Cele mai bune betoniere

 

Cum alegi o betoniera buna

 

Ghidul cumparatorului

Stim clar la ce poate fi utila o betoniera de calitate, mai ales cand vorbim despre dotarile unei firme de constructii. In functie de amploarea lucrarilor executate si de frecventa de utilizare, exista modele cat mai diversificate, care, de multe ori, impun mai frecvent dificultati cand se pune problema sa alegi un dispozitiv de calitate, decat te ajuta sa te edifici. Asadar, cumparatorul trebuie sa fie foarte atent cand se pregateste de o astfel de achizitie, luand in considerare atat elemente ce tin de design si functionalitate, cat si de durabilitate si fiabilitate.

Mai mult decat atat, raportul pret – calitate va avea un important cuvant in cadrul selectiei, existand numerosi utilizatori care incearca sa identifice ofertele mai avantajoase si sa descopere astfel unde gasesc betoniere la preturi bune. Daca te intereseaza si pe tine acest subiect, iti propunem un ghid de achizitionare bine documentat, care te va scuti de multe cautari anevoioase. Iata ce elemente esentiale trebie sa respecti:

1Betoniere

Regimul de utilizare: va fi conventional, semi-profesional sau industrial. Aici ne referim in special la cat de des va fi solicitata piesa respectiva si ce posibilitati de lucru iti poate oferi.

Betoniera simpla va fi utila in cadrul santierelor mici, unde cerintele de lucru sunt limitate. In aceste cazuri nu e nevoie de prepararea unor cantitati foarte mari de amestecuri, ceea ce inseamna ca si capacitatea unei astfel de piese va fi limitata, dupa cum vei vedea si in cadrul criteriului volum de incarcare. Vei putea sa torni o sapa in constructia unei case sau chiar a unui apartament si vei amesteca cateva materiale esentiale(in jur de 3).

Betoniera profesionala este o varianta imbunatatita a celei conventionale, permite amestecul mai multor tipuri de materiale, poate fi un model portabil sau exclusiv stationar, intrucat se recomanda utilizarea sa atat pe santier, cat si in constructii la drumuri si pavaje. Aici e nevoie sa cauti un produs in principal durabil si rezistent la uzura frecventa, pentru ca itemul ar putea fi utilizat zilnic si astfel suprasolicitat.

Betoniera industriala se mai intalneste ca piesa tractabila sau sub forma de autobetoniera, va putea fi utilizata zilnic in regim intensiv de exploatare si e dedicata prepararii unor cantitati foarte mari de produs. De asemenea, va lucra in cadrul proiectelor de amploare si in cazul in care constructia trebuie sa fie finalizata rapid. O recomandam firmelor care se implica in constructia de drumuri si a spatiilor rezidentiale cu suprafete extinse.

 

Tipologia: Aici vorbim despre modele stationare sau mobile. Este evident ca cele conventionale si profesionale vor fi in mare parte variante fixe, care se transporta pe santier si raman acolo pana la finalizarea sarcinilor. In cazul acestora te intereseaza destul de mult si alti factori, cum ar fi alimentarea si greutatea totala a dispozitivelor. In acest mod vei sti si de ce tip de vehicule trebuie sa te folosesti pentru a le aduce rapid si fara complicatii pe situl de constructie. Autobetonierele sunt, in mod evident, cele mai usor de transportat, versatile la capitolul deplasare.

De multe ori, acestea sunt utile si pentru a transporta materialele pe distante extinse, urmand a le amesteca la destinatie. Si modelele cu capacitate redusa pot fi portabile, dar in acest caz vor fi echipate cu roti pentru mutarea dintr-un loc intr-altul. In principiu, recomandam piesele de santier mobile de dimensiuni limitate in situatiile in care muncitorii trebuie sa se miste rapid si sa aplice mai usor stratul de beton.

 

Sistemul de alimentare: Iarasi discutam despre trei variante posibile: betoniera electrica, cea diesel si cea alimentata cu benzina.

Varianta electrica prezinta urmatoarele avantaje: se gaseste si sub forma modelelor portabile, si stationare(care pot fi tractate), este mai ieftina, deci se cumpara facil si se foloseste usor, se adapteaza in functie de necesitatile de voltaj, putand functiona cu optiuni duble de alimentare, se preteaza cel mai bine pentru utilizare conventionala, chiar si casnica, iar, sub aspect ecologic, nu polueaza.

Exista si cateva dezavantaje, printre care amintim: necesita o sursa de energie electrica in imediata apropiere(fie aceasta retea sau generator), riscul de electrocutare nu este complet eliminat(mai ales in conditii in care se lucreaza cu materiale umede si apa), iar totalul de putere oferit este, in mare parte din cazuri, mai redus decat cel al motoarelor pe combustibil, de aici rezultand si o capacitate de incarcare limitata.

Betoniera diesel se remarca prin faptul ca: este o versiune robusta, durabila si fiabila, constituie o solutie mai economica decat cea pe benzina(cost de exploatare), se preteaza pentru activitati de amploare, intrucat are capacitate mare de mixaj, motorul diesel este foarte puternic, garantand un amestec omogen si un coeficient de aerare ridicat al amestecului si, nu in ultimul rand, combustibilul diesel este mai usor de depozitat in siguranta, avand risc mai mic de explozie sau de incendiu.

In zona mai putin avantajoasa amintim: gabaritul mare si portabilitatea redusa(trebuie tractate), riscul mai mare de accidente, daca nu sunt folosite de personal specializat, comenzile si manevrarea unui astfel de dispozitiv necesita utilizarea fortei fizice, motorul produce noxe si nu se recomanda utilizarea in spatii inchise, iar in conditii de temperaturi scazute pornirea poate deveni problematica.

Betoniera cu benzina are si aceasta avantajele sale: va fi mai usoara decat una diesel, insa ofera o putere de amestec aproape la fel de mare; se intalneste atat sub forma modelelor stationare, cat si in forma portabila si chiar ultra-portabila; intre cele electrice si cele diesel, aceasta versiune e situata la mijloc in clasamentul costurilor de achizitie, deci nu este nici cea mai costisitoare. Ca de obicei, nu vom ascunde dezavantajele: benzina e puternic inflamabila, deci necesita precautii suplimentare cand o depozitezi, motorul necesita o atentie mare si conditii de mentenanta pretentioase, consumul poate determina cheltuieli extinse de operare, iar noxele rezultate sunt periculoase in spatii neventilate.

Betoniere

Volumul de mixare: sau capacitatea variaza intre 0.1 metru cub si circa 9mc, insemnand ca minima o poate reprezenta o betoniera de 100l, iar maxima una de 9000l.

Betoniera mica va avea capacitatea de incarcare cuprinsa intre 100 – 300l, facand parte destul de frecvent din gama celor cu utilizare conventionala. De regula, vei fi avertizat de catre producator cat de mult o poti incarca(toleranta de volum), astfel incat betonul sa nu curga din cuva in timp ce este amestecat.

Modelele de dimensiuni moderate sunt cele care au capacitatea de 350 – 1000l. Pot constitui variante profesionale si se recomanda cand torni zilnic cantitati corespunzatoare de ciment. Nu trebuie sa alegi niciodata o betoniera mai mare decat e necesarul de lucru, intrucat in caz contrar vei risipi materiale.

Betoniera mare va depasi 1000l ca volum de incarcare si poate fi integrata in gama celor tractabile sau poate fi prezentata sub forma de autobetoniera, si aici existand subdiviziuni. Modelele cu capactiate mica din aceasta categorie asigura prepararea a maxim 4mc de beton, iar cele medii garanteaza pana la 6mc. In zona cu cei mai voluminosi itemi remarcam capacitati de incarcare de 8.5mc sau chiar mai extinse.

 

Materialele: Odata vorbim despre cele ce pot fi mixate, iar in plan secundar despre cele din care a fost confectionata piesa respectiva. Orice model cat de simplu trebuie sa iti asigure posibilitatea de a amesteca apa, ciment, pietris si nisip. Cele profesionale vor oferi si posibilitatea de a lucra cu var sau de a  incarca balast, un amestec de nisip cu pietris, cel mai des utilizat in constructia drumurilor si soselelor. In privinta conformatiei, doua variante principale se gasesc mai frecvent in comert: betoniere din otel sau din polimer.

Aici ne referim in mare parte la constructia cuvei de amestecare, iar pentru modelele de capacitate moderata si mare, otelul este cea mai frecvent recomandata optiune. Pentru o piesa foarte usoara si ultra-portabila, cu capabilitati limitate(in mare parte chiar si cele electrice), recomandam alternativa cu un compartiment din plastic solid. Aceasta e imuna la rugina si va fi mult mai usoara, aspect amintit de suficiente pareri despre cele mai bune betoniere.

