Cele mai bune alarme auto

 

Cum alegi o alarma auto buna

 

Ghidul cumparatorului

Chiar si daca nu ai intrat personal inca in tagma soferilor, este relativ usor sa intelegi ca masina constituie un bun ce are rolul de a da un plus de confort vietii cotidiene. Toti posesorii de autoturism stiu cat de important este sa te preocupe nu numai functionarea corecta a acestuia, dar si securitatea. Ca si in cazul sistemelor de alarma pentru locuinte, cele auto au inceput sa fie mai populare in Romania in ultimii 20 de ani, insa au cunoscut o ampla evolutie din punct de vedere tehnologic, pana in prezent.

Cei mai multi utilizatori le considera indispensabile, iar cei care nu apeleaza la un astfel de produs isi asuma un risc. De aceea, pentru a va ajuta sa gasiti un sistem de calitate la un pret convenabil, va prezentam o lista de caracteristici pe care trebuie sa le verificati, astfel incat sa alegeti modelul ce se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra.

Cea mai buna alarma auto

Tipologia: este primul aspect tehnic ce va intra in sfera intereselor, daca incercati sa aflati unde gasesc alarme auto la preturi bune majoritatea soferilor. In functie de complexitate si de modul de instalare, se disting urmatoarele versiuni: alarme conventionale, sisteme intermediare si sisteme avansate. In primul caz, se incadreaza cel mai des variantele simple cu telecomanda, ale caror optiuni includ numai comenzile standard.

In gama intermediara putem situa alarmele pe cheie, care sunt versiuni digitale si se instaleaza pe si prin protocolul de comunicatie CAN(Controller Area Network) al autoturismului, cheia fiind cea care poate arma sau dezarma alarma pentru respectiva masina. Cand vine vorba despre kiturile avansate, mentionam alarmele cu telecomanda si pager. Toate informatiile despre stadiul de securizare sunt transmite pe un pager si controlate fie prin telecomanda, fie prin intermediul acestuia.

 

Raza de actiune: conteaza foarte mult pentru majoritatea utilizatorilor, din moment ce indica distanta de la care poate fi controlat sistemul de securizare. Bineinteles, aceasta poate varia, in functie de tipologia alarmei si de extra-optiunile incluse. Cele mai simple versiuni de pe piata sunt alarmele conventionale, a caror raza se extinde pana la cel mult 300m.

Asta inseamna ca aveti o distanta limitata de parcare, iar daca din anumite motive alarma se declanseaza, va fi mai dificil sa o opriti si re-arma, daca masina nu se afla indeajuns de aproape. Bineinteles, problema este si una de senzori, insa nimeni nu-si doreste sa deranjeze periodic vecinii cu tot felul de semnale acustice nejustificate. Daca sunteti pregatiti sa investiti ceva mai mult in pachetul respectiv, alarmele cu telecomanda si pager va pot oferi chiar si raze de control de pana la 1000m.

 

Tipologia senzorilor: conteaza, ei fiind legati de anumite componente ale autoturismului si avand rolul de a capta si sesiza sunete sau miscari puternice, transmitandu-le unitatii de control, care gestioneaza toate functiile. In raport cu rolul lor, putem deosebi trei tipuri de senzori: de soc, de perimetru si senzori volumetrici. Cei de soc sunt prima linie de aparare a masinii si trebuie sa permita reglajul de sensibilitate, din moment ce pot fi declansati de zgomot, astfel incat sa nu porneasca alarma in mod nejustificat.

Senzorii de perimetru acopera suprafata masinii si semnalizeaza eventuale incidente. Cei mai buni functioneaza cu microunde si ofera o mai buna precizie in detectie, evitand foarte multe dintre alarmele false. Senzorii volumetrici masoara presiunea aerului din interiorul masinii, declansand alarma in caz de fortare sau de spargere a geamului.

 

Functiile speciale: includ o serie de optiuni foarte utile pentru majoritatea posesorilor de autovehicul. Diversitatea acestora va arata cat de inteligent, versatil si eficient poate fi respectivul sistem. Telecomanda este o optiune preferata de catre cei mai multi utilizatori, in detrimentul alarmelor direct  pe cheie. Ea trebuie sa includa macar butoanele standard pentru a asigura armarea, dezarmarea  si inchiderea/deschiderea automata a masinii.

Alarmele cu pager ofera foarte multe informatii despre starea autoturismului, prin intermediul afisarii pictogramelor. Nivelul de sensibilitate al senzorilor trebuie sa fie reglabil, la fel si tonul de alarma, in functie de preferinte. Cea mai utila functie, conform mai multor pareri despre cele mai bune alarme auto, este cea cu pornire motor, considerata drept optiune premium. Ea permite pornirea motorului de la distanta, printr-o simpla apasare de buton.

 

Asadar, acum stiti cam care sunt caracteristicile specifice unui sistem performant. Daca vreti sa aflati unde gasesc alarme auto la un pret bun si alti cumparatori, va recomandam sa va alegeti o oferta online. Pe internet gasiti cele mai multe variante, preturile sunt mai mici decat in magazine si aveti acces la modele apartinand producatorilor de top. Daca nu suteti multumiti, puteti returna sau inlocui produsul.

 

 

Modele recomandate in 2017

 

 

Viper Responder 350

 

1. Viper Responder 350

Majoritatea posesorilor de autoturisme doresc sa se asigure in permanenta ca bunul lor este intact si protejat. Cele mai bune alarme auto trebuie sa avertizeze atunci cand asupra masinii sunt exercitate violente sau fapte de sustragere, dar fara a se declansa inutil atunci cand nu este o stare de pericol real. Unul dintre cele mai bune sisteme de protectie auto este modelul Responder 350 de la Viper.

Acesta este prevazut cu telecomanda bidirectionala, care ofera informatii utilizatorului despre starea masinii sale, cu ajutorul pictogramelor. De asemenea, avertizeaza in cazul declansarii sistemului de securitate, precizand si cauza acesteia. Senzorii de soc emit un sunet scurt, cand masina este lovita usor. In caz de lovitura puternica, este declansata alarma.

Tot printr-un sunet de preavertizare este semnalata si prezenta mult prea apropiata a unei persoane de autoturismul securizat. Sistemul detecteaza orice tentativa de spargere a unui geam, previne furtul rotilor sau incercarea de a sustrage masina prin tractare. In plus, este declansata alarma atunci cand un hot decupleaza sistemul de securitate de la bateria masinii.

Pentru a nu deranja inutil posesorul masinii si a nu deveni un stres pentru vecinii acestuia, trebuie mentionat ca dispozitivul beneficiaza de tehnologia de prevenire a alarmelor false. Astfel, se previne declansarea repetitiva a sistemului in cazul tunetelor, a animalelor ori a zgomotelor produse de masinile grele. Prin apasarea unui singur buton al telecomenzii, puteti deschide portbagajul sau geamurile masinii si puteti programa sistemul de securitate sa incuie usile automat. Acest produs beneficiaza de garantie pe viata.

 

Avantaje:

Produs de inalta performanta, ce asigura protectia completa a masinii, fiind prevazut cu extrem de multe functii si componente utile

Dispune de o telecomanda bidirectionala, care informeaza permanent despre starea autoturismului

Alarma nu se declanseaza in prezenta animalelor, la zgomotul produs de utilajele grele sau la tunete, aspect ce contribuie la confortul utilizatorului si al vecinilor lui

Orice defectiune a sistemului de alarma poate fi oricand remediata, datorita garantiei pe viata oferite, pe toata perioada de utilizare a masinii

Raza de actiune este destul de mare, de 300 m

 

Dezavantaje:

Chiar daca lista avantajelor este impresionanta, utilizatorii care cauta un sistem simplist de alarma, ar putea considera ca pretul de achizitie al acestui produs este ridicat

button 2

 

 

 

 

PNI OV288

 

2. PNI OV288

Soferii aflati in cautarea unui sistem alarma auto ieftin si bun, au la dispozitie modelul OV288 de la PNI, unul dintre cele mai apreciate nume din acest domeniu. Conform utilizatorilor care au achizitionat deja acest produs, sistemul este foarte usor de instalat si functioneaza conform asteptarilor. Este insotit de doua telecomenzi identice, cu design placut.

Acestea prezinta aceleasi functii si pot fi atasate la cheile masinii. Astfel, aveti mereu solutia de rezerva in cazul in care pierdeti unul dintre seturile de chei sau o telecomanda. Gratie senzorului de soc, cu sensibilitate reglabila, autoturismul este protejat de lovituri. In caz de fortari ale portierelor, tentative de spargere sau socuri mecanice, sistemul declanseaza semnale luminoase si acustice, atragand atentia persoanelor din jur.

Sirena dispune de 6 tonuri diferite. Pentru utilizare confortabila, acest model de la PNI permite deschiderea portbagajului prin intermediul telecomenzii. Astfel, nu mai e nevoie sa descuiati masina si sa actionati butonul din interiorul acesteia. Sistemul de alarma vine in ajutorul soferilor care uita unde au lasat masina, in parcarile de mari dimensiuni.

Gratie functiei de localizare a masinii, se emite un semnal sonor, ce va ajuta sa identificati mai usor autoturismul. O alta functie utila este armarea silentioasa, care opreste sirena atunci cand nu doriti sa fiti deranjat de alarmele false cauzate de tunete, zgomote puternice sau animale. In aceste situatii, avertizarea se face doar luminos, prin intermediul luminilor de semnalizare.

 

Avantaje:

Functii utile, calitate satisfacatoare si instalare facila, toate la un pret surprinzator de mic

Prevazut cu doua telecomenzi identice, ce pot fi atasate la cheile autoturismului

Permite deschiderea portbagajului direct din telecomanda, fara a mai fi necesar sa descuiati masina si sa actionati butonul de pe bord

Functia de localizare va ajuta sa gasiti mai usor autoturismul intr-o parcare de mari dimensiuni

 

Dezavantaje:

Nu dispunede functia de inchidere centralizata

In marsarier nu avertizeaza sonor si nici vizual, prin lampile de avarie

button 1

 

 

 

 

Carguard CAR002

 

4. Carguard CAR002

Daca va intrebati care este cel mai bun sistem de securitate auto ce poate fi achizitionat la un pret avantajos, va aducem in prim plan avantajele oferite de modelul Carguard CAR002. Este un produs usor de utilizat, fiind prevazut cu telecomanda. Pentru a deschide masina si a porni alarma in cazul in care ati ratacit setul principal de chei, aveti la dispozitie a doua telecomanda identica, cu functii similare.

Acest sistem alarmeaza imediat ce portbagajul, capota sau usile sunt deschise in mod neautorizat. Datorita senzorului de soc reglabil, cu doua zone, sirena avertizeaza cateva secunde la atingerea usoara a autoturismului iar la impact puternic, aceasta suna intens iar semnalizarile incep sa lumineze.

Dispozitivul este prevazut cu inchidere centralizata si armare automata. Printr-o singura apasare de buton, sistemul de securitate se activeaza simplu si rapid.  Sirena emite un sunet foarte scurt, semnalizarile se aprind o singura data, geamurile electrice se inchid automat. In cazul in care sunetele de armare sau dezarmare pot deranja, mai ales pe timpul noptii, aveti posibilitatea de a opta pentru modul mut. Asta inseamna ca masina va confirma comenzile doar prin semnalizarea luminoasa.

Pentru situatiile in care uitati unde ati parcat, functia de cautare va permite, cu ajutorul semnalelor acustice si prin aprinderea pozitiilor, sa gasiti autoturismul. Pentru instalare facila, sistemul de alarma este livrat cu toate cablurile necesare, un LED martor, un senzor de soc, sirena cu 6 tonuri, unitatea centrala si alte accesorii necesare.

 

Avantaje:

Dispozitiv multifunctional, ce poate fi achizitionat la un pret mic

Alarmeaza imediat la deschiderea fortata a usilor, capotei sau a portbagajului, fapt ce atrage atentia celor din jur si a proprietarului masinii

Sistemul permite inchiderea centralizata a usilor, pentru un grad sporit de confort in timpul condusului

Alarma este usor de instalat, gratie instructiunilor de folosire si a componentelor care insotesc produsul

 

Dezavantaje:

Permite o raza de actiune restransa, de doar 100 m

button 1

 

 

 

 

==========================================================

Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

 

Viper 5706 Responder LC3 SST

 

3. VIPER 5706 RESPONDER LC3 SST

Daca nu stiti care este cea mai buna alarma auto cu pager, va prezentam modelul Viper 5706 Responder LC3 SST. Este un produs performant, incorporat cu extrem de multe functii, care asigura protectia masinii si confortul utilizatorului. Una dintre principalele caracteristici ale acestui sistem se refera la componenetele sale. Este prevazut cu telecomanda cu ecran LCD, ce ofera o raza de actiune mult imbunatatita, ce poate ajunge si pana la 1600 m.

Acesta va permite sa fiti mereu informat despre starea autoturismului si chiar sa porniti motorul, optiune binevenita pe timp de iarna, pentru a incalzi interiorul si a dezgheta geamurile. Pe timp de vara, puteti porni aerul conditionat, aducand temperatura din masina la un nivel optim. Sistemul este prevazut cu senzor de perimetru, ce semnalizeaza prezenta unei persoane mult prea aproape de autoturism, generand un sunet scurt.

Detecteaza tentativele de spargere a unui geam, previne furtul rotilor sau al masinii prin tractare ori ridicare si declanseaza alarma in cazul decuplarii sistemului de securitate de la bateria masinii sau la taierea firelor. Pentru a nu constitui o sursa suplimentara de stres, acest produs beneficiaza de tehnologia de prevenire a alarmelor false, pentru a nu se declansa la zgomote puternice sau la anumite fenomene ale naturii. In plus, sistemul permite deschiderea portbagajului sau a farurilor din telecomanda si armarea automata a usilor. Sistemul Viper permite instalarea prin conectarea directa la computerul masinii.

 

Avantaje:

Sistem echipat cu nenumarate functii si componente utile, menite sa asigure protectia completa a masinii

Raza de actiune sporita, de pana la 1600 m

Este prevazut cu pager si telecomanda, care permit verificarea amanuntita a starii masinii, a temperaturii din interior si armarea sistemului de securitate

Ofera posibilitatea de a programa pornirea motorului din telecomanda, cand temperaturile sunt foarte joase ori ridicate, pentru a incalzi sau racori aerul din interiorul masinii

 

Dezavantaje:

Chiar daca este considerata una dintre cele mai bune alarme auto, pretul de achizitie este mult peste pretul produselor concurente

 

 

Pyle PWD 701

 

5. Pyle PWD 701

Utilizatorii care cauta sisteme de alarma auto bune, disponibile la preturi acceptabile, pot incerca modelul Pyle PWD 701. Este un dispozitiv simplu, fabricat in USA, prevazut cu functii bazice, oferind si cateva optiuni suplimentare. Chiar daca este un produs ieftin, acest sistem poate sa faca diferenta intre o masina ce se poate transforma foarte simplu intr-o prada a hotilor si un autoturism securizat, care va avertizeaza ca asupra lui se actioneaza in mod neautorizat.

Dispozitivul este insotit de doua telecomenzii identice, pentru cazurile in care masina este folosita de utilizatori diferiti. In plus, o telecomanda poate fi pastrata ca solutie de rezerva.  Gratie senzorilor de soc, sistemul emite un sunet scurt la lovirea usoara a masinii si va declansa alarma in cazul impactului puternic.

Este prevazut cu inchidere centralizata, ce permite ridicarea automata a geamurilor la armare. Aceasta functie isi gaseste utilitatea atunci cand uiti un geam deschis ori te grabesti si nu ai timp sa te asiguri ca toate geamurile sunt bine inchise. In plus, sistemul de securitate are incorporata functia de blocare a motorului in modul armat si luminarea temporizata a plafonierei in anumite situatii. Cu titlu de facilitate optionala, produsul permite deschiderea portbagajului prin intermediul telecomenzii, fara a mai fi necesara dezactivarea alarmei si deschiderea masinii pentru actionarea butonului special prevazut in acest sens.

 

Avantaje:

Calitate multumitoare, la un pret relativ accesibil tuturor utilizatorilor

Dispune de senzor de soc, ce emite un sunet de preavertizare cand o persoana se apropie prea mult de autoturism

Prevazut cu functia de inchidere automata a geamurilor dupa incuierea masinii, aspect ce securizeaza masina cand esti pe fuga

Pentru remedierea oricarei defectiuni intervenite la sistemul de alarma, garantia oferite acestui produs este nelimitata

 

Dezavantaje:

Producatorul nu mentioneaza raza de actiune a sistemului de alarma

 

 

 

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 4.33 out of 5)
Loading...