Cele mai bune tigai Wok

 

Cum alegi o tigaie Wok buna

 

Ghidul cumparatorului

Modul in care preparam alimentele are un rol foarte important in obtinerea unor mancaruri deopotriva sanatoase si delicioase. De aceea, este important nu numai felul in care sunt respectate retetele de preparare sau ce ingrediente se utilizeaza, ci si instrumentele si recipientele implicate in procesul de prelucrare termica a acestora. Majoritatea persoanelor, care acorda o atentie deosebita activitatilor in bucatarie, sunt constiente ca o tigaie sau o cratita de calitate face mai mult decat 50% din munca. In materie de ultime trenduri de preparare, printre tigaile pentru sote sau oalele sub presiune, tigaile tip wok au inceput sa constituie instrumente indispensabile in tot mai multe locuinte. Aceasta se datoreaza faptului ca wokul este unul dintre cele mai versatile recipiente destinate prepararii legumelor si carnurilor la temperaturi inalte.

Aceasta tigaie constituie solutia ideala pentru a praji, cali, rumeni sau chiar gati cu abur, in functie de preferintele utilizatorului. Daca sunteti convinsi ca un astfel de item isi va gasi utilitatea in bucataria personala, nu va mai ramane decat sa il achizitionati. Totusi, nu toate tigaile sunt confectionate la fel, drept pentru care va fi necesara o selectie riguroasa, mai ales ca exista nenumarate modele pe piata. Cei care doresc sa afle unde gasesc cratite wok la preturi bune sau care e cea mai buna tigaie wok, le punem la dispozitie cateva criterii simple de selectie.

Cea mai bune tigaie wok

Materialul: Exista 4 tipuri principale de materiale utilizate le confectionarea unui wok de calitate: otelul inoxidabil, aluminiul, otelul carbon si fonta.

Inoxul este cel mai rar utilizat material pentru o astfel de tigaie. Argumentele sunt simple: acesta se incalzeste foarte greu, atenuand din capacitatile de prajire rapida ale wokului. Mai mult decat atat, proteinele din alimente au tendinta sa se lipeasca de inox, drept pentru care acesta nu exceleaza nici ca proprietati anti-aderente. Tototdata, otelul inoxidabil este un material greu si se va dovedi destul de dificil de manevrat, poate chiar obositor pentru utilizator. Singurele avantaje clare oferite sunt durata de viata prelungita, rezistenta si aspectul impecabil.

Aluminiul constituie o alternativa mult mai avantajoasa in confectionarea unui wok si este cel mai popular material de pe piata. Este mult mai usor decat inoxul si se incalzeste cu pana la 9 ori mai rapid. Poate fi protejat cu invelis ceramic, pentru a oferi anti-aderenta si costa mult mai putin. Cu toate acestea, el nu este intr-atat de rezistent si durabil, putandu-se deforma foarte usor. Aluminiul anodizat este ceva mai scump, insa compenseaza mult ca durabilitate crescuta.

Otel-carbonul este unul dintre materialele din care se fac cele mai bune tigai Wok. Pe langa faptul ca se incalzeste foarte rapid, acesta se incinge uniform pe toata suprafata, ceea ce inseamna o prajire optima si rapida. Proprietatile non-aderente sunt dublate ca avantaj de o durabilitate medie. Ca pret, nu este foarte scump, insa trebuie sa aiba o anumita grosime pentru a oferi maximum de potential utilizatorului.

Fonta reprezinta o alternativa mult mai avantajoasa decat inoxul, se incalzeste mai rapid, insa si timpul de racire este mai indelungat, acumuland astfel caldura si economisind energie. Dezavantajul este ca se poate crapa, daca vasul nu are o grosime corespunzatoare, iar wokurile sunt destul de grele. In rest, anti-aderenta si randamentul la prajire sunt optime, iar pretul de achizitie nu neaparat foarte crescut.

De ce materialul este unul dintre aspectele pe care trebuie sa le considerati inainte de a cumpara cele mai bune tigai Wok? – Acest modelde tigaie isi are originile in zonele asiatice, fiind usor de distins dintre alte ustensile pe baza formei de calota si a adancimii considerabile. Cel mai mare avantaj pe care il ofera forma specifica a tigaii include posibilitatea de a prepara alimentele la temperaturi foarte mari si cu niste cantitati minime de grasimi. De aici rezulta injumatatirea timpului de preparare, fata de o tigaie pentru prajit conventionala. Mai mult decat atat, alimentele nu-si pierd prea mult din cantitatea de enzime, datorita accelerarii procesului de prajire, fapt datorat si proprietatilor conductoare ale materiei prime din care sunt facute recipientele.

 

 

Tabel de comparatie

 

ProdusDiametru (cm):Material:Sursa de caldura:PretRecomandareMAGAZIN PREMIUM
Tefal Character28 cmAluminiuToate sursele de caldura$$$A+EMAG
Tefal So Intensive28 cmTitaniumGaz, Vitroceramic, Electric$$AEMAG
Heinner Scarlatescu30 cmAluminiu ForjatInductie$$$B+EMAG
Lava LVECOSK28T7K328 cmFontaToate sursele de caldura$$$$$BPENTRUGATIT
Tefal Talent28 cmAluminiuToate sursele de caldura$$$B+EMAG
Bialetti Y00AGD015036 cmAluminiuToate sursele de caldura$$$$C+EMAG
Heinner Capricio24 cmAluminiuInductie$$B+EMAG
AMT Gastroguss 1128S28 cmAluminiuGaz, Electric$$$$C+PENTRUGATIT
Staub Mini16 cmFontaToate sursele de caldura$$$$$CPENTRUGATIT

 

 

Tehnologia: se refera la modul de manufacturare. Contrar asteptarilor, aceasta are un rol foarte important in stabilirea functionalitatii, putandu-se stabili care e cea mai buna tigaie wok pe baza modului in care a fost confectionata si nu numai a materialului. Exista 3 metode de fabricare: prin batere cu ciocanul, prin stantare sau taiere la strung.

Baterea cu ciocanul constituie cea mai veche metoda de confectionare, fara a mai reprezenta o solutie atat de populara, mai nou. Ciocanul permite realizarea de mici indentatii in suprafata interna, care permit alimentelor sa fie separate catre marginile wokului atunci cand se adauga noi ingrediente in centrul tigaii. Spre deosebire de celelalte metode de confectionare, aceasta abordare nu permite aplatizarea bazei wokului pentru a-i conferi stabilitate, produsele din aceasta categorie recunoscandu-se dupa lipsa manerelor ergonomice si prin forma de semi-calota. Recomandam aceste modele pentru bucatarii profesionisti.

Stantarea reprezinta o alternativa moderna si foarte convenabila de fabricatie. Placile de otel carbon sau aluminiu sunt taiate in forma circulara, urmand ca mai apoi sa fie presate intr-o matrita cu forma de wok. In acest caz, se obtin tigai cu o mica baza aplatizata, care permite wokului sa stationeze in echilibru pe suprafetele plane fara a balansa. Desi sunt cele mai ieftine modele, acestea nu se incalzesc intotdeauna uniform, putandu-se uza mai rapid, afectand astfel calitatea mancarurilor dupa o perioada indelungata de utilizare. Le sugeram spre achizitie utilizatorilor casnici ocazionali.

Strunjirea reuseste sa obtina modele de wok similare cu cele batute cu ciocanul. Suprafata interna prezinta un model distinct cu cercuri concentrice rezultate din miscarile cutitului de strung. Sunt produse indeajuns de ieftine, insa metoda se utilizeaza cu precadere pentru  modelele de mari dimensiuni. Se obtin forme similare cu ale celor stantate, numai ca pastreaza si din avantajele oferite de modelele batute la ciocan. Pot fi considerate cele mai profitabile variante, pe care le recomandam celor ce gatesc relativ frecvent acasa.

Tigaie wok profesionala

Designul: reprezinta un aspect din care va rezulta ergonomia si utilitatea unei astfel de tigai. In primul rand, este nevoie sa analizati forma produsului. Este indicat sa nu cautati decat modele cu baza plata, pentru ca cele calotare nu pot fi utilizate pe o plita electrica si prezinta si unele riscuri chiar si cand sunt folosite pe o plita cu gaz, mai ales daca utilizatorul nu este un profesionist al prajirii la wok. Totodata, alegeti modele pentru care trecerea de la baza plata se face lin catre pereti, acestea se incalzesc mai repede si ofera temperaturi uniforme pe toata suprafata de prajire.

Aveti posibilitatea sa alegeti intre mai multe tipologii, corespunzatoare originii retetelor pe care le veti prepara: wok cantonez, wok turcesc, wok din zona Chinei de Nord. Primele doua exemple prezinta cate 2 manere laterale de mici dimensiuni, care permit manevrarea optima cu ambele maini. Ultimul constituie un model mai des intalnit in prezent pe piata si include un maner mic si unul alungit, putant fi utilizat si cu o singura mana.

Un alt criteriu foarte important al designului il va reprezenta invelisul anti-aderent. Un wok prelucreaza termic hrana la temperaturi foarte mari, drept pentru care teflonul ca invelis nu este prea indicat. Acesta se deterioreaza incepand cu temperaturi de 260 °C, putand interactiona chimic cu ingredientele utilizate. Pentru un randament bun sunt recomandate wokurile cu invelis ceramic. Acestea rezista pana la temperaturi de 450 °C si sunt indeajuns de accesibile ca pret, chiar daca nu la fel de performante ca anti-aderenta precum este teflonul. De asemeni, placile ceramice rezista mult mai bine si la zgarieturi.

 

Mentenanta: este un factor ce imbina durabilitatea cu siguranta in utilizare. Exista wok-uri ale caror performante se imbunatatesc pe masura ce sunt utilizate mai mult. Acestea sunt cele confectionate din otel carbon si fonta, care nu au nici un fel de invelis. Producatorii le protejeaza cu o pelicula fina de ulei, care trebuie spalata si arsa inainte de a se utiliza tigaia. Produsele de acest fel se pot arde la cele mai mici temperaturi pana ce incep sa fumege, dupa care se pot folosi cu succes. Este bine sa le intretineti corespunzator, acoperindu-le cu un strat protector de ulei vegetal dupa fiecare utilizare, care umple micro-porii metalului.

Modelele care vin confectionate cu invelis anti-aderent trebuie utilizate cu grija, evitandu-se zgarierea sau supra-incalzirea. Cu cat veti fi mai precauti cu modelul ales, cu atat acesta va fi mai durabil, indiferent de materialul din care este confectionat.

 

Se poate spune ca acum dispuneti de toate informatiile necesare pentru a alege un produs de calitate. Celor care doresc sa afle unde gasesc cratite wok la preturi bune, le recomandam sa le caute online. Veti descoperi curand ca oferta de modele este cu mult mai variata pe internet si ca in magazinele de profil rar intalniti modelul cautat. In plus, preturile sunt mai scazute, iar garantia oferita de producator ramane aceeasi, tinand cont de faptul ca si calitatea obiectelor este neschimbata. Daca nu sunteti multumiti de conditiile in care v-a fost livrat pachetul, va puteti recupera banii sau puteti substitui produsul cu altul mai bun.

 

 

Modele recomandate in 2017

 

 

Tefal Character

 

1. Tefal CharacteAcum iti putem arata cea mai buna tigaie wok ce face parte din linia de produse Character de la Tefal. Aceasta gama este laudata pentru finisajul aspectuos al vaselor incluse si pentru compatibilitatea cu absolut orice tip de plita pe care decizi sa le folosesti.

Asadar, exemplul nostru se remarca prin faptul ca e compatibil cu plita prin inductie, in ciuda faptului ca este facut din aluminiu. Acest material aduce noi avantaje in schema, pentru ca este usor si constituie un bun conductor de caldura, pe care o va difuza uniform.

Incalzirea rapida e semnalizata de tehnologia Thermo-Spot, iar teflonul din stratul intern al vasului e imbogatit cu titan, fiind mai rezistent la zgarieturi decat la alte piese conventionale.

Baza asigura rezistenta in timp, mai ales daca arzi tigaia direct pe flacara de nenumarate ori, durabilitatea fiind certificata de o baza cu o grosime de 4mm. Cu un diametru de 28cm si o inaltime a peretilor de 6cm, acest wok iti asigura suficient spatiu pentru a-ti praji 4 portii de alimente, drept pentru care e si recomandat in familii.

 

Avantaje:

Asigura prepararea de alimente indiferent de tipul de plita utilizat, fiind un model compatibil cu toate variantele.

E robust construita, dar relativ usoara, avand baza de 4mm si materialul principal fiind aluminiul.

Nu numai ca e anti-aderenta, datorita teflonului, dar acesta este si ameliorat cu titan, pentru a rezista mai bine in timp.

Te va ajuta sa prepari 4 portii simultan, deci are capacitate adecvata pentru o familie.

 

Dezavantaje:

Nu include un maner lateral suplimentar, pentru mai bun control al wok-ului la metoda sauté.

 

 

 

 

Tefal So Intensive

 

2. Tefal So IntensiveIti recomandam acest produs deoarece este unul semnificativ pe post de tigaie wok Tefal ieftina si buna. Dincolo de pretul, pe care il vei considera accesibil pentru toate buzunarele, te va multumi si constructia solida, alaturi de capacitatea de preparare.

Wok-ul iti asigura spatiu pentru a praji 4 portii, pe baza dimensiunilor de 28cm in diametru si circa 6cm in inaltime, deci esti complet asigurat in cazul in care familia ta insumeaza 4 membri.

Ca structura, corpul tigaii este realizat din aluminiu, imbracat in straturi succesive, atat in interior, cat si in exterior. Partea ce intra in contact cu alimentele este din teflon, dar stratul este in asa fel conceput incat e mai rezistent, datorita titanului inclus in acest invelis.

La exterior se remarca o pelicula de email solid, care pastreaza piesa nezgariata si aspectuoasa chiar si la utilizare intensiva. Manerul e special proiectat pentru a garanta manevrare facila cu o  singura mana, fara a mai fi necesara prezenta unui suport suplimentar, in partea opusa. Nu-i putem reprosa decat faptul ca tigaia nu se incalzeste.

 

Avantaje:

Prepara o catitate mare de ingrediente, avand spatiu pentru 4 portii.

Se caracterizeaza prin ergonomie, datorita marerialelor incluse si manerului.

Alimentele nu se lipesc de stratul intern din teflon, iar durabilitatea acestuia va fi mai mare decat la modele mai vechi, datorita titanului.

Ca suma investita, costul e moderat, accesibil.

 

Dezavantaje:

Fara compatibilitate cu plita tip inductie.

 

 

 

 

Heinner Scarlatescu

 

3. Heinner ScarlatescuDaca te-ar incanta o tigaie care sa includa semnatura renumitului chef Scarlatescu, Heinner iti ofera oportunitatea de a detine asa ceva. Piesa se remarca prin confectionare si necesita o investitie chiar moderata. Cuva e turtita la baza si turnata din aluminiu, avand proprietati de incalzire rapida si uniforma datorita acestei metode.

Un maner realizat din inox, masiv si robust, permite manevrare sigura, dar se va incalzi, daca va intra in contact cu flacara de la o plita cu gaz. Din acest motiv, vorbind despre compatibilitati cu plite, putem aminti faptul ca tehnologia de turnare profesionala a permis confectionarea acestui model pentru a fi utilizat cu predilectie pe o plita cu metoda de incalzire prin inductie.

Diametrul mare, de 30cm, impreuna cu inaltimea de 5.5cm, determina mai mult spatiu intern si o capacitate de prajire pentru circa 4-5 portii. Baza goasa de 5mm si peretii de 3mm permit utilizare indelungata si uzura intarziata, iar invelisul intern anti-aderent nu lasa carnea sau alte alimente sa se lipeasca.

 

Avantaje:

Se poate utiliza acest wok inclusiv pe o plita din gama cu inductie, demonstrand versatilitate la intrebuintare.

Permite o prajire uniforma si eficienta, avand corp turnat din aluminiu.

Asigura in jur de 4 – 5 portii de mancare preparate, avand diametru de 30cm si inaltime de 5.5cm.

Pentru raportul aparut intre calitate si cost putem da un calificativ favorabil.

 

Dezavantaje:

Uneori manerul metalic va deveni greu de manevrat, putandu-se infierbanta.

 

 

 

 

Lava LVECOSK28T7K3

 

2. Lava LVECOSK28T7K3Parerile despre tigaile wok din fonta spun ca acesta este un material indeajuns de potrivit pentru a obtine rezultate eficiente in bucatarie. Modelul de wok turcesc de la Lava este un exemplu clasic de tigaie din fonta ce poate fi intrebuintata cu succes in orice gospodarie. Peretii tigaii au o grosime de 4mm, iar in interior aceasta este captusita cu un strat din email negru.

Acest strat faciliteaza crearea unei suprafete anti-adezive atunci cand se gateste folosind grasimi. Pe masura ce utilizati mai des wok-ul, veti avea parte si de rezultate mai optime. Bineinteles, o ardere prealabila va fi necesara pentru a scoate la suprafata toate calitatile vasului. O particularitate importanta este grosimea bazei vasului,  cu valori de 5mm.

Dimensiunea aceasta este una optima si face posibila utilizarea wokului pe toate tipurile de plita, inclusiv pe cea cu inductie electro-magnetica. Forma este specifica unui wok turcesc, avand baza plata si pereti de inaltime scazuta, raportati la un diametru de 28 cm. Manerele sunt confectionate tot din fonta, iar vasul este accesorizat cu un capac din sticla termorezistenta. Pachetul mai include si un suport protector din lemn pe care se poate aseza wokul fierbinte.

 

Avantaje:

Este o tigaie wok ieftina si buna.

Poate fi utilizat pe orice tip de plita, deoarece este confectionat din fonta, care e compatibila cu plitele cu inductie.

Proprietatile i se imbunatatesc la utilizarea indelungata, grasimile umpland porii metalului pentru a crea un strat anti-aderent.

Produsul este accesorizat corespunzator, cu capac si suport protector.

 

Dezavantaje:

Manerele din fonta au conductibilitate buna, deci trebuie manevrate cu foarte multa grija la temperaturi inalte.

 

 

 

 

Tefal Talent

 

4. Tefal TalentPotentialii utilizatori interesati sa afle care e cea mai buna tigaie wok Tefal, vor descoperi un aliat de nadejde in bucatarie in modelul Tefal Talent. Este vorba despre un vas cu invelis rezistent, confectionat din aluminiu. Acesta ii confera conductibilitate optima si permite in acelasi timp o manevrare facila, deoarece este foarte usor.

Aluminiul mai prezinta si avantajul ca distribuie uniform caldura, pentru a incuraja incalzirea omogena a ingredientelor preparate. Wokul dispune de invelis rezistent la folosirea ustensilelor din metal si este cotat la o durata de viata de pana la 8 ani sau 320.000 de utilizari.

Noua suprafata interna si rigida Titanium Pro cu minerale, care a fost aplicata printr-un procedeu de topire brevetat pentru a creste duritatea tigaii ii permite anti-aderenta optima.

Baza are o grosime de 4-5 mm si este plata, oferind stabilitate si siguranta la utilizare. Wokul prezinta un singur maner alungit, construit cu un design ergonomic, pentru manevrare usoara. Cel mai mare avantaj al produsului este compatibilitatea cu orice tip de plita. Diametrul tigaii este de 28 cm, ceea ce ii permite prepararea unei cantitati considerabile de ingrediente simultan.

 

Avantaje:

Model care e cea mai buna tigaie wok Tefal, ca raport pret/calitate.

Este compatibil cu toate tipurile de plita, inclusiv cea cu inductie.

Poate fi considerata cea mai buna tigaie wok ceramica, datorita stratului mineral Titanium Pro.

Este un wok rezistent si durabil, fiind testat pentru o utilizare indelungata, de pana la 8 ani.

 

Dezavantaje:

Pentru cei obisnuiti cu wokurile cu doua manere, manevrarea se poate dovedi mai problematica.

 

 

 

 

Bialetti Y00AGD0150

 

6. Bialetti Y00AGD0150Daca vrei sa ai in bucatarie un model de wok foarte aspectuos si de calitate superioara, te sfatuim sa accepti oferta Bialetti. Modelul se livreaza cu tot cu un capac perfect compatibil, ceea ce iti permite sa pregatesti si legume inabusite in abur, la foc mic. Cu un diametru de 36cm, capacitatea acestei piese se ridica pana peste 5 portii.

Cand ai familie numeroasa si gatesti pentru toti, vei aprecia cu siguranta spatiul in plus fata de cel oferit de alte modele. Nu conteaza ce fel de plita detii, intrucat aceasta tigaie se descurca sa ofere suport la prepararea ingredientelor pe orice model, de aici subintelegandu-se ca si pe cel cu inductie.

Produsul e realizat din aluminiu, cu o baza non-stick foarte stabila si rezistenta. Ai la dispozitie doua manere laterale pe wok, astfel incat sa folosesti metode traditionale chinezesti de preparare. Si capacul este prevazut cu un maner similar, care te ajuta sa il ridici usor. Ca sa iti usureze munca, proiectantii au facut aceasta tigaie rezistenta, permitandu-ti sa o speli in masina care curata vase.

 

Avantaje:

Ofera capacitate mare de preparare, 5 portii.

Se manevreaza stabil, cu ambele maini, datorita manerelor laterale.

E prevazut cu capac, permitand diversificarea metodelor de preparare a legumelor.

Manifesta compatibilitate extinsa, putand fi util pe orice model de plita.

 

Dezavantaje:

Diametrul mare va necesita ceva spatiu de depozitare.

 

 

 

 

Heinner Capricio

 

6. Heinner CapricioModelul de wok Capricio de la Heinner constituie un exemplu de produs de calitate care se comercializeaza la un pret extrem de convenabil. Metoda de confectionare a acestei tigai este stantarea. O placa de aluminiu a fost presata pentru a lua forma specifica. Se remarca baza plata, care-i permite stabilitate optima si peretii cu inaltimea de 7,5 cm.

Aceste caracteristici indica un interior incapator, potrivit pentru prepararea unor cantitati optime de alimente simultan. Aluminiul are bune proprietati de conductibilitate termica si asigura incalzirea uniforma a ingredientelor. Totodata, invelisul intern este un strat ceramic anti-adeziv din non-stick Platinum si cu puncte de marmura.

Materialul respectiv nu numai ca nu permite lipirea ingredientelor de tigaie, ci o face si foarte rezistenta la zgarieturi. Prezinta un maner alungit, ergonomic, realizat din bachelita si acoperit cu vopsea siliconica, pentru a oferi o priza buna si confort maxim la manevrare. Foarte important de mentionat este si compatibilitatea cu toate tipurile de plita, chiar si cea cu inductie. Diametrul vasului este de 24 cm, fiind recomandat pentru prepararea a 3 portii.

 

Avantaje:

Este o tigaie wok ieftina si buna.

Incalzeste eficient alimentele, pentru ca este confectionat din aluminiu.

Are proprietati anti-aderente si rezista la zgarieturi, fiind invelit cu strat ceramic.

Poate fi utilizat cu succes si pe plitele cu inductie electromagnetica.

 

Dezavantaje:

Manerul acoperit cu silicon se poate deteriora daca intra in contact cu flacara deschisa.

 

 

 

 

AMT Gastroguss 1128S

 

1. AMT GastrogussGastroguss AMT concureaza cu succes pentru titlul de cea mai buna tigaie wok ceramica, datorita unei tehnologii inovatoare de placare cu particule minerale. Modelul este un wok cu manere inegale, confectionat din aluminiu turnat manual. Aceasta metoda prezinta avantajul ca va conferi omogenitate materialului, facandu-l sa se incalzeasca uniform.

Aluminiul este mai intai sablat, pentru a i se mari suprafata de adeziune cu pana la 12 ori. Ulterior este imbracat in oxid de titaniu ars la 20.000°C, care il face ultra-rezistent. Celelalte straturi il protejeaza de coroziune sau zgarieturi, incluzand: stratul cu particule ceramice si stratul anti-adeziv Lotan. Aceste metode specifice de manufacturare ii vor conferi wokului cele mai utile proprietati: rezistenta, durabilitate si eficienta.

Deoarece este atat de usor, wokul va putea fi optim manevrat. Tot la capitolul materiale putem mentiona manerele facute din bachelita ameliorata, ce rezista la temperaturi de pana la 240 °C. Tigaia este foarte incapatoare, avand dimensiuni 28 cm in diametru si 11 cm in inaltime. Totodata, poate fi spalata in masina de spalat vase si poate fi utilizata pe toate plitele in afara de cele cu inductie magnetica. Per total, acesta este un produs ergonomic, util si durabil, care ofera functionalitate maxima.

 

Avantaje:

Se incalzeste rapid si uniform, deoarece este confectionata din aluminiu.

Este antiaderenta si rezistenta la zgarieturi, fiind imbracata intr-un strat ceramic din particule minerale, Lotan.

Ofera eficienta la un pret accesibil.

Este ergonomica si stabila, avand design cu baza plata si manere termorezistente.

Se igienizeaza facil, in masina de spalat vase.

 

Dezavantaje:

Nu poate fi utilizata pe plitele cu inductie electromagnetica.

 

 

 

 

Staub Mini

 

Staub Mini WokAcest mini wok reprezinta un bun exemplu de tigaie foarte utila in orice bucatarie, fiind des mentionat de multe pareri despre tigaile wok din fonta. Vasul are diametrul de 16 cm si este recomandat pentru a prepara doua portii, fiind confectionat dupa modelul wokului turcesc: o baza plata si pereti nu foarte inalti.

Fonta utilizata la confectionarea produsului a fost indelung testata de producatori, pentru a oferi cele mai bune calitati de conductibilitate si anti-aderenta. Interiorul vasului este emailat si isi imbunatateste proprietatile anti-aderente odata cu utilizarea periodica.

Uleiusile si grasimile utilizate la prajire patrund in porii metalului la temperaturi mari si creaza o pelicula ce rezista in timp si nu permite proteinelor din alimente sa se mai lipeasca de tigaie. Deoarece trebuie folosit la foc moderat, vasul pastreaza intacta aroma naturala a alimentelor alaturi de o cantitate considerabila de enzime sanatoase pentru organismul uman.

Tigaia este rezistenta la ciobire si are doua manere confectionate tot din fonta. Produsul este accesorizat cu un capac din sticla termorezistenta, care permite si coacerea cu abur. Nu in ultimul rand, wokul este compatibil cu toate tipurile de plita, ceea ce il face extrem de util pentru orice tip de utilizator.

 

Avantaje:

Este un produs ce ofera calitate la un pret convenabil.

Incalzeste uniform alimentele, deoarece este confectionat din fonta.

Este compatibil cu orice tip de plita.

Poate coace si cu mult abur, deoarece este prevazut cu capac din sticla termorezistenta.

 

Dezavantaje:

Manerele din fonta se incing la utilizare, necesitand precautii suplimentare.

 

 

 

 

==========================================================

Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

 

Demeyere 7-Ply

 

3. Demeyere 7-PlyAceasta versiune de wok de la Demeyere constituie un exemplu foarte potrivit pentru tigaile din inox cu invelis suplimentar. Cu o baza plata si pereti captusiti in exterior cu otel inoxidabil, vasul reuseste sa exceleze in prepararea optima si rapida a ingredientelor.

Tigaia prezinta doua straturi interne mai groase, facute din aluminiu, un strat median de aliaj de aluminiu si 3 straturi de Triplinduc,un aliaj special care nu permite deformarea recipientului la incalzire, indiferent de tipul de plita pe care este utilizat. Wokul are o forma semicirculara, cu un diametru de 26 cm si o grosime de 2,3 mm.

Tehnologia 7ply implica o baza groasa, care distribuie treptat caldura spre margini si nu necesita invelis anti-adeziv. Suprafata este finisata cu tehnologie Silvinox, permitand o durabilitate de exceptie, pe care producatorii o evalueaza la 10 ani.

Manerul lung, din inox sudat, permite manevrabilitate optima si o utilizare ergonomica. Produsul poate fi utilizat inclusiv pe plitele cu inductie electromagnetica. Vasul are o capacitate de 3 l, care il face ideal pentru a prepara cantitati mai mari de ingrediente, asadar este potrivit sa se gateasca in el pentru intreaga familie.

 

Avantaje:

Este un model de wok compatibil cu orice tip de plita.

Are durabilitate sporita, fiind imbracat in otel inoxidabil.

Ofera o buna conductibilitate termica, deoarece are inserate 2 straturi de aluminiu.

Este stabil si ergonomic, pentru ca este confectionat cu o baza plata.

 

Dezavantaje:

Manerul confectionat din inox se incalzeste in timpul utilizarii si trebuie manevrat cu unele precautii.

 

 

 

 

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4.67 out of 5)
Loading...