 

Alte caracteristici: Consideram ca la un nivel de exploatare profesional si industrial e foarte util sa cumperi o betoniera cu pompa si reductor. Exista produse ce pot avea mai multe reductoare, de pilda, unul conectat la motor pentru rotire, iar altul pentru basculare. Vorbind despre ridicarea si golirea cuvei, ai de ales intre eliminarea mixului prin lateral, sau in capat(frontal). Desi pentru turnarea de precizie se recomanda a doua varianta, pana la urma selectarea acestui aspect tine doar de preferintele cumparatorului. In cazul modelelor electrice, sugeram verificarea posibilitatilor de alimentare si voltajul de intrare. Conditiile de mentenanta si de depozitare reprezinta si acestea aspecte pe care nu e indicat sa le ignori.

 

Printre cei mai respectati furnizori de dispozitive pentru prepararea cimentului se numara firme ca Imer, Braco, Bisonte etc, iar daca n-ai aflat inca unde gasesc betoniera la un pret bun alti constructori, selectia noastra urmatoare te va ajuta sa te decizi mai usor. Intrucat pe diferite site-uri furnizoare se pot comanda utilaje din cele mai performante, iar posibilitatile de selectie sunt mai diversificate, te sfatuim sa faci si tu comanda online, primind aparatul la adresa dorita.

 

 

Modele recomandate in 2017

 

 

Imer Syntesi 140

 

1.Imer Syntesi 140Cand vrei sa detii cea mai buna betoniera Imer cu o capacitate restransa de incarcare, Syntesi 140 poate fi un bun candidat la titlul respectiv. Piesa aici descrisa este integrata in gama profesionala si a fost echipata cu un motor electric monofazat, ce dezvolta 0.3kW putere. Luand in considerare aceste coordonate, conchidem ca se integreaza cel mai util pe un mic santier, unde ai nevoie si de o sursa de energie electrica, deoarece necesita alimentarea la 230V.

Dezvolta o turatie de 24 rotatii pe minut, iar cuva are o capacitate de 138l – 140l, insemnand ca poate prepara cantitati limitate de beton, insa numai bune pentru turnarea unei sape sau pentru alte procedee de rutina cand construiesti o casa. Sub aspect structural, modelul este o betoniera cu reductor, incluzand unul util in rotirea benei, altul care actioneaza in momentul rasturnarii acesteia si pentru rabatarea cat mai facila. Piesa este fabricata pe un cadru solid, cu picior de sprijin si doua roti, lucrand stationar, insa putand fi usor mutata.

Lucreaza cu toate materialele conventional utilizate in prepararea betonului, iar mixul obtinut va fi foarte omogen, datorita designului specific al cuvei. Avand un pret rezonabil si putand fi exploatata si depozitata optim, acest item este o betoniera de 140l oferita convenabil.

 

Avantaje:

Model profesional, recomandat pentru lucrari de amploare moderata

Include motor electric de 300W, fara emisie de noxe, fara mentenanta problematica

Amesteca pana la 138 – 140l de beton

Include reductoare care asigura manevrarea facila a cuvei

 

Dezavantaje:

Se poate alimenta numai la 230V

button 2

 

 

 

 

Matrix CM 180-P

 

2.Matrix CM 180-PCu un cost relativ scazut si capabilitati optime pentru exploatare simpla, aceasta piesa se incadreaza printre cele mai bune betoniere conventionale. Produsul e propulsat prin motor electric, a carui putere de 800W este suficienta pentru a permite amestecul omogen si de calitate a ingredientelor din beton. Este un item construit cu o coroana metalica, avand si cuva din otel de calitate, pentru durabilitate la folosire indelungata. Se preteaza excelent pentru lucrari de anvergura limitata si chiar la reparatii si turnarea de trotuare in gospodarie.

Cu o capacitate de 180l, aceasta varianta se situeaza aproape de o betoniera de 200l ca volum de incarcare, deci asigura cantitati optime de ciment pentru a se efectua un singur amestec pe tura de lucru. Modelul e configurat stationar, cu roata de inclinare a cuvei si picior de sprijin solid. Doua roti garanteaza deplasarea eficienta pe distante mici.

Garantia de 2 ani, alaturi de costul moderat, ne asigura ca produsul merita inclus in topul ofertelor selectate de noi.

 

Avantaje:

Vanduta suficient de ieftin

Eficienta in constructii conventionale, avand putere de 800W si conformatie simpla

Nu necesita intretinere complicata, datorita motorului electric

Prepara o cantitate de 180l de beton la un ciclu de rotire – adecvata pentru firme mici de constructii

 

Dezavantaje:

Necesita conexiune la retea pentru functionare

button 1

 

 

 

 

Imer Syntesi 350 R

 

3.Imer Syntesi 350 RCa exemplu profesional la o betoniera de 350l recomandam fara retineri aceasta piesa Imer. Ne dam seama de capabilitati doar analizand motorul Subaru, alimentat cu benzina si oferind 5.6CP, adica nu mai putin de 4200W. Prin prisma acestor valori, deducem ca se descurca bine in conditii solicitante de functionare si va rezista mult timp in regim de exploatare intensiv. Pentru eficienta, incorporeaza un sistem de transmisie prin curea, ce determina nu numai amestecarea rapida si omogena a ingredientelor, ci si bascularea foarte silentioasa, bine controlata.

Include si reductor de angrenaje, tocmai pentru a permite manevrarea facila a cuvei. Aceasta este, la randul sau, confectionata la inalte standarde de calitate, facuta din otel in strat gros, ambutisat, deci avand rezistenta ridicata si durabilitate. Rasturnarea cuvei se realizeaza atent controlat, pe baza unui volan cu diametru mare. Cu o capacitate neta de 280l si una bruta de 345l, aceasta piesa poate fi categorisita in gama cu volum de incarcare moderat, recomandata pe orice santier de constructii. Se pozitioneaza stabil pe trei picioare, dintre care doua includ si roti pentru transport.

Din moment ce constituie o oferta puternica, fiabila si performanta, nu putem exclude in niciun mod aceasta betoniera din setul de sugestii pe care le oferim cititorilor nostri.

 

Avantaje:

Model profesional, echipat cu motor puternic, de 5.6CP si alimentat cu benzina

Ofera viteze bune de centrifugare, pe baza sistemului de transmisie ce include curea

Este robusta si sigura, integrand o vana de amestecare din otel modelat plastic, cu volum de 350l

Reductorul inclus asigura un sistem de basculare silentios si usor de controlat

 

Dezavantaje:

Mai costisitoare decat majoritatea pieselor din acest clasament

button 1

 

 

 

 

Imer Syntesi 160

 

4.Imer Syntesi 160Printre piesele de capacitate limitata din gama profesionala si portabila remarcam acest exemplu oferit de Imer, unul dintre cele mai apreciate branduri producatoare care furnizeaza astfel de utilaje pe piata din Romania. Dispozitivul este electric, avand ca sistem de propulsie un motor monofazic cu alimentare la 230V. Puterea totala este de 300W, destul pentru a asigura 24 de rotatii pe minut si pentru a evita un consum energetic prea ridicat.

Utile in rasturnarea si rotirea benei remarcam cele doua reductoare incorporate. Produsul este facut pentru exploatare de lunga durata, lucrand silentios si fiind fabricat din materiale de calitate. Capacitatea neta este limitata, de 115l, dar se poate extinde pana la un volum brut de 160l. Va lucra cu toate tipurile de materiale, inclusiv var si balast, in ciuda dimensiunilor mici. Se foloseste stationar, insa poate fi tractata si deplasata pe baza celor doua roti si a greutatii reduse(59Kg).

Pentru ca are un pret suficient de competitiv si pentru ca va fi foarte buna in dotarile firmelor de constructii mici si mijlocii, am ales si aceasta betoniera ca fiind un bun exemplu.

 

Avantaje:

Se utilizeaza si intretine relativ usor, caci lucreaza cu motor electric

Ofera 300W putere, fiind deopotriva eficienta si economica

Permite controlul eficient al cuvei de amestecare, caci e dotata cu reductoare specifice

Usor de transportat, avand roti si numai 59Kg

 

Dezavantaje:

Capacitatea cuvei este prea mica pentru proiectele de anvergura

button 2

 

 

 

 

Imer Rollbeta 130

 

5.Imer Rollbeta 130Fie ca o alegi pentru restructurari de spatiu sau pentru a o folosi pe santiere mici, Rollbeta de la Imer ramane o betoniera competitiva. E proiectata pentru utilizare profesionala, dar cu performante limitate de o capacitate de incarcare de numai 100l. Chiar daca prepara cantitati mici de beton deodata, piesa se intretine usor si se transporta fara dificultati, avand numai 49Kg greutate.

