Cele mai bune saltele din latex

Am modificat articolul ultima data pe: 19.04.24

Cea mai buna saltea din latex – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Daca te-ai saturat de salteaua veche care nu te lasa sa te odihnesti corespunzator, atunci iti recomandam sa o schimbi cu una care sa aiba macar una din fete acoperita cu un strat din latex. Vei obtine astfel un suport ferm pentru spate, care va asigura mentinerea unei pozitii corecte din punct de vedere anatomic pentru coloana vertebrala. Un astfel de produs este si American Dream 34 cm, o saltea de lux cu doua laturi identice, care include si un nucleu din spuma poliuretanica si arcuri centrale. Aceasta permite o buna ventilatie, atat prin structura centrala, cat si prin orificiile laterale, fapt care va preveni pastrarea unei umiditati excesive la interior sau aparitia mucegaiului si acarienilor. In plus, husa exterioara este realizata din bumbac si are prevazute pe laterale manere pentru o manevrare usoara. Daca iti doresti o varianta chiar mai ferma, dar si mai potrivita pentru cei cu alergii, atunci iti sugeram Naturala din Cocos si Latex.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

American Dream 34 cm
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este o saltea groasa (34 cm) cu suport mediu spre tare, potrivit pentru persoanele care necesita un bun sprijin al coloanei vertebrale. Structura complexa include un miez de arcuri, doua straturi de spuma poliuretanica (care vor face astfel incat sa nu simti deloc partea metalica) si suprafete exterioare din latex (pentru fermitate). Prezinta doua fete (iarna/vara) si orificii pentru aerisire.

Nu este o saltea recomandata celor care prefera sa se simta invaluiti noaptea sau care doresc un produs ce pastreaza caldura la interior.

Daca preferi sa dormi pe o suprafata mai dura si vrei sa ai un somn odihnitor, fara dureri de spate, atunci acest model de lux este cel potrivit pentru tine.

A 2-A OPTIUNE!

Naturala din Cocos si Latex
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Daca ai nevoie de un suport mai ferm pentru spate si preferi materialele naturale, atunci iti recomandam aceasta saltea din cocos si latex, care se va dovedi elastica, dar si stabila. In plus, aceasta nu este confectionata din substraturi care sa favorizeze dezvoltarea coloniilor de bacterii sau acarieni, fiind potrivita pentru cei cu alergii.

Are o grosime mica, de doar 18 cm, care s-ar putea sa nu fie compatibila cu toate tipurile de rame pentru pat.

Este un produs destinat in special persoanelor cu probleme respiratorii (avand si o husa tratata cu aloe vera), care prefera o suprafata mai putin deformabila pentru somn.

A 3-a Optiune!

Green Future Silver Active Memory Latex
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este o saltea ortopedica cu doua fete din care una asigura un sprijin ferm, fiind confectionata din latex, iar cealalta o suprafata mai moale si placuta (Memory Foam). In plus, pachetul include si o husa cu proprietati antimicrobiene, datorita firului argintat din tesatura.

Un element care lipseste de la acest produs sunt manerele laterale care sa asigure o manevrare usoara, avand in vedere si dimensiunile mari (160x200 cm).

Daca te-ai hotarat sa iti inlocuiesti salteaua veche, dar iti place sa stii ca poti alege cand vrei un suport mai dur sau mai moale pentru dormit, atunci acesta este modelul potrivit pentru tine.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

American Dream 34 cm

 

Salteaua American Dream Latex este cu adevarat un produs de exceptie, fiind fabricata manual in circa 18 ore de la lansarea comenzii. In acest fel, vei beneficia de un produs de lux si vei incuraja productia romaneasca in acelasi timp. Salteaua are o grosime totala de 34 de centimetri si o suprafata medie-tare, fiind potrivita pentru persoanele cu o greutate medie, care necesita un suport bun al coloanei vertebrale.

