eroare de functionare asigura intrebuintarea in deplina siguranta.

 

Avantaje:

Se va intrebuinta in special in aplicatii industriale, caci este un compresor cu surub.

Lucreaza extrem de eficient, asigurand debite mari de aer si presiuni ridicate.

Este echipat cu un set complet de accesorii(unelte, furtun, sistem de racire).

Functioneaza fiabil, caci e prevazut cu multiple optiuni de siguranta.

 

Dezavantaje:

Consumul de carburant este mare, fiind vorba despre un aparat de putere extinsa.

button 2

 

 

 

 

 

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 4.50 out of 5)
Loading...