Motorul este electric, deci nu ingreuneaza dispozitivul, nu elimina noxe, iar la exploatare moderata nici nu necesita conditii de mentenanta extrem de pretentioase. Cei 300W putere oferiti vor permite lucrul cu o frecventa de 21rpm si omogenizarea corespunzatoare a cimentului si celorlalte ingrediente incorporate. E dotata cu roti mari si manere pentru transport facil, putand fi usor mutata in orice colt al santierului de catre o singura persoana.

Costurile mici, designul ergonomic si capabilitatile suficiente pentru folosire ocazionala ne-au convins ca merita investitia.

 

Avantaje:

Betoniera  profesionala ieftina si buna

Usor manevrabila – prin prisma greutatii reduse si a sistemului de tractiune cu manere si roti

Economica, dar eficienta, incluzand motor electric de 300W

Omogenizeaza amestecul in mod adecvat, avand 21rpm

 

Dezavantaje:

Ca orice produs propulsat electric, are nevoie sa fie corespunzator alimentat, la priza sau la generator

button 2

 

 

 

 

Braco B 180

 

6.Braco B 180Utilizatorii casnici sau cu cerinte de lucru limitate sunt sfatuiti sa nu cheltuie sume excesive pentru achizitionarea unor modele pretentioase de betoniere. Asadar, pentru cei interesati, am inclus in top si o piesa despre care, consideram noi, oricine a auzit numai lucruri bune. Pe langa un cost minim si o conformatie rezistenta, modelul ofera o putere rezonabila, de 1000W.

Aceasta promite amestecare rapida si omogena pentru toate materialele utilizate si, alaturi de structura, incadreaza utilajul in gama celor semi-profesionale sau conventionale. Include motor electric, transmisie prin curea si control in volan pentru bascularea vanei de amestecare. Se va transporta prin tractare, intrucat are inserate si doua roti. Pentru stationare integreaza un picior de pozitionare fixa.

Cuva are o capacitate totala de 180l, desi cea de preparare poate fi mai scazuta, de 130l. Cele 24rpm garanteaza obtinerea unui beton omogen, corespunzator aerat.

 

Avantaje:

Reprezinta o piesa puternica, intrucat motorul asigura 1000W

La turatii de 24rpm, putem spune ca cimentul se amesteca eficient

Capacitatea de preparare este de 130l, ceea ce inseamna compatibilitate cu lucrari mici

Avand motor electric, nu polueaza si lucreaza mai silentios decat alte modele

 

Dezavantaje:

Este lipsita de reductor, deci necesita mai multa forta la manevrare

button 1

 

 

 

 

Bisonte BB 180

 

7.Bisonte BB 180Am selectat aceasta propunere Bisonte nu numai pentru ca este un item semi-profesional pe care orice constructor se va bucura sa il foloseasca, ci si pentru ca demonstreaza niste capabilitati demne de lucrari cu standarde ridicate. Se adreseaza firmelor de constructii cu proiecte restranse si e echipat cu motor monofazat electric, de 800W, cu conexiune la 220V.

Promite un ritm alert de lucru, intrucat turatia maxima atinsa va fi de 28rpm, amestecul fiind gata in timp util si optim aerat. Vana pentru beton are o capacitate neta de 150l, desi volumul sau total de incarcare este de 180l. Aceasta cantitate e suficienta cand construiesti o casa sau cand lucrezi pe etape, evitand risipa de materiale. Piesa va fi tractata pentru deplasare, deoarece include si roti, iar controlul bascularii se face prin intermediul unui volam cu diametru mare, usor de deplasat.

Modelul se utilizeaza stationar si are o greutate de numai 58Kg, promitand depozitare facila si un transport lipsit de dificultati

 

Avantaje:

Betoniera de vanzare la un pret bun

Ofera 800W ca putere, determinand amestecare in ritm alert, cu 28rpm

Include motor electric, usor de intretinut

Cantitatea maxima de beton ce poate fi preparata e de 150l, fara a exista riscul risipei de materiale

 

Dezavantaje:

Fiind o betoniera 220V, necesita alimentare la retea

button 1

 

 

 

 

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...