Salteaua este fabricata dintr-un miez ortopedic cu arcuri, un strat dublu de pasla, o placa de poliuretan de 3 centimetri si un topper (mini-saltea) de suprafata de 4 centimetri de latex natural. Pentru a spori rezistenta si elasticitatea saltelei, arcurile contin cate un con rigid si marginile sunt intarite cu bare din poliuretan; 4 grinzi longitudinale fabricate din poliuretan patrund printre randurile de arcuri, in asa fel incat sa ai parte de o sustinere perfecta, oriunde te-ai plasa pe saltea.

Aerisirea se realizeaza prin doua orificii mari laterale, ceea ce inseamna ca umezeala nu se va acumula in material si salteaua va fi mai comoda, mai mult timp. Salteaua are doua fete, cea de iarna fiind imbracata in lana naturala, cu o densitate a fibrei de 600 grame/ m2. Acest material natural este foarte potrivit pentru a tine de cald, avand totodata bune calitati de respirare.

Husa de suprafata („topper”-ul) este fabricata din latex natural, pe un suport de vata volumica. Aceasta constructie ii confera atat o suprafata moale si placuta, cat si un grad de elasticitate si sustinere a coloanei. Este imbracata intr-un amestec de bumbac si vascoza si beneficiaza si ea de aerisitoare si benzi de poliuretan pentru a intari lateralele. Pentru cei care isi permit, aceasta saltea de lux este cu singuranta printre cele mai bune saltele de dormit.

 

Avantaje:

Saltea ce imbina avantajele arcurilor de tip ortopedic cu ale saltelelor din latex natural.

Grosime totala de 34 de centimetri.

Materiale anti-alergice, cu capacitati bune de aerisire, structura intarita.

Fete separate iarna-vara, manere pentru a intoarce salteaua cu usurinta.

 

Dezavantaje:

Garantie de doar 5 ani.

Pretul crescut.

 

 

 

Naturala din Cocos si Latex

 

Aceasta saltea se adreseaza persoanelor care au nevoie de o suprafata de dormit naturala (mai ales cei cu alergii sau probleme respiratorii) si de un suport sporit al coloanei vertebrale. Are grosimea totala de 18 cm si este compusa dintr-un miez de 2 straturi de Bio Cocos, cu grosimea de 3 cm si densitatea de 3 kg/ m3, in mijlocul carora se afla o placa de latex cu grosimea de 4 cm. Cocosul are scopul rigidizarii saltelei, oferind totodata si rezistenta, pe cand latexul ofera elasticitate si o aerisire foarte buna.

Pe exterior, cocosul este acoperit cu cate o placa de latex pe fiecare parte. Acestea au grosimea de 3 centimetri si densitatea de 65 kg/ m3, iar sistemul 7 Zone Perfowawe asigura detensionarea anumitor zone anatomice pe perioada somnului. Per total, constructia de tip sandwhich a acestei saltele, dar si panourile consistente din latex o recomanda drept una dintre cele mai bune saltele din latex din anul curent. Cocosul ofera un suport bun si totodata flexibil pentru coloana vertebrala, pe cand latexul asigura aerisirea materialului si fermitatea potrivita. In plus, chiar daca partenerul tau de somn are neplacutul obicei de a se invarti in pat toata noaptea, tu nu vei simti nimic.

Salteaua din cocos are husa matlasata, ceea ce o face moale si calduroasa, iar exteriorul din bumbac organic este tratat cu aloe vera. Exista posibilitatea sa nu va placa prea mult mirosul acestui tratament, dar acesta va fi mai putin pregnant, dupa ce veti aerisi salteaua cateva zile. Va recomandam aceasta saltea mai ales daca aveti probleme respiratorii sau alergii si doriti totodata un suport de calitate pentru coloana si un somn linistit.

 

Avantaje:

Saltea cu structura de tip sandwhich, cu un miex de latex, acoperit de doua placi de cocos, incadrate de alte 2 placi de latex.

Latexul beneficiaza de sistemul anatomic cu 7 puncte de presiune.

Materiale anti-alergice, husa din bumbac organic, tratat cu aloe vera.

 

Dezavantaje:

Pret relativ ridicat in comparatie cu celelalte modele

 

 

 

Green Future Silver Active Memory Latex

 

Pentru cei care cauta o saltea care sa se adapteze diferitelor forme sau necesitati ale corpului, recomandam acest model confectionat din mai multe tipuri de materiale. La interior are un nucleu din spuma poliuretanica, completat pe una din fete cu un strat de 3 cm de spuma tip Memory, iar pe cealalta cu 30 mm de latex.

Prima este destinata celor care prefera o suprafata mai moale de dormit, in timp ce a doua este mai potrivita pentru persoanele care doresc un suport mai ferm. Acestea caracteristici iti vor asigura reducerea punctelor de presiune si in acelasi timp o buna sustinere a tuturor zonelor corporale, rezultatul fiind un somn profund si odihnitor.

Husa saltelei este realizata din tricot tesut cu fir argintat, motiv pentru care va tine la distanta atat microorganismele, cat si alergenii, asigurandu-ti un mediu sanatos. Dimensiunile produsului sunt de 160×200 cm, acesta fiind potrivit pentru un pat dublu, iar grosimea este de 23 cm si trebuie luata in considerare atunci cand se alege cadrul.

 

Avantaje:

Are o fata acoperita cu un strat de 3 cm de latex ce asigura un suport mai dur pentru somn, dar si o pozitie corecta pentru coloana vertebrala.

Are o a doua fata completata cu 30 mm de Memory Foam care se va adapta placut formelor corpului tau.

Include o husa cu fir argintat ce are proprietati antialergice si antibacteriene.

Are o grosime de 23 cm care iti va proteja picioarele de loviturile in rama patului.

 

Dezavantaje:

Salteaua nu este prevazuta cu manere laterale, motiv pentru care manevrarea poate fi dificila.

 

 

 

 

Salteaua Bio Latex are o grosime totala de 17 centimetri, este alcatuita dintr-o combinatie de materiale, este anti-alergica si tratata cu aloe vera. Este o saltea cu fermitate medie, fiind potrivita pentru majoritatea persoanelor cu greutate medie. Miezul are 12 centimetri si este fabricat din spuma High Resilience cu densitatea de 30 kg/ m3 si acesta este incadrat de doua placi de latex cu grosimea de cate 3 centimetri si densitatea de 65 kg/ m3.

Latexul este in proportie de 95% natural si 5% sintetic si beneficiaza de sistemul anatomic in 7 puncte, in care salteaua este proiectata sa ofere sustinere maxima. Husa de acoperire a saltelei este matlasata si confectionata din bumbac; materialul natural, placut la antingere si anti-alergic este si moale, datorita matlasarii. Este tratata cu aloe-vera, pentru a scadea si mai mult riscul alergiilor si depunerea microorganismelor.

Se poate igieniza la o curatatorie chimica. Dezavantajul principal al acestei saltele este grosimea destul de redusa, care poate reduce din sustinerea oferita coloanei vertebrale, mai ales dupa un numar de ani de utilizare.

 

Avantaje:

Saltea cu doua straturi de latex de cate 3 centimetri, ce acopera miezul din spuma.

Latex cu structura speciala, anatomica, in 7 puncte-cheie care reactioneaza in functie de presiunea exercitata de corpul fiecarui individ.

Anti-alergica, tratata cu aloe vera.

Pret destul de convenabil.

 

Dezavantaje:

Nu are fete separate de vara-iarna.

Densitate destul de scazuta a fibrelor din miezul saltelei.

 

 

 

 

Salteaua Vasco 7 Zone este un model de saltea ce combina 3 tipuri de materiale diferite, oferind o grosime totala de 19 centimetri. Miezul este compus dintr-un strat de spuma High Resilience, cu grosimea de 10 centimetri si densitatea de 30 kg/ m3. Peste acesta este plasat un strat de spuma cu memorie, cu densitatea densitatea de 55 kg/ m3 si grosimea de 4 centimetri.

Pe partea opusa, miezul este acoperit cu un strat de latex, cu grosimea de 3 centimetri si densitatea de 65 kg/ m3. Aceasta dispozitie a stratului ofera saltelei caracteristica aparte – este moale pe partea cu spuma cu memorie si intermediar de ferma pe partea cu latex. Latexul beneficiaza de sistemul cu sustinere in 7 puncte-cheie si este 95% de origine natural. Recomandam aceasta saltea celor care au periodic probleme cu spatele dar nu isi doresc mereu de un suport mai ferm. Astfel, dupa o criza, poti reveni la o saltea mai moale si placuta. Mai mult, aceasta saltea este o idee buna pentru a va multumi musafirii – intrebati-i cum prefera salteaua si intorceti-o in functie de dorintele acestora.

Salteaua este acoperita cu o husa matlasata, cu densitate redusa si nu este detasabila. Acest lucru inseamna ca va trebui probabil sa ii adaugi tu o husa lavabila sau sa folosesti asternuturi mai grose, pentru a evita patarea saltelei. Chiar daca nu este cea mai ieftina saltea din latex, pretul acestei saltele este totusi mult mai accesibil decat al altor produse din aceeasi gama.

 

Avantaje:

Structura din spuma High Resilience, spuma cu memorie si latex.

Doua grade de fermitate, moale si mediu, in functie de fata de dormit aleasa.

Latex cu sistem anatomic in 7 puncte cheie.

Pret accesibil.

 

Dezavantaje:

Husa nu este detasabila.

 

 

 

Previ Memo-Latex 7 Zone Aquagel AirFresh

 

Aceasta saltea este una cu o structura complexa. Are o latura acoperita cu un strat de latex de 6 cm si cu o densitate de 65 kg/mc, oferind un suport mediu spre dur pentru somn, potrivit pentru a sustine coloana vertebrala intr-o pozitie corecta din punct de vedere anatomic.

A doua fata va fi pe placul celor care isi doresc sa se simta invaluiti in timp ce dorm, aceasta fiind acoperita cu 7 cm de spuma cu memorie Aquagel Air Fresh (densitate 50 kg/mc). Intre ele se gaseste un nucleu din spuma poliuretanica de 14 cm prevazut pe laterale cu o banda tridimensionala ce asigura o buna aerisire.

Se va preveni astfel acumularea umezelii din transpiratia eliberata in timpul noptii, dar si aparitia mucegaiului. In plus, poliuretanul are inclusa in structura sa si un tip de fibra ce tine praful la distanta, iar husa de la suprafata contine microcapsule cu ioni de argint cu rol antimicrobian si antialergic. Dimensiunile sunt de 180×200 cm, fiind potrivite pentru un pat dublu mare, dar manerele laterale vor usura mult manipularea.

 

Avantaje:

Salteaua are un nucleu din spuma poliuretanica cu grad de deformabilitate diferita pe cele doua parti, asigurand sprijin pentru corp in functie de preferinte.

Are o latura acoperita cu 7 cm de spuma cu memorie care te va invalui placut si va pastra caldura la interior.

Prezinta o banda laterala si canale interioare pentru o buna ventilatie si eliberarea umezelii.

Este prevazuta cu manere laterale care faciliteaza manevrarea.

 

Dezavantaje:

Costul de achizitie poate fi destul de ridicat.

 

 

 

 

Aceasta saltea de pat a fost creata pentru a asigura o pozitie anatomica in timpul somnului si a oferi confort termic in orice anotimp. Are o grosime totala de 18 centimetri, cu un miez din spuma High Resilience de 12 centimetri si densitatea de 30 kg/ m3.

Acesta este acoperit de un strat de latex de 3 centimetri, care confera elasticitate si confort in timpul somnului. Panoul din latex beneficiaza de 7 zone de presiune, pentru distributia corecta a greutatii in timpul somnului. Salteaua este acoperita cu o husa matlasata, cu vata volumica. Este acoperita cu bumbac tratat cu aloe vera. Poate fi detasata si igienizata la o curatatorie chimica.

Stratul de latex are 3 cm, ceea ce este suficient pentru a oferi elasticitate si o ventilatie buna saltelei; totusi, daca sunteti in cautarea unei saltele care sa fie neaparat din latex, optati pentru un strat mai gros din acest material.

 

Avantaje:

Saltea cu grosimea de 18 centimetri, fermitate intermediara.

Panou din latex anatomic, cu 7 puncte de presiune.

Suprafata husei din bumbac, tratata cu aloe vera.

 

Dezavantaje:

Grosime destul de redusa a intregii saltele (18 cm) si mai ales a stratului de latex (3 cm).

 

 

Cum alegi o saltea buna din latex

 

Ghidul cumparatorului

Somnul este o perioada foarte importanta a fiecarei zile, in care organismul isi reincarca bateriile, stocheaza informatiile noi si se pregateste pentru o noua zi. Calitatea suprafetei de dormit devine astfel un aspect esential al vietii de zi cu zi, ce influenteaza productivitatea, dispozitia generala si chiar si sanatatea oricarei persoane.

Pentru ca nu exista domeniu care sa nu progreseze, si cele mai bune saltele de dormit din acest an ofera materiale, caracteristici si o durata de viata imbunatatite, pentru un somn perfect. Salteaua din latex se numara printre cele mai performante tehnologii de dormit, oferind o densitare mare a fibrelor, comoditate si rezistenta sporita fata de alte tipuri de saltele.

Daca esti in cautarea pentru cele mai bune saltele, tine cont si de urmatoarele sfaturi:

Saltea din latex

Tipul de latex: acesta poate fi natural sau sintetizat artificial. Pentru a se incadra in categoria saltelelor din latex, suprafata de dormit trebuie sa aiba cel putin o placa de latex cu grosimea de 10 cm. Latexul natural este obtinut prin prelucrarea arborelui de cauciuc.

Densitatea saltelelor produse in acest fel variaza, ceea ce permite optarea pentru o saltea mai moale sau mai dura. In general, acest material este anti-alergic si comod. Latexul artificial vine in mai multe variante, cea mai inovatoare fiind „latex inteligent”, care nu retine aproape deloc umiditatea in fibre. Astfel, nu numai confortul pe timpul noptii este sporit, ci si durata de viata a saltelei.

 

Grosimea: Este recomandata o saltea cu grosimea de minim 18 centimetri, dar grosimea poate atinge chiar si 30 de centimetri in cazul saltelelor mai performante. Acest parametru este decisiv pentru gradul de confort oferit, dar si pentru rezistenta saltelei pe termen lung.

 

Fermitatea: trebuie sa se potriveasca corpului tau. In general, medicii recomanda o saltea cu fermitate medie, in asa fel incat sa obtii o sustinere buna a coloanei, fara a compromite confortul.

Densitatea fibrelor de latex este principalul aspect care va determina fermitatea saltelei. In general, o densitate de 65-80 kg/ mc este echivalenta cu o fermitate medie-dura. Moliciunea saltelei depinde si de numarul de straturi si materialele folosite pentru matlasarea acesteia.

 

Dimnensiunile: lungimea unei saltele trebuie sa depaseasca cu cel putin 15 centimetri inaltimea ta. Daca vei folosi salteaua singur, poate fi suficienta o saltea de 90-120 x 190-200 centimetri. Daca vei dormi cu un partener, alege o dimensiune de minim 160 x 200.

 

Durata de viata: Majoritatea producatorilor ofera o garantie pe un numar mare de ani, chiar si pentru 10 ani. Informeaza-te la fiecare in parte in ce consta garantia – repararea saltelei, inlocuirea sa, etc. Perioada de timp cat poti folosi o saltea este importanta, mai ales cand vei face o investitie mare.

 

Pretul: tine cont de caracteristicile pe care trebuie sa le urmaresti, chiar si atunci cand cauti cea mai ieftina saltea din latex. Fiind o tehnologie performanta, asteapta-te sa fie destul de costisitoare; exista insa si solutii de compromis, dar fii sigur ca nu faci rabat la lucrurile cu adevarat esentiale cum sunt dimensiunea si densitatea saltelei.

Cel mai simplu mod de a compara caracteristicile pentru cele mai bune saltele din latex de anul acesta si de a gasi cele mai bune preturi este sa le achizitionezi de pe Internet. Majoritatea magazinelor online iti ofera informatii exhaustive despre produs, iar ofertele, reducerile si transportul gratuit vor face aceasta achizitie una foarte avantajoasa. In plus, daca nu esti multumit, exista mereu posibilitatea de a restitui produsul si a primi banii inapoi.

 

 

Cum se foloseste o saltea de latex

 

Fie ca este obtinut direct din arborele de cauciuc sau este fabricat pe cale artificiala, latexul este un material care poate avea o densitate variabila si este folosit in componenta saltelelor pentru ca ofera un suport optim in timpul somnului. Mai jos vom prezenta tot ce trebuie sa stii despre acest tip de saltele.

 

 

Pozitionare

In cele mai multe cazuri, salteaua va fi plasata pe un pat, dar in acest caz trebuie luata in considerare atat greutatea saltelei, cat si a celor care o vor utiliza: pentru a nu aparea nici o problema, se recomanda un suport suplimentar in zona centrala.

O solutie alternativa este sa fie amplasata direct pe podea, caz in care este totusi recomandata o curatare prealabila a zonei, dar si ridicarea periodica a saltelei pentru aerisire: in aceasta situatie, ventilatia in zona inferioara este inexistenta.

 

Accesorizare

Desi sunt folosite asternuturi, acestea pot sa nu fie destul de groase sau fixate indeajuns de bine pentru a acoperi salteaua in intregime, indiferent de cat de multa miscare are loc in timpul noptii. De aceea, utilizarea unei huse suplimentare, cu un sistem de prindere eficient (de obicei pe elastic), care sa fie pusa intre saltea si asternut, este o idee foarte buna.

Aceasta husa va capta eventuala umiditate sau impuritatile care ar fi trebuit sa ajunga pe saltea. Husa poate fi spalata periodic, o data cu asternutul, iar salteaua va arata impecabil mai mult timp. In alta ordine de idei, pentru a scapa de praf se recomanda aspirarea saltelei cat se poate de frecvent, mai ales pentru evitarea alergiilor.

 

Intoarcere si rotire

Mai ales daca discutam de o saltea cu fete duble, aceasta trebuie rotita si intoarsa o data la 6 luni pentru a evita orice deformare, sau chiar o data cu schimbarea sezonului. Daca piesa are o singura fata, trebuie sa ne asiguram ca macar este rotita, astfel incat zona pentru picioare sa fie plasata in partea pentru cap.

O mentiune foarte importanta este ca o saltea nu trebuie sa fie niciodata indoita, nici ca solutie de depozitare, nici pentru transport, pentru ca astfel este posibil sa fie deteriorata iremediabil.

 

Mentenanta

Pentru a impiedica aparitia mucegaiului, este recomandat ca salteaua sa fie aerisita saptamanal, sau chiar zilnic daca este posibil: scoate asternuturile si deschide geamurile dormitorului astfel incat aerul din intreaga camera sa fie improspatat.

Daca se observa o acumulare de murdarie, aceasta poate fi spalata cu un sampon special pentru tapiserie, sau chiar cu detergent normal diluat in apa. A se nota ca se utilizeaza numai spuma formata, dupa care se clateste cu apa calduta, fara a umezi suprafata excesiv. Inainte de a pune asternuturi din nou, trebuie sa te asiguri ca salteaua este uscata complet.

 

 

Perioada de inlocuire

In general, o saltea trebuie schimbata periodic pentru ca se poate aduna murdarie din diverse motive: nu se schimba asternuturile indeajuns de des (este stiut ca in timpul somnului majoritatea dintre noi transpira abundent, mai ales in sezonul calduros), se consuma alimente, sau se primesc animalele de companie in pat.

Totusi sunt anumite materiale care rezista mai bine decat altele si, in functie de asta, dar si de ingrijirea oferita, durata de viata a unei saltele poate oscila intre 3 si 10 ani. Ca si regula de baza, o saltea trebuie inlocuita atunci cand nu mai ofera un suport adecvat in timpul somnului, astfel incat ne trezim obositi sau amortiti, avem insomnii sau un somn agitat, sau cand apar semne vizibile de uzura (asa numita groapa in saltea).

 

 

Marci populare:

 

Desi nu toata lumea ofera o atentie deosebita acestui aspect, o saltea de calitate va influenta in mod pozitiv odihna pe timpul noptii, prin urmare atat nivelul de energie cat si productivitatea va creste in timp. Saltelele de latex fac uz de cele mai dezvoltate descoperiri tehnologice in domeniu, iar in continuare vom prezenta cateva brand-uri care ofera astfel de produse.

Este o companie americana, cu sediul central in Miami, Florida, care poate livra produse direct intr-o zona destul de restransa (Miami Dade, Broward, si Monroe). Totusi, calitatea acestora este cunoscuta in intreaga lume: cu ajutorul a numerosi distribuitori, saltelele care poarta aceasta marca pot fi achizitionate si in alte tari, inclusiv in Romania.

Pe langa diverse tipuri de saltele, brand-ul ofera si mobilier pentru camera de zi sau de masa, dar si pentru dormitor. In plus, propune elemente potrivite pentru camera copiilor sau pentru birou. Pentru a face lucrurile mai usoare, unele colectii includ toate piesele necesare pentru a mobila o anumita camera.

O anumita linie poate contine mese, scaune, canapele, fotolii, balansoare, scaune pentru bar, sau lampi. Bineinteles, saltelele vin cu diferite dimensiuni, dar respecta marimile standard, astfel incat sa se potriveasca perfect cu mobila deja existenta.

Mai mult, materialele folosite, indiferent de combinatia utilizata, sunt de cea mai buna calitate, motiv pentru care garantia oferita de producator poate oscila intre 10 si 12 ani. Pentru ca unii distribuitori pot avea alta politica pentru garantie, este bine sa verifici in prealabil pentru a nu avea probleme.

Facute din latex american Talalay, in proportie de 100%, si acoperite cu lana din Noua Zeelanda si bumbac complet organic, saltelele oferite de acest brand combina o calitate excelenta cu un pret accesibil. Rezultatul final nu ofera numai o pozitie sanatoasa pentru somn, dar si un nivel de confort foarte ridicat.

Pe langa faptul ca elementele din compozitia saltelelor sunt prietenoase cu mediul, latex-ul este si un material hipoalergenic si nu contine niciun fel de substanta toxica. Mai mult, este rezistent la depunerea prafului si nu favorizeaza aparitia mucegaiului sau a capuselor.

Succesul acestor produse, pe langa o calitate extraordinara, sta in satisfactia fiecarui client, care de cele mai multe ori se transforma in recomandari calduroase. Compania care fabrica aceste saltele, SAATVA, are sedii in Westport, Connecticut, si Austin, Texas, si parteneriate cu peste 19 puncte de productie.

Filosofia acesteia este destul de simpla: acordarea de suport personalizat pentru a acoperi toate nevoile clientilor, combinat cu tehnologii moderne in productia saltelelor dar si in comercializarea lor online. Impactul asupra planetei si comunitatii este la fel de important, prin urmare societatea colaboreaza intens cu diverse organizatii.

Fondatorul acestui brand, Tim Masters, a inceput ca ucenic in magazinul de saltele a familiei, unde a invatat cum sa fabrice produse de cea mai buna calitate. In timp a ajuns sa fie singurul proprietar al magazinului, dar abia in 2007 a adaugat acesta marca liniei de produse.

Motivatia initiala pentru crearea unei saltele facute doar din materiale naturale a fost reprezentata de una dintre fiicele sale care s-a nascut cu o predispozitie de a dezvolta eczeme si diverse alergii. Produsele naturale pot ajuta la ameliorarea simptomelor in astfel de cazuri, deci aditia era absolut necesara.

Drept dovada ca materialele folosite sunt naturale stau diverse certificari, cum ar fi eco-INSTITUT, GOTS, Oeko-Tex, sau GOLS. Pentru a intampina nevoile tuturor persoanelor cu o sensibilitate crescuta, aceste saltele sunt comercializate in toata lumea de numerosi distribuitori.

Compania are punctul de productie in La Grange Highlands, Illinois, unde fiecare saltea este facuta manual, cu o atentie exceptionala pentru detalii, atat in ceea ce priveste materialele folosite, cat si tehnica aplicata. Intreaga echipa cauta in mod constant solutii inovative pentru a oferi cele mai bune produse posibile.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu