Cele mai bune filtre de apa

 

Cum alegi un filtru de apa bun

 

Ghidul cumparatorului

Apa, alaturi de aer, este cea mai importanta substanta pentru supravietuirea oamenilor, durata de viata a unui om matur in lipsa acesteia fiind de doar 3 zile. Cu toate acestea, atunci cand consumam apa din reteaua publica de furnizare, aceasta este contaminata cu clor, utilizat pentru calitatile sale bactericide, pentru a inlatura sedimente, bacterii si paraziti sau alte particule, in functie de calitatea dezinfectiei realizate de operator si de intretinerea retelei de tevi prin care aceasta este livrata.

Pentru a va bucura de o apa de baut sau chiar si menajera curata, fara gust, miros sau culoare suspecte, va sfatuim sa achizitionati un filtru de apa. Inainte de a va intreba “unde gasesc filtre de apa la preturi bune?”, trebuie sa hotarati care modele se potrivesc nevoilor dumneavoastra. Pentru aceasta, va invitam sa consultati urmatorul ghid, unde veti afla ce tipuri de filtre sunt disponibile pe piata in functie de tehnologia utilizata si tipul de montare.

Filtre apa 1

 

Tehnologia utilizata: imparte filtrele de apa in distilatoare, cu filtre de carbon activat, cu ultraviolete, ionice, cu filtru din fibre, prin membrane capilare, cu ceramica, nanofiltrare si prin osmoza inversa.

Distilatoarele purifica apa prin fierbere, care va fi trasformata in vapori, care vor fi trecuti apoi printr-un sistem de racire, obtinandu-se astfel un apa curata, numai buna de consumat.

Filtrele cu carbon activat sunt printre cele mai accesibile ca pret si utilizeaza capacitatea carbunelui de a lega substante chimice si impuritati. De asemenea, aceste tipuri de produse indeparteaza si gustul de clor al apei potabile din reteaua publica.

Capacitatea razelor ultraviolete de a dezinfecta este bine cunoscuta, ele fiind utilizate si in salile de operatie ale spitalelor, asadar utilizarea lor pentru purificarea apei de baut era un drum logic de urmat.

Pentru aceia dintre dumneavoastra care sunteti in cautarea unei solutii pentru a contracara apa dura, care cauzeaza depunerea de calcar pe componentele instalatiei sanitare sau a masinii de spalat, atunci o buna optiune este filtrul de apa cu filtru ionic, cu efect de deionizare si dedurizare a apei. Pentru aceasta, produsul utilizeaza o rasina schimbatoare de ioni, insa nu are capacitatea de a indeparta poluantii organici.

Filtrele de apa cu fibre sunt indicate in special pentru sursele pentru apa calda menajera, deoarece separa sedimentele, nisipul si rugina. Acestea sunt fabricate din sticla, celuloza sau raion tors, astfel incat nu sunt capabile sa indeparteze contaminantii organici.

Filtrele cu osmoza inversa pot fi utilizate pentru eliminarea unui numar mare de contaminanti, apa fiid purificata prin trecerea acesteia printr-o membrana poroasa, care impiedica trecerea sarii si a tuturor substantelor daunatoare. Conform studiilor, acest tip de filtru este capabil de a separa peste 99% dintre poluantii comuni din apa.

Cartusele ceramice sunt indicate in general pentru utilizarea preventiva, pentru apa care este in general buna de baut si fara contaminanti importanti, pentru a preintampina o eventuala contaminare. Si asta deoarece poate filtra contaminanti doar de 0,3-0,8 microni, suficient pentru a elimina microorganisme precum Giardia sau Cryptosporidium. Pentru a va bucura de protectie impotriva substantelor chimice se pot ajunge in rezerva de apa, alegeti un filtru ceramic cu mier de carbune activat, sau cu zeolit, acesta din urma fiind capabil sa lege metalele grele.

Ultrafiltrarea utilizeaza membranele capilare si are o finete de filtrare de 0,01-0,03 microni, respectiv bacterii, virusuri si alte microorganisme patogene. De asemenea, echipamentele cu ultrafiltrare mai utilizeaza un filtru de 5, pentru rugina, mal, o componenta schimbatoare de ioni, care leaga metalele grele si carbune activat pentru substantele chimice organice.

Cea mai noua tehnologie de filtrare a apei utilizeaza nanofiltrarea, care, pe langa microorganismele si substantele chimice, va reduce si concentratia de minerale din apa, sarurile de calciu si de magneziu fiin indepartate in proportie de pana la 50%.

 

Tipul de montare: atunci cand alegeti modalitatea de filtrare trebuie sa aveti in vedere si modul in care o veti folosi. Spre exemplu, daca doriti numai apa de baut si preferati avantajul portabilitatii, veti alege o carafa filtranta. Dezavantajul acestui tip de echipament este faptul ca poate produce suficienta apa pentru 2 persoane.

Daca doriti un filtru care sa va ofere un debit crescut de apa, aveti posibilitatea de a alege intre modele diferite, respectiv filtru de baterie, filtru cu instalare sub chiuveta sau pentru intreaga locuinta.

Filtrul pe baterie se va monta pe tija acestuia si va ofera apa curata, fara gust modificat si fara miros, de ficare data cand aveti nevoie, debitul fiind influentat de model. De cele mai multe ori, acest tip de echipament este prevazut cu un sistem de comutare a filtrarii si asta pentru ca aceasta sa poata fi intrerupta atunci cand utilizati apa calda, sau chiar si rece, in scop menajer, pentru a prelungi durara de viata a filtrului.  De asemenea, acest este usor de montat si de intretinut, cartusul putand fi inlocuit facil, chiar de catre dumneavoastra, fara ajutor profesionist, fapt ce mentine cheltuielile de utilizare la minim.

Filtre apa 2

Filtrul cu instalare sub chiuveta va fi montat direct pe teava de apa rece care alimenteaza chiuveta respectiva. Datorita acestui aspect, veti avea nevoie de o a doua baterie, pentru ca apa filtrata sa nu se contamineze trecand prin aceeasi baterie ca si apa calda menajera. Acest tip de filtru ofera un debit mare de apa purificata pentru gatit si baut si localizarea nu va va incomoda in activitatile zilnice.

Mai mult decat atat, nu va trebui sa comutati de pe apa rece pe apa calda pentru a prelungi durata de functionare. Dezavantajul acestui tip de filtru pentru apa este faptul ca trebuie sa fie montat de catre un instalator profesionist, pentru a evita eventuale neplaceri, precum inundatii.

Filtrul pentru intreaga locuinta purifica toata apa care va intra in instalatia dumneavoastra, inclusiv apa menajera. Acesta va fi ales in functie de capacitatea de filtrare, care trebuie sa fie proportionala cu cantitatea de apa consumata de familie. Acestea sunt folosite in special pentru indepartarea ruginei, a malului si a altor contaminanti macroscopici, insa cei microscopici pot trece, asadar se recomanda utilizarea impreuna cu un alt tip de filtru, spre exemplu din carbon sau fibre, pentru a elimina bacteriile si substantele chimice. De regula, pachetele de filtre pentru intreaga locuinta include si filtre pentru chiuveta. Asemanator modelului de mai sus, se recomanda utilizarea unui instalator profesionist pentru montarea produsului.

 

Odata ce ati luat in vedere toate aceste aspecte si ati hotarat ce tip de aparat se potriveste cel mai bine pentru activitatea dumneavoastra, este momentul achizitiei si pentru aflarea unui raspuns la intrebarea “unde gasesc filtru apa la un pret bun?”. Noi va sfatuim sa alegeti magazinele online. Aici veti gasi o gama larga de produse, la preturi variate, astfel incat veti gasi cu siguranta o solutie potrivita pentru purificarea apei. De asemenea, aici veti citi pareri despre cele mai bune filtre de apa, in functie de experientele altor utilizatori.

 

 

Modele recomandate in 2017

 

 

Mitsubishi Cleansui CB013E

 

1.Mitsubishi Cleansui CB013ELa categoria cel mai bun filtru de apa de robinet se inscrie cu succes si Mitsubishi Cleansui CB013E. Acesta este un echipanent fabricat la standarde inalte, care se ataseaza direct la robinetul chiuvetei dumneavoastra, asadar va veti putea bucura de apa filtrata de fiecare data.

Acesta utilizeaza filtrul Cleansui, cu o performanta inalta, care are capabilitatea de a indeparta substante nedorite, de tipul clorului sau a altor contaminanti, pastrand in acelasi timp mineralele benefice existente in apa. Acesta este un filtru alcatuit din trei straturi distincte-membrana din din fibre tubulare, un material netesut cu carbune activat si o membrana cu orificii de 0,1microni, care indeparteaza particule precum rugina, fungi, bacterii, precum si substantele chimice care vor fi captate de stratul de carbon, rezultand o apa curata, perfecta pentru baut si utilizat la gatit.

Modelul are o capacitate de filtrare a apei de 1,6 litri pe minut si o durata de viata de 3 luni sau o capacitate totala de filtrare de 900 litri. De asemenea, acesta va permite sa alegeti intre 3 tipuri de functionare: flux de apa filtrata, flux de apa nefiltrata si debit redus, economic.

Produsul este usor de montat si de intretinut, oferind un randament de 99,99% de indepartare a particulelor nedorite din apa de la robinet.

 

Avantaje:

Imbina tehnologia filtrului cu carbune activat cu cea a fibrelor si a membranei filtrante, pentru a obtine o apa cu 99,99% mai pura fata de cea oferita de furnizorul de apa potabila.

Inteparteaza cu succes bacteriile, astfel incat scade riscul contactarii unei boli infectioase.

Are o durata de viata prelungita, fiind capabil sa filtreze pana la 900 litri apa.

Beneficiaza de o perioada de garantie de 24 luni.

 

Dezavantaje:

Rezerva se schima o data la trei luni si este destul de costisitoare.

Trebuie sa fiti atenti sa rotiti maneta in functie de tipul de apa necesar: rece/de baut sau calda/menajera.

button 1

 

 

 

 

Brita Maxtra

 

2.Brita MaxtraDaca va ganditi sa achizitionati o cana pentru filtrarea apei, atunci va sfatuim sa adaugati pe lista dumneavoastra de cumparaturi si acest filtru de apa Brita Maxtra. Acesta este special conceput pentru a fi utilizat impreuna cu o carafa de filtrare a apei si utilizeaza carbunele activ si rasina schimbatoare de ioni.

Carbunele activ leaga toata substantele chimice daunatoare, precum clorul si pesticidele, iar rasina schimbatoare de ioni dedurizeaza, impiedicand astfel depunerea calcarului. Astfel, apa nu va avea calitatile organoleptice, gust, miros, culoare, alterate de impuritati, putand fi consumata ca atare sau in pregatirea mancarii.

Cartusul se schimba in functie de consumul de apa, astfel pentru o familie de 2 persoane, cu un consum zilnic de 2 litri de apa de persoana, se recomanda schimbarea acestui la un interval de o luna, iar unei familii de 4 persoane i se recomanda schimbarea o data la 2 saptamani. Un dezavantaj al acestui produs este faptul ca nu veti putea filtra o cantitate mare de apa intr-un timp scurt.

Asadar, daca doriti sa aveti la dispozitie filtre de schimb pentru cana dumneavostra filtranta, atunci acest produs este ideal pentru dumneavoastra, pachetul continand 4 filtre la pret de 3.

 

Avantaje:

Pachet cu mai multe filtre – veti avea la dispozitie unul de rezerva cand va trebui sa schimbati cartusul.

Utilizeaza o dubla tehnologie, cu carbon activat si rasini schimbatoare de ioni, indepartand eficient substantele chimice si calcarul.

Produsul ofera un raport calitate/pret deosebit de convenabil pentru numarul de filtre incluse in pachet.

Modelul are o durata de viata prelungita, un cartus fiind capabil sa filtreze o cantitate de 150 litri apa.

 

Dezavantaje:

Inainte de a achizitiona acest produs, verificati compatibilitatea cu cana dumneavoastra filtranta, in cazul in care este alt brand decat Brita.

Tehnologia utilizata nu indeparteaza in mod eficient microorganismele.

button 1

 

 

 

 

Barrier Expert Hard 502-HD

 

3.Barrier Expert Hard 502-HDDaca sunteti in cautarea unui filtru de apa de chiuveta la un pret bun, atunci sistemul Expert Hard 502-HD este o optiune demna de luat in considerare. Aceste este un produs care utilizeaza 3 etape de filtrare, ce asigura o curatare eficienta a apei, indepartand atat substantele organice, cat si rugina.

Produsul este special conceput pentru zonele cu o duritate crescuta a apei, impiedicand depunerea de calcar la fierbere, astfel incat veti prelungi durata de viata a filtrului sau cafetierei dumneavoastra, dar si a vaselor pentru gatit.

Modelul utilizeaza un filtru mecanic, care indeparteaza toate particulele macroscopice, precum nisipul si rugina, un filtru de dedurizare, care elimina sarurile de calciu si magneziu, si un filtru PostCarbon, care combina tehnologiile carbunelui activat si a rasinilor schimbatoare de ioni, care leaga substantele organice si metalele grele. Capacitatea maxima de apa care poate fi filtrata cu ajutorul acestui aparat este de 10.000 litri, la o viteza de 2 litri/minut.

Asadar, daca sunteti in cautarea unui filtru eficient, care pe langa tehnologiile clasice sau utilizeze si principiul ultrafiltrarii apei, pentru a elimina sarurile minerale care se depun pe electrocasnicele dumneavoastra, degradandu-le, atunci Barrier Expert Hard 502-HD este exact ceea ce aveti nevoie.

 

Avantaje:

Model cu montare sub chiuveta, cu o instalare facila.

Functioneaza in 3 pasi, cu ajutorul a 4 tehnologii de filtrare: mecanica, ultrafiltrare, carbune activat si rasina schimbatoare de ioni, astfel incat apa obtinuta va fi cat se poate de curata si sanatoasa.

Special conceput pentru dedurizare, un aspect important pentru persoanele cu litiaza renala, care nu trebuie sa consume saruri de calcui si magneziu in exces.

Are o capacitate maxima de filtrare ridicata, de 10.000 litri apa.

 

Dezavantaje:

Pret ceva mai mare fata de alte modele din aceeasi categorie.

Comerciantul nu specifica daca produsul beneficiaza de garantie.

button 2

 

 

 

 

Laica Biflux

 

4.Laica BifluxPentru aceia dintre dumneavoastra care doresc sa achizitioneze un filtru de apa potabila ieftin si bun, Laica va pune la dispozitie pachetul Biflux. Acesta contine o cana filtranta Laica Stream White si un set de 6 cartuse filtrante compatibile, astfel incat sa va puteti bucura de apa pura de baut, indiferent de locatia in care va aflati.

Produsul este deosebit de util pentru aceia dintre dumneavoastra carora le place sa petreaca mult timp in natura si trebuie sa va bazati pe apa de izvor, sau din fantani.

Modelul acesta utilizeaza cartuse filtrante care inglobeaza 5 tipuri de tehnologii: filtre mecanice, care separa impuritatile mari, rasina schimbatoare de ioni, care elimina metalele grele, precum plumb sau zinc, carbon activ, care leaga substantele chimice, imbunatatind gustul si mirosul apei, membrana microfiltranta, care retine microorganismele te tipul bacteriilor, si post filtru, care reduce concentratia de saruri minerale de magneziu si calciu, cu efect in dedurizarea apei.

Asadar, daca doriti sa face economie si sa nu mai cheltuiti banii pe apa de masa, pachetul Laica Biflux este o investitie inspirata, capacitatea fiecarui cartus fiind de 150 de litri, asadar cu acest pachet veti putea filtra 900 litri apa, cantitate de apa care cumparata ar valora mult mai mult fata de acest produs.

 

Avantaje:

Filtru de apa portabil, astfel incat va puteti bucura de apa proaspata de baut oriunde v-ati afla.

Inglobeaza toate tehnologiile de filtrare – calitatea procedeului nu este influentata de portabilitate.

O capsula filtranta are o capacitate de filtrare de 150 litri, asadar acest pachet este suficient pentru 900 litri de apa.

Va ajuta sa economisiti bani, deoarece nu va mai trebui sa cumparati apa de masa.

 

Dezavantaje:

Cana filtranta are un volum redus, asigurand o capacitate maxima de apa/filtrare de 1.25 litri.

Daca aveti o familie numeroasa, acest tip de filtrare nu va face fata.

button 1

 

 

 

 

Barrier Profi Osmo Boost 700-B

 

5.Barrier Profi Osmo Boost, 700-BPrintre cele mai bune filtre de apa se numara si Barrier Profi Osmo Boost. Acesta este un aparat pe osmoza inversa, cu utilizare casnica si montare sub chiuveta, astfel incat sa va puteti bucura de o apa pura, fara contaminanti organici si anorganici, fara a a o cumpara din magazin.

De asemenea, acesta este un model cu montare sub chiuveta, astfel incat asigura un debit crescut de apa filtrata, suficient pentru o familie numeroasa, atat pentru baut cat si pentru gatit.

Modelul inglobeaza 5 tehnologii diferite, respectiv doua filtre din polipropilena, unul de 5 microni, pentru particule macroscopice, si unul de 1 micron, pentru particule ceva mai mici, 2 filtre cu carbune activat din cocos, din care unul tratat cu argint, care absoarbe substantele organice elimina mirosul si gustul neplacut, precum osmoza inversa, care nu permite trecerea sarurilor minerale, avand astfel efect de dedurizare.

Asadar, daca aveti nevoie de un filtru care sa faca fata unui consum ridicat de apa, Barrier Profi Osmo Boost este exact ceea ce aveti nevoie, fiind capabil sa filtreze pana la 200 litri de apa pe zi, cu o durata maxima de functionare de 1 an, fara a afecta presiunea ape, avand o pompa incorporata.

 

Avantaje:

Sistem de filtrare al apei performant, care indeparteaza toate impuritatile.

Asigura un debit de apa crescut, de pana la 200 de litri zilnic.

Are o durata de functionare prelungita, de pana la 1 an, in functie de compozitia apei.

Nu afecteaza presiunea apei, fiind prevazut cu pompa.

 

Dezavantaje:

Este printre cele mai scumpe sisteme casnice pentru filtrarea apei.

Poate fi dificil de instalat pentru cei care nu dispun de serviciile unui instalator profesionist.

button 1

 

 

 

 

UltraDelphi IO400U

 

6.UltraDelphi IO400UPentru cumparatorii care nu sunt limitati de un anumit buget atunci cand trebuie sa aleaga sistemul de filtrare al apei pentru locuinta si detin suficient spatiu pentru instalarea acestuia, brandul Jupiter pune la dispozitie filtrul de apa UltraDelphi IO400U, o adevarata bijuterie a tehnologiei in ceea ce priveste sistemele de purificare a apei in locuinta.

Acesta este un aparat cu ionizare, care produce apa alcalina, ionizata, considerata cea mai buna apa de baut, cu reale beneficii asupra sanatatii. Produsul utilizeaza o tehnologie speciala, respectiv un filtru special BioStone, cu 9 trepte de actiune, care indeparteaza toate impuritatile, atat organice, cat si anorganice, iar ionizarea se face cu ajutorul a 5 electrozi din titan, de tip MESH, care produc apa ionizata cu pH si ORP optim, fara sa fie nevoie de un consum excesiv de curent.

Mai mult decat atat, sistemul este prevazut cu pompa de presiune care permite reglarea presiunii apei si sistem de alarma la valori scazute ale acesteia, protectie de suprasarcina, fiind protejat de variatiile de tensiune. Totodata, aparatul vine cu cea mai lunga perioada de garatie dintre modelele din gama sa.

Toate acestea sunt completate de un design atractiv si un sistem electronic de comanda si control, cu functie de autocuratare, astfel incat acest aparat sa fie una dintre cele mai bune investitii pentru locuinta dumneavoastra.

 

Avantaje:

Curata toate impuritatile, ionizeaza si alcalinizeaza apa, oferindu-va cea mai buna si mai sanatosa apa de baut.

Poate filtra o cantitate mare de apa, cu o viteza de 3 litri pe minut, deservind cu succes si familiile numeroase.

Echipamentul este comandat electric, fiind prevazut cu sistem de atentionare pentru debit scazut, indicator al duratei de viata a filtrului si sistem de autocuratare a electrozilor.

Ofera o perioada de garantie de 60 de luni

 

Dezavantaje:

Pretul de achizitie al acestui aparat este semnificativ mai mare fata de cel a unui filtru de apa cu ionizare clasic.

Este un sistem complex, care necesita un specialist pentru a fi instalat.

button 2

 

 

 

 

Doctor Detox Alka

 

7.Doctor Detox Alka filterIn cazul in care ati descoperit beneficiile apei alcaline ionizate, ei bine, acum va puteti bucura de acest tip de apa, pura si sanatoasa, oricand doriti, cu ajutorul Alka filter, de la Doctor Detox. Acesta are un design compact, putand fi montat atat pe robinet, cat si direct pe conducta de apa rece, fara a ocupa prea mult spatiu. Este un produs performant, care utilizeaza un filtru cu 8 straturi, 6 pentru purificarea apei si 2 pentru ionizare si alcalinizare.

Acestea din urma utilizeaza straturi minerale si turmalina pentru a imbogati lichidul cu peste 70 microelemente benefice, precum si un camp de magneziu si neodim, care stabilizeaza incarcatura ionica.

De asemenea, produsul beneficiaza de un pret de achizitie extrem de convenabil fata de alte modele de ionizatoare, deoarece componentele electrice scumpe au fost inlocuite de un sistem patentat de ionizare si alcalinizare. Are o capacitate maxima de filtrare de 5000 litri si ofera un debit maxim de 3 litri pe minut, astfel incat face fata cu succes si unei familii numeroase.

Asadar, daca vreti sa achizitionati un filtru de ionizare a apei care ofera un raport calitate/pret de invidiat, care rivalizeaza cu succes performantele modelelor electronice, atunci Doctor Detox Alka filter este produsul potrivit.

 

Avantaje:

Filtru de apa multifunctional, cu triplu rol, de purificare, ionizare si alcalinizare.

Ionizator non-electric, astfel incat ofera un pret de achizitie semnificativ scazut fata de alte modele.

Ofera o cantitate maxima de filtrare de 5000 litri, la o viteza de 3 litri pe minut, astfel incat poate face si unei familii numeroase.

Modelul beneficiaza de o perioada de garantie de 12 luni.

 

Dezavantaje:

Filtrul pentru impuritati trebuie inlocuit la fiecare 6 luni.

button 1

 

 

 

 